30 °C Athens, GR
24/07/2021

Τελευταια Νέα
Λαρίσης Ιερώνυμος: «Ευχαριστώ την Περιφέρεια Θεσσαλίας» – Η Π.Θ. Θα στηρίξει με 1.5εκατομμύριο Ευρώ την Στατική Ενίσχυση του Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Λαρίσης Κρήτη : Ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΕΣ συμμετείχε στην τελετή ενάρξεως της ΚΗ᾽ Γενικής Συνελεύσεως της Διακοινοβουλευτικής Συνελεύσεως της Ορθοδοξίας Τον Έλληνα Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Κων. Βλάση δέχθηκε ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης Αύριο 25 Ιουλίου 2021, στο Φανάρι η Χειροτονία του εψηφισμένου Μητροπολίτη Γαλλίας π. Δημητρίου Πλούμη Μήνυμα της Α. Θ. Παναγιότητος, Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου προς την 28ην Γενική Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Συνελεύσεως της Ορθοδοξίας Έκτακτη τηλεδιάσκεψη πραγματοποίησε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος για να συζητήσει το θέμα του Μητροπολίτη Περιστερίου – Έξαρχος της Ι.Μ. Περιστερίου ο Μητροπολίτης Ιλίου Αδ. Γεωργιάδης: Κατά 38% περισσότεροι οι πόροι του νέου ΕΣΠΑ για την Αττική Aνακοίνωση του ΚΚΕ για τα 47 χρόνια από την κατάρρευση της δικτατορίας της 21ης Απριλίου Στη Λέσβο τη Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας Μήνυμα του πρωθυπουργού για την Επέτειο Αποκατάστασης της Δημοκρατίας

Άδ. Γεωργιάδης: Η βιομηχανική παραγωγή αυξάνεται συνεχώς

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 25 / 6 / 2021 , 2:28 από news_room

«Είμαστε μια κυβέρνηση που έχουμε εκπέμψει ηχηρό μήνυμα ότι θέλουμε να βοηθήσουμε την μεταποίηση και τη βιομηχανία εν γένει. Κι είναι αλήθεια ότι η βιομηχανική παραγωγή αυξάνεται συνεχώς. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό και δείχνει ότι μπορούμε να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο στο μέλλον».

Αυτό σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση του ΙΟΒΕ και της Ελληνικής Παραγωγής με θέμα: «Industrial Policy and the New Economy».

Ο υπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση είναι φιλική προς τις επιχειρήσεις και πρόσθεσε ότι «πραγματικά θέλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Θέλουμε να αντιστρέψουμε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε η ελληνική οικονομία στο παρελθόν».

Όπως εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης, η Ελλάδα έως το 1980 είχε μεγάλη βιομηχανική παραγωγή, αλλά μετά τη δεκαετία του ’80 και του ’90 έπαψε σχεδόν να έχει βιομηχανία και το βάρος έπεσε στον τουρισμό και στον τομέα των υπηρεσιών. Ο υπουργός υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση, πριν ενσκήψει η πανδημία, είχε εκφράσει την βούληση να αλλάξει αυτό το μοντέλο. Με την παροχή κινήτρων για να αυξηθεί η βιομηχανική δραστηριότητα και γενικότερα ο τομέας της μεταποίησης. «Πιστεύω όμως, συνέχισε ο ίδιος, ότι η πανδημία βοήθησε – και εξηγώ το γιατί: Πρώτον, έπρεπε να βρούμε γρήγορες λύσεις για να αυξήσουμε την παραγωγή μας όσον αφορά υλικά που χρειαζόμασταν για την αντιμετώπισή της: μάσκες, αντισηπτικά, γάντια κλπ.. Διότι αυτά τα προϊόντα δεν τα βρίσκαμε πουθενά αλλού, λόγω της ξαφνικής μεγάλης ζήτησης στον πλανήτη.

Καταφέραμε να βρούμε τρόπους να λειτουργήσουμε πολύ γρήγορα. Δίνω ένα παράδειγμα: παραγωγή αντισηπτικών. Προ της πανδημίας είχαμε 240.000 κιλά παραγωγή στην Ελλάδα και εντός ενός μηνός φτάσαμε στο 1.500.000 κιλά καλύπτοντας 100% τις ανάγκες μας που προέκυψαν λόγω της πανδημίας. Το δεύτερο θετικό που προκάλεσε η πανδημία, είναι ότι παρακίνησε και την Ευρωπαϊκή Ένωση να συνειδητοποιήσει ότι το να έχουμε τις γραμμές παραγωγής εκτός Ευρώπης, δηλαδή στην Ασία ή στα άλλα μέρη του κόσμου, τελικά δεν ήταν καλή ιδέα. Και ξαφνικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση αρχίσαμε να συζητάμε πως μπορούμε να παρακινήσουμε τη δική μας βιομηχανία, έτσι ώστε να υπάρξει παραγωγή εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Έτσι λοιπόν, πρόσθεσε ο υπουργός, έχουμε μια κυβέρνηση που είναι πρόθυμη, μια Ευρωπαϊκή Ένωση που θέλει να δώσει τα κατάλληλα κίνητρα και τον ελληνικό λαό βεβαίως, ο οποίος πλέον έχει ωριμάσει και καταλαβαίνει ότι όλες οι συνήθεις που είχαμε τις περασμένες δεκαετίες ήταν κακές για την ελληνική οικονομία και για τον ελληνικό λαό».

Υπάρχουν όμως και μειονεκτήματα, τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και ως παράδειγμα ανέφερε το ενεργειακό κόστος. Όπως είπε: «Δυστυχώς, το κόστος ενέργειας στην Ελλάδα είναι ακόμα υψηλό, αποτελεί μειονέκτημα και αναζητούμε λύσεις».

Γενικότερα, κατέληξε ο υπουργός, είμαστε μια κυβέρνηση που έχουμε εκπέμψει ηχηρό μήνυμα ότι θέλουμε να βοηθήσουμε την μεταποίηση και τη βιομηχανία εν γένει. Κι είναι αλήθεια ότι η βιομηχανική παραγωγή αυξάνεται συνεχώς. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό και δείχνει ότι μπορούμε να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο στο μέλλον.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Cypra Ltd: Δήλωση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας κ. Γιώργου Σαββίδη

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δήλωση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας κ. Γιώργου Σαββίδη για τον διορισμό Ερευνητικής Επιτροπής σε σχέση με το σφαγείο της εταιρείας Cypra Ltd Τις τελευταίες βδομάδες ήρθαν στο φως της δημοσιότητας γεγονότα, ισχυρισμοί και καταγγελίες που αφορούν το σφαγείο της εταιρείας Cypra Ltd. και τις διάφορες σχέσεις του με κρατικές […]

Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας Κρήτης για την εκλογή του Μητροπολίτη Γέροντος Χαλκηδόνος Εμμανουήλ

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 19 / 2 / 2021 , 2:05 από news_room Η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδο της Εκκλησίας Κρήτης για την εκλογή του Μητροπολίτη Γέροντος Χαλκηδόνος Εμμανουήλ Ἡ Ἱερά Ἐπαρχιακή Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας Κρήτης, καθώς πληροφορήθηκε τήν ὁμόφωνη ἐκλογή τοῦ, ἐκ τῆς Μεγαλονήσου Κρήτης ὁρμωμένου, Σεβ. Μητροπολίτου Γαλλίας κ. Ἐμμανουήλ, στόν […]

Pin It on Pinterest