9 °C Athens, GR
29/01/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Για υποκλοπές ακούσαμε, για εκλογές ακούσαμε, «Go Back mr Erdogan» δεν ακούσαμε Στη Σάμο τελέστηκε η νεκρώσιμος ακολουθία του πρώην Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος : «Ο Ελληνισμός πρέπει να βρίσκεται διαρκώς σε εγρήγορση» Εγκαινιάστηκε στην “καρδιά” των Βρυξελλών το κτήριο που προσέφερε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος ο Β’ Πλούσιο το πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για του μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο & Μάρτιο 378 τα αξιόποινα περιστατικά που τελέστηκαν σε χώρους Θρησκευτικού χαρακτήρα το 2021 – Στα 2913 από το 2015 Στο Φανάρι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος Απάντηση Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ στην αμφισβήτηση προλογισμού στην ημερίδα της Εστίας Πατερικών Μελετών Έφυγε από την ζωή ο τέως Βασιλιάς των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Γκλύξμπουργκ – Πως σχολίασαν την είδηση τα ξένα Μέσα ενημέρωσης Τρείς Επισκόπους ανύψωσε σε Μητροπολίτες το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην συνεδρία της 10ης Ιανουαρίου 2023 Στο Ορθόδοξο Αγιολόγιο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Ιερεμίας ο Α’ και ο Μοναχός Γεράσιμος Μικραγιαννανίτης ο Υμνωδός Ανακοίνωση για την πρώτη συνεδρίαση της Μικτής Επιτροπής για το Σύνταγμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής Εκοιμήθη ο πατριάρχης πρώην Ιεροσολύμων Ειρηναίος Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στον Βόλο Αμερικής Ελπιδοφόρος: «Ελπίζουμε το Νοσοκομείο του Βαλουκλή να αποκατασταθεί και να συνεχίσει να λειτουργεί για όσους έχουν ανάγκη» Πρωτοχρονιά στην Ιερά Μητρόπολη Λέρου Το μετρό «ανεβαίνει» δυτικά προάστια Κηδεύτηκε ο επίτιμος πάπας Βενέδικτος στο Βατικανό Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Βασιλείου Μπραχαμίου Στο 10% ο πληθωρισμός, στο 40% όμως οι αυξήσεις στα τρόφιμα σε Super Market και Εστίαση Οικουμενικός Πατριάρχης: Μόνο μέσω του διαλόγου θα τερματιστούν οι πράξεις βίας και τρόμου Συμβολή του π. Ιωάννη Ιωάννου στην εθνικοθρησκευτική διαπαιδαγώγηση των στρατευμένων Πολιτική κρίση στο Περού: Πρώτος θάνατος στη Λίμα – 48 οι νεκροί στις ταραχές Προς νέο πακέτο στήριξης για τα ευάλωτα νοικοκυριά τον Φεβρουάριο Ιερά Μονή Παναγίας Εικοσιφοίνισσας: Αρχιερατικό Μνημόσυνο Καθηγουμένης Αλεξίας O Μητροπολίτης Ναυπάκτου ευλόγησε και έκοψε βασιλόπιτες στη Ναύπακτο Ιερά Αγρυπνία για τον Όσιο Εφραίμ τον Σύρο στην Ι.Μ. Φθιώτιδος Έρευνα: Πιθανότητα αύξησης των καταστροφικών πλημμυρών στην Ελλάδα Καιρός: Νεφώσεις, τοπικές βροχές και μικρή πτώση της θερμοκρασίας Επίσκεψη Μητσοτάκη στην Ιαπωνία: Οικονομία, ενέργεια και επενδύσεις στην ατζέντα

Εξειδικευμένη καθημερινή εποπτεία στο οδικό δίκτυο της Κω εγκαθιστά η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Όλα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου θα αποκτήσουν σταδιακά το πιο εξελιγμένο σύστημα διαχείρισης του οδικού δικτύου, για τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και λειτουργικότητα

Μετά το νησί της Ρόδου και η Κως πρόκειται να αποκτήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα την πιο σύγχρονη και καινοτόμα υπηρεσία εποπτείας και επέμβασης στο οδικό της δίκτυο, την υπηρεσία “RoadSafetyPatrol”.

Η Οικονομική Υπηρεσία της Περιφέρειας που συνεδρίασε την Τρίτη, με τηλεδιάσκεψη, υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, προχώρησε στην κατακύρωση του σχετικού ηλεκτρονικού διαγωνισμού στην ένωση εταιριών «SCONSERVICES ΤΕΧΝΙΚΗ Ι.Κ.Ε.» και «ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΑΪΡΙΔΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ Α.Ε.» με τον διακριτικό τίτλο «Τελχινίς»), για την υλοποίηση του έργου «Υπηρεσία Στοιχειώδους Συντήρησης Οδικού Δικτύου Αρμοδιότητας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Νήσο Κω». Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 3.498.604,2 € , έχει χρονικό ορίζοντα τετραετίας και χρηματοδοτείται  από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Με τηνυπηρεσίαRoadSafetyPatrol”, η οποία ήδη από τις αρχές Ιουνίου ξεκινήσει  να εποπτεύει το οδικό δίκτυο της Ρόδου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κάνει πράξη την πιο καινοτόμα αντίληψη στην διαχείριση του οδικού δικτύου, εγκαθιστώντας σύγχρονη υπηρεσία εποπτείας και επέμβασης, με στόχο τη συστηματική παρακολούθηση του οδικού δικτύου για τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και λειτουργικότητα για τους χρήστες του, με παρεμβάσεις τόσο προληπτικά, όσο και διορθωτικά. Μετά τα δύο νησιά των Δωδεκανήσων, στόχος είναι να ακολουθήσουν  όλα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Η παροχή υπηρεσιών επιθεώρησης  θα γίνεται σε 24ωρη βάση καθημερινά, χωρίς δηλαδή να εξαιρούνται Σάββατα, Κυριακές και αργίες.Σε καθημερινή βάση θα γίνονται περιπολίες επιθεώρησης ασφαλείας από ειδικά διαμορφωμένα οχήματα τα οποία θα φέρουν κατάλληλη σήμανση και εξοπλισμό-μηχανήματα, σύμφωνα με το πρόγραμμα επιθεώρησης ώστε να ελέγχεται καθημερινά, αν είναι δυνατόν το σύνολο του Οδικού Δικτύου της περιοχής επέμβασης. Ο ανάδοχος θα εγκαταστήσει σε κατάλληλο χώρο τον Κεντρικό Σταθμό Διοίκησης (ΚΣΔ) του Οδικού Δικτύου, ο οποίος θα λειτουργεί ως βάση των Συνεργείων Τεχνικής Εποπτείας και των Συνεργείων Στοιχειώδους Συντήρησης.

Το έργο περιλαμβάνει: 

–  Την τακτική επιθεώρηση του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου  και την καταγραφή των προβλημάτων, με σκοπό τον έγκαιρο εντοπισμό των επικίνδυνων καταστάσεων και τον αποτελεσματικότερο προγραμματισμό των επεμβάσεων.

–  Την εκτέλεση εργασιών άμεσης επέμβασης για την αποκατάσταση βλαβών και ελλείψεων της οδού. Οι άμεσες επεμβάσεις αφορούν περιπτώσεις όπου δημιουργείται κατάσταση επικίνδυνη για την οδική ασφάλεια, κυρίως καταστάσεις, που περιορίζουν το οδόστρωμα ή το καθιστούν επικίνδυνο για την κυκλοφορία.

– Την εκτέλεση εργασιών στοιχειώδους συντήρησης, δηλαδή την αποκατάσταση προβλημάτων υψηλής επικινδυνότητας που προκαλούν δυσχέρειες στην ομαλή και ασφαλή λειτουργία της οδού όπως : καθαρισμός της οδού σε σάρωθρα, νησίδων και ερεισμάτων, οχετών και φρεατίων, πινακίδων σήμανσης, επισκευή βλαβών του οδοστρώματος, επισκευή – αναβάθμιση στηθαίων ασφαλείας, επισκευή κιγκλιδωμάτων, τοποθέτηση οριοδεικτών, αντικατάσταση πινακίδων σήμανσης, αποκατάσταση διαγράμμισης οδοστρώματος σε θέσεις υψηλής επικινδυνότητας, εργασίες φύτευση και συντήρησης πρασίνου, κοπή κλαδιών και δένδρων και αυτοφυούς βλάστησης κ.α.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, δήλωσε σχετικά:

Η νέα υπηρεσία ” Road Safety Patrol” έχει μπεί στη ζωή μας με χρονικό ορίζοντα τετραετίας και έχει στόχο την καθημερινή διαχείριση του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου των νησιών μας.

Μία πολύ σύγχρονη και εξαιρετικά οργανωμένη υπηρεσία, που μπορεί να συναντήσουμε μόνο στους δρόμους λίγων, υψηλού επιπέδου, χωρών, συναντάται πλέον και στα νησιά μας. Ξεκινήσαμε από την Ρόδο που έχει και το μεγαλύτερο επαρχιακό οδικό δίκτυο, ακολουθεί η Κως και σειρά παίρνουν όλα τα νησιά μας.

Προχωράμε μπροστά  άλλοτε με βήματα και άλλοτε με άλματα. Το οδικό δίκτυο των νησιών μας καθημερινά αλλάζει όψη, ριζικά, μέσα από μια σειρά μικρών και μεγάλων έργων, που συνολικά αποτελούν τη μεγαλύτερη παρέμβαση που έγινε ποτέ στο οδικό δίκτυο του Νοτίου Αιγαίου».

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ιταλία: Εθνική ημέρα μνήμης για τα θύματα του κορονοϊού

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 18 / 3 / 2021 , 18:34 από news_room Η Ιταλία τιμά σήμερα την μνήμη όλων των θυμάτων της επιδημίας κορονοϊού. Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι βρίσκεται στο Μπέργκαμο, ένα χρόνο ακριβώς μετά από την κορύφωση της τραγωδίας της πόλης αυτής της Λομβαρδίας. Στη συλλογική μνήμη έχουν χαραχθεί […]

Στην Κωνσταντινούπολη σήμερα ο 61ος γύρος των διερευνητικών επαφών Ελλάδας-Τουρκίας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 25 / 1 / 2021 , 9:55 από news_room Με φόντο τον Βόσπορο επανεκκινούν σήμερα το πρωί στην Κωνσταντινούπολη οι διερευνητικές επαφές μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας, έπειτα από σχεδόν 5 χρόνια. Αντικείμενο των επαφών, η διερεύνηση σημείων σύγκλισης για ενδεχόμενες μελλοντικές διαπραγματεύσεις αναφορικά με την οριοθέτηση […]

Pin It on Pinterest