8 °C Athens, GR
19/01/2022

Τελευταια Νέα

Ορκίστηκε το νέο Προεδρείο του Α.Σ.Ε.Π. – Υψηλές προσδοκίες έθεσε ο ΥΠΕΣ Μ. Βορίδης

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 11 / 6 / 2021 , 22:20 από news_room

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 9 Ιουνίου στο Υπουργείο Εσωτερικών η τελετή ορκωμοσίας του νέου Προεδρείου του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (Α.Σ.Ε.Π.).

Το νέο Προεδρείο όρκισε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης.

Νέος Πρόεδρος του Α.Σ.Ε.Π., στη θέση του απερχόμενου κ. Ιωάννη Καραβοκύρη ορίστηκε, έπειτα από απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, ο μέχρι πρότινος Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου κ. Αθανάσιος Παπαϊωάννου ενώ τη θέση του Αντιπροέδρου καταλαμβάνει ο μέχρι πρότινος Σύμβουλος κ. Ελευθέριος Μακρυλάκης.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο Υπουργός εξήρε τον κρίσιμο ρόλο του Συμβουλίου στην ποιοτική στελέχωση του Δημόσιου Τομέα μέσα από τη διαμόρφωση μίας ακέραιας και αδιάβλητης διαδικασίας και εξέφρασε στον κ. Παπαϊωάννου τις υψηλές προσδοκίες που έχει θέσει στην κατεύθυνση αναμόρφωσης του Πανελλήνιου Γραπτού Διαγωνισμού του Α.Σ.Ε.Π. θέτοντας ως προτεραιότητα την ψηφιοποίηση των διαδικασιών του.

Παράλληλα, ο κ. Βορίδης ευχαρίστησε τον απερχόμενο Πρόεδρο κ. Ιωάννη Καραβοκύρη , στον οποίο απονεμήθηκε μάλιστα επί τιμή ο τίτλος της θέσης που κατείχε, για την πολυετή ευδόκιμη υπηρεσία του.

Τόσο ο κ. Καραβοκύρης όσο και ο κ. Παπαϊωάννου ευχαρίστησαν από την πλευρά τους τον Υπουργό.

Ακολουθεί το πλήρες βιογραφικό του νέου Προέδρου του Α.Σ.Ε.Π κ. Αθανασίου Παπαϊωάννου:

Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1964. Είναι δικηγόρος Αθηνών από το 1990 και Αντιπρόεδρος του Α.Σ.Ε.Π. από τον Ιούλιο του 2016. Απόφοιτος της Νομικής Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού (LL.M.) και διδακτορικού διπλώματος (S.J.D.) στο Εμπορικό και Εργατικό  Δίκαιο αντίστοιχα από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Πεννσυλβανίας (ΗΠΑ). Από τον Οκτώβριο του 2009 έως και τον Μάρτιο του 2015 διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της Βουλής. Είναι συγγραφέας οκτώ βιβλίων και δεκάδων άρθρων σε ελληνικά και αμερικανικά νομικά περιοδικά. Η συγγραφική του δραστηριότητα κάλυπτε θέματα κυρίως εργατικού δικαίου και  ανθρωπίνων δικαιωμάτων ενώ μέρος της αφορούσε στα νομικο-πολιτικά συστήματα των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου. Δίδαξε «Εργατικό Δίκαιο» επί σειρά ετών στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας και το ΤΕΙ Αθηνών. Από τον Οκτώβριο του 2018 διδάσκει «Εισαγωγή στο Ελληνικό Διοικητικό Σύστημα» στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Μιλά άριστα Αγγλικά και Γαλλικά.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης και ορκίστηκαν υπό τον Υπουργό ως νέοι Σύμβουλοι του Α.Σ.Ε.Π. :

  • η κα Ευαγγελία Λαχάνου, πρώην Διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού στη Γενική Τράπεζα,
  • ο κ. Παναγιώτης Καρκατσούλης, Δικηγόρος, Ειδικός Επιστήμων του Υπουργείου Εσωτερικών,
  • ο κ. Ιωάννης Σπηλιωτόπουλος, Προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Ανθρωπίνου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα στην Γενική Γραμματεία Ανθρωπίνου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα του Υπουργείου Εσωτερικών,
  • ο κ. Γεώργιος Δίελλας, Ειδικός Επιστήμονας του Α.Σ.Ε.Π. με βαθμό Ειδικού Εισηγητή Α’ Τάξεως.
Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Μπορέλ: Οι εξελίξεις στο Αφγανιστάν θα έχουν ευρύ φάσμα επιπτώσεων στην ασφάλεια

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Για μια «νέα επώδυνη πραγματικότητα στο Αφγανιστάν» και μια «καταστροφή» έκανε λόγο ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ μιλώντας στις επιτροπές Εξωτερικών Υποθέσεων και Ανάπτυξης του Ευρωκοινοβουλίου. Ο Ζοζέπ Μπορέλ ανέφερε ότι 106 μέλη του προσωπικού της ΕΕ με τις οικογένειές τους προσγειώθηκαν απόψε στη Μαδρίτη, ωστόσο όπως σημείωσε […]

Οι ΗΠΑ πρόσθεσαν στη μαύρη λίστα την ισραηλινή εταιρεία NSO που ανέπτυξε το λογισμικό κατασκοπείας Pegasus

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 4 / 11 / 2021 , 2:52 από news_room Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε σήμερα ότι πρόσθεσε την NSO Group, την ισραηλινή εταιρεία που ανέπτυξε το λογισμικό κατασκοπείας Pegasus, στην μαύρη λίστα του με την αιτιολογία ότι η εταιρεία θέτει απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ. […]

Pin It on Pinterest