8 °C Athens, GR
05/02/2023

Τελευταια Νέα
Νάουσα: Θυρανοίξια πρώτου Παρεκκλησίου Οσίου Γερασίμου του Υμνογράφου Λαμπρά τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Δημητριάδος Ιγνατίου Αθηνών Ιερώνυμος: «Η προσπάθεια του Κέντρου Έρευνας & Μελέτης Βοιωτίας είναι ακόμα στην αρχή» Κορίνθου Διονύσιος: Οφείλουμε να αγωνιζόμαστε ώστε με την χάρη του Θεού να κατορθώσουμε να «θεοποιηθούμε» Οικουμενικός Πατριάρχης: Μόνο μέσω του διαλόγου θα τερματιστούν οι πράξεις βίας και τρόμου Προς νέο πακέτο στήριξης για τα ευάλωτα νοικοκυριά τον Φεβρουάριο Έρευνα: Πιθανότητα αύξησης των καταστροφικών πλημμυρών στην Ελλάδα Η Μόνικα Μπελούτσι επισκέφθηκε το προξενείο μας στη Νέα Υόρκη Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία & Μνημόσυνο Αρχιεπισκόπου Αθηνών κυρού Χριστοδούλου στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών Επίσκεψη του Μητροπολίτη Διδυμοτείχου σε Αεροπορία & Αστυνομία «Ιερός πόλεμος» για το Κοράνι Το μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου για την εορτή των Τριών Ιεραρχών Συνεχίζονται οι συναντήσεις της Σχολής γονέων & Νέων Ζευγαριών της Ιεράς Μητροπόλεως Γρεβενών Τον Μητροπολίτη Ζάχλε Αντώνιο δέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Ιερά Λείψανα των Αγίων νεομαρτύρων Ραφαήλ Νικολάου και Ειρήνης υποδέχθηκε ο Ι.Ν. Αγ. Αθανασίου Θησείου Απόψεις: Για υποκλοπές ακούσαμε, για εκλογές ακούσαμε, «Go Back mr Erdogan» δεν ακούσαμε Σύναξη Ιεροψαλτών στην Ιερά Μητρόπολη Πατρών Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: Να έχουμε έγνοια για την κατεχόμενη και την ελεύθερη Κύπρο Στη Σάμο τελέστηκε η νεκρώσιμος ακολουθία του πρώην Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίου Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος : «Ο Ελληνισμός πρέπει να βρίσκεται διαρκώς σε εγρήγορση» Έφυγε από την ζωή ο τέως Βασιλιάς των Ελλήνων, Κωνσταντίνος Γκλύξμπουργκ – Πως σχολίασαν την είδηση τα ξένα Μέσα ενημέρωσης Εκοιμήθη ο πατριάρχης πρώην Ιεροσολύμων Ειρηναίος Η Εξόδιος Ακολουθία του Μητροπολίτη Περγάμου στον Μητροπολιτικό των Αθηνών Η εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στην Κέρκυρα H Εορτή της Υπαπαντής στην Ι.Μ. Αλεξανδρουπόλεως Κηδεύουν βασιλείς και ποιητές πάνω από 100 χρόνια Η εορτή των Τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων στο ομώνυμο νησί της χώρας Κακοκαιρία: Έρχονται χιόνια και ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας Εκπαιδευτικοί: Ανοίγει η πλατφόρμα για την αξιολόγηση Κοπή Βασιλόπιτας στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου Σολτς – Μελόνι: Συμφωνούν για Ουκρανία, διαφωνούν για μεταναστευτικό και οικονομία Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Οσίου Δαβίδ στην Άμμο Βεροίας

Υπουργός Παιδείας : «H Εκπαίδευση μέσα στη Μεγάλη Προσπάθεια Ανάκαμψης, Ανθεκτικότητας και Ανάπτυξης»

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 25 / 5 / 2021 , 18:16 από news_room

Ομιλία του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομου Προδρόμου στη συνέντευξη Τύπου με θέμα: «H Εκπαίδευση μέσα στη Μεγάλη Προσπάθεια Ανάκαμψης, Ανθεκτικότητας και Ανάπτυξης»

Η Κυβέρνησή μας έχει καταθέσει εκ μέρους της χώρας μας και έχουν εγκριθεί στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προγράμματα που μας επιτρέπουν σήμερα να σχεδιάσουμε την Κύπρο του Αύριο. Με το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Κύπρου αξιοποιούνται για την περίοδο 2021-2026 κονδύλια ύψους 1,23 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αναπόσπαστο κομμάτι της Κύπρου του Αύριο είναι και η Εκπαίδευση του Αύριο.

Βγαίνοντας από την πανδημία σχεδιάζουμε την εκπαίδευση του αύριο.

Έχουμε ήδη ξεκινήσει τόσο την προσπάθεια για συστηματική αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας και των ηλεκτρονικών μέσων στα σχολεία, όπως επίσης και τη βιοκλιματική αναβάθμιση για «πράσινα» σχολεία.

Η συμμετοχή στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με σχεδόν 100 εκατ. ευρώ μας επιτρέπει να επιταχύνουμε αυτή τη μεγάλη μεταρρύθμιση που θα μεταμορφώσει τα σχολεία μας τα επόμενα χρόνια. Οι μεταρρυθμίσεις και οι επενδύσεις του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) βασίζονται στις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο Πρόγραμμα Διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας και στον Στρατηγικό Σχεδιασμό του Υπουργείου.

Ανάμεσα στις μεταρρυθμίσεις και τις επενδύσεις που εντάσσονται στο Σχέδιο του Αύριο το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) έχει τέσσερις μεταρρυθμίσεις και τρεις επενδυτικές δράσεις που φτάνουν σε ύψος 96,9 εκατομμυρίων ευρώ.

Επιπλέον, στον χώρο της εκπαίδευσης προστίθενται και μια μεταρρύθμιση και μια επένδυση του Πανεπιστημίου Κύπρου, ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Με τα έργα που εγκρίθηκαν το Υπουργείο μας μετέχει στον 2ο Άξονα της Ταχείας Μετάβασης σε Πράσινη Οικονομία (447,6 εκατ. ευρώ για την Κύπρο) και στον 5ο Άξονα της Απασχόλησης, Κοινωνικής Προστασίας, Εκπαίδευσης και Ανθρώπινου Δυναμικού (με συνολικά 172,9 εκατ. ευρώ για τη χώρα μας).

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Παιδείας έχει προγραμματίσει τέσσερις μεταρρυθμίσεις συνολικού κόστους 39,2 εκατ. ευρώ και τρεις επενδυτικές δράσεις ύψους 57,7 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά:

Στην Ενότητα «Εκσυγχρονισμός του Εκπαιδευτικού Συστήματος – Αναβάθμιση και Ενίσχυση Δεξιοτήτων» τα έργα του ΥΠΠΑΝ φτάνουν σε ύψος 77,2 εκατ., με τέσσερις μεταρρυθμίσεις και μια επενδυτική δράση, ως εξής:

–  Ψηφιακός μετασχηματισμός σχολικών μονάδων για την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων και της εκπαίδευσης Θετικών Επιστημών, Τεχνολογίας και Μηχανικής STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics), 13,8 εκατ. ευρώ.

–  Επέκταση δωρεάν προσχολικής εκπαίδευσης από την ηλικία των 4 ετών, 12,2 εκατ. ευρώ.

–  Νέο Σύστημα Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου και των Εκπαιδευτικών, 0,6 εκατ. ευρώ, και

–   Αντιστοίχιση των δεξιοτήτων μεταξύ εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας, μέσα από ένα πρόγραμμα που αναπτύσσει η Διεύθυνση Ανώτερης Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τα πανεπιστήμια και θα αφορά την καλύτερη προσαρμογή τόσο των πανεπιστημιακών σπουδών όσο και της Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Κατάρτισης στις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες, με προϋπολογισμό 12,6 εκατ. ευρώ.

Σε αυτά τα τέσσερα μεταρρυθμιστικά σχέδια προστίθεται επενδυτική δράση ύψους 38 εκατ. ευρώ με τη δημιουργία και κατασκευή δυο πρότυπων Τεχνικών Σχολών στη Λάρνακα και τη Λεμεσό.

Στην Ενότητα για την Κοινωνική Ευημερία και Ενσωμάτωση έχει εγκριθεί και προωθείται η κατασκευή του Ειδικού Σχολείου Αποστόλου Λουκά και η αποκατάσταση εκείνου του Ερυθρού Σταυρού, με επένδυση ύψους 12,4 εκατ. ευρώ.

Στην Ενότητα «Κλιματική Ουδετερότητα, Ενεργειακή Απόδοση και Διείσδυση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, συγκαταλέγεται η Ενεργειακή Αναβάθμιση 405 σχολικών κτηρίων με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων, με δαπάνη 7,3 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, στα θέματα του Ψηφιακού Μετασχηματισμού των σχολικών μονάδων με κονδύλι 13,8 εκατ. ευρώ θα καλυφθούν:

– Η επιχορήγηση της αγοράς συσκευών τύπου ταμπλέτας για 7.500 μαθητές/μαθήτριες Δημοτικού (100 ευρώ ο καθένας) και αγοράς Η/Υ για 7.500 μαθητές/μαθήτριες Γυμνασίου (300 ευρώ ο καθένας), με συνολική δαπάνη 3 εκατ. ευρώ.

– Η εφαρμογή του σχεδιασμού που προωθείται από την αρχή αυτής της σχολικής χρονιάς για πλήρη ψηφιακό εξοπλισμό και αναβάθμιση των αιθουσών διδασκαλίας παγκυπρίως, με πρόνοια ποσού 9 εκατ. ευρώ.

– Η επιμόρφωση και επαγγελματική στήριξη των εκπαιδευτικών σχετικά με την παιδαγωγική ενσωμάτωση και την αξιοποίηση των νέων τεχνολογικών και ψηφιακών δυνατοτήτων στη διδασκαλία και τη μάθηση, με πρόγραμμα ύψους 600.000 ευρώ.

– Ο μετασχηματισμός των Αναλυτικών Προγραμμάτων και η ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού για την ανάπτυξη ψηφιακών και δεξιοτήτων STEM, με δαπάνη 1,2 εκατ. ευρώ.

Συνολικά 13,8 εκατ. ευρώ για τον ψηφιακό εμπλουτισμό και μετασχηματισμό των σχολικών μονάδων.

Σήμερα, μαζί με την Κύπρο του Αύριο, σχεδιάζουμε και την Εκπαίδευση του Αύριο.

Η συνεχής φροντίδα για καλύτερα μαθησιακά αποτελέσματα συμπληρώνεται με την επένδυση σε ένα σύγχρονο και τεχνολογικά εξοπλισμένο σχολείο, αλλά και ένα «πράσινο» σχολείο που θα ενισχύει την περιβαλλοντική συνείδηση και θα συμβάλλει στην πράσινη ισορροπία.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Όρθρος & Θεία Λειτουργία για τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Λαρίσης Ιερωνύμου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 15 / 6 / 2021 , 20:48 από news_room Με λαμπρότητα τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τη μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Ιερωνύμου του πενταγλώσσου, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης. Ο εορτάζων Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος […]

AgiosSpiridonas_akolouthia_agios_spyridonas_adologala_ekklisiastikes_eidiseis_nea_enimerosi_

Η Ακολουθία του Αγίου Σπυρίδωνος Επισκόπου Τριμυθούντος του Θαυματουργού – Adologala

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 12 / 12 / 2020 , 3:21 από news_room Η Ακολουθία του Αγίου Σπυρίδωνος Επισκόπου Τριμυθούντος του Θαυματουργού – Adologala.gr Ψαλλομένη  τῇ 12η Δεκεμβρίου   ΜΙΚΡΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ Ἱστῶμεν στίχους στ΄ καὶ ψάλλομεν Στιχηρά Προσόμοια. Ἦχος α΄. Ὤ τοῦ παραδόξου θαύματος. Ἐμμ. Χρυσάφη. Σήμερον πιστοὶ χορεύσωμεν, ἐν ᾠδαῖς καὶ ὕμνοις, τῷ […]

Pin It on Pinterest