30 °C Athens, GR
06/07/2022

Τελευταια Νέα
Θεία Λειτουργία για την Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων στην Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Λαμπρό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο για τους Αγίους Πρωτοκορυφαίους Αποστόλους Πέτρο & Παύλο στην Κόρινθο – Adologala.gr ΕΛΣΤΑΤ: Στις 19 Ιουλίου τα προσωρινά αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού – κατοικιών 2021 Καλλιθέα : Εσπερινός & Λιτανεία για τους Αγίους Δώδεκα Αποστόλους στις Τζιτζιφιές (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Άρθρο: Φόβος & βία στην Ελλάδα – Χρειάζονται μέτρα για την ψυχαγωγία και την εκτόνωση των πολιτών από τον εγκλεισμό Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: «Μνημειώδης η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής» – Adologala.gr Τα εγκαίνια της Ιστορικής Βιβλιοθήκης των Σπετσών στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου τέλεσε ο Μητροπολίτης Ύδρας Εφραίμ – Adologala.gr Αρχιερατικός Εσπερινός για το Γενέθλιο του Τίμιου Πρόδρομου στο Νεκροταφείο του Σχιστού (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Η εορτή της Κοιμήσεως του Στύλου της Ορθοδοξίας, Αγίου Μάρκου του Ευγενικού στην Αθήνα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Η Καλλιθέα τίμησε τους Αγίους Πάντες – Πλήθος κόσμου στην Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας των Αγίων (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Πλήθος κόσμου στην εορτή των Αγίων Πάντων στην Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Άρθρο: Η επιδότηση μετεγκατάστασης πολιτών σε ακριτικές & ορεινές περιοχές της χώρας θα ήταν μεγάλη λύση για δεκάδες Έλληνες πολίτες Έξαρση τη βίας και της εγκληματικότητας; – Απόρροια της απομάκρυνσης μας από την Εκκλησία Θα αφήσουμε την πολιτική ηγεσία της Τουρκίας να μας απειλεί; Πέθανε ο σπουδαίος ζωγράφος Γιώργος Λαζόγκας Γιατί δεν πρέπει να αναρτάτε φωτογραφίες παιδιών στο διαδίκτυο, σύμφωνα με την ESET Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος δέχθηκε τον επίσκοπο Margveti & Ubisa Μελχισεδέκ του Πατριαρχείου Γεωργίας – Adologala.gr Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος : «Ο τόπος, οι πολιτικοί & ο λαός έχουν δυνατότητες, η Εκκλησία δίνει την ελπίδα, τον αγώνα & την υπομονή – Adologala.gr Ιερά Μητρόπολη Κώου : Ανακοίνωση Εγκαινίων Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νέας Αλικαρνασσού Κώ – Adologala.gr Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου για τις πλημμύρες στη Νέα Νότια Ουαλία Ικανοποίηση ΙΣΚΕ για την τακτοποίηση των θέσεων των Κληρικών που εκκρεμούσε από το 1945 – Adologala.gr Αμερικής Ελπιδοφόρος : Η ανοικοδόμησή του Αγίου Νικολάου συνιστά πράξη πίστης: Πίστης στον Θεό, αλλά & πίστης στο αμερικανικό όραμα της θρησκευτικής ελευθερίας Υπεγράφη η ΚΥΑ για τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στο δημόσιο – Λίστα με όλες τις πρωτοβουλίες Η Γαλλία καλωσορίζει νέα μέλη στην κυβέρνηση της

Υπουργός Παιδείας : «H Εκπαίδευση μέσα στη Μεγάλη Προσπάθεια Ανάκαμψης, Ανθεκτικότητας και Ανάπτυξης»

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 25 / 5 / 2021 , 18:16 από news_room

Ομιλία του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομου Προδρόμου στη συνέντευξη Τύπου με θέμα: «H Εκπαίδευση μέσα στη Μεγάλη Προσπάθεια Ανάκαμψης, Ανθεκτικότητας και Ανάπτυξης»

Η Κυβέρνησή μας έχει καταθέσει εκ μέρους της χώρας μας και έχουν εγκριθεί στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προγράμματα που μας επιτρέπουν σήμερα να σχεδιάσουμε την Κύπρο του Αύριο. Με το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας της Κύπρου αξιοποιούνται για την περίοδο 2021-2026 κονδύλια ύψους 1,23 δισεκατομμύρια ευρώ.

Αναπόσπαστο κομμάτι της Κύπρου του Αύριο είναι και η Εκπαίδευση του Αύριο.

Βγαίνοντας από την πανδημία σχεδιάζουμε την εκπαίδευση του αύριο.

Έχουμε ήδη ξεκινήσει τόσο την προσπάθεια για συστηματική αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας και των ηλεκτρονικών μέσων στα σχολεία, όπως επίσης και τη βιοκλιματική αναβάθμιση για «πράσινα» σχολεία.

Η συμμετοχή στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με σχεδόν 100 εκατ. ευρώ μας επιτρέπει να επιταχύνουμε αυτή τη μεγάλη μεταρρύθμιση που θα μεταμορφώσει τα σχολεία μας τα επόμενα χρόνια. Οι μεταρρυθμίσεις και οι επενδύσεις του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) βασίζονται στις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο Πρόγραμμα Διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας και στον Στρατηγικό Σχεδιασμό του Υπουργείου.

Ανάμεσα στις μεταρρυθμίσεις και τις επενδύσεις που εντάσσονται στο Σχέδιο του Αύριο το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) έχει τέσσερις μεταρρυθμίσεις και τρεις επενδυτικές δράσεις που φτάνουν σε ύψος 96,9 εκατομμυρίων ευρώ.

Επιπλέον, στον χώρο της εκπαίδευσης προστίθενται και μια μεταρρύθμιση και μια επένδυση του Πανεπιστημίου Κύπρου, ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ.

Με τα έργα που εγκρίθηκαν το Υπουργείο μας μετέχει στον 2ο Άξονα της Ταχείας Μετάβασης σε Πράσινη Οικονομία (447,6 εκατ. ευρώ για την Κύπρο) και στον 5ο Άξονα της Απασχόλησης, Κοινωνικής Προστασίας, Εκπαίδευσης και Ανθρώπινου Δυναμικού (με συνολικά 172,9 εκατ. ευρώ για τη χώρα μας).

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Παιδείας έχει προγραμματίσει τέσσερις μεταρρυθμίσεις συνολικού κόστους 39,2 εκατ. ευρώ και τρεις επενδυτικές δράσεις ύψους 57,7 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικά:

Στην Ενότητα «Εκσυγχρονισμός του Εκπαιδευτικού Συστήματος – Αναβάθμιση και Ενίσχυση Δεξιοτήτων» τα έργα του ΥΠΠΑΝ φτάνουν σε ύψος 77,2 εκατ., με τέσσερις μεταρρυθμίσεις και μια επενδυτική δράση, ως εξής:

–  Ψηφιακός μετασχηματισμός σχολικών μονάδων για την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων και της εκπαίδευσης Θετικών Επιστημών, Τεχνολογίας και Μηχανικής STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics), 13,8 εκατ. ευρώ.

–  Επέκταση δωρεάν προσχολικής εκπαίδευσης από την ηλικία των 4 ετών, 12,2 εκατ. ευρώ.

–  Νέο Σύστημα Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου και των Εκπαιδευτικών, 0,6 εκατ. ευρώ, και

–   Αντιστοίχιση των δεξιοτήτων μεταξύ εκπαίδευσης και αγοράς εργασίας, μέσα από ένα πρόγραμμα που αναπτύσσει η Διεύθυνση Ανώτερης Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τα πανεπιστήμια και θα αφορά την καλύτερη προσαρμογή τόσο των πανεπιστημιακών σπουδών όσο και της Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής Εκπαίδευσης και Επαγγελματικής Κατάρτισης στις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες, με προϋπολογισμό 12,6 εκατ. ευρώ.

Σε αυτά τα τέσσερα μεταρρυθμιστικά σχέδια προστίθεται επενδυτική δράση ύψους 38 εκατ. ευρώ με τη δημιουργία και κατασκευή δυο πρότυπων Τεχνικών Σχολών στη Λάρνακα και τη Λεμεσό.

Στην Ενότητα για την Κοινωνική Ευημερία και Ενσωμάτωση έχει εγκριθεί και προωθείται η κατασκευή του Ειδικού Σχολείου Αποστόλου Λουκά και η αποκατάσταση εκείνου του Ερυθρού Σταυρού, με επένδυση ύψους 12,4 εκατ. ευρώ.

Στην Ενότητα «Κλιματική Ουδετερότητα, Ενεργειακή Απόδοση και Διείσδυση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, συγκαταλέγεται η Ενεργειακή Αναβάθμιση 405 σχολικών κτηρίων με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων, με δαπάνη 7,3 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, στα θέματα του Ψηφιακού Μετασχηματισμού των σχολικών μονάδων με κονδύλι 13,8 εκατ. ευρώ θα καλυφθούν:

– Η επιχορήγηση της αγοράς συσκευών τύπου ταμπλέτας για 7.500 μαθητές/μαθήτριες Δημοτικού (100 ευρώ ο καθένας) και αγοράς Η/Υ για 7.500 μαθητές/μαθήτριες Γυμνασίου (300 ευρώ ο καθένας), με συνολική δαπάνη 3 εκατ. ευρώ.

– Η εφαρμογή του σχεδιασμού που προωθείται από την αρχή αυτής της σχολικής χρονιάς για πλήρη ψηφιακό εξοπλισμό και αναβάθμιση των αιθουσών διδασκαλίας παγκυπρίως, με πρόνοια ποσού 9 εκατ. ευρώ.

– Η επιμόρφωση και επαγγελματική στήριξη των εκπαιδευτικών σχετικά με την παιδαγωγική ενσωμάτωση και την αξιοποίηση των νέων τεχνολογικών και ψηφιακών δυνατοτήτων στη διδασκαλία και τη μάθηση, με πρόγραμμα ύψους 600.000 ευρώ.

– Ο μετασχηματισμός των Αναλυτικών Προγραμμάτων και η ανάπτυξη εκπαιδευτικού υλικού για την ανάπτυξη ψηφιακών και δεξιοτήτων STEM, με δαπάνη 1,2 εκατ. ευρώ.

Συνολικά 13,8 εκατ. ευρώ για τον ψηφιακό εμπλουτισμό και μετασχηματισμό των σχολικών μονάδων.

Σήμερα, μαζί με την Κύπρο του Αύριο, σχεδιάζουμε και την Εκπαίδευση του Αύριο.

Η συνεχής φροντίδα για καλύτερα μαθησιακά αποτελέσματα συμπληρώνεται με την επένδυση σε ένα σύγχρονο και τεχνολογικά εξοπλισμένο σχολείο, αλλά και ένα «πράσινο» σχολείο που θα ενισχύει την περιβαλλοντική συνείδηση και θα συμβάλλει στην πράσινη ισορροπία.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Δεν θα εορτάσει τα ονομαστήρια του ο Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ.κ. Συμεών

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δεν θα εορτάσει τα ονομαστήρια του ο Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης κ.κ. Συμεών Το γραφείο τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Σμύρνης, Αλίμου, Αργυρουπόλεως και Φαλήρου ανακοινώνει ότι και φέτος εν έτει 2021 ο σεβ. Μητροπολίτης κ.κ. Συμεών δεν θα εορτάσει τα σεπτά του ονομαστήρια τα οποία άγει στις 12 Οκτωβρίου. Ακολουθεί […]

Συνοδικές-εκδηλώσεις-Μνήμης-Mικρασιατικού-Ελληνισμού-1922-2022

Συνοδικές εκδηλώσεις Μνήμης Mικρασιατικού Ελληνισμού 1922-2022

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 25 / 1 / 2022 , 16:20 από news_room Στο πλαίσιο των Συνοδικών και Περιφερειακών Εκδηλώσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος για την επέτειο της συμπληρώσεως 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή διοργανώνονται κατά τις επόμενες ημέρες οι εξής εκδηλώσεις. Κατ΄ αυτές θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα […]

Pin It on Pinterest