25 °C Athens, GR
25/09/2022

Άδ. Γεωργιάδης: Η βιομηχανική παραγωγή αυξάνεται συνεχώς

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 25 / 6 / 2021 , 2:28 από news_room

«Είμαστε μια κυβέρνηση που έχουμε εκπέμψει ηχηρό μήνυμα ότι θέλουμε να βοηθήσουμε την μεταποίηση και τη βιομηχανία εν γένει. Κι είναι αλήθεια ότι η βιομηχανική παραγωγή αυξάνεται συνεχώς. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό και δείχνει ότι μπορούμε να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο στο μέλλον».

Αυτό σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση του ΙΟΒΕ και της Ελληνικής Παραγωγής με θέμα: «Industrial Policy and the New Economy».

Ο υπουργός σημείωσε ότι η κυβέρνηση είναι φιλική προς τις επιχειρήσεις και πρόσθεσε ότι «πραγματικά θέλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα. Θέλουμε να αντιστρέψουμε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσε η ελληνική οικονομία στο παρελθόν».

Όπως εξήγησε ο κ. Γεωργιάδης, η Ελλάδα έως το 1980 είχε μεγάλη βιομηχανική παραγωγή, αλλά μετά τη δεκαετία του ’80 και του ’90 έπαψε σχεδόν να έχει βιομηχανία και το βάρος έπεσε στον τουρισμό και στον τομέα των υπηρεσιών. Ο υπουργός υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση, πριν ενσκήψει η πανδημία, είχε εκφράσει την βούληση να αλλάξει αυτό το μοντέλο. Με την παροχή κινήτρων για να αυξηθεί η βιομηχανική δραστηριότητα και γενικότερα ο τομέας της μεταποίησης. «Πιστεύω όμως, συνέχισε ο ίδιος, ότι η πανδημία βοήθησε – και εξηγώ το γιατί: Πρώτον, έπρεπε να βρούμε γρήγορες λύσεις για να αυξήσουμε την παραγωγή μας όσον αφορά υλικά που χρειαζόμασταν για την αντιμετώπισή της: μάσκες, αντισηπτικά, γάντια κλπ.. Διότι αυτά τα προϊόντα δεν τα βρίσκαμε πουθενά αλλού, λόγω της ξαφνικής μεγάλης ζήτησης στον πλανήτη.

Καταφέραμε να βρούμε τρόπους να λειτουργήσουμε πολύ γρήγορα. Δίνω ένα παράδειγμα: παραγωγή αντισηπτικών. Προ της πανδημίας είχαμε 240.000 κιλά παραγωγή στην Ελλάδα και εντός ενός μηνός φτάσαμε στο 1.500.000 κιλά καλύπτοντας 100% τις ανάγκες μας που προέκυψαν λόγω της πανδημίας. Το δεύτερο θετικό που προκάλεσε η πανδημία, είναι ότι παρακίνησε και την Ευρωπαϊκή Ένωση να συνειδητοποιήσει ότι το να έχουμε τις γραμμές παραγωγής εκτός Ευρώπης, δηλαδή στην Ασία ή στα άλλα μέρη του κόσμου, τελικά δεν ήταν καλή ιδέα. Και ξαφνικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση αρχίσαμε να συζητάμε πως μπορούμε να παρακινήσουμε τη δική μας βιομηχανία, έτσι ώστε να υπάρξει παραγωγή εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

«Έτσι λοιπόν, πρόσθεσε ο υπουργός, έχουμε μια κυβέρνηση που είναι πρόθυμη, μια Ευρωπαϊκή Ένωση που θέλει να δώσει τα κατάλληλα κίνητρα και τον ελληνικό λαό βεβαίως, ο οποίος πλέον έχει ωριμάσει και καταλαβαίνει ότι όλες οι συνήθεις που είχαμε τις περασμένες δεκαετίες ήταν κακές για την ελληνική οικονομία και για τον ελληνικό λαό».

Υπάρχουν όμως και μειονεκτήματα, τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και ως παράδειγμα ανέφερε το ενεργειακό κόστος. Όπως είπε: «Δυστυχώς, το κόστος ενέργειας στην Ελλάδα είναι ακόμα υψηλό, αποτελεί μειονέκτημα και αναζητούμε λύσεις».

Γενικότερα, κατέληξε ο υπουργός, είμαστε μια κυβέρνηση που έχουμε εκπέμψει ηχηρό μήνυμα ότι θέλουμε να βοηθήσουμε την μεταποίηση και τη βιομηχανία εν γένει. Κι είναι αλήθεια ότι η βιομηχανική παραγωγή αυξάνεται συνεχώς. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό και δείχνει ότι μπορούμε να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερο στο μέλλον.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ιερά Μνήμη του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως - 25 Ιανουαρίου

Ιερά Μνήμη του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως – 25 Ιανουαρίου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 25 / 1 / 2021 , 9:34 από news_room Του Επισκόπου Μεσαορίας Γρηγορίου Σήμερα η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη ενός μεγάλου εκκλησιαστικού Πατέρα και Διδασκάλου, του Αγίου Γρηγορίου, Αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως του Θεολόγου (ή Ναζιανζηνού) «τὸν δεύτερον Ἐπιστήθιον, τὸν τοῦ Λόγου αὐτόπτην». Από τις μεγαλύτερες μορφές της χριστιανοσύνης […]

Παρουσία του Πατριάρχη η Τελετή απονομής τίτλων στους Αποφοίτους της Σχολής της Κοινότητας του Πατριαρχείου στη Ρέμλη

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 2 / 7 / 2021 , 1:04 από news_room Τό ἑσπέρας τῆς Τετάρτης, 18ης /30ῆς Ἰουνίου 2021, ἔλαβε χώραν ἡ τελετή ἀπονομῆς τῶν τίτλων εἰς τούς ἀποφοίτους τῆς Σχολῆς τῆς Κοινότητος τοῦ Πατριαρχείου εἰς Ρέμλην. Ἡ τελετή αὕτη ἔλαβε χώραν εἰς αἴθουσαν ἐκδηλώσεων εἰς τήν πόλιν τῆς Ρέμλης-Ἀρχαίας Ἀριμαθείας, ὀργανωθεῖσα […]

Pin It on Pinterest