29 °C Athens, GR
05/07/2022

Τελευταια Νέα
Θεία Λειτουργία για την Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων στην Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Λαμπρό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο για τους Αγίους Πρωτοκορυφαίους Αποστόλους Πέτρο & Παύλο στην Κόρινθο – Adologala.gr ΕΛΣΤΑΤ: Στις 19 Ιουλίου τα προσωρινά αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού – κατοικιών 2021 Καλλιθέα : Εσπερινός & Λιτανεία για τους Αγίους Δώδεκα Αποστόλους στις Τζιτζιφιές (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Άρθρο: Φόβος & βία στην Ελλάδα – Χρειάζονται μέτρα για την ψυχαγωγία και την εκτόνωση των πολιτών από τον εγκλεισμό Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: «Μνημειώδης η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής» – Adologala.gr Τα εγκαίνια της Ιστορικής Βιβλιοθήκης των Σπετσών στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου τέλεσε ο Μητροπολίτης Ύδρας Εφραίμ – Adologala.gr Αρχιερατικός Εσπερινός για το Γενέθλιο του Τίμιου Πρόδρομου στο Νεκροταφείο του Σχιστού (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Η εορτή της Κοιμήσεως του Στύλου της Ορθοδοξίας, Αγίου Μάρκου του Ευγενικού στην Αθήνα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Η Καλλιθέα τίμησε τους Αγίους Πάντες – Πλήθος κόσμου στην Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας των Αγίων (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Πλήθος κόσμου στην εορτή των Αγίων Πάντων στην Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Άρθρο: Η επιδότηση μετεγκατάστασης πολιτών σε ακριτικές & ορεινές περιοχές της χώρας θα ήταν μεγάλη λύση για δεκάδες Έλληνες πολίτες Έξαρση τη βίας και της εγκληματικότητας; – Απόρροια της απομάκρυνσης μας από την Εκκλησία Θα αφήσουμε την πολιτική ηγεσία της Τουρκίας να μας απειλεί; Υπεγράφη η ΚΥΑ για τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στο δημόσιο – Λίστα με όλες τις πρωτοβουλίες Η Γαλλία καλωσορίζει νέα μέλη στην κυβέρνηση της Ελπιδοφόρος : «Το να έχουμε μαζί μας τους δύο πρώην Αρχιεπισκόπους Αμερικής είναι τεράστια τιμή» – Adologala.gr Σέριφος : Εγκαίνια του Μουσείου «Περσεύς» στο κτήριο του ιστορικού Ξενία από την Υπουργό Πολιτισμού Λ. Μενδώνη 52 δασικές πυρκαγιές σήμερα σε όλη την Ελλάδα – Επέμβαση της Πυροσβεστικής σε πολλαπλά μέτωπα ΗΠΑ: Έξι νεκροί και 31 σοβαρά τραυματίες από τους πυροβολισμούς στο Χάιλαντ Παρκ – Ασύλληπτος ο δράστης Η ελληνικής καταγωγής Σιλβίνα Μπατάκις νέα υπουργός Οικονομίας στην Αργεντινή Απονομή τίτλων των αποφοίτων της Κοινότητας Ρέμλης – Adologala.gr Ο Επίτροπος Προεδρίας συναντήθηκε με τον Καθηγητή Δικανικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Liverpool Δανία: Τρεις νεκροί, 4 τραυματίες από επίθεση ενόπλου σε εμπορικό κέντρο – Συνελήφθη ύποπτος

Ο Χαιρετισμός του Υπουργού Μεταφορών στα Εγκαίνια του Εμπορικού Γραφείου Λευκωσίας, Nicosia Public Transport

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 27 / 5 / 2021 , 20:51 από news_room

Ο Υπουργός Μεταφορών παρευρέθηκε στα εγκαίνια του εμπορικού γραφείου όπου και χαιρέτισε την εκδήλωση με τον εξής χαιρετισμό:

Είναι με μεγάλη μου χαρά που βρίσκομαι σήμερα εδώ για να τελέσουμε τα εγκαίνια λειτουργίας ενός νέου αλλά παράλληλα γεμάτη ιστορία χώρου που βρίσκεται στην καρδιά της πρωτεύουσας και στόχο έχει να συμβάλει στην προσπάθεια για αναβάθμιση των δημόσιων μεταφορών στην Λευκωσία.  Ενός κτηρίου που η κύρια του χρήση θα είναι η άμεση καθημερινή εξυπηρέτηση των χρηστών δημόσιων μεταφορών στο κεντρικότερο σημείο της πόλης, από άρτια εκπαιδευμένο και ενημερωμένο προσωπικό, φέρνοντας έτσι την υπηρεσία ακόμη πιο κοντά στον πολίτη.

Οι δημόσιες μεταφορές, αποτελούν μια από τις κύριες προτεραιότητες του Υπουργείου μου αλλά και του Κράτους αφού απευθύνονται σε όλο τον πληθυσμό ανεξαρτήτως φύλου, οικονομικής ευχέρειας, δυνατοτήτων κίνησης και ηλικίας, συμβάλλουν στη βελτίωση των περιβαλλοντικών συνθηκών, στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, στην άμβλυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος, στην επίτευξη βιώσιμης κινητικότητας και στην ανάπτυξη της ίδιας της οικονομίας του τόπου.

Γι’ αυτό άλλωστε, με τη στήριξη και του Προέδρου της Δημοκρατίας, έχουν τροχοδρομηθεί Έργα Υποδομών Στάσεων/Στεγάστρων και Σταθμών και έχουν διαφοροποιηθεί οι όροι που περιλήφθηκαν στις νέες Συμβάσεις Επιβατικών Μεταφορών με Λεωφορεία 2020-2030, έτσι ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στην προηγούμενη δεκαετία και να βελτιωθεί η προσφερόμενη υπηρεσία αλλά και η παρεχόμενη ασφάλεια στο επιβατικό κοινό.

Είναι εμφανής η διαφορά στην εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού από τις δημόσιες μεταφορές που υπάρχει σήμερα σε σχέση με την εξυπηρέτηση που υπήρχε πριν ξεκινήσει η Νέα Σύμβαση στη Λευκωσία, τόσο στη συχνότητα των διαδρομών, όσο και στην ποιότητα υπηρεσίας αλλά και στην ηλικία των λεωφορείων που χρησιμοποιούνται και αυτό είναι μόνο το πρώτο δείγμα από τους καρπούς των Νέων Συμβάσεων. Σας διαβεβαιώ ότι καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες από το Υπουργείο μου σε συνεργασία με την Εταιρεία NPT για περαιτέρω βελτίωση της προσφερόμενης υπηρεσίας  αλλά και των υποδομών δημόσιων μεταφορών, τις οποίες θα αντιληφθείτε τους προσεχείς μήνες.

Η πιο μεγάλη αλλαγή που θα διακρίνετε είναι η εισαγωγή του νέου δικτύου διαδρομών, του οποίου η μελέτη έχει ολοκληρωθεί και προγραμματιστεί για σταδιακή εφαρμογή τους επόμενους 2 μήνες. Γνωρίζω ότι κύρια προβλήματα της μέχρι στιγμής παρεχόμενης υπηρεσίας της Λευκωσίας, είναι η ελλιπής σύνδεση μεταξύ περιοχών της, η οποία αυξάνει τον χρόνο ταξιδιού του επιβάτη, το μειωμένο ωράριο εξυπηρέτησης, καθώς επίσης η χαμηλή συχνότητα και ο συντονισμός των βοηθητικών διαδρομών με τις κύριες διαδρομές. Αυτά τα προβλήματα λήφθηκαν υπόψη στο σχεδιασμό του νέου δικτύου όπως και άλλα στοιχεία που καταγράφηκαν κατόπιν ολοκληρωμένων μελετών και διαβουλεύσεων τόσο με αρμόδιους φορείς όσο και με τους ίδιους του πολίτες, οι οποίοι αδιαμφισβήτητα έχουν τον πρώτο λόγο σε αυτό. Περισσότερες πληροφορίες για τις διαφοροποιήσεις που θα εφαρμοστούν στην υπηρεσία θα ενημερωθείτε πλήρως από την εκστρατεία ενημέρωσης που θα διεξαχθεί τους προσεχείς μήνες, πριν την εφαρμογή της εκμηδενίζοντας έτσι την πιθανότητα ταλαιπωρίας του υφιστάμενου επιβατικού κοινού.  Συνοπτικά να αναφέρω ότι η νέα υπηρεσία θα εφαρμόζει καλύτερα το πολυκεντρικό σύστημα επιτρέποντας έτσι τις γρηγορότερες διακινήσεις μεταξύ των περιοχών και θα παρέχει αυξημένη συχνότητα εξυπηρέτησης αλλά και επέκταση των ωραρίων. Όσον αφορά το συντονισμό των διαδρομών ή την μη πραγματοποίηση διαδρομών, η Σύμβαση προνοεί αυστηρές ποινές, οι οποίες αναγκάζουν τους Παραχωρησιούχους να έχουν στενή παρακολούθηση της παρεχόμενης υπηρεσίας μέσω ενός ηλεκτρονικού Συστήματος Τηλεματικής, το οποίο εφαρμόζει και αναπτύσσει το Υπουργείο.

Αδιαμφισβήτητα η χρονική στιγμή που εγκαινιάζεται η λειτουργία του εν λόγω κτηρίου σε σχέση με τη στιγμή που θα εφαρμοστεί το νέο δίκτυο δεν είναι τυχαία, λαμβάνοντας  υπόψη και το τι έχω αναφέρει για τις ανάγκες πληροφόρησης του κοινού.

Εύχομαι το βήμα αυτό να είναι η αρχή μιας πολυδιάστατης προσέγγισης της εξυπηρέτησης του κοινού, η οποία προσφέρει ψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε προσβάσιμα και κεντρικά σημεία, όπως είναι το εν λόγω σημείο το οποίο καλούμαστε σήμερα να εγκαινιάσουμε, στηριζόμενο από δίκτυο πωλήσεων μέσα από ηλεκτρονικά μέσα όπως και τοπικά σημεία πώλησης στις κατοικημένες περιοχές μέσω περιπτέρων.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω την Εταιρεία που προέβη σε αυτή την κίνηση και να ενθαρρύνω την προώθηση τέτοιων δράσεων, οι οποίες στοχεύουν στη βελτίωση της εξυπηρέτησης και ικανοποίησης  του κοινού. Θα ήθελα επίσης να αναφέρω στους πολίτες  ότι τόσο οι Παραχωρησιούχοι όλων των Επαρχιών όσο και Υπουργείο είναι πάντοτε δίπλα τους και έτοιμοι να ακούσουν τις όποιες εισηγήσεις τους ή/και τυχόν  προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τις δημόσιες μεταφορές.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ο Μακρόν προσφέρεται να βοηθήσει στην άρση του ρωσικού εμπάργκο στις εξαγωγές τροφίμων από την Ουκρανία

Στοχευμένους εντατικούς ελέγχους σε τουριστικές περιοχές ξεκινά μέσα στον μήνα το ΣΕΠΕ

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 6 / 5 / 2022 , 7:10 από news_room Μέσα στον Μάιο -και νωρίτερα από κάθε άλλη φορά- ξεκινούν φέτος στοχευμένοι εντατικοί έλεγχοι σε περιοχές υψηλής τουριστικής έντασης από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και […]

Ανανέωση των αδειών οδήγησης μέχρι το τέλος της χρονιάς, με κοινή πρωτοβουλία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της Περιφέρειας Αττικής, ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, στην ομιλία του σε εκδήλωση για τον απολογισμό του έργου της Περιφέρειας κατά την διετία 2019-2021. Ο κ. Πιερρακάκης επεσήμανε ότι «οι 191 υπηρεσίες της Περιφέρειας βρίσκονται αυτήν την στιγμή στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη, το gov.gr, έχουμε ήδη απτά αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας, έχουμε θέσει έναν στόχο από κοινού με τον περιφερειάρχη, αυτές οι 191 υπηρεσίες να γίνουν σύντομα 300». Τόνισε επίσης, ότι μέχρι το τέλος του έτους, το υπουργείο και η Περιφέρεια θα προχωρήσουν και στην έκδοση αντιγράφου άδειας κυκλοφορίας σε περιπτώσεις απώλειας ή φθοράς. «Γενικά στον χώρο των υπηρεσιών που έχουν σχέση με σχέση με τις μεταφορές, πρέπει να αναπτύξουμε πολλές και κοινές πρωτοβουλίες και δράσεις και βέβαια σε ό,τι αφορά την εξυπηρέτηση του πολίτη. Με αυτές τις 191 υπηρεσίες, η Περιφέρεια Αττικής απέδειξε πόσο πολύ σημαντικό έργο μπορεί να έχει, στην αξία συνολικά του ψηφιακού μετασχηματισμού. Πολύ σύντομα θα έχουμε πάνω από 100 πρόσθετες υπηρεσίες τελειοποιώντας και τις ήδη υφιστάμενες, τις οποίες θα παρέχουμε από κοινού στους πολίτες» κατέληξε ο υπουργός. Σημειώνεται ότι η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με περιορισμένη παρουσία κοινού, λόγω της τρέχουσας υγειονομικής κατάστασης, στο αμφιθέατρο της γενικής γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Κ. Πιερρακάκης: Ψηφιακά η ανανέωση αδειών οδήγησης μέχρι το τέλος του χρόνου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Ανανέωση των αδειών οδήγησης μέχρι το τέλος της χρονιάς, με κοινή πρωτοβουλία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και της Περιφέρειας Αττικής, ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, στην ομιλία του σε εκδήλωση για τον απολογισμό του έργου της Περιφέρειας κατά την διετία 2019-2021. Ο κ. Πιερρακάκης επεσήμανε ότι «οι 191 […]

Pin It on Pinterest