Τελευταια Νέα
To «Άδολο Γάλα» εβδομαδιαία ενημερωτική πύλη ειδήσεων – ADOLOGALA.GR Περιφέρεια Ηπείρου: Σε εξέλιξη οι πληρωμές των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19 Συνάντηση του Υφυπουργού Εξωτερικών με τον Υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης για θέματα του Αγίου Όρους Ανακοίνωση του Γραφείο Τύπου της ΝΔ για την επίθεση στο γραφείο του Βουλευτή Γιάννη Λοβέρδου Ολοκληρώθηκε η Διακλαδική Άσκηση «ΠΟΛΥΦΗΜΟΣ – 21» – Adologala.gr Γκάνα: 5 εκατομμύρια δέντρα ξεκίνησαν να φυτεύονται για την καταπολέμηση της καταστροφής των δασών Υπόθεση βιασμού 24χρονης διερευνά το ΤΑΕ Πάφου – Adologala.gr Νεκρός εντοπίστηκε 75χρονος που έπεσε σε χαράδρα στο Τρόοδος – Adologala.gr Ισραήλ: Ο κεντρώος Μίκι Λεβί εξελέγη νέος πρόεδρος του Κοινοβουλίου – Adologala.gr Στις Βρυξέλλες έφτασε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν – Adologala.gr Ισραήλ: Χιλιάδες πολίτες στο Τελ-Αβίβ γιορτάζουν την αποχώρηση του Νετανιάχου από την εξουσία

Ο ΥΠΕΣ Μ. Βορίδης κεντρικός ομιλητής στη Διάσκεψη του ΟΟΣΑ με θέμα «Το lobbying στον 21ο αιώνα»

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 19 / 5 / 2021 , 13:40 από news_room

Ο ΥΠΕΣ Μ. Βορίδης κεντρικός ομιλητής στη Διάσκεψη του ΟΟΣΑ με θέμα «Το lobbying στον 21ο αιώνα: Διαφάνεια, Ακεραιότητα, Πρόσβαση»

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης θα συμμετάσχει ως κεντρικός ομιλητής στη διάσκεψη του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) με θέμα: «Το lobbying στον 21ο αιώνα: Διαφάνεια, Ακεραιότητα, Πρόσβαση», το οποίο πρόκειται να διεξαχθεί διαδικτυακώς, την Πέμπτη 20 Μαΐου.

Αφορμή για την πρόσκληση του κ. Βορίδη στη διάσκεψη καθώς και το θέμα το οποίο θα κληθεί να αναπτύξει κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, στάθηκε η  νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Εσωτερικών, η οποία αφορά στη ρύθμιση δραστηριοτήτων άσκησης επιρροής σε μέλη θεσμικών οργάνων της Πολιτείας.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργού έρχεται να καλύψει το κενό που παρατηρείται στο υπάρχον θεσμικό πλαίσιο, μέσα από την υιοθέτηση ρυθμίσεων διαφάνειας και ακεραιότητας γύρω από σχετικές πρακτικές που συνιστούν αναπόσπαστο κομμάτι μιας υγιούς δημοκρατίας και έχει ιδιαίτερη σημασία για την πρόληψη της διαφθοράς και τη διατήρηση της αμεροληψίας, ενώ η σημασία του έχει επισημανθεί τόσο από τον ΟΟΣΑ όσο και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ομάδα Κρατών για τη Διαφθορά (GRECO).

Στόχος της διάσκεψης του ΟΟΣΑ είναι να διαπιστώσει την πρόοδο που έχει επιτευχθεί μέσα στην τελευταία δεκαετία στο ζήτημα του lobbying, τις προκλήσεις που σχετίζονται με αυτό και με άλλες πρακτικές άσκησης επιρροής καθώς και η ανάδειξη της προσέγγισης επί του θέματος που έχουν επιλέξει οι διάφορες κυβερνήσεις. Παράλληλα, επιδιώκεται η καλύτερη κατανόηση και αντιμετώπιση των ζητημάτων άσκησης επιρροής στην κατεύθυνση κάλυψης των κενών που εντοπίζονται στους κανονισμούς και της αντιμετώπισης των αδιαφανών πρακτικών, προκειμένου να αυξηθεί η εμπιστοσύνη και η ακεραιότητα στις δημοκρατικές διαδικασίες.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Δηλώσεις του Υπ.Εσ. Νίκου Νουρή μετά το πέρας της συνεδρίασης της Επιτροπής Εσωτερικών της Βουλής των Αντιπροσώπων

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 19 / 1 / 2021 , 4:15 από news_room Δηλώσεις του Υπ.Εσ. Νίκου Νουρή μετά το πέρας της συνεδρίασης της Επιτροπής Εσωτερικών της Βουλής των Αντιπροσώπων Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής παρέστη σήμερα στην Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής των Αντιπροσώπων για συζήτηση σε ό,τι αφορά στα νομοσχέδια […]

Εξιτήριο Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 18 / 11 / 2020 , 15:24 από adologala.gr Εξιτήριο έλαβε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Ἡ Ἱερά Ἀρχιεπισκοπή Κρήτης ἀνακοινώνει μέ χαρά, ὅτι, σήμερα ὁ Σεβασμιώτατος Ἀρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Εἰρηναῖος, ἔλαβε ἐξιτήριο ἀπό τή Νευρολογική Κλινική τοῦ Πανεπιστημιακοῦ Νοσοκομείου Ἡρακλείου καί ἐπέστρεψε […]

Pin It on Pinterest