32 °C Athens, GR
19/08/2022

Τελευταια Νέα

Ο Υπουργός Εσωτερικών συμμετείχε σε εκδήλωση της ΣΕΚ για το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 27 / 5 / 2021 , 4:38 από news_room

Ο Υπουργός Εσωτερικών συμμετείχε σε εκδήλωση της ΣΕΚ για το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Στη σπουδαιότητα του Σχέδιου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αναφέρθηκε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής. Η Κυβέρνηση, μέσω στοχευμένου σχεδιασμού του Εθνικού προγράμματος δράσης, θα θωρακίσει την «Κύπρο του αύριο», είπε κατά την παρουσίαση του σήμερα το απόγεμα σε εκδήλωση της ΣΕΚ. Πρόσθεσε ότι θα θωρακιστεί ανταγωνιστικά, θα διέπεται από εκσυγχρονιστικούς μηχανισμούς, θα ενισχύσει τις επιδόσεις της στην πράσινη οικονομία, θα αναβαθμίσει τις ψηφιοποιημένες υπηρεσίες, αλλά πολύ περισσότερο θα έχει την δυνατότητα προσφοράς ποιοτικών υπηρεσιών στους ίδιους τους πολίτες.

Σε  δηλώσεις του μετά το πέρας της παρουσίασης ο Υπουργός ανάφερε ότι είχε την ευκαιρία να συναντηθεί σήμερα με την ηγεσία της ΣΕΚ για την παρουσίαση του προγράμματος Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, στους τομείς που αφορούν το Υπουργείο Εσωτερικών.

Είπε ότι αφορά ένα εθνικό πρόγραμμα, το οποίο έχει συσταθεί με τη συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων σημειώνοντας ότι «είναι και υποχρέωση μας και εξαιρετικά χρήσιμο να γίνουν κοινωνοί των αποφάσεων που έχουν ληφθεί».

Χαιρέτισε την πολύ θετική στάση της ΣΕΚ η οποία, όπως είπε, «έχει δηλώσει απερίφραστα τη στήριξη της στην προσπάθεια που θα καταβληθεί για να γίνουν πραγματικότητα όλα εκείνα τα έργα και οι υποδομές, αλλά και κυρίως οι μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται για να προχωρήσουμε στην εκταμίευση των συγκεκριμένων κονδυλίων».

Σημείωσε ότι στο περιθώριο της παρουσίασης συζητήθηκαν  και οι οραματισμοί του Υπουργείου Εσωτερικών για την περιτειχισμένη πόλη της Λευκωσίας.

Ανακοινώσαμε στη ΣΕΚ είπε ο Υπουργός ότι «σήμερα ζητήσαμε από το δημοτικό συμβούλιο Λευκωσίας να προχωρήσει σε μια πρόσθετη ανάπλαση μπροστά από το Ανώτατο Δικαστήριο και την ονοματολογία τεσσάρων νησίδων που έχουν δημιουργηθεί μέσα σε μια πλατεία. Ανάφερε ότι η εισήγηση είναι να ονομαστεί ως «Πλατεία Δικαιοσύνης» μπροστά από το Ανώτατο Δικαστήριο τιμώντας, όπως τόνισε, ανθρώπους που υπηρέτησαν την Κυπριακή Δικαιοσύνη και πιο συγκεκριμένα τον Κρίτωνα Τορναρίτη, τον Μιχαλάκη Τριανταφυλλίδη αλλά και την αείμνηστη Στέλλα Σουλιώτη.

«Είναι αυτά τα έργα που βοηθούν στην ανάπλαση της πόλης μας, την  αναζωογόνηση της πρωτεύουσας, μαζί με όλα εκείνα τα έργα υποδομής τα οποία η Κυβέρνηση προωθεί στο σύνολο της επικράτειας, προεξάρχουσας της πολύ μεγάλης προσπάθειας με τη στεγαστική πολιτική που συνιστά μια ολιστική αναβάθμιση της υπαίθρου μας» κατέληξε ο Υπουργός.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Μνήνη των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στα Πλακουτσαίικα Άρτης 1

Η Ιερά Μνήμη των Νεοφανών Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου & Ειρήνης στα Πλακουτσαίικα Άρτης

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 26 / 4 / 2022 , 15:14 από news_room Την Τρίτη του Πάσχα, 26 Απριλίου 2022, το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στο πανηγυρίζον παρεκκλήσιο των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, Άνω Καλεντίνης (συνοικισμός Πλακουτσαίικα) Άρτης. Στο Κήρυγμά του, ο Σεπτός Ποιμενάρχης […]

π. Θωμάς Ανδρέου «Η προσφορά του Κλήρου κατά τα έτη της σκλαβιάς – Η θυσία της Εκκλησίας στην Επανάσταση του 1821»

π. Θωμάς Ανδρέου «Η προσφορά του Κλήρου κατά τα έτη της σκλαβιάς – Η θυσία της Εκκλησίας στην Επανάσταση του 1821»

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 29 / 11 / 2021 , 19:43 από news_room Ανακοινώνεται στο πλήρωμα της Τοπικής Εκκλησίας ότι πραγματοποιούνται κι εφέτος οι κατά Κυριακήν Εσπερινές Ομιλίες στον ιερό ναό Αγίας Μαρίνης, πόλεως Ιωαννίνων, την ώρα του Εσπερινού, στις 6.00΄ το απόγευμα υπό τον γενικό τίτλο «Η συμβολή της Εκκλησίας στην […]

Pin It on Pinterest