36 °C Athens, GR
24/06/2021

Τελευταια Νέα

Φωτορεπορτάζ : Τοπική γιορτή στο μακρινό Panzath του Κασμίρ η σημερινή ημέρα

© Mudasir Rawloo

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 22 / 5 / 2021 , 20:24 από news_room

ΚΑΣΜΙΡ |Το Κασμίρ φιλοξενεί πολλές πηγές και σώματα γλυκού νερού. Μια τέτοια άνοιξη, η μεγαλύτερη στο Νότιο Κασμίρ, είναι το Panzath Nag στο Qazigund, Anantnag. Η πηγή ονομάζεται επίσης Naagbal από τους ντόπιους και δίνει στο χωριό Panzath το όνομά της. Προέρχεται από τη λέξη «Paanch Hath», τον αριθμό του Κασμίρ για πεντακόσια, ο Panzath Nag λέγεται ότι είναι η πηγή τόσων μικρότερων πηγών. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει επίσημος αριθμός του πραγματικού αριθμού, πιστεύεται ότι οι περισσότεροι από αυτούς έχουν πλέον στεγνώσει λόγω της ρύπανσης και των καταπατήσεων της γης. Η άνοιξη είναι ξεχωριστή για τους κατοίκους του Panzath, οι οποίοι παίρνουν μια μέρα ρεπό για να συμμετάσχουν σε ένα φεστιβάλ καθαρισμού cum ψάρεμα, που συνεχίζεται εδώ και αιώνες. Όσοι δεν μπορούν, παρακολουθούν τη δραστηριότητα από τις ανοιξιάτικες τράπεζες για να γίνουν μέρος του φεστιβάλ.

Αυτή την εβδομάδα, όπως κάθε χρόνο, οι χωρικοί παρακολούθησαν το ετήσιο μίνι φεστιβάλ τους. Οι ντόπιοι πηγαίνουν για ανοιχτό ψάρεμα την άνοιξη για μια ολόκληρη μέρα κάθε χρόνο, και εκατοντάδες έρχονται εδώ για να πιάσουν το θήραμα. Οι γωνιακές ράβδοι δεν είναι επιλογή. Οι άνθρωποι παίρνουν ένα ψάθινο καλάθι, φορούν μια τσάντα για να μαζέψουν τα ψάρια και περνούν μέσα από το νερό που μετατρέπεται σε λασπώδη από τόσους πολλούς ανθρώπους που κινούνται. Με αυτά τα ψάθινα καλάθια, οι άνθρωποι φιλτράρουν το νερό για να πιάσουν ψάρια. Αν και τα φύκια και το ζιζάνια εμποδίζουν τη δραστηριότητα, η γιορτή τους συνεχίζει. Το μόνο που γεμίζει την ατμόσφαιρα είναι το γέλιο και η ενθάρρυνση.

Οι θεατές εντάσσονται στο γκαλά από τις ανοιξιάτικες όχθες, σφυρίζοντας, πυροβολώντας και καλώντας τους φίλους τους την άνοιξη. Περιμένουν για ώρες μαζί για να πάρουν το υποσχεθέν μερίδιό τους.

Η πρακτική συνεχίζεται εδώ και αιώνες. Ακόμα και οι μεγαλύτεροι μεταξύ των ντόπιων δεν έχουν ιδέα για το πώς και πότε ξεκίνησε.

Το ετήσιο φεστιβάλ ψαρέματος και καθαρισμού, εκτός από το ότι δίνει στους ντόπιους έναν λόγο να γιορτάσουν, βοηθά στην αποφόρτιση της πηγής για τη διατήρηση της ροής του νερού για το υπόλοιπο του έτους. Η πηγή είναι πηγή πολλών ρυακιών που παρέχουν νερό σε περίπου 35 κοντινά χωριά μέσω προγραμμάτων παροχής νερού που διαχειρίζεται το Τμήμα Μηχανικών Δημόσιας Υγείας. Διπλασιάζεται επίσης ως εκτροφείο πέστροφας που διαχειρίζεται το Υπουργείο Αλιείας.

© Mudasir Rawloo
© Mudasir Rawloo
© Mudasir Rawloo
© Mudasir Rawloo
© Mudasir Rawloo
© Mudasir Rawloo
© Mudasir Rawloo
© Mudasir Rawloo
© Mudasir Rawloo

Ένα φωτορεπορτάζ του Φωτορεπόρτερ Mudasir Rawloo για το adologala.gr

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ο Πρόεδρος της Κίνας Σί συνομίλησε με τους Τρείς Αστροναύτες του Διαστημικού Σταθμού Tianhle

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 24 / 6 / 2021 , 6:47 από news_room ΠΕΚΙΝΟ – Ο Πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ μίλησε με τους τρεις αστροναύτες του διαστημικού σταθμού της χώρας Tianhe το πρωί της 23ης Ιουνίου. Ο Σι, και επίσης γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας (CPC) και πρόεδρος […]

Η εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου στη Νέα Ιωνία

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 11 / 6 / 2021 , 1:04 από news_room Την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021, εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική […]

Pin It on Pinterest