20 °C Athens, GR
13/06/2021

Τελευταια Νέα
To «Άδολο Γάλα» εβδομαδιαία ενημερωτική πύλη ειδήσεων – ADOLOGALA.GR Ολοκλήρωση Άσκησης ΤΑΜΣ-ΤΑΑΣ «ΝΙΚΗΤΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΑ 2021» – Adologala.gr Μνήμη του Αγίου Ονουφρίου του Αιγυπτίου & Πέτρου του εν Άθων στον Μητροπολιτικό Ναό της Χαλκίδας Πατριάρχης Αντιοχείας: Να βρεθεί γρήγορα λύση στη δύσκολη κατάσταση του Λιβάνου – Adologala.gr Επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στους Δελφούς – Adologala.gr Παρέμβαση της Κύπρου στην Ολομέλεια της Γ. Συνέλευσης του ΟΗΕ για την Ετήσια Έκθεση του Σ.A. Συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας Νατάσας Πηλείδου στο Συμβούλιο Ενέργειας της ΕΕ – Adologala.gr Δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη στην MED7 – Adologala.gr Ο Δήμαρχος της Μόσχας κήρυξε δημόσια αργία άλλες 5 ημέρες της ερχόμενης βδομάδας Εξεδήμησεν προς Κύριον ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Εγκλειστριώτης – Ανακοίνωση της Ι.Μ. Αγ. Νεοφύτου ΗΠΑ: Αυξήθηκαν οι απόπειρες αυτοκτονίας εφήβων στη διάρκεια της πανδημίας – Adologala.gr

Κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στα Σόφια

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 28 / 5 / 2021 , 5:11 από news_room

Στις 24 Μαΐου, με την ευλογία της Αγιότητας του Βούλγαρου Πατριάρχη  εορτάστηκε η εορτή των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στα Σόφια.

Στην πρωτεύουσα στον ιερό ναό  του Αλέξανδρου Νιέβσκι  τελέστηκε σύντομη δοξολογία παρουσία μελών της συνόδου μαζί με τον Επίσκοπο Πολύκαρπο του Belogradchik, Vicar του Μητροπολίτη της Σόφιας και έναν αριθμό κληρικών της Σόφιας.

Μετά την ακολουθία, μερικοί από τους συναδέλφους κληρικούς πήγαν στο μνημείο των ιερών συν-αποστολικών αδελφών Κύριλλου και Μεθόδιου, σλαβών-Βουλγάρων εκπαιδευτικών, όπου ο Επίσκοπος Πολύκαρπος του Μπελογραγκτσίκ πραγματοποίησε δέηση. Μαζί του ήταν ο Αρχιμανδρίτης Ευθύμιος, ο διάκονος  Άγγελος Άγγελοφ, πνευματικός επόπτης της επισκοπής της Σόφιας, καθώς και ένας αριθμός κληρικών της Σόφιας.

Εκ μέρους της Αγιότητος, ο Μητροπολίτης Σόφιας και ο Βούλγαρος Πατριάρχης Νεόφυτης Επίσκοπος Πολυκάρπος έβαλε λουλούδια μπροστά στο μνημείο και χαιρέτισαν τον μεγάλο αριθμό παιδιών, μαθητών και πατριωτών Βουλγάρων που συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν τους ιερούς αδελφούς.

Ο Επίσκοπος ευλόγησε τους Χριστιανούς και με μια πανηγυρική ομιλία με την ονομασία: «Ας στεκόμαστε μπροστά στο μνημείο των ιερών συν-αποστολικών αδελφών Μεθόδιου και Κύριλλου, αληθινά υποκλίνοντας τα κεφάλια, τις καρδιές και τα γόνατά μας σε ευγνωμοσύνη στον Θεό που μας έδωσε τόσο σπουδαίους και αξιόλογους ανθρώπους ως παραδείγματα και καθοδηγητικό φως στην πνευματική και πολιτιστική εθνική μας ζωή, και το οποίο μπορούμε με υπερηφάνεια να ονομάσουμε δική μας.

Και για να γνωρίζουμε ότι η γραφή μας είναι ιερή, επειδή έχει δημιουργηθεί, επινοηθεί και επιβεβαιωθεί από τους αγίους από τη ζωή τους, είναι ευλογημένη κυρίως επειδή τα πρώτα γράμματα έγραψαν το όνομα του Θεού, το όνομα της Αγίας Τριάδας – Τον Πατέρα και Τον Υιό και το Άγιο Πνεύμα.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Κουρά Μοναχής στην Ι.Μ. Αγίου Ιλαρίωνος Προμάχων από τον Μητροπολίτη Εδέσσης Ιωήλ

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 14 / 4 / 2021 , 12:48 από news_room Την Τρίτη 13 Απριλίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ τέλεσε την μοναχική κουρά (ρασοευχή) της αδελφής Αρσενίας (κατά κόσμον Ελένης Κυριακού, πτυχιούχου Μαθηματικής Σχολής του Α.Π.Θ.) στην Ιερά Μονή Αγίου Ιλαρίωνος Προμάχων Αριδαίας κατά […]

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση : Open Call - Virtual Workspaces της Lola Arias

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση : Virtual Workspaces της Lola Arias

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 28 / 1 / 2021 , 23:52 από news_room Open Call: Virtual Workspaces της Lola Arias My Documents Μοιραστειτε την οθονη σας 5, 19 Φεβρουαριου & 1, 5 Μαρτιου 2021 Υποβολή Αιτήσεων έως 5.2.2021 Μια σειρά εργαστήριων υπό τον γενικό τίτλο Virtual Workspaces γίνονται ένας συμβολικός, εικονικός χώρος […]

Pin It on Pinterest