27 °C Athens, GR
17/08/2022

Τελευταια Νέα
Θεία Λειτουργία για τους αποδήμους θα τελέσει ο Μητροπολίτης Κώου Ναθαναήλ – Adologala.gr Μουσουλμάνους και Χριστιανούς Αιγυπτίους δέχθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας – Adologala.g Ενεργειακή κρίση και αυξήσεις τροφίμων αυξάνουν την ακραία φτώχεια – Τι οικονομικό ανάχωμα θα δούμε από τον Σεπτέμβρη του 2022 Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια – Adologala.gr Συλλυπητήρια Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρου στον Κόπτη Προκαθήμενο για την πυρκαγιά που ξέσπασε σε Κοπτική Εκκλησία – Adologala.gr Βέρμιο-Παναγιά Σουμελά: Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στην Μάνα του Ποντιακού Ελληνισμού – Adologala.gr Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Οι προσφυγοπούλες Παναγιές κουβαλούν τον πόνο των πατέρων μας» – Adologala.gr Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Νέα Φιλαδέλφεια – Adologala.gr Πατριαρχείο Βουλγαρίας: Η Κοίμηση της Θεοτόκου στην Φιλιππούπολη – Adologala.gr Το MaGic CiRcuS Show στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά

ΥΠΕΣ: Η Διαδημοτική Συνεργασία θέτει τα θεμέλια για μία αποτελεσματική, αποδοτική και σύγχρονη Δημόσια Διοίκηση

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 11 / 5 / 2021 , 13:01 από news_room

ΥΠΕΣ Μ. Βορίδης: Η Διαδημοτική Συνεργασία θέτει τα θεμέλια για μία αποτελεσματική, αποδοτική και σύγχρονη Δημόσια Διοίκηση

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης συμμετείχε τη Δευτέρα 10 Μαΐου ως κεντρικός ομιλητής στη Διαδικτυακή εκδήλωση για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων του Προγράμματος «Τεχνική Βοήθεια για την Καλή Διακυβέρνηση στην Ελλάδα Μέρος ΙΙ – Υποστήριξη για την Ανάπτυξη Διαδημοτικής Συνεργασίας».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Βορίδης εξήρε τη συμβολή της DG Reform και του Συμβουλίου της Ευρώπης στην υλοποίηση του έργου το οποίο, όπως σημείωσε, θέτει τα θεμέλια για μια αποτελεσματική, αποδοτική και σύγχρονη Δημόσια Διοίκηση που να ανταποκρίνεται στις επιτακτικές ανάγκες της κοινωνίας και της οικονομίας.

Ο Υπουργός τόνισε ότι βασικός στόχος του Υπουργείου Εσωτερικών είναι η ενίσχυση της Διαδημοτικής Συνεργασίας, μέσω της οποίας οι συμμετέχοντες αποκομίζουν αμοιβαία οφέλη και αξιοποιούν τις οικονομίες κλίμακας, βελτιώνοντας την κατανομή πόρων και υιοθετώντας καλές πρακτικές.

Παράλληλα, ο κ. Βορίδης έκανε ιδιαίτερη μνεία στον ρόλο που διαδραμάτισε το πρόγραμμα Διαδημοτικής Συνεργασίας στην εκπόνηση του Συστήματος Εσωτερικού Ελέγχου και επεσήμανε τη συμβολή της συνεργασίας αυτής στην ανάπτυξη των Μονάδων Εσωτερικού Ελέγχου στους ΟΤΑ.

Αναφορικά με το ζήτημα της συμμετοχής των γυναικών στην πολιτική ζωή σε τοπικό επίπεδο, ο Υπουργός υπογράμμισε την κυβερνητική βούληση να υπάρξουν στοχευμένες πολιτικές και δράσεις στον τομέα της ενδυνάμωσης τους και αναβάθμισης των δεξιοτήτων τους μέσω του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ), προκειμένου να διασφαλιστεί η ισότιμη συμμετοχή τους σε θέσεις ευθύνης σε όλα τα επίπεδα λήψης αποφάσεων.

Τέλος, ο κ. Βορίδης τόνισε τη σημασία του σχεδιασμού στοχευμένων επιμορφωτικών σεμιναρίων για στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αιρετούς/αιρετές πάνω σε θέματα διαδημοτικής συνεργασίας, ισότιμης συμμετοχής και ίσων ευκαιριών, καθώς και ανάπτυξη συναφούς επιμορφωτικού υλικού και εκπαιδευτικών ενοτήτων από το ΙΝΕΠ – ΕΚΔΔΑ.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ο Τραμπ καλεί τον Μπάιντεν να παραιτηθεί μετά τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 16 / 8 / 2021 , 7:46 από news_room Ο Ντόναλντ Τραμπ έκρινε χθες Κυριακή ότι ο Τζο Μπάιντεν οφείλει να παραιτηθεί, εξαιτίας της νίκης των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, καθώς και εξαιτίας της κακοδιαχείρισης, κατ’ αυτόν, από μέρους του διαδόχου του στον Λευκό Οίκο άλλων προβλημάτων, όπως η […]

Το Μουσείο Μπενάκη επισκέφθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 27 / 4 / 2021 , 1:29 από news_room Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε το Μουσείο Μπενάκη και ξεναγήθηκε στην μεγάλη επετειακή έκθεση «1821-Πριν και Μετά», που διοργανώνει το Μουσείο με τη σύμπραξη της Τράπεζας της Ελλάδος, της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank. Την κυρία […]

Pin It on Pinterest