18 °C Athens, GR
28/10/2021

Τελευταια Νέα
Αυστραλίας Μακάριος: «Τα παιδιά μας να γνωρίζουν για ποιες αξίες αγωνίζονταν οι πρόγονοί τους» Την ενορία των Αγίων Πάντων Weirton, WV επισκέφθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης μετά την άφιξη του στο Πίτσμπουργκ, PA Επίσκεψη της ΟΝΝΕΔ στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Πειραιά «Μεταξά» – Συνάντηση με την ηρωίδα του καρκίνου του μαστού Μαρία Σατραζέμη ΗΠΑ-Γερουσιαστής Κρις Κουνς: Η διαθρησκευτική ηγεσία του Οικουμενικού Πατριάρχη για την κλιματική αλλαγή είναι έμπνευση για όλους μας Κ. Μπακογιάννης: Η δομή στον Ελαιώνα έχει κλείσει τον κύκλο της Δίκη για την επίθεση με βιτριόλι: Κάθειρξη 15 ετών πέβαλε το ΜΟΔ στην 37χρονη Συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Υπουργό Εξωτερικών της Λαϊκής Δημοκρατίας Κίνας, Wang Yi Ολοκληρώθηκε η Πολυεθνική Αεροπορική Άσκηση «Blue Flag 2021» Ζητήματα Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο επίκεντρο της συνάντησης του ΥΠΕΣ Μ. Βορίδη με τον ομόλογό του R. Mikulec Συλλυπητήριο μήνυμα του Αλεξανδρείας Θεόδωρου για την θάνατο της Φώφης Γεννηματά – Adologala.gr

Εξειδικευμένη καθημερινή εποπτεία στο οδικό δίκτυο της Κω εγκαθιστά η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου

Όλα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου θα αποκτήσουν σταδιακά το πιο εξελιγμένο σύστημα διαχείρισης του οδικού δικτύου, για τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και λειτουργικότητα

Μετά το νησί της Ρόδου και η Κως πρόκειται να αποκτήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα την πιο σύγχρονη και καινοτόμα υπηρεσία εποπτείας και επέμβασης στο οδικό της δίκτυο, την υπηρεσία “RoadSafetyPatrol”.

Η Οικονομική Υπηρεσία της Περιφέρειας που συνεδρίασε την Τρίτη, με τηλεδιάσκεψη, υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη, Γιώργου Χατζημάρκου, προχώρησε στην κατακύρωση του σχετικού ηλεκτρονικού διαγωνισμού στην ένωση εταιριών «SCONSERVICES ΤΕΧΝΙΚΗ Ι.Κ.Ε.» και «ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ ΚΑΪΡΙΔΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ Α.Ε.» με τον διακριτικό τίτλο «Τελχινίς»), για την υλοποίηση του έργου «Υπηρεσία Στοιχειώδους Συντήρησης Οδικού Δικτύου Αρμοδιότητας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στη Νήσο Κω». Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 3.498.604,2 € , έχει χρονικό ορίζοντα τετραετίας και χρηματοδοτείται  από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Με τηνυπηρεσίαRoadSafetyPatrol”, η οποία ήδη από τις αρχές Ιουνίου ξεκινήσει  να εποπτεύει το οδικό δίκτυο της Ρόδου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου κάνει πράξη την πιο καινοτόμα αντίληψη στην διαχείριση του οδικού δικτύου, εγκαθιστώντας σύγχρονη υπηρεσία εποπτείας και επέμβασης, με στόχο τη συστηματική παρακολούθηση του οδικού δικτύου για τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια και λειτουργικότητα για τους χρήστες του, με παρεμβάσεις τόσο προληπτικά, όσο και διορθωτικά. Μετά τα δύο νησιά των Δωδεκανήσων, στόχος είναι να ακολουθήσουν  όλα τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου.

Η παροχή υπηρεσιών επιθεώρησης  θα γίνεται σε 24ωρη βάση καθημερινά, χωρίς δηλαδή να εξαιρούνται Σάββατα, Κυριακές και αργίες.Σε καθημερινή βάση θα γίνονται περιπολίες επιθεώρησης ασφαλείας από ειδικά διαμορφωμένα οχήματα τα οποία θα φέρουν κατάλληλη σήμανση και εξοπλισμό-μηχανήματα, σύμφωνα με το πρόγραμμα επιθεώρησης ώστε να ελέγχεται καθημερινά, αν είναι δυνατόν το σύνολο του Οδικού Δικτύου της περιοχής επέμβασης. Ο ανάδοχος θα εγκαταστήσει σε κατάλληλο χώρο τον Κεντρικό Σταθμό Διοίκησης (ΚΣΔ) του Οδικού Δικτύου, ο οποίος θα λειτουργεί ως βάση των Συνεργείων Τεχνικής Εποπτείας και των Συνεργείων Στοιχειώδους Συντήρησης.

Το έργο περιλαμβάνει: 

–  Την τακτική επιθεώρηση του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου  και την καταγραφή των προβλημάτων, με σκοπό τον έγκαιρο εντοπισμό των επικίνδυνων καταστάσεων και τον αποτελεσματικότερο προγραμματισμό των επεμβάσεων.

–  Την εκτέλεση εργασιών άμεσης επέμβασης για την αποκατάσταση βλαβών και ελλείψεων της οδού. Οι άμεσες επεμβάσεις αφορούν περιπτώσεις όπου δημιουργείται κατάσταση επικίνδυνη για την οδική ασφάλεια, κυρίως καταστάσεις, που περιορίζουν το οδόστρωμα ή το καθιστούν επικίνδυνο για την κυκλοφορία.

– Την εκτέλεση εργασιών στοιχειώδους συντήρησης, δηλαδή την αποκατάσταση προβλημάτων υψηλής επικινδυνότητας που προκαλούν δυσχέρειες στην ομαλή και ασφαλή λειτουργία της οδού όπως : καθαρισμός της οδού σε σάρωθρα, νησίδων και ερεισμάτων, οχετών και φρεατίων, πινακίδων σήμανσης, επισκευή βλαβών του οδοστρώματος, επισκευή – αναβάθμιση στηθαίων ασφαλείας, επισκευή κιγκλιδωμάτων, τοποθέτηση οριοδεικτών, αντικατάσταση πινακίδων σήμανσης, αποκατάσταση διαγράμμισης οδοστρώματος σε θέσεις υψηλής επικινδυνότητας, εργασίες φύτευση και συντήρησης πρασίνου, κοπή κλαδιών και δένδρων και αυτοφυούς βλάστησης κ.α.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, δήλωσε σχετικά:

Η νέα υπηρεσία ” Road Safety Patrol” έχει μπεί στη ζωή μας με χρονικό ορίζοντα τετραετίας και έχει στόχο την καθημερινή διαχείριση του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου των νησιών μας.

Μία πολύ σύγχρονη και εξαιρετικά οργανωμένη υπηρεσία, που μπορεί να συναντήσουμε μόνο στους δρόμους λίγων, υψηλού επιπέδου, χωρών, συναντάται πλέον και στα νησιά μας. Ξεκινήσαμε από την Ρόδο που έχει και το μεγαλύτερο επαρχιακό οδικό δίκτυο, ακολουθεί η Κως και σειρά παίρνουν όλα τα νησιά μας.

Προχωράμε μπροστά  άλλοτε με βήματα και άλλοτε με άλματα. Το οδικό δίκτυο των νησιών μας καθημερινά αλλάζει όψη, ριζικά, μέσα από μια σειρά μικρών και μεγάλων έργων, που συνολικά αποτελούν τη μεγαλύτερη παρέμβαση που έγινε ποτέ στο οδικό δίκτυο του Νοτίου Αιγαίου».

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ώρα για αλλαγή – Η βασίλισσα Ελισάβετ παρουσιάζει την ατζέντα του Τζόνσον για την περίοδο μετά την πανδημία

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 11 / 5 / 2021 , 16:52 από news_room Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον υποσχέθηκε σήμερα να αντιμετωπίσει την ανισότητα και να «ανεβάσει στο επόμενο επίπεδο» τη χώρα με μια σειρά από νόμους για την εποχή μετά την πανδημία τους οποίους παρουσίασε στο Κοινοβούλιο η βασίλισσα Ελισάβετ. Σε […]

Αεροναυτική άσκηση EUNOMIA στη Μεγαλόνησο με συμμετοχή Κύπρου, Ελλάδας, Γαλλίας, Ιταλίας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 26 / 8 / 2020 , 13:17 από adologala.gr Η Κύπρος, η Ελλάδα, η Γαλλία και η Ιταλία συμφώνησαν σε κοινή παρουσία στην Ανατολική Μεσόγειο, στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Τετραμερούς Συνεργασίας (QUAD). Την εναρκτήρια δραστηριότητα της τετραμερούς πρωτοβουλίας ( σ.σ. την εν εξελίξει από σήμερα αεροναυτική άσκηση EUNOMIA […]

Pin It on Pinterest