27 °C Athens, GR
28/09/2022

Ο Πρόεδρος της Κίνας Σί συνομίλησε με τους Τρείς Αστροναύτες του Διαστημικού Σταθμού Tianhle

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 27 / 6 / 2021 , 6:11 από news_room

ΠΕΚΙΝΟ – Ο Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ μίλησε με τους τρεις αστροναύτες του διαστημικού σταθμού της χώρας Tianhe το πρωί της 23ης Ιουνίου.

Ο Σι, και επίσης γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας (CPC) και πρόεδρος της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής (CMC), πραγματοποίησε τη συνομιλία από το Κέντρο Ελέγχου Αεροδιαστημικής του Πεκίνου, . Οι τρεις αστροναύτες στάλθηκαν στο διάστημα στο διαστημόπλοιο Shenzhou-12 στις 17 Ιουνίου.

Ο Πρόεδρος Σι χαιρέτησε θερμά τους αστροναύτες εκ μέρους της Κεντρικής Επιτροπής του CPC, του Κρατικού Συμβουλίου, του CMC και των ανθρώπων όλων των εθνικών ομάδων στη χώρα. και σημείωσε ότι : “Είστε οι πρώτοι αστροναύτες που σταθμεύουν στην κεντρική ενότητα Tianhe και θα μείνετε στο διάστημα για τρεις μήνες”, δήλωσε ο Xi κατά τη διάρκεια της βιντεοκλήσης. “Όλοι μας ενδιαφερόμαστε πολύ.”

Σε απάντηση στις ερωτήσεις του Σι σχετικά με την υγεία, τις συνθήκες διαβίωσης και την εργασία τους, ο Nie, διοικητής του πληρώματος, είπε ότι ήταν σε καλή υγεία και η δουλειά τους πήγε καλά.

“Αυτή είναι η τρίτη διαστημική αποστολή μου. Δουλεύω και ζω στο Tianhe, και οι συνθήκες γίνονται όλο και καλύτερες. Τώρα έχουμε ένα μόνιμο σπίτι που λειτουργεί σε τροχιά και είμαστε περήφανοι για το υπέροχο Κόμμα και την πατρίδα μας”, δήλωσε η Νι.

Ο Λιού είπε στον Πρόεδρο ότι αυτή ήταν η δεύτερη διαστημική αποστολή του και ότι ένιωθε ότι ήταν μεγάλη τιμή και ευθύνη.

“Αργότερα θα πραγματοποιήσουμε μια σειρά πειραμάτων τεχνολογικής επαλήθευσης, συμπεριλαμβανομένων δύο εξωσχολικών δραστηριοτήτων (EVA) και λειτουργιών ρομποτικού βραχίονα. Θα πραγματοποιήσουμε προσεκτικά τις επιχειρήσεις για να διασφαλίσουμε την επιτυχία όλων των δοκιμών”, δήλωσε ο Liu.

Ο Τανγκ, ο οποίος βρίσκεται στην πρώτη του διαστημική αποστολή, είπε ότι είχε προσαρμοστεί στο βαρύ περιβάλλον.

“Τρώω, ζω και δουλεύω καλά και μπορώ να κάνω βιντεοκλήσεις με την οικογένειά μου. Το σπίτι μας στο χώρο είναι πολύ άνετο και άνετο και έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη στην ολοκλήρωση των επερχόμενων εργασιών”, δήλωσε ο Τανγκ.

Ο Πρόεδρος Σι δήλωσε  χαρούμενος που έμαθε ότι οι αστροναύτες ήταν σε καλή κατάσταση και η δουλειά τους προχωρούσε ομαλά.

“Η κατασκευή του διαστημικού σταθμού αποτελεί ορόσημο στη διαστημική βιομηχανία της Κίνας, η οποία θα συμβάλει στην ειρηνική χρήση του διαστήματος από την ανθρωπότητα”, δήλωσε επίσης

“Είστε οι εκπρόσωποι εκείνων που αγωνίζονται και ανεβαίνουν στη διαστημική βιομηχανία της Κίνας στη νέα εποχή. Ελπίζω ότι θα συνεργαστείτε στενά μεταξύ τους και θα ολοκληρώσετε τις επερχόμενες εργασίες”, δήλωσε ο Xi.

Εξέφρασε την ελπίδα του ότι οι τρεις αστροναύτες θα λειτουργούσαν και θα ζούσαν καλά στο διάστημα. “Περιμένουμε την θριαμβευτική επιστροφή σας στο Πεκίνο.”

Πριν από τη συνομιλία, ο Σι παρακολούθησε τις λειτουργίες του συγκροτήματος σε τροχιά, συμπεριλαμβανομένης της βασικής μονάδας και του Shenzhou-12, και την εργασία των αστροναυτών σε τροχιά μέσω μιας μεγάλης οθόνης στην αίθουσα διοίκησης του κέντρου.

Η οθόνη έδειξε ότι η Νι, ο Λιου και ο Τανγκ πραγματοποιούν εκπαίδευση σε τροχιά με ρομποτικό βραχίονα και επιθεωρούν και θέτουν την κατάσταση της εξωσχολικής διαστημικής στολής για προετοιμασία για EVA.

Η Κίνα ξεκίνησε τον πυρήνα του διαστημικού σταθμού Tianhe στις 29 Απριλίου.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Han Zheng, επίσης μέλος της Μόνιμης Επιτροπής του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του CPC, συμμετείχε στην εκδήλωση στις 23 Ιουνίου.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

δις αδολο γαλα adologala adologala.gr

Οι αποφάσεις της 2ης ημέρας της Συνεδρίας της Δ.Ι.Σ. για τον μήνα Νοέμβριο 2021

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 4 / 11 / 2021 , 0:57 από news_room Συνήλθε την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 165ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου. Κατά την Συνεδρία Της, η Δ.Ι.Σ. αρχικά ενέκρινε τα […]

επίσκοπος μελόης αιμιλιανός

Εκοιμήθη στη Κάλυμνο ο κατά σάρκα πατέρας του Επισκόπου Μελόης Αιμιλιανού

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 24 / 2 / 2021 , 23:20 από news_room Εκοιμήθη ο Κωνσταντίνος Κουτούζης, κατά σάρκα πατήρ του Επισκόπου Μελόης κ. Αιμιλιανού Το Σάββατο, 20 Φεβρουαρίου 2021, εκοιμήθη εν Κυρίω εις τη νήσο Κάλυμνο, σε ηλικία 79 ετών, ο κατά σάρκα πατήρ του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, Θεοφιλεστάτου […]

Pin It on Pinterest