32 °C Athens, GR
28/07/2021

Τελευταια Νέα
Ιερά Μητρόπολη Σικάγου : Συγχαρητήρια στην αθλήτρια Τζούντο Νεφέλη Παπαδάκη – Adologala.gr Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας συμμετείχε στην Θ. Λειτουργία στο Μετόχι της Εκκλησίας της Αντιοχείας στην Μόσχα Μόσχα και Ουάσινγκτον συνεχίζουν τον διάλογο με στόχο τη σταθεροποίηση της σχέσης τους Κοινή Δήλωση από τη 3η Τριμερή Σύνοδο Κορυφής μεταξύ Ελλάδας – Ιορδανίας – Κύπρου ΙΣΑ: Οδηγίες προστασίας των πολιτών από τις υψηλές θερμοκρασίες Μ. Χρυσοχοΐδης: Καινοτόμος δράση συνέργειας Αστυνομίας και Δήμου Καλαμάτας το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Αυτοψία κλιμάκιου του Κινήματος Αλλαγής στις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές του δήμου Διονύσου Διαδικτυακή συνομιλία της Προέδρου της Βουλής κας Αννιτας Δημητρίου με τον Πρόεδρο της Ιταλικής Βουλής των Αντιπροσώπων Ολυμπιακοί Αγώνες – Τόκιο : Ο ελληνικός απολογισμός της ημέρας (28/7) Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμμετείχε στις εργασίες της Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Κύπρου – Ελλάδας – Ιορδανίας, στην Αθήνα

Ο ΠΑΕ Ολυμπιακός, Αρωγός στην προσπάθεια της Ι.Μ. Πειραιώς

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 2 / 5 / 2021 , 19:19 από news_room

Εν μέσω των άγιων ημερών του Πάσχα αλλά πάντα υπό τις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνει η πανδημία του κορονοϊού στη χώρα μας, ο Ολυμπιακός στέκεται αρωγός στην προσπάθεια της Εκκλησίας μας.

Με πρωτοβουλία του προέδρου του Ολυμπιακού, κ. Βαγγέλη Μαρινάκη, ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, κ. Κώστας Καραπαπάς παρέδωσε επιταγή την Μεγάλη Τετάρτη στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, προκειμένου να συνεχιστεί και να αναπτυχθεί περαιτέρω το φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης.

Η παράδοση της επιταγής έγινε στο γραφείο του Μητροπολίτη Πειραιώς, ο οποίος ανέφερε σχετικά:

«Για μια ακόμα φορά με βαθιά συγκίνηση υποδέχομαι τον εκλεκτό φίλο, αδελφό και μέτοχο του μεγάλου ιδεώδους του Ολυμπιακού, τον εξαίρετο και αγαπημένο κ. Καραπαπά, στον οποίο εκφράζω πάντοτε την αγάπη μου και βαθιά μου εκτίμηση ως άγγελο του ευπατρείδη προέδρου μας του κ. Ευάγγελου Μαρινάκη. Ο κ. Καραπαπάς υπήρξε στη ζωή του όλη άνθρωπος συνέσιος και μεγάλης αγάπης.

Θέλω να πω ότι το βασικό στοιχείο του Ολυμπιακού και του κ. Μαρινάκη είναι το αδιαπτώτως παρών. Είναι συνεχώς και μονίμως παρόντες στα δρώμενα της ζωής μας και ιδιαίτερα στην πόλη του Πειραιά. Ενισχύουν, βοηθούν και προσφέρουν χωρίς καμία φειδώ στο κοινωνικό έργο της Μητροπόλεως, το κοινωνικό έργο του Δήμου, της ευποιΐας και της συναδέλφωσης των ανθρώπων. Εκφράζω τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη και την απέραντη αγάπη μου γιατί αυτό το «αδιαπτώτως» είναι πολύ κομβικό θέμα στη ζωή. Υπάρχουν πολλοί που ως διάττοντες αστέρες έρχονται και παρέρχονται. Ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Ολυμπιακός και ο κ. Καραπαπάς είναι σταθερά εδραίοι και αμετακίνητοι. Επάνω στα θέσφατα και στα ιδεώδη που ενσαρκώνει το ευ αγωνίζεσθαι αλλά και η ιδέα του Ολυμπιακού.

Ευχαριστώ και τους εύχομαι να έχουν δύναμη και υγεία. Το φως της Αναστάσεως να πλημμυρίζει τις καρδιές όλων μας σε αυτή τη δύσκολη περίσταση που ένας αδιόρατος μικροοργανισμός, άλογος και ασυνείδητος έχει συντρίψει τη δήθεν αυτοεπιβεβαίωση, τη δήθεν αυτάρκεια και αυτοδυναμία μας. Έχουμε ανάγκη λοιπόν την αγάπη του Θεού και την αγάπη ο ένας του άλλου. Και αυτό το άθλημα το διακονούν με πολλή επάρκεια και επίγνωση και ο πρόεδρος Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Ολυμπιακός και ο κύριος Καραπαπάς».

Ο κ. Καραπαπάς με τη σειρά του ανέφερε:

«Σας ευχαριστούμε για την ακόμα μια φορά θερμή υποδοχή. Όπως γνωρίζετε όσο λίγοι, ένα μεγάλο κομμάτι από τη στάση ζωής του ηγέτη του Ολυμπιακού κ. Μαρινάκη, ακούει στη λέξη προσφορά με ταπεινότητα και συνεχώς βρίσκεται πάντα δίπλα σε αυτόν που τον έχει ανάγκη. Σε αυτόν τον δρόμο έχει κατευθύνει όλα αυτά τα χρόνια και τον Ολυμπιακό σαν σύλλογο στη λογική ότι ο Ολυμπιακός επιστρέφει τη μεγάλη αγάπη που δέχεται από τον κόσμο του Πειραιά, πανελλαδικά αλλά και παγκόσμια. Εμείς θα είμαστε διαρκώς μαζί σας, ο Ολυμπιακός δίπλα στην πειραϊκή εκκλησία και στην εκκλησία γενικότερα και θα προσφέρουμε σε όποιον έχει ανάγκη. Ειδικά αυτές τις μέρες που οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται ένα χέρι βοήθειας και για να νιώσουν καλύτερα αλλά και για ουσιαστικούς λόγους. Να είναι όλοι καλά αυτές τις άγιες μέρες και ας ελπίσουμε ότι φτάνουμε στο τέρμα αυτού του δύσκολου δρόμου και ότι σε λίγο θα δούμε το φως στο τούνελ που όλοι περιμένουμε».

Τελειώνοντας, ο Μητροπολίτης Σεραφείμ πρόσθεσε:

«Θα ήθελα να αναφερθώ ακόμα στο εξής: όταν έγινε ο σεισμός στη Θεσσαλία που έπληξε τις περιοχές της Ελασσόνας, επικοινώνησε μαζί μου ο εξαίρετος Μητροπολίτης Ελασσόνας, κ. Χαρίτων και με παρακάλεσε να συνομιλήσει με τον πρόεδρό μας, τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Την πρώτη στιγμή που επικοινώνησα, αμέσως χωρίς δεύτερη σκέψη, μου δήλωσε να υποβάλλω τη θερμή του αγάπη στον σεβασμιότατο και πως άμεσα θα στείλει είκοσι πλήρως εξοπλισμένους οικίσκους για τη στέγαση των πληγέντων. Αυτό το δείχνει το μεγαλείο της καρδιάς και το αδιαπτώτως, τη συνεχή και χωρίς όριο προσφορά».

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Οι νέοι χρειάζονται μια εναλλακτική λύση

Οι νέοι χρειάζονται μια εναλλακτική λύση

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 19 / 4 / 2021 , 0:11 από news_room Οι νέοι χρειάζονται μια εναλλακτική λύση Ο Ηγούμενος Λουκάς Στεπάνοφ μάς μιλά για το πώς προσεγγίζει με τους νέους το θέμα τής μελέτης των άθλων των νεομαρτύρων και ομολογητών τής Ρωσικής Εκκλησίας. – Πάτερ Λουκά, σήμερα τα παιδιά έχουν […]

Στις 23 & 24 Ιανουαρίου το Ιδρυτικό Συνέδριο του Κόμματος για τα Ζώα

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 23 / 1 / 2021 , 13:14 από news_room To Ιδρυτικό του Συνέδριο διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Ιανουαρίου το Κόμμα για τα Ζώα, το νεοσύστατο πολιτικό κόμμα που εκπροσωπεί την Ελλάδα στο διεθνές κίνημα της Πολιτικής Φιλοζωίας και στο Animal Politics Foundation. Το Συνέδριο, στο οποίο […]

Pin It on Pinterest