21 °C Athens, GR
21/04/2024

Τελευταια Νέα
Σε ιστορικά υψηλά η άμεση συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία Αποφάσεις Ιεράς Συνόδου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Λέρος: Το νησί που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές Χειροτονία Διακόνου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής στο Μπέρμιγχαμ Πώς η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μπορεί να γίνει απάντηση στο στεγαστικό ζήτημα Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία και ιερό μνημόσυνο στα Ασπρόγεια της Ι.Μ. Καστορίας Η ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στη Μητρόπολη Αθηνών Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, η χειροθεσία του Νικόλαου Πατέρα από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Πάφος: Ημερίδα Προγράμματος Μαθητικών Περιηγήσεων στα Θρησκευτικά και Πολιτιστικά Μονοπάτια της Κύπρου Ο Ακάθιστος Ύμνος στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Παναγίας “Ρόδον το Αμάραντο” στο Χατζηκυριάκειο Πειραιά (Εικόνες) ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Υποδοχή της Παναγίας Φανερωμένης από το Χιλιομόδι στον Πειραιά Αρχαίο θέατρο Σικυώνας: Η καρδιά μιας πόλης ξαναχτυπά Κύπρου Γεώργιος: Ούτε μίαν λέξη ελληνική δεν μπορεί να συναντήσει κάποιος που επισκέπτεται σήμερα τα κατεχόμενα εδάφη μας» Ευφραίνου εν Κυρίω, η εν Αυστραλία Ορθόδοξος Εκκλησία! Επίσκεψη με νόημα και ουσία

Ο Υπουργός Άμυνας στην τελετή τίμησης του Ανδρέα Παπά και της CYTA

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 27 / 6 / 2021 , 6:13 από news_room

Ο Υπουργός Άμυνας κος Χαράλαμπος Πετρίδης παρευρέθηκε στην τελετή τίμησης του Ανδρέα Παπά και της CYTA για την προσφορά τους σε θέματα οδικής ασφάλειας. Ο κος Υπουργός στον χαιρετισμό του σημείωσε: 

Παρευρίσκομαι σήμερα εδώ μαζί σας για να τιμήσουμε τον κύριο Ανδρέα Παπά και τη Cyta, ως ελάχιστη ένδειξη τιμής για τη μακροχρόνια συνεργασία μας σε σχέση με την ενημέρωση του προσωπικού σε θέματα οδικής ασφάλειας.

Το Υπουργείο Άμυνας, αναγνωρίζοντας ότι η πρόληψη αποτελεί το βασικότερο πυλώνα για την αντιμετώπιση των τροχαίων ατυχημάτων, στα οποία εμπλέκεται προσωπικό και μέσα της Εθνικής Φρουράς, έχει θέσει ως στόχο την ευαισθητοποίηση και εγρήγορση όλου του προσωπικού του, ιδιαίτερα των εθνοφρουρών, στην οδική ασφάλεια.

Η συνεργασία μας με τη Cyta άρχισε το 2004 και καθιερώθηκε ως θεσμός, τα τελευταία 16 χρόνια. Δεκάδες διαλέξεις πραγματοποιήθηκαν μέσω του κύριου Ανδρέα Παπά σε συνεργασία με το Υπουργείο Άμυνας και την Εθνική Φρουρά σε στρατόπεδα και είχαν ως βασική αρχή την καλλιέργεια οδικής συνείδησης.

Οι στρατεύσιμοι οπλίτες μας λόγω του νεαρού της ηλικίας τους και του νεανικού ενθουσιασμού τους, εμπίπτουν σε μια επιρρεπή σε τροχαίες συγκρούσεις ομάδα πληθυσμού. Για την εξάλειψη των θανατηφόρων περιστατικών πρέπει όλοι εμείς να ενσκήψουμε στη συστηματική διαπαιδαγώγηση του προσωπικού της Εθνικής Φρουράς σε θέματα της οδικής ασφάλειας. Απαιτείται όπως όλοι εντείνουμε τις προσπάθειες προκειμένου οι εθνοφρουροί μας να αποκτήσουν κουλτούρα οδικής συνείδησης, με σεβασμό στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και έφεση προς την ασφαλή οδηγική συμπεριφορά.

Το κόστος των ατυχημάτων στη χώρα μας είναι αδιαμφισβήτητα βαρύ, τόσο σε απώλειες συνανθρώπων μας, όσο και σε συναισθηματικό, ψυχολογικό και οικονομικό επίπεδο. Μια τροχαία οδική σύγκρουση μπορεί να επιφέρει πολλές βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στο ίδιο το άτομο που εμπλέκεται στο ατύχημα, καθώς επίσης και αλυσιδωτές συνέπειες στην οικογένειά του.

Ο Ανδρέας Παπάς γεννήθηκε στο Πελέντρι το 1944 και εργάστηκε στην Αστυνομία Κύπρου, υπηρετώντας σε διάφορες σημαντικές θέσεις σε όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας, όπως αυτή του Αστυνομικού Διευθυντή Τροχαίας, με το βαθμό του Ανώτερου Αστυνόμου.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του παρακολούθησε πολλά σεμινάρια οδικής ασφάλειας σε χώρες του εξωτερικού, αποκτώντας αδιαμφησβήτητα πολύ μεγάλη εμπειρία και γνώσεις. Από το 1999 είναι μέλος και εκπαιδευτής στο Institute of Advance Motorist και από το 2005 έχει εγκριθεί ως εκπαιδευτής σε θέματα οδικής ασφάλειας από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρωπίνου Δυναμικού.

Στα 16 αυτά χρόνια της συνεργασίας μας, προσέφερε τις εμπειρίες και τις γνώσεις του σε πέραν των 60,000 εθνοφρουρών που μαζί με τις κοινές προσπάθειες όλων των αρμόδιων φορέων της κυπριακής κοινωνίας, αποδεικνύεται ότι απέδωσαν καρπούς.

Μελετώντας τα στατιστικά στοιχεία διαπιστώνουμε ότι από το 2016 έως το 2019, δεν υπήρξε στρατιώτης θύμα της ασφάλτου. Δυστυχώς, το 2020 καθώς και το τρέχον έτος 2021 είχαμε συνολικά 2 θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα με θύματα εθνοφρουρούς. Αυτό αποδεικνύει ότι οι προσπάθειες παροχής εκπαίδευσης σε θέματα οδικής συνείδησης και ασφάλειας θα πρέπει να είναι συνεχείς.

Σήμερα σε αυτή τη σεμνή τελετή με την ευκαιρία του τερματισμού της συνεργασίας του κύριου Ανδρέα Παπά με τη Cyta για προσωπικούς λόγους, τον τιμούμε ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης για την προσφορά του στα θέματα ενημέρωσης για την οδική ασφάλεια των εθνοφρουρών μας, καθώς επίσης τιμούμε και τη Cyta στο πρόσωπο του Αντιπροέδρου της, κ. Γιάννη Κωνσταντινίδη, για την άριστη και μακροχρόνια συνεργασία μας.

Κλείνοντας, θέλω για ακόμη μια φορά να σας ευχαριστήσω εκ μέρους του Υπουργείου Άμυνας και της Εθνικής Φρουράς, για την άοκνη και συνεχή προσφορά σας.

Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο που επιτελείτε.

Σχετικά Άρθρα

Ένας από εσάς είναι ο Μεσσίας. Ένας από εσάς είναι ο Χριστός.

Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης: Ένας από εσάς είναι ο Μεσσίας

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 20 / 1 / 2022 , 23:41 από news_room Ένας από εσάς είναι ο Μεσσίας. Ένας από εσάς είναι ο Χριστός. Ένας σοφός παρόλο που δεν ήταν ορθόδοξος συμβουλεύει έναν ηγούμενο. Η συμβουλή του αποδείχθηκε σωτήρια για τον ηγούμενο και το μοναστήρι του. Από αυτή τη συμβουλή το μοναστήρι σώθηκε, διότι είχε μεγάλο […]

Νέος Κοσμήτορας στην Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού ο Δρ. Γεώργιος Παρσένιος

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 18 / 5 / 2021 , 19:29 από news_room Ο κ. Γιώργος Παρσένιος Διορίστηκε Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Με ομόφωνη ψήφο του Διοικητικού Συμβουλίου της HCHC(Θεολογική Σχολή του Τιμίου Σταυρού) στις 10 Μαΐου 2021, ο  Δρ. Γιώργος Παρσένιος διορίστηκε Κοσμήτορας της Θεολογίας του Τιμίου Σταυρού της Ελληνικής Ορθόδοξης Σχολής και […]