26 °C Athens, GR
23/07/2026

Τελευταια Νέα
6 Χρόνια ADOLOGALA.GR Δημογραφικό: Μείωση του πληθυσμού κατά σχεδόν 500 χιλ. άτομα – Κατάρρευση των γεννήσεων Τι προβλέπει ο νέος κώδικας οδικής κυκλοφορίας ο οποίος δίνει έμφαση στην αντιμετώπιση και αποτροπή παραβάσεων – Αναλυτικά Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Ονομαστήρια Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα – Πρόγραμμα 2026 Παρουσία του Μητροπολίτη Καλλινίκου η πανήγυρη της Αγίας Μαρίνας στη Κόρωνο Νάξου Η Ελλάδα γιορτάζει την Πανσέληνο με μουσική, θέατρο και ανοιχτά μνημεία Κύπρος: Η TechIsland Wildfire Initiative φέρνει νέα εργαλεία κατά των πυρκαγιών Μεταξύ πολέμου και επιβίωσης: Οι Υεμενίτες φοβούνται νέα ανθρωπιστική καταστροφή Ποδόσφαιρο Γυναικών: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για το WAFCON 2026 Έφυγε η θρυλική Μαίρη Λίντα – Η πορεία μιας σπουδαίας καλλιτέχνιδας Προαγωγές επ’ ανδραγαθία στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις Το επίσημο ανακοινωθέν της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τον Καναδά Κοινό μέτωπο Ελλάδας και Πορτογαλίας – Μητσοτάκης: Ελλάδα και Πορτογαλία ενισχύουν τη συνεργασία σε Άμυνα και Οικονομία

Ο Υπουργός Άμυνας στην τελετή τίμησης του Ανδρέα Παπά και της CYTA

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 27 / 6 / 2021 , 6:13 από news_room

Ο Υπουργός Άμυνας κος Χαράλαμπος Πετρίδης παρευρέθηκε στην τελετή τίμησης του Ανδρέα Παπά και της CYTA για την προσφορά τους σε θέματα οδικής ασφάλειας. Ο κος Υπουργός στον χαιρετισμό του σημείωσε: 

Παρευρίσκομαι σήμερα εδώ μαζί σας για να τιμήσουμε τον κύριο Ανδρέα Παπά και τη Cyta, ως ελάχιστη ένδειξη τιμής για τη μακροχρόνια συνεργασία μας σε σχέση με την ενημέρωση του προσωπικού σε θέματα οδικής ασφάλειας.

Το Υπουργείο Άμυνας, αναγνωρίζοντας ότι η πρόληψη αποτελεί το βασικότερο πυλώνα για την αντιμετώπιση των τροχαίων ατυχημάτων, στα οποία εμπλέκεται προσωπικό και μέσα της Εθνικής Φρουράς, έχει θέσει ως στόχο την ευαισθητοποίηση και εγρήγορση όλου του προσωπικού του, ιδιαίτερα των εθνοφρουρών, στην οδική ασφάλεια.

Η συνεργασία μας με τη Cyta άρχισε το 2004 και καθιερώθηκε ως θεσμός, τα τελευταία 16 χρόνια. Δεκάδες διαλέξεις πραγματοποιήθηκαν μέσω του κύριου Ανδρέα Παπά σε συνεργασία με το Υπουργείο Άμυνας και την Εθνική Φρουρά σε στρατόπεδα και είχαν ως βασική αρχή την καλλιέργεια οδικής συνείδησης.

Οι στρατεύσιμοι οπλίτες μας λόγω του νεαρού της ηλικίας τους και του νεανικού ενθουσιασμού τους, εμπίπτουν σε μια επιρρεπή σε τροχαίες συγκρούσεις ομάδα πληθυσμού. Για την εξάλειψη των θανατηφόρων περιστατικών πρέπει όλοι εμείς να ενσκήψουμε στη συστηματική διαπαιδαγώγηση του προσωπικού της Εθνικής Φρουράς σε θέματα της οδικής ασφάλειας. Απαιτείται όπως όλοι εντείνουμε τις προσπάθειες προκειμένου οι εθνοφρουροί μας να αποκτήσουν κουλτούρα οδικής συνείδησης, με σεβασμό στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και έφεση προς την ασφαλή οδηγική συμπεριφορά.

Το κόστος των ατυχημάτων στη χώρα μας είναι αδιαμφισβήτητα βαρύ, τόσο σε απώλειες συνανθρώπων μας, όσο και σε συναισθηματικό, ψυχολογικό και οικονομικό επίπεδο. Μια τροχαία οδική σύγκρουση μπορεί να επιφέρει πολλές βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στο ίδιο το άτομο που εμπλέκεται στο ατύχημα, καθώς επίσης και αλυσιδωτές συνέπειες στην οικογένειά του.

Ο Ανδρέας Παπάς γεννήθηκε στο Πελέντρι το 1944 και εργάστηκε στην Αστυνομία Κύπρου, υπηρετώντας σε διάφορες σημαντικές θέσεις σε όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας, όπως αυτή του Αστυνομικού Διευθυντή Τροχαίας, με το βαθμό του Ανώτερου Αστυνόμου.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του παρακολούθησε πολλά σεμινάρια οδικής ασφάλειας σε χώρες του εξωτερικού, αποκτώντας αδιαμφησβήτητα πολύ μεγάλη εμπειρία και γνώσεις. Από το 1999 είναι μέλος και εκπαιδευτής στο Institute of Advance Motorist και από το 2005 έχει εγκριθεί ως εκπαιδευτής σε θέματα οδικής ασφάλειας από την Αρχή Ανάπτυξης Ανθρωπίνου Δυναμικού.

Στα 16 αυτά χρόνια της συνεργασίας μας, προσέφερε τις εμπειρίες και τις γνώσεις του σε πέραν των 60,000 εθνοφρουρών που μαζί με τις κοινές προσπάθειες όλων των αρμόδιων φορέων της κυπριακής κοινωνίας, αποδεικνύεται ότι απέδωσαν καρπούς.

Μελετώντας τα στατιστικά στοιχεία διαπιστώνουμε ότι από το 2016 έως το 2019, δεν υπήρξε στρατιώτης θύμα της ασφάλτου. Δυστυχώς, το 2020 καθώς και το τρέχον έτος 2021 είχαμε συνολικά 2 θανατηφόρα τροχαία δυστυχήματα με θύματα εθνοφρουρούς. Αυτό αποδεικνύει ότι οι προσπάθειες παροχής εκπαίδευσης σε θέματα οδικής συνείδησης και ασφάλειας θα πρέπει να είναι συνεχείς.

Σήμερα σε αυτή τη σεμνή τελετή με την ευκαιρία του τερματισμού της συνεργασίας του κύριου Ανδρέα Παπά με τη Cyta για προσωπικούς λόγους, τον τιμούμε ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης για την προσφορά του στα θέματα ενημέρωσης για την οδική ασφάλεια των εθνοφρουρών μας, καθώς επίσης τιμούμε και τη Cyta στο πρόσωπο του Αντιπροέδρου της, κ. Γιάννη Κωνσταντινίδη, για την άριστη και μακροχρόνια συνεργασία μας.

Κλείνοντας, θέλω για ακόμη μια φορά να σας ευχαριστήσω εκ μέρους του Υπουργείου Άμυνας και της Εθνικής Φρουράς, για την άοκνη και συνεχή προσφορά σας.

Σας ευχαριστώ και σας εύχομαι κάθε επιτυχία στο έργο που επιτελείτε.

Σχετικά Άρθρα

Οι ΗΠΑ σκοπεύουν να δωρίσουν άλλες 500 εκατ. δόσεις εμβολίου Pfizer/BioNTech σε διάφορες χώρες όλου του κόσμου

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 22 / 9 / 2021 , 16:03 από news_room Η κυβέρνηση των ΗΠΑ σχεδιάζει να δωρίσει άλλες 500 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου για την COVID-19 που παράγουν οι Pfizer/BioNTech σε διάφορες χώρες όλου του κόσμου, αυξάνοντας σε πάνω από 1 δισ. δόσεις τη συνολική ποσότητα των εμβολίων που έχουν δεσμευθεί πως θα διαθέσουν, […]

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμμετείχε στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 25 / 6 / 2021 , 2:47 από news_room Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης συμμετείχε σήμερα στις εργασίες της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) που πραγματοποιούνται στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Ανάμεσα σε άλλα, τη Σύνοδο του ΕΛΚ απασχόλησαν το θέμα της αντιμετώπισης της πανδημίας […]