29 °C Athens, GR
20/08/2022

Τελευταια Νέα

Παρουσίαση του χωριού των αθλητών στα ΜΜΕ

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 20 / 6 / 2021 , 18:10 από news_room

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020, άνοιξαν σήμερα το χωριό των αθλητών στα μέσα ενημέρωσης, επιδεικνύοντας την περίφημη «ξύλινη» πλατεία και τα διαμερίσματα , όπου συνολικά 11.000 αθλητές θα παραμείνουν στη διάρκεια των Αγώνων.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες, με καθυστέρηση ενός έτους, λόγω της πανδημίας Covid-19, αναμένεται να ξεκινήσουν στις 23 Ιουλίου εν μέσω ανησυχίας ότι η εισροή χιλιάδων ανθρώπων από όλο τον κόσμο θα συνέβαλε στην εξάπλωση του ιού.
Η προσπάθεια της κυβέρνησης να διεξάγει τους Αγώνες έχει επικριθεί από νοσοκομεία , ιατρικά σωματεία και οργανώσεις.

Τροφοδοτώντας την ανησυχία, ένας αθλητής της Ουγκάντα που έφτασε στην Ιαπωνία για προετοιμασία πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες το Σάββατο, βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό, όπως έκανε γνωστό ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός NHK.

Οι αθλητές θα εξετάζονται για τον κορονοϊό κάθε μέρα και θα πρέπει ανά πάσα στιγμή εκτός από τους Αγώνες, τον ύπνο ή το φαγητό, να φοράνε μάσκα.

Η εμπορική περιοχή του χωριού διαθέτει αυτόματο ταμείο, στεγνωτήριο, ταχυδρομείο, τράπεζα και ταχυμεταφορές.
«Όπου βλέπετε γυμνούς λαμπτήρες, θα εγκαταστήσουμε φανάρια για να δώσουμε στην περιοχή λίγο περισσότερο μια παραδοσιακή ιαπωνική αίσθηση», ανέφερε  το γραφείο μάρκετινγκ του Τόκιο 2020, στην αρχή της περιοδείας των μέσων ενημέρωσης.

Η «ξύλινη» πλατεία, η οποία βασίζεται στην ιαπωνική μινιμαλιστική αισθητική, ακολουθεί το σχεδιασμό του Τόκιο 2020 για τη χρήση ξυλείας στην κατασκευή χώρων Ολυμπιακών Αγώνων, συμπεριλαμβανομένου του Εθνικού Σταδίου.
Η εμπορική περιοχή των 2,4 δισεκατομμυρίων γιεν (18,3 εκατομμύρια ευρώ) κατασκευάστηκε από 40.000 κομμάτια ξυλείας που δωρίστηκαν από 63 ιαπωνικές δημοτικές κυβερνήσεις. Κάθε δωρεά κομμάτι φέρει το όνομα της περιοχής που παρείχε το ξύλο.
Μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα αποσυναρμολογηθεί και η ξυλεία επέστρεψε στις πόλεις δωρεάς για επαναχρησιμοποίηση σε τοπικές εγκαταστάσεις.

Το συγκρότημα διαμερισμάτων που εφάπτεται της εμπορικής πλατείας χτίστηκε και σχεδιάστηκε για να φιλοξενήσει περίπου 12.000 άτομα σε 23 κτίρια. Περιλαμβάνει καταστήματα, πάρκο και σχολείο.
Τα κτίρια θα μετατραπούν σε διαμερίσματα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Η ανάπτυξη του έργου στέγασης κόστισε στην κυβέρνηση του Τόκιο 54 δισεκατομμύρια γιεν, συμπεριλαμβανομένων οδικών εργασιών και υποδομών.

Οι διοργανωτές αρχικά σχεδίαζαν να τροφοδοτούν τους κατοίκους του χωριού σε τεράστιες τραπεζαρίες, η μεγαλύτερη με χωρητικότητα 4.500 ατόμων.
Αλλά τώρα, οι διοργανωτές θα ζητήσουν από τους αθλητές να γευματίζουν μόνοι τους, να διατηρούν τις αποστάσεις και να σκουπίσουν τις επιφάνειες μετά το φαγητό για να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού.

A. Bαζογιάννης

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Μνήμη του Νεομάρτυρος Δημητρίου του Πελοποννησίου – 14 Απριλίου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 14 / 4 / 2021 , 12:55 από news_room Μνήμη του Νεομάρτυρος Δημητρίου του Πελοποννησίου (14 Απριλίου) Σήμερα, Τετάρτη του Μεγάλου Κανόνος, η Αγία μας Εκκλησία τιμά τη μνήμη των Αποστόλων (εκ των Ο΄) Αριστάρχου του Θεσσαλονικέως, επισκόπου Απαμείας, Πούδη και Τροφίμου. Επίσης, των Μαρτύρων Αρδαλίωνος του μίμου […]

Ο Υπουργός ΠΡΟ.ΠΟ. & ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Βράβευσαν τους αστυνομικούς που συνέβαλαν στην εξιχνίαση της ανθρωποκτονίας στα Γλυκά Νερά

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 13 / 7 / 2021 , 1:13 από news_room Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης τίμησαν, σε ειδική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021, στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών, τους αστυνομικούς που εργάστηκαν και συνέβαλαν στην εξιχνίαση […]

Pin It on Pinterest