20 °C Athens, GR
17/10/2021

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής διόρισε νέο Διευθυντή της Αρχιεπισκοπικής Σχολής Βυζαντινής Μουσικής

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής διόρισε νέο Διευθυντή της Αρχιεπισκοπικής Σχολής Βυζαντινής Μουσικής

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 29 / 6 / 2021 , 5:56 από news_room

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρος διόρισε νέο Διευθυντή της Αρχιεπισκοπικής Σχολής Βυζαντινής Μουσικής

Το Σάββατο 26 Ιουνίου 2021, ο Αρχιεπίσκοπος της Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρος, ανέδειξε τον κ. Γεώργιο Θεοδωρίδη, τον Πρωτοψάλτη του Καθεδρικού Ναού της Αγίας Σοφίας στην Ουάσινγκτον, σε Άρχων Μουσικοδιδάσκαλο (Εκπαιδευτή Μουσικής) της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής σε αναγνώριση των προσπαθειών και των συνεισφορών του στη διδασκαλία και προώθηση της Βυζαντινής Μουσικής στην Ουάσιγκτον, DC, την τελευταία δεκαετία. Μαζί με αυτήν την ιδιαίτερη τιμή, ο Σεβασμιώτατος διόρισε τον Άρχοντα Γεώργιο Θεοδωρίδη ως νέο Διευθυντή της Αρχιεπισκοπικής Σχολής Βυζαντινής Μουσικής, την οποία είχε προηγουμένως υπηρετήσει ως εκπαιδευτής μουσικής.

Ο Άρχων κος Γεώργιος Θεοδωρίδης εξέφρασε τη βαθιά ευγνωμοσύνη και την εκτίμησή του για τη μοναδική τιμή που του απονεμήθηκε με τα ακόλουθα λόγια:

“Το μέγεθος της μεγάλης τιμής αυτού του γραφείου, καθώς και η σοβαρότητα της θέσης του Διευθυντή της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής, μπορεί να επισκιάζεται μόνο από τη θάλασσα της αρχιεπισκοπικής αγάπης του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρου. Έχω την τιμή να συμμετάσχω στο δικό του  όραμα, στο όραμα του σεβασμιωτάτου και μαζί με την ευγενική βοήθεια του Leadership 100, ελπίζω ότι θα επιτύχουμε την πραγματοποίηση αυτού του ευγενικού στόχου, που δεν είναι τίποτα λιγότερο από τον εμπλουτισμό της Ιερής Αρχιεπισκοπής μας με ικανά, καλά εκπαιδευμένους ψάλτες, που θα κοσμούν το θεϊκό μας υπηρεσίες με τη λαμπρή ενδυμασία της πολύτιμης Ορθόδοξης υμνολογίας μας, έτσι ώστε η Ψαλτική Τέχνη – η Βυζαντινή Μουσική Παράδοση της Εκκλησίας μας – να μεγαλώνει και να ανθίζει εδώ στην Αμερική για το πνευματικό όφελος και την οικοδόμηση των μελλοντικών γενιών πιστών, πάντα προς τη δόξα του Θεού Παντοδύναμος.”

Η Αρχιεπισκοπική Σχολή Βυζαντινής Μουσικής ιδρύθηκε το 2010 ως απάντηση στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες της Αρχιεπισκοπής, του κληρικού και των ενοριών της, με σκοπό την επίσημη διδασκαλία της Βυζαντινής Μουσικής σε νέους άνδρες και γυναίκες, που επιθυμούν να προσφέρουν μια μέρα ταλέντο και υπηρεσίες στην Εκκλησία ως εκπαιδευμένοι εκκλησιαστικοί μουσικοί.

Ακολουθεί σύντομο βιογραφικό του Άρχοντος κου. Θεοδωρίδη.

Ο Άρχων Γεώργιος Θεοδωρίδης γεννήθηκε στο Böblingen της Γερμανίας. Σε ηλικία 13 ετών, μετακόμισε στην Ελλάδα, όπου αποφοίτησε από το Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο της Τήνου και μυήθηκε στη βυζαντινή μουσική. Μετά την αποφοίτησή του, μετακόμισε στην Αθήνα, όπου σπούδασε θεωρία βυζαντινής μουσικής. Είναι κάτοχος πτυχίου Βυζαντινής Μουσικής, καθώς και Διπλωματούχος Δάσκαλος της Βυζαντινής Μουσικής από το Ωδείο Αιγάλεω στην Αθήνα. Ο Άρχων Θεοδωρίδης έχει προσκληθεί να μοιραστεί την εμπειρία του στη Βυζαντινή Μουσική, είτε ως επισκέπτης ομιλητής είτε ως εκτελεστής, σε πολλά πανεπιστήμια και άλλες τοποθεσίες που περιλαμβάνουν: Ελληνικό Κολλέγιο και Ελληνική Ορθόδοξη Σχολή Θεολογίας του Τίμιου Σταυρού. το Καθολικό Πανεπιστήμιο της Αμερικής, DC · το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο, DC · Πανεπιστήμιο Georgetown, DC; και το Μητροπολιτικό Μουσείο Τεχνών, Νέα Υόρκη.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής διόρισε νέο Διευθυντή της Αρχιεπισκοπικής Σχολής Βυζαντινής Μουσικής Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής διόρισε νέο Διευθυντή της Αρχιεπισκοπικής Σχολής Βυζαντινής Μουσικής

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

άσκηση ταχείας ανάπτυξης Πυροβολαρχίας 155 χιλ TRG-1

Άσκηση ταχείας ανάπτυξης Πυροβολαρχίας 155 χιλ TRG-1

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 18 / 4 / 2021 , 17:04 από news_room Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης των Μονάδων της Διοίκησης Πυροβολικού του ΓΕΕΦ, πραγματοποιήθηκε άσκηση ταχείας ανάπτυξης Πυροβολαρχίας 155 χιλ TRG-1. Κατά τη διάρκειά της άσκησης εξετάστηκαν όλα τα σενάρια της τακτικής και τεχνικής διεύθυνσης του πυρός καθώς και οι […]

Εορτή Κοιμήσεως Υπεραγίας Θεοτόκου στην Ρόδο

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 19 / 8 / 2021 , 10:40 από news_room Η Εορτή της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, το “Πάσχα του Καλοκαιριού” όπως χαρακτηριστικά ονομάζεται από τον ευσεβή λαό μας εορτάστηκε με λαμπρότητα στην ιερά μας Μητρόπολη, με επίκεντρο του εορτασμού τον ενοριακό ιερό Κοιμήσεως Θεοτόκου Ιαλυσού (Τριαντών). Ο Σεβασμιώτατος […]

Pin It on Pinterest