28 °C Athens, GR
23/06/2021

Γ΄ Μαθητικός Διαγωνισμός για τη δημιουργία «βίντεο» με θέμα την επέτειο 200 χρόνων από το 1821

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 3 / 6 / 2021 , 5:44 από news_room

Συνεδρίασε τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2021, η Επιτροπή Αξιολογήσεως των έργων του Γ΄ Πανελληνίου Μαθητικού Διαγωνισμού σχολικού έτους 2020-2021 για τη δημιουργία «βίντεο» με θέμα: «200 χρόνια από το 1821», η οποία συστάθηκε με το σχετικό έγγραφο του Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων και του Προέδρου της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Η συνεδρίαση έλαβε χώρα διαδικτυακά, λόγω των υγειονομικών μέτρων προστασίας.
Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο Προεδρεύων της Επιτροπής και Γραμματέας της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής Πολιτιστικής Ταυτότητος, Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος Αντωνίου – Τριανταφυλλίδης, καλωσόρισε τα Μέλη της Επιτροπής, η οποία αποτελείται από τους κάτωθι:

κ. Πηνελόπη Μωραΐτου, Φιλόλογο – Εκπαιδευτικό,
κ. Κωνσταντίνο Χολέβα, Πολιτικό Επιστήμονα,
κ. Βικτωρία Πελώνη, Διοικητική Υπάλληλο Τμήματος Θρησκευτικών Ελευθεριών και Διαθρησκευτικών Σχέσεων,
κ. Σοφία Μερετάκη, Διοικητική Υπάλληλο Τμήματος Θρησκευτικών Ελευθεριών και Διαθρησκευτικών Σχέσεων,
κ. Ευτυχία Μητσοπούλου, Ειδικό Σύμβουλο Γενικού Γραμματέα Θρησκευμάτων,

Τα υποβληθέντα έργα, των οποίων ο αριθμός αλλά και η ποιότητα ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, αξιολογήθηκαν από την Επιτροπή με κριτήρια: την σαφήνεια ως προς το θέμα, την πρωτοτυπία, την αισθητική απόδοση και την υλοποίηση των τεθέντων στόχων. Η Επιτροπή αποφάνθηκε ομόφωνα για την απονομή πέντε βραβείων και επτά επαίνων προς μαθητές της Β΄ και Γ’ τάξεως Γυμνασίου, οι οποίοι κατέθεσαν ομαδικές ή και μεμονωμένες εργασίες «βίντεο», που εστιάζουν στις εξής τέσσερις Επαναστατικές Προσωπικότητες του 1821:

α. Κωνσταντίνος Κανάρης
β. Ιωάννης Καποδίστριας
γ. Ευανθία Καΐρη
δ. π. Κωνσταντίνος Οικονόμος ο εξ Οικονόμων

Οι διακριθέντες μαθητές θα λάβουν ως βραβείο έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή ταμπλέτα, για τη δουλειά, το μεράκι και το πολύ αξιόλογο αποτέλεσμα που πέτυχαν. Τέλος, αναλόγως των υγειονομικών περιστάσεων, οι βραβευθέντες μαθητές από όλη την Ελλάδα θα γίνουν δεκτοί, εν ευθέτω χρόνω, από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και από τον Γενικό Γραμματέα Θρησκευμάτων κ. Γεώργιο Καλαντζή.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις της Εκκλησίας της Ελλάδος για το 1821 μπορείτε να επισκέπτεστε τον διαδικτυακό ιστότοπο www.ekklisia1821.gr, που ειδικώς δημιουργήθηκε για το σύνολο των επετειακών δράσεων του έτους αυτού, καθώς και τους αντίστοιχους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Twitter, Instagram, Youtube (@ekklisia1821).

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

ιερα μητροπολις νεας ιωνιας και φιλαδελφειας

Εθελοντική Αιμοδοσία στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Ηρακλείου Αττικής σήμερα 7 Φεβρουαρίου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 7 / 2 / 2021 , 2:13 από news_room Εθελοντική Αιμοδοσία στον Ιερό Ναό Αγ. Γεωργίου Ηρακλείου Αττικής σήμερα 7 Φεβρουαρίου Η Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος ανακοινώνει ότι την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021 και ώρες 09:00-1:00μ.μ. στην αίθουσα του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Ηρακλείου […]

Ο Καθηγητής Αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Missouri των ΗΠΑ Μιχάλης Κοσμόπουλος στη ΠτΔ

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 18 / 6 / 2021 , 0:35 από news_room Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου συναντήθηκε με τον Καθηγητή Αρχαιολογίας και κάτοχο της Έδρας Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Missouri των ΗΠΑ Μιχάλη Κοσμόπουλο, ο οποίος την ενημέρωσε για την πορεία των σπουδών ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού, καθώς και […]

Pin It on Pinterest