22 °C Athens, GR
17/06/2021

Τελευταια Νέα
To «Άδολο Γάλα» εβδομαδιαία ενημερωτική πύλη ειδήσεων – ADOLOGALA.GR Χωρίς υγειονομικά πρωτόκολλα και περιορισμούς η Νέα Υόρκη Τι προβλέπει το νομοσχέδιο για την Προστασία της Εργασίας Ο ΠτΔ παρέστη στη δεξίωση του Ύπατου Αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου για τα γενέθλια της Βασίλισσας Ελισάβετ Σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά στην Αγία Μαρίνα Ξυλιάτου Φ. Γεννηματά: Κανένας πολίτης που αισθάνεται προοδευτικός δεν πρέπει να μείνει σιωπηλός Λευκός Οίκος: Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες στη Γενεύη – Μπάιντεν : Κανείς δεν θέλει έναν νέο Ψυχρό Πόλεμο Εκδηλώσεις των Μητροπόλεων για τη συμπλήρωση 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση Ο Α/Πριφερειάρχης Μεσσηνίας Ευστάθιος Αναστασόπουλος επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη Μάνης Παρουσία του ΥΠΕΣ Μ. Βορίδη η πρώτη συνεδρίαση του νέου αναβαθμισμένου ΔΣ του Ε.Κ.Δ.Δ.Α. Αρκούδα σκότωσε έναν 57χρονο στα όρη Τάτρα

Ο Υπουργός Εσωτερικών συμμετείχε σε εκδήλωση της ΣΕΚ για το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 27 / 5 / 2021 , 4:38 από news_room

Ο Υπουργός Εσωτερικών συμμετείχε σε εκδήλωση της ΣΕΚ για το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Στη σπουδαιότητα του Σχέδιου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας αναφέρθηκε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής. Η Κυβέρνηση, μέσω στοχευμένου σχεδιασμού του Εθνικού προγράμματος δράσης, θα θωρακίσει την «Κύπρο του αύριο», είπε κατά την παρουσίαση του σήμερα το απόγεμα σε εκδήλωση της ΣΕΚ. Πρόσθεσε ότι θα θωρακιστεί ανταγωνιστικά, θα διέπεται από εκσυγχρονιστικούς μηχανισμούς, θα ενισχύσει τις επιδόσεις της στην πράσινη οικονομία, θα αναβαθμίσει τις ψηφιοποιημένες υπηρεσίες, αλλά πολύ περισσότερο θα έχει την δυνατότητα προσφοράς ποιοτικών υπηρεσιών στους ίδιους τους πολίτες.

Σε  δηλώσεις του μετά το πέρας της παρουσίασης ο Υπουργός ανάφερε ότι είχε την ευκαιρία να συναντηθεί σήμερα με την ηγεσία της ΣΕΚ για την παρουσίαση του προγράμματος Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, στους τομείς που αφορούν το Υπουργείο Εσωτερικών.

Είπε ότι αφορά ένα εθνικό πρόγραμμα, το οποίο έχει συσταθεί με τη συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων σημειώνοντας ότι «είναι και υποχρέωση μας και εξαιρετικά χρήσιμο να γίνουν κοινωνοί των αποφάσεων που έχουν ληφθεί».

Χαιρέτισε την πολύ θετική στάση της ΣΕΚ η οποία, όπως είπε, «έχει δηλώσει απερίφραστα τη στήριξη της στην προσπάθεια που θα καταβληθεί για να γίνουν πραγματικότητα όλα εκείνα τα έργα και οι υποδομές, αλλά και κυρίως οι μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται για να προχωρήσουμε στην εκταμίευση των συγκεκριμένων κονδυλίων».

Σημείωσε ότι στο περιθώριο της παρουσίασης συζητήθηκαν  και οι οραματισμοί του Υπουργείου Εσωτερικών για την περιτειχισμένη πόλη της Λευκωσίας.

Ανακοινώσαμε στη ΣΕΚ είπε ο Υπουργός ότι «σήμερα ζητήσαμε από το δημοτικό συμβούλιο Λευκωσίας να προχωρήσει σε μια πρόσθετη ανάπλαση μπροστά από το Ανώτατο Δικαστήριο και την ονοματολογία τεσσάρων νησίδων που έχουν δημιουργηθεί μέσα σε μια πλατεία. Ανάφερε ότι η εισήγηση είναι να ονομαστεί ως «Πλατεία Δικαιοσύνης» μπροστά από το Ανώτατο Δικαστήριο τιμώντας, όπως τόνισε, ανθρώπους που υπηρέτησαν την Κυπριακή Δικαιοσύνη και πιο συγκεκριμένα τον Κρίτωνα Τορναρίτη, τον Μιχαλάκη Τριανταφυλλίδη αλλά και την αείμνηστη Στέλλα Σουλιώτη.

«Είναι αυτά τα έργα που βοηθούν στην ανάπλαση της πόλης μας, την  αναζωογόνηση της πρωτεύουσας, μαζί με όλα εκείνα τα έργα υποδομής τα οποία η Κυβέρνηση προωθεί στο σύνολο της επικράτειας, προεξάρχουσας της πολύ μεγάλης προσπάθειας με τη στεγαστική πολιτική που συνιστά μια ολιστική αναβάθμιση της υπαίθρου μας» κατέληξε ο Υπουργός.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Τον Μητροπολίτη Ηλία επισκέφθηκε ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης – Συζήτησαν για την κατάσταση στο Λίβανο

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 8 / 3 / 2021 , 12:26 από news_room Την Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021, πριν από το μεσημέρι, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιωάννης I επισκέφθηκε τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ηλία στην Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή της Βηρυτού στο Ashrafieh, όπου ο Σεβασμιώτατος Ηλίας Audi πραγματοποίησε δεξίωση για τον Μακαριώτατο στην οποία παρέστησαν […]

Συναντήσεις Πατριάρχη Αντιοχείας με μέλη της Ρωσικής Εκκλησίας στο Μπαλαμάντ – Adologala.gr

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 11 / 6 / 2021 , 1:46 από news_room Ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιωάννης Ι δέχθηκε τον Μητροπολίτη Λεωνίδα, τον Αρχιεπίσκοπο Βλαδικαυκάσου  και alania από τη Ρωσική Εκκλησία, συνοδευόμενος από τον Αρχιμανδρίτη Φίλιππο, τον Εκπρόσωπο του Πατριάρχη Μόσχας και όλης της Ρωσίας στο Λίβανο, παρουσία του Ηγούμενου της Μονής […]

Pin It on Pinterest