19 °C Athens, GR
19/10/2021

Τελευταια Νέα

Παρουσίαση του χωριού των αθλητών στα ΜΜΕ

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 20 / 6 / 2021 , 18:10 από news_room

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020, άνοιξαν σήμερα το χωριό των αθλητών στα μέσα ενημέρωσης, επιδεικνύοντας την περίφημη «ξύλινη» πλατεία και τα διαμερίσματα , όπου συνολικά 11.000 αθλητές θα παραμείνουν στη διάρκεια των Αγώνων.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, με καθυστέρηση ενός έτους, λόγω της πανδημίας Covid-19, αναμένεται να ξεκινήσουν στις 23 Ιουλίου εν μέσω ανησυχίας ότι η εισροή χιλιάδων ανθρώπων από όλο τον κόσμο θα συνέβαλε στην εξάπλωση του ιού.
Η προσπάθεια της κυβέρνησης να διεξάγει τους Αγώνες έχει επικριθεί από νοσοκομεία , ιατρικά σωματεία και οργανώσεις.

Τροφοδοτώντας την ανησυχία, ένας αθλητής της Ουγκάντα που έφτασε στην Ιαπωνία για προετοιμασία πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες το Σάββατο, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, όπως έκανε γνωστό ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός NHK.

Οι αθλητές θα εξετάζονται για τον κορονοϊό κάθε μέρα και θα πρέπει ανά πάσα στιγμή εκτός από τους Αγώνες, τον ύπνο ή το φαγητό, να φοράνε μάσκα.

Η εμπορική περιοχή του χωριού διαθέτει αυτόματο ταμείο, στεγνωτήριο, ταχυδρομείο, τράπεζα και ταχυμεταφορές.
«Όπου βλέπετε γυμνούς λαμπτήρες, θα εγκαταστήσουμε φανάρια για να δώσουμε στην περιοχή λίγο περισσότερο μια παραδοσιακή ιαπωνική αίσθηση», ανέφερε  το γραφείο μάρκετινγκ του Τόκιο 2020, στην αρχή της περιοδείας των μέσων ενημέρωσης.

Η «ξύλινη» πλατεία, η οποία βασίζεται στην ιαπωνική μινιμαλιστική αισθητική, ακολουθεί το σχεδιασμό του Τόκιο 2020 για τη χρήση ξυλείας στην κατασκευή χώρων Ολυμπιακών Αγώνων, συμπεριλαμβανομένου του Εθνικού Σταδίου.
Η εμπορική περιοχή των 2,4 δισεκατομμυρίων γιεν (18,3 εκατομμύρια ευρώ) κατασκευάστηκε από 40.000 κομμάτια ξυλείας που δωρίστηκαν από 63 ιαπωνικές δημοτικές κυβερνήσεις. Κάθε δωρεά κομμάτι φέρει το όνομα της περιοχής που παρείχε το ξύλο.
Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα αποσυναρμολογηθεί και η ξυλεία επέστρεψε στις πόλεις δωρεάς για επαναχρησιμοποίηση σε τοπικές εγκαταστάσεις.

Το συγκρότημα διαμερισμάτων που εφάπτεται της εμπορικής πλατείας χτίστηκε και σχεδιάστηκε για να φιλοξενήσει περίπου 12.000 άτομα σε 23 κτίρια. Περιλαμβάνει καταστήματα, πάρκο και σχολείο.
Τα κτίρια θα μετατραπούν σε διαμερίσματα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Η ανάπτυξη του έργου στέγασης κόστισε στην κυβέρνηση του Τόκιο 54 δισεκατομμύρια γιεν, συμπεριλαμβανομένων οδικών εργασιών και υποδομών.

Οι διοργανωτές αρχικά σχεδίαζαν να τροφοδοτούν τους κατοίκους του χωριού σε τεράστιες τραπεζαρίες, η μεγαλύτερη με χωρητικότητα 4.500 ατόμων.
Αλλά τώρα, οι διοργανωτές θα ζητήσουν από τους αθλητές να γευματίζουν μόνοι τους, να διατηρούν τις αποστάσεις και να σκουπίσουν τις επιφάνειες μετά το φαγητό για να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού.

A. Bαζογιάννης

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ν. Χαρδαλιάς: Δεν θέλουμε να πάρουμε κανένα μέτρο, δεν στοχοποιούμε τα νησιά

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 31 / 7 / 2021 , 15:27 από news_room Για ένα από τα δέκα κορυφαία ακραία καιρικά φαινόμενα των τελευταίων 40 ετών εξαιτίας των συνεχόμενων υψηλότατων θερμοκρασιών για πολλές μέρες, έκανε λόγο αναφορικά με τον καύσωνα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς σε συνέντευξή του […]

ΔΝΤ και ΗΠΑ παγώνουν τη χρηματοδότηση των Ταλιμπάν

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 19 / 8 / 2021 , 13:08 από news_room Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι αναστέλλει τις χορηγήσεις στο Αφγανιστάν εξαιτίας της αβεβαιότητας ως τη διακυβέρνηση της χώρας μετά την κατάληψή της από τους Ταλιμπάν. «Όπως πάντα, το ΔΝΤ καθοδηγείται από τις απόψεις της διεθνούς […]

Pin It on Pinterest