17 °C Athens, GR
26/09/2022

Φωτορεπορτάζ : Τοπική γιορτή στο μακρινό Panzath του Κασμίρ η σημερινή ημέρα

© Mudasir Rawloo

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 22 / 5 / 2021 , 20:24 από news_room

ΚΑΣΜΙΡ |Το Κασμίρ φιλοξενεί πολλές πηγές και σώματα γλυκού νερού. Μια τέτοια άνοιξη, η μεγαλύτερη στο Νότιο Κασμίρ, είναι το Panzath Nag στο Qazigund, Anantnag. Η πηγή ονομάζεται επίσης Naagbal από τους ντόπιους και δίνει στο χωριό Panzath το όνομά της. Προέρχεται από τη λέξη «Paanch Hath», τον αριθμό του Κασμίρ για πεντακόσια, ο Panzath Nag λέγεται ότι είναι η πηγή τόσων μικρότερων πηγών. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει επίσημος αριθμός του πραγματικού αριθμού, πιστεύεται ότι οι περισσότεροι από αυτούς έχουν πλέον στεγνώσει λόγω της ρύπανσης και των καταπατήσεων της γης. Η άνοιξη είναι ξεχωριστή για τους κατοίκους του Panzath, οι οποίοι παίρνουν μια μέρα ρεπό για να συμμετάσχουν σε ένα φεστιβάλ καθαρισμού cum ψάρεμα, που συνεχίζεται εδώ και αιώνες. Όσοι δεν μπορούν, παρακολουθούν τη δραστηριότητα από τις ανοιξιάτικες τράπεζες για να γίνουν μέρος του φεστιβάλ.

Αυτή την εβδομάδα, όπως κάθε χρόνο, οι χωρικοί παρακολούθησαν το ετήσιο μίνι φεστιβάλ τους. Οι ντόπιοι πηγαίνουν για ανοιχτό ψάρεμα την άνοιξη για μια ολόκληρη μέρα κάθε χρόνο, και εκατοντάδες έρχονται εδώ για να πιάσουν το θήραμα. Οι γωνιακές ράβδοι δεν είναι επιλογή. Οι άνθρωποι παίρνουν ένα ψάθινο καλάθι, φορούν μια τσάντα για να μαζέψουν τα ψάρια και περνούν μέσα από το νερό που μετατρέπεται σε λασπώδη από τόσους πολλούς ανθρώπους που κινούνται. Με αυτά τα ψάθινα καλάθια, οι άνθρωποι φιλτράρουν το νερό για να πιάσουν ψάρια. Αν και τα φύκια και το ζιζάνια εμποδίζουν τη δραστηριότητα, η γιορτή τους συνεχίζει. Το μόνο που γεμίζει την ατμόσφαιρα είναι το γέλιο και η ενθάρρυνση.

Οι θεατές εντάσσονται στο γκαλά από τις ανοιξιάτικες όχθες, σφυρίζοντας, πυροβολώντας και καλώντας τους φίλους τους την άνοιξη. Περιμένουν για ώρες μαζί για να πάρουν το υποσχεθέν μερίδιό τους.

Η πρακτική συνεχίζεται εδώ και αιώνες. Ακόμα και οι μεγαλύτεροι μεταξύ των ντόπιων δεν έχουν ιδέα για το πώς και πότε ξεκίνησε.

Το ετήσιο φεστιβάλ ψαρέματος και καθαρισμού, εκτός από το ότι δίνει στους ντόπιους έναν λόγο να γιορτάσουν, βοηθά στην αποφόρτιση της πηγής για τη διατήρηση της ροής του νερού για το υπόλοιπο του έτους. Η πηγή είναι πηγή πολλών ρυακιών που παρέχουν νερό σε περίπου 35 κοντινά χωριά μέσω προγραμμάτων παροχής νερού που διαχειρίζεται το Τμήμα Μηχανικών Δημόσιας Υγείας. Διπλασιάζεται επίσης ως εκτροφείο πέστροφας που διαχειρίζεται το Υπουργείο Αλιείας.

© Mudasir Rawloo
© Mudasir Rawloo
© Mudasir Rawloo
© Mudasir Rawloo
© Mudasir Rawloo
© Mudasir Rawloo
© Mudasir Rawloo
© Mudasir Rawloo
© Mudasir Rawloo

Ένα φωτορεπορτάζ του Φωτορεπόρτερ Mudasir Rawloo για το adologala.gr

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Αμερικής Ελπιδοφόρος : Να τερματιστεί η άδικη και παράνομη κατοχή της Κύπρου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 19 / 7 / 2022 , 14:00 από news_room «Η μνήμη μας στρέφεται στη θυσία των αδελφών μας Κυπρίων, των οποίων οι ζωές χάθηκαν, και στον αγώνα μας ο οποίος συνεχίζεται για μια δίκαιη λύση για την Κύπρο μας». Με τα λόγια αυτά ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος απευθύνθηκε […]

Ο ΟΚΥπΥ εξηγεί στους πολίτες πως μπορούν να υποβάλουν τις εισηγήσεις, τα παράπονα και τα αιτήματα τους – Adologala.gr

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 31 / 7 / 2021 , 14:40 από news_room Στόχος η συνεχής βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Οργανισμού Για τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), η διασφάλιση υψηλής ποιότητας υπηρεσιών ιατρικής και νοσηλευτικής φροντίδας σε όλους τους συμπολίτες μας είναι προτεραιότητα. Οι ανησυχίες, οι εποικοδομητικές εισηγήσεις, ακόμη και […]

Pin It on Pinterest