20 °C Athens, GR
17/10/2021

Η ΓΣΕΕ για την παγκόσμια ημέρα κατά της παιδικής εργασίας – Adologala.gr

«Η φετινή παγκόσμια ημέρα κατά της παιδικής εργασίας επικεντρώνεται κυρίως στη δράση που αναλήφθηκε για το Διεθνές Έτος 2021 για την Εξάλειψη της Παιδικής Εργασίας.

Είναι η πρώτη παγκόσμια ημέρα, μετά την επικύρωση της Σύμβασης 182 της ΔΟΕ για την απαγόρευση των χειρότερων μορφών εργασίας των παιδιών και την άμεση δράση, με σκοπό την εξάλειψή τους και λαμβάνει χώρα τη στιγμή που η κρίση COVID-19 απειλεί να αντιστρέψει χρόνια προόδου στην αντιμετώπιση του προβλήματος» αναφέρει η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωσή της και επισημαίνει:

«Η φτώχεια και η εξαθλίωση που βιώνουν οι ελληνικές οικογένειες, λόγω της οικονομικής κρίσης, εντείνει το πρόβλημα και φέρνει για ακόμη μια φορά στην επιφάνεια την έλλειψη κοινωνικής προστασίας. Εκατομμύρια παιδιά διατρέχουν τον κίνδυνο να αναγκαστούν να δουλέψουν, εξαιτίας της πανδημίας, ενώ στον κόσμο καταγράφηκε αύξηση των ανηλίκων που εργάζονται για πρώτη φορά σε δύο δεκαετίες.

Παιδιά στα φανάρια να καθαρίζουν τζάμια, παιδιά να εργάζονται στο δρόμο ή σε βαριές και επικίνδυνες εργασίες, είναι εικόνες που ευαισθητοποιούν και προβληματίζουν.

Πρόκειται για παιδιά που βιώνουν την ακραία φτώχεια και προέρχονται από τις γειτονικές χώρες, αλλά και ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, που πέφτουν θύματα κυκλωμάτων.

Η εργασία μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη, την εκπαίδευση ή και την υγεία των μικρών παιδιών.

Όταν εντοπίζονται, πρέπει να ενημερώνονται οι αρμόδιες αρχές».

Παράλληλα, η Συνομοσπονδία υπογραμμίζει ότι απαιτούνται εδώ και τώρα μέτρα για την προστασία της ελληνικής οικογένειας και, κατ΄επέκταση, των ανήλικων μελών της.

«Είναι επιτακτική ανάγκη να μειωθεί η σχολική διαρροή, να εξαλειφθεί η επαιτεία και η εργασία παιδιών στον δρόμο, να ενισχυθούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και η παρεμβατικότητα των κοινωνικών υπηρεσιών, να υπάρξει πλήρης συμμόρφωση με τις διεθνείς συμβάσεις.

Τα παιδιά δεν πρέπει να δουλεύουν, παρά μόνο στο εργόχειρο των ονείρων τους και η Πολιτεία απαιτείται να εργάζεται, για να παρέχει σε καθένα από αυτά, ανεξαρτήτως καταγωγής και τάξης, ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στη μόρφωση και τη δημόσια και δωρεάν παιδεία» τονίζει η ΓΣΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Συναντήσεις στα γραφεία της ιεράς αρχιεπισκοπής Αθηνών είχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος:

Συναντήσεις στα γραφεία της ιεράς αρχιεπισκοπής Αθηνών είχε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 21 / 1 / 2021 , 7:06 από news_room Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος – Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης Συναντήσεις είχε σήμερα στα γραφεία της ιεράς αρχιεπισκοπής Αθηνών ο μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος: Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Κασαπίδης επισκέφθηκε σήμερα […]

Ανακοίνωση της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου της Δημοκρατίας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Η Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου της Δημοκρατίας αναφέρει σε σχέση με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» ημερομηνίας 18/1/2021 το οποίο αναφέρεται στις γραπτές εισηγήσεις της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου για τις μονάδες ελέγχου των Υπουργείων, που απέστειλε η Υπηρεσία στη Βουλή, μετά από αίτημα της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών της Βουλής, καθώς και […]

Pin It on Pinterest