27 °C Athens, GR
17/08/2022

Τελευταια Νέα
Θεία Λειτουργία για τους αποδήμους θα τελέσει ο Μητροπολίτης Κώου Ναθαναήλ – Adologala.gr Μουσουλμάνους και Χριστιανούς Αιγυπτίους δέχθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας – Adologala.g Ενεργειακή κρίση και αυξήσεις τροφίμων αυξάνουν την ακραία φτώχεια – Τι οικονομικό ανάχωμα θα δούμε από τον Σεπτέμβρη του 2022 Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια – Adologala.gr Συλλυπητήρια Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρου στον Κόπτη Προκαθήμενο για την πυρκαγιά που ξέσπασε σε Κοπτική Εκκλησία – Adologala.gr Βέρμιο-Παναγιά Σουμελά: Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στην Μάνα του Ποντιακού Ελληνισμού – Adologala.gr Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Οι προσφυγοπούλες Παναγιές κουβαλούν τον πόνο των πατέρων μας» – Adologala.gr Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Νέα Φιλαδέλφεια – Adologala.gr Πατριαρχείο Βουλγαρίας: Η Κοίμηση της Θεοτόκου στην Φιλιππούπολη – Adologala.gr Το MaGic CiRcuS Show στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά

Μητρόπολη Πειραιώς : Πρεσβύτερος χειροτονήθηκε ο π. Παντελεήμων Σταυρακόπουλος

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 16 / 5 / 2021 , 19:45 από news_room

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς Ιερούργησε σήμερα Κυριακή 16 Μαΐου 2021 (των Μυροφόρων) ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, ο οποίος τέλεσε και την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του π.Παντελεήμονος Σταυρακόπουλου.

Κατά την σύντομη προσλαλιά του και τους επιστηρικτικούς λόγους του προς τον χειροτονούμενο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.Σεραφείμ, τόνισε πως «η Ιεροσύνη αναφέρεται στο άκτιστο, στο υπερβατικό, στο αιώνιο, στο όσιο».

«Ένας νέος Ιερεύς του Θεού προστίθεται στην ιερή αλουργίδα και αλυσίδα της Θείας Χάριτος», επεσήμανε ο Σεβασμιώτατος και απευθυνόμενος προς τον π.Παντελεήμονα, υπογράμμισε πως «σήμερα αδερφέ μας δεν λαμβάνεις μια ανθρώπινη τιμή, έναν ανθρώπινο έπαινο, μία ανθρώπινη καταξίωση, αλλά παίρνεις τον ατίμιτο θησαυρό της υπερτάτης ιερατικής διακονίας. Γίνεσαι ο διαχειριστής του Κυρίου της Δόξης. Τα χέρια σου, η γλώσσα σου, το σώμα σου γίνονται δάνειο στο Πανάγιο Πνεύμα». «Από σήμερα θα είσαι Ιερεύς του Κυρίου για πάντα, για την ατελεύτητη αιωνιότητα».

Αναφέρθηκε στην «τόλμη και το θάρρος με τα οποία σε περικοσμεί ο Θεός» καλώντας τον να τα αυξήσει «μέσα από το Μυστήριο της Ιεροσύνης».

Τέλος, ευχήθηκε να είναι η Ιερατική του πορεία «άλυπος, Ευλογημένη,  χαριτόβρυτος, δημιουργική, παραγωγική και ένθεος».

Λίγο νωρίτερα ο π.Παντελεήμων, αναφερόμενος στην ευθύνη του Ιερέα υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, και τους λόγους του Εθνο-Ιερομάρτυρα Αγίου Κοσμά του  Αιτωλού ο οποίος έλεγε πως «οι φούντες που είναι στο πετραχήλι το οποίο έχεις κρεμασμένο στο λαιμό δεν είναι φούντες αλλά οι ψυχές των χριστιανών και μια ψυχή να χαθεί από αυτές, έχει ο Θεός να την ζητήσει από το λαιμό σου εν ημέρα κρίσεως», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. «Λυγίζουν τα πόδια μου μπροστά σε αυτά τα λόγια, μπροστά στην ευθύνη του διακονήματος της Ιερωσύνης» συμπλήρωσε.

Αναφέροντας λόγους του Μεγάλου Βασιλείου, του Μεγάλου Φωτίου, του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου και άλλων, μίλησε τόσο για την σημαντικότητα του Μυστηρίου της Ιερωσύνης όσο και για την αποστολή του Ιερέα.

«Βλέποντας τα πρόσωπα των Αγίων Ανδρών και Μυροφόρων γυναικών που τιμούμαι σήμερα παίρνω θάρρος και δύναμη από τη στάση τους και την ανδρεία τους. Από την αγάπη τους και την αφοσίωσή τους στο πρόσωπο του Χριστού», είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο π.Παντελεήμων επισημαίνοντας: «παρακαλώ και ικετεύω τον Κύριό μας Ιησού Χριστό να με αξιώσει να κρατήσω στα χοϊκά μου χέρια την Ιερά Παρακαταθήκη όπως αξιώθηκε ο Άγιος Ιωσήφ ο Αριμαθαίας να κρατήσει το Πανάγιο Σώμα του Κυρίου με πίστη, σεβασμό, αγάπη και αφοσίωση».

Στην συνέχεια κάνοντας λόγο για την σημερινή εποχή της συγχύσεως των πάντων «που ο υλισμός και ο ευδαιμονισμός κυριαρχεί στη ζωή των περισσοτέρων ανθρώπων», υπογράμμισε πως  για να ομολογήσουμε τον Χριστό χρειάζεται θάρρος και τόλμη.

«Μέσα σε αυτή τη σύγχυση ο ιερεύς καλείται όταν οι άνθρωποι βρίζουν το Χριστό, εκείνος να τον υπερασπίζεται. Όταν τον αρνούνται, εκείνος να τον ομολογεί. Όταν τον εγκαταλείπουν, εκείνος να στέκεται κοντά του. Όταν τον Σταυρώνουν, εκείνος να έχει το θάρρος, όπως ο Ιωσήφ και ο Νικόδημος, να τον αποκαθηλώσει. Όταν οι πολλοί τον ξεχνούν, εκείνος να τρέξει όπως οι Μυροφόρες κοντά του», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Ευχηθείτε Σεβασμιώτατε, ένα τέτοιο πρότυπο Ιερέως να ακολουθήσω σε όλη μου την Ιερατική ζωή και διακονία».

Τέλος, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο «για την ειλικρινή αγάπη που περιβάλλατε εμένα και την Διακόνισσά μου από την πρώτη στιγμή καθώς και για την εμπιστοσύνη σας προς το πρόσωπό μου εντάσσοντάς με στις τάξεις του Ιερού Κλήρου».

Ο νέος Ιερέας τοποθετήθηκε ως εφημέριος στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Πειραιώς.

Δείτε φωτογραφικό υλικό από τον ιστότοπο της ιεράς μητροπόλεως πατώντας εδώ 

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Στη Μόσχα θα τιμηθεί η μνήμη των αγωνιστών του ελληνικού απελευθερωτικού κινήματος των ετών 1821-1823

Στη Μόσχα θα τιμηθεί η μνήμη των αγωνιστών του ελληνικού απελευθερωτικού κινήματος των ετών 1821-1823

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 25 / 3 / 2021 , 6:04 από news_room Στις 25 Μαρτίου 2021 θα τελεσθεί πανηγυρική δοξολογία στην Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή της Παναγίας Ντονσκάγια της Μόσχας, καθώς ιερό τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αγωνιστών του ελληνικού απελευθερωτικού κινήματος των ετών 1821-1823. Με την ευλογία του Αγιωτάτου Πατριάρχη […]

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης επισκέπτεται τα Η.Α.Ε. - Adologala.gr

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης επισκέπτεται τα Η.Α.Ε. – Adologala.gr

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 25 / 11 / 2021 , 15:05 από news_room Ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης επισκέπτεται τα Η.Α.Ε. – Adologala.gr Το απόγευμα της Τετάρτης, 24 Νοεμβρίου 2021, ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης I’ έφτασε στο Ντουμπάι για μια ποιμαντική επίσκεψη στο Βικάριο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Τον υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο του […]

Pin It on Pinterest