26 °C Athens, GR
17/06/2021

Τελευταια Νέα
To «Άδολο Γάλα» εβδομαδιαία ενημερωτική πύλη ειδήσεων – ADOLOGALA.GR Νέο Ιερατικό από το Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης Η JAXA και η Honda μελετούν τη δημιουργία Κυκλικού Συστήματος Ανανεώσιμης Ενέργειας στο διάστημα Συνομιλία Μητροπολίτη Μόρφου Νεοφύτου με νέους από τον Άγιο Νικόλαο στο Κουκάκι Κώστας Καραμανλής: Λύση στην πρόσβαση των επιβατών στο σταθμό «Νέα Ελβετία» του Μετρό Θεσσαλονίκης Φωταγωγήθηκε το “Meteoron” του Κωστή Γεωργίου Πρόγραμμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για σήμερα, Πέμπτη 17 Ιουνίου Ολοκληρώθηκαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Ι.Π.Ε. στις Μητροπόλεις Ηλείας και Κερκύρας Κλειστά για τους επισκέπτες σήμερα ο Αρχαιολογικός Χώρος & το Μουσείο της Αρχαίας Αγοράς Ημερίδα με θέμα: «Η εκατόμβη της 9ης Ιουλίου 1821» Συνελήφθησαν 2 που άνοιγαν αυτοκίνητα στο Γ΄ Νεκροταφείο – 26 Περιπτώσεις κλοπών εξιχνίασε η ΕΛ.ΑΣ

Ορκίστηκε το νέο Προεδρείο του Α.Σ.Ε.Π. – Υψηλές προσδοκίες έθεσε ο ΥΠΕΣ Μ. Βορίδης

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 11 / 6 / 2021 , 22:20 από news_room

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Ιουνίου στο Υπουργείο Εσωτερικών η τελετή ορκωμοσίας του νέου Προεδρείου του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.).

Το νέο Προεδρείο όρκισε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης.

Νέος Πρόεδρος του Α.Σ.Ε.Π., στη θέση του απερχόμενου κ. Ιωάννη Καραβοκύρη ορίστηκε, έπειτα από απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, ο μέχρι πρότινος Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου κ. Αθανάσιος Παπαϊωάννου ενώ τη θέση του Αντιπροέδρου καταλαμβάνει ο μέχρι πρότινος Σύμβουλος κ. Ελευθέριος Μακρυλάκης.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο Υπουργός εξήρε τον κρίσιμο ρόλο του Συμβουλίου στην ποιοτική στελέχωση του Δημόσιου Τομέα μέσα από τη διαμόρφωση μίας ακέραιας και αδιάβλητης διαδικασίας και εξέφρασε στον κ. Παπαϊωάννου τις υψηλές προσδοκίες που έχει θέσει στην κατεύθυνση αναμόρφωσης του Πανελλήνιου Γραπτού Διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. θέτοντας ως προτεραιότητα την ψηφιοποίηση των διαδικασιών του.

Παράλληλα, ο κ. Βορίδης ευχαρίστησε τον απερχόμενο Πρόεδρο κ. Ιωάννη Καραβοκύρη , στον οποίο απονεμήθηκε μάλιστα επί τιμή ο τίτλος της θέσης που κατείχε, για την πολυετή ευδόκιμη υπηρεσία του.

Τόσο ο κ. Καραβοκύρης όσο και ο κ. Παπαϊωάννου ευχαρίστησαν από την πλευρά τους τον Υπουργό.

Ακολουθεί το πλήρες βιογραφικό του νέου Προέδρου του Α.Σ.Ε.Π κ. Αθανασίου Παπαϊωάννου:

Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1964. Είναι δικηγόρος Αθηνών από το 1990 και Αντιπρόεδρος του Α.Σ.Ε.Π. από τον Ιούλιο του 2016. Απόφοιτος της Νομικής Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού (LL.M.) και διδακτορικού διπλώματος (S.J.D.) στο Εμπορικό και Εργατικό  Δίκαιο αντίστοιχα από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Πεννσυλβανίας (ΗΠΑ). Από τον Οκτώβριο του 2009 έως και τον Μάρτιο του 2015 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της Βουλής. Είναι συγγραφέας οκτώ βιβλίων και δεκάδων άρθρων σε ελληνικά και αμερικανικά νομικά περιοδικά. Η συγγραφική του δραστηριότητα κάλυπτε θέματα κυρίως εργατικού δικαίου και  ανθρωπίνων δικαιωμάτων ενώ μέρος της αφορούσε στα νομικο-πολιτικά συστήματα των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου. Δίδαξε «Εργατικό Δίκαιο» επί σειρά ετών στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και το ΤΕΙ Αθηνών. Από τον Οκτώβριο του 2018 διδάσκει «Εισαγωγή στο Ελληνικό Διοικητικό Σύστημα» στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Μιλά άριστα Αγγλικά και Γαλλικά.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης και ορκίστηκαν υπό τον Υπουργό ως νέοι Σύμβουλοι του Α.Σ.Ε.Π. :

  • η κα Ευαγγελία Λαχάνου, πρώην Διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού στη Γενική Τράπεζα,
  • ο κ. Παναγιώτης Καρκατσούλης, Δικηγόρος, Ειδικός Επιστήμων του Υπουργείου Εσωτερικών,
  • ο κ. Ιωάννης Σπηλιωτόπουλος, Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρωπίνου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα στην Γενική Γραμματεία Ανθρωπίνου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα του Υπουργείου Εσωτερικών,
  • ο κ. Γεώργιος Δίελλας, Ειδικός Επιστήμονας του Α.Σ.Ε.Π. με βαθμό Ειδικού Εισηγητή Α’ Τάξεως.
Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο επισκέφθηκε ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 20 / 3 / 2021 , 2:27 από news_room Την Έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου επισκέφθηκε σήμερα, Παρασκευή, 19 Μαρτίου 2021, ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα Εξοχ. κ. David Satterfield. Ο κ.Satterfield έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, με τον οποίο είχαν μακρά συζήτηση για ζητήματα […]

Σε επιστολή που εστάλη στους 14 μη εκτελεστικούς προέδρους των κρατών μελών της ΕΕ και στα μέλη του Ομίλου Arraiolos, η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας τους καλεί να υψώσουν τις φωνές τους και να καταδικάσουν την τουρκική απόφαση να μετατρέψει ένα εμβληματικό μνημείο της ευρωπαϊκής ιστορίας, όπως η Αγία Σοφία, σε τζαμί.

Κάλεσμα απέστειλε η Προέδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας για το θέμα της Αγίας Σοφίας σε 14 ηγέτες ξένων κρατών

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 9 / 8 / 2020 , 13:41 από adologala.gr Κάλεσμα απέστειλε η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας για το θέμα της Αγίας Σοφίας σε 14 ηγέτες ξένων κρατών. Στην επιστολή που εστάλη στους 14 μη εκτελεστικούς προέδρους των κρατών μελών της ΕΕ και στα μέλη του Ομίλου Arraiolos, η […]

Pin It on Pinterest