17 °C Athens, GR
26/09/2022

Ολοκληρώθηκε η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 17 / 6 / 2021 , 1:21 από news_room

Χθές, 16 Ιουνίου 2021, ο σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδόφορος συγκάλεσε την Ιερά Επάρκεια Σύνοδο μέσω τηλεδιάσκεψης για τακτική συνάντηση. Καθώς αυτή ήταν η πρώτη συγκέντρωση της Συνόδου μετά τη Μεγάλη και Ιερή Γιορτή του Πάσχα, η συνάντηση ξεκίνησε με μια συνήθη ανταλλαγή αδελφικών χαιρετισμών και εορταστικών ευχών μεταξύ των συνοδικών μελών.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της συνεδρίασης, η Ιερά  Επαρχιακή Σύνοδος:

1) Συζήτησε τον συνεχιζόμενο συντονισμό των προσπαθειών συγκέντρωσης κεφαλαίων για το Πρόγραμμα Συντάξεων Κληρικών και Εργαζομένων της Αρχιεπισκοπής και των Μητροπόλεών της. Ενώ η συγκέντρωση χρημάτων έχει πραγματοποιηθεί από τις αρχές του έτους, τα συνολικά μέλη ενημερώθηκαν συγκεκριμένα για μια εθνική εκστρατεία που θα ξεκινήσει την Ημέρα του Πατέρα και η οποία έχει ως στόχο τη νόμιμη τιμή και τον εορτασμό του ευσεβούς κληρικού της Ιερής Αρχιεπισκοπής μας. Για να υποστηρίξει αυτήν την ειδική πρωτοβουλία, αποφασίστηκε ομόφωνα ότι κάθε Μητρόπολη θα συγκεντρώσει κεφάλαια για την έγκαιρη εκπλήρωση της έκκλησης της Ημέρας του Πατέρα.

2) Έλαβε μια έκθεση που περιγράφει την τρέχουσα κατάσταση και την ίδρυση του Οικουμενικού Πατριάρχη Bartholomew Foundation, το οποίο έχει ήδη ξεπεράσει τα δέκα εκατομμύρια δολάρια σε κεφάλαια που συγκεντρώθηκαν για τη στήριξη του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Αποφασίστηκε ομόφωνα ότι κάθε Μητρόπολη, μαζί με την Αρχιεπισκοπική Περιφέρεια, θα γίνουν μεμονωμένα Ιδρυτικά Μέλη. Η χαρούμενη ανακοίνωση έγινε ότι το Ίδρυμα Nicholas J. και Anna K. Bouras θα προσφέρει μια αντίστοιχη δωρεά ενός εκατομμυρίου δολαρίων για να συμπληρώσει τις προσπάθειες συγκέντρωσης χρημάτων του Ιδρύματος.

3) Έλαβε μια έκθεση από τον κ. Αργύρη Βασιλείου, Πρόεδρο και των δύο ηγετικών ηγετών 100 και της Επιτροπής για την εκατονταετή γιορτή της Αρχιεπισκοπής, που ενημέρωσε τα συνολικά μέλη για τις προπαρασκευαστικές συναντήσεις που πραγματοποιούνται προς το παρόν προκειμένου να διασφαλιστεί η σωστή και ευχάριστη τήρηση των εκατονταετών της Αρχιεπισκοπής.

4) Άποφάσισε ότι η πρώτη προσωπική συνάντηση της Συνόδου – μετά την πανδημία – θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο στο Hellenic College και στην Ελληνική Ορθόδοξη Σχολή Θεολογίας του Τιμίου Σταυρού στο Brookline της Μασαχουσέτης. Αυτή η συγκέντρωση, φυσικά, θα δώσει στα συνολικά μέλη την ευκαιρία να παρευρεθούν στην πανεπιστημιούπολη για τον εορτασμό της γιορτής της ανύψωσης του αξιοσέβαστου και ζωοοποιού σταυρού και να εγκαινιάσουν την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους μαζί με όλα οι μαθητές, το προσωπικό, η σχολή και η διοίκηση του Ελληνικού Κολλεγίου και του Τιμίου Σταυρού.

Τέλος, στο κλείσιμο της συνεδρίασης, τα μέλη της Ιεράς Επάρχιας Συνόδου αντάλλαξαν ευχές και προσευχές για ένα ξεκούραστο καλοκαίρι και μια πνευματικά αναζωογονητική γιορτή της Πεντηκοστής.

 

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Δεύτερη Πανήγυρις της Ι.Μ. Αγίου Γεωργίου «Αρμά» Φύλλων

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 22 / 11 / 2021 , 16:08 από news_room Το διήμερο 2 και 3 Νοεμβρίου 2021 η ιστορική Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου «ΑΡΜΑ» Φύλλων πανηγύρισε, με τα προβλεπόμενα των υγειονομικών διατάξεων μέτρα, τημνήμη της Ανακομιδής των ιερών Λειψάνων του προστάτου και εφόρου της, Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. […]

Βραζιλία: Ρεκόρ 15ετίας για τις πυρκαγιές στον Αμαζόνιο

Βραζιλία: Ρεκόρ 15ετίας για τις πυρκαγιές στον Αμαζόνιο

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 26 / 8 / 2022 , 17:08 από news_room Ο αριθμός των πυρκαγιών στο βραζιλιάνικο τμήμα του Αμαζονίου έφθασε τη Δευτέρα στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 15 ετών, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, ακόμη ένα σημάδι της καταστροφής που συντελείται στο μεγαλύτερο τροπικό δάσος του κόσμου. Δορυφορικές εικόνες εντόπισαν […]

Pin It on Pinterest