32 °C Athens, GR
19/08/2022

Τελευταια Νέα

Η Έλληνο-Αμερικανική κοινότητα γιορτάζει τα 200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση – Εκδήλωση στις 6 Ιουνίου 2021

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 7 / 5 / 2021 , 0:42 από news_room

Ανακοίνωση από την AHEPA προς όλους τους Έλληνες και τους Φιλέλληνες απανταχού της γής:

Ανακοινώνοντας την ιστορική εκδήλωση, “Sail to Freedom NYC”, μια παγκόσμια γιορτή έχει προγραμματιστεί για τις 6 Ιουνίου 2021 στις 2:30 μ.μ. EST (9:30 μ.μ. EEST) στο λιμάνι της Νέας Υόρκης για τον εορτασμό των εκατονταετών εορτασμού της ελληνικής ανεξαρτησίας (1821-2021).

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει μια ιστιοπλοϊκή παρέλαση από σκάφη που αναχωρούν από την Chelsea Piers 61 και 62, NYC, που κινούνται προς το διάσημο ορόσημο της Νέας Υόρκης και το διεθνές σύμβολο της ελευθερίας, το Άγαλμα της Ελευθερίας, του οποίου το επίσημο όνομα είναι, “Liberty Enlightening the World”. Θα ακολουθήσουν τα regatta των πλοίων με επαγγελματική καταγραφή drone και ζωντανή ροή σε κοινό σε όλο τον κόσμο.

Κατά την άφιξη στο Άγαλμα της Ελευθερίας θα υπάρξει μια συμβολική παράσταση από το κύριο ιστιοφόρο σκάφος από τη διεθνούς φήμης εναέρια χορεύτρια, κα Κατερίνα Σολδάτου, της οποίας η ακραία εναέρια παράσταση, ενώ αναρτήθηκε στον αέρα από τον ιστό του πλοίου, συμβολίζει το θάρρος των Ελλήνων να βουτήξουν στο κενό και να αψηφήσουν τους Οθωμανούς καταπιεστές τους και να ξεκινήσουν τον αγώνα τους για ελευθερία το 1821.

Το “Sail to Freedom NYC” θα συνοδεύεται και θα παρακολουθείται από τους συμμετέχοντες σε ναυλωμένα ή ιδιωτικά σκάφη στο σχηματισμό παρέλασης. Η άνευ προηγουμένου φύση αυτής της ιστορικής στιγμής – ένας εθνικός εικοσαετής εορτασμός σε μια εποχή παγκόσμιας πανδημίας – ενέπνευσε τους διοργανωτές της εκδήλωσης να δημιουργήσουν μια συναρπαστική και αξέχαστη γιορτή του πνεύματος της Ελληνικής Ανεξαρτησίας και των ιδανικών παρά τους πολλούς περιορισμούς των διεθνών ταξιδιών και της κοινωνικής απόστασης. Αυτή η γιορτή ιστιοπλοϊκής παρέλασης θα θυμόμαστε για τα επόμενα χρόνια – και η ελπίδα των διοργανωτών είναι ότι θα εμπνεύσει παρόμοιες εκδηλώσεις παγκοσμίως για Έλληνες, Φιλελλήνες και όλους εκείνους που υποστηρίζουν και εκτιμούν τα ελληνικά ιδανικά της ελευθερίας, της ανεξαρτησίας και της δημοκρατίας.

Για να αγοράσετε εισιτήρια πατήστε εδώ 

ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ 1821 ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ

Στην Αμερική, από την ίδρυσή της υπήρξε μια εμφάνιση του Ελληνισμού, η Κλασική Εκπαίδευση όχι μόνο των Αμερικανών ανδρών αλλά και των γυναικών. Η δημοφιλής χρήση των κλασικών στη μετα-Αμερικανική Επαναστατική περίοδο διέσχισε τις τάξεις σε κωμοπόλεις με πολλές από αυτές να υιοθετούν ελληνικά κλασικά ονόματα. Έδειξε ξεκάθαρα στην Εθνική Πρωτεύουσα της Νέας Αμερικής – Ουάσιγκτον, DC – στην αρχιτεκτονική της, τις έννοιες του νόμου και της δημοκρατίας και στο κτίριο του Καπιτωλίου με τις διάσημες τοιχογραφίες του από τον ιστορικό ζωγράφο Κωνσταντίνο Μπρουμίδη στην Απόθεσή του της Ουάσιγκτον που στολίζει την κάτω πλευρά του θόλου στο η ροτόντα του.

Ο αμερικανικός φιλελληνισμός το 1821, όταν ξέσπασε η Ελληνική Επανάσταση για ελευθερία από την Οθωμανική Αυτοκρατορία μετά από περίπου 400 χρόνια κατοχής και δουλείας, έπιασε την Αμερική από καταιγίδα. Στην αμερικανική ιστορία, αναφέρεται ως ο ελληνικός πυρετός. Επηρεάστηκε και ενέπνευσε εν μέρει από την επαφή της Αμερικής με την Οθωμανική Αυτοκρατορία και τα Κράτη των Βαρβαρίων, αλλά και από αμερικανικά ιεραποστολικά και εμπορικά συμφέροντα που οδήγησαν στις πρώτες στρατιωτικές συγκρούσεις στο εξωτερικό σχετικά με τους Βαρβάρους, τους πρώτους πολέμους της Αμερικής. Οι Αμερικανοί γνώριζαν επίσης τους Έλληνες ως σκλάβους στην Ανατολή, και επίσης ως συναδέλφους πολεμιστές στην πρώτη μάχη και τη νίκη της Αμερικής στο ξένο έδαφος στη Μάχη της Ντέρνα το 1805. Οι πεζοναύτες των ΗΠΑ και οι Έλληνες μισθοφόροι που τους υποστήριξαν ενέπνευσαν τη γραμμή Υμνών των Πεζοναυτών των ΗΠΑ “. Στις ακτές της Τρίπολης .. “σχετικά με αυτήν τη μάχη.

Όταν ξέσπασε η Ελληνική Επανάσταση, και με την προσπάθεια πολλών, οι Ελληνικές Επιτροπές σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες συγκροτήθηκαν γρήγορα για να υποστηρίξουν την προσπάθεια ανακούφισης οικονομικά και σε ορισμένες περιπτώσεις Αμερικανοί πήγαν στην Ελλάδα για να πολεμήσουν. Περιλάμβαναν, για παράδειγμα, τον Τζορτζ Τζάρβις, έναν νέο Υόρκη, τον καπετάνιο Τζόναθαν Π. Μίλερ, του Βερμόντ, τον Δρ. Σάμιουελ Γκρίντλεϊ Χάουε της Μασαχουσέτης που έγινε ο Αρχηγός Χειρουργός του Ελληνικού Ναυτικού, Τζορτζ Γουίλσον της Πρόβιντεντς, Ρόουντ Άιλαντ, Τζέιμς Γουίλιαμς, ένας Αφρικανός Αμερικανός από τη Βαλτιμόρη που εντάχθηκε στο Ελληνικό Ναυτικό, και άλλοι. Η Ελληνική Επανάσταση εμπνεύστηκε με πολλούς τρόπους από την Αμερικανική Επανάσταση του 1776 πριν και επίσης επηρέασε την Αμερική ως συνέπεια με πολλούς τρόπους. Πολλοί που πολέμησαν στην Ελλάδα και άλλοι, άνδρες και γυναίκες, που ήταν μέλη των ελληνικών επιτροπών στις ΗΠΑ, καθώς και Έλληνες, συμπεριλαμβανομένων των ορφανών πολέμου της επανάστασης που ήρθαν στις ΗΠΑ έγιναν και ήταν σοβαροί καταργητές στην Αμερική και σημαντικοί αντίπαλοι των Αμερικανών σκλαβιά. Η Ελληνική Επανάσταση δεν επηρέασε μόνο το πρώιμο και το μεταγενέστερο αμερικανικό αφαιρετικό κίνημα, αλλά και μέσω του Αμερικανικού Κινήματος Ψήφου των Γυναικών που ακολούθησε.

Ελάτε μαζί μας καθώς ταξιδεύουμε στο πολύ σημαντικό ορόσημο σύμβολο της ελευθερίας – το αμερικανικό άγαλμα της ελευθερίας – που ενώνει όλους μας μαζί καθώς η διακοσαετία της επανάστασης της ελληνικής επανάστασης δεν αφορά μόνο την ελληνική ιστορία αλλά την αμερικανική ιστορία και την ιστορία όλων εκείνων που εγγεγραμμένο στο Άγαλμα της Ελευθερίας “..χρόνια να αναπνέει ελεύθερα”.

Το “Sail to Freedom NYC” διοργανώνεται από μια ομάδα διεθνών επαγγελματιών με την υποστήριξη των ελληνικών οργανισμών και της κοινότητας της διασποράς της ευρύτερης περιοχής της Νέας Υόρκης. Η διακεκριμένη επιτροπή της ελληνοαμερικανικής ηγεσίας που υποστηρίζει την εκδήλωση περιλαμβάνει:

John A. Catsimatidis
Επίτιμος Πρόεδρος

Παναγιώτα Ανδρεοπούλου, Αντιπρόεδρος
World Hellenic Biomedical Association – NYC

Νικόλαος Μπαρντίς, Πρόεδρος
Ιονική Πολιτιστική Ομοσπονδία NYC

Μάρκος Λ. Δρακότος, Esq. Πρόεδρος
Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο

Κωστής Ι. Φραγκούλης, Πρόεδρος
Διοικητικό Συμβούλιο – International Propeller Club των Η.Π.Α.

Ανδρέας Heretakis, Πρόεδρος
Sons of Pericles New Renaissance Κεφάλαιο # 5, Μανχάταν, NYC

Δημήτρης Καφίτσας, Πρόεδρος
Pan-Gregorian Enterprises της Metro NY & LI

Λούις Κάτσος
Κυβερνήτης & Πρόεδρος της Περιφέρειας AHEPA 6 της EMBCA

Theodore P. Klingos, Πρόεδρος
AHEPA Delphi Κεφάλαιο # 25, Μανχάταν, NYC

Δρ. Παναγιώτης Μανώλας, Πρόεδρος
Ελληνική Ιατρική Εταιρεία της Νέας Υόρκης

Elsa Jonsson-Matsikoudis, Πρόεδρος
Κόρες της Πηνελόπης, Evryklea Κεφάλαιο # 36, Μανχάταν, Νέα Υόρκη

Paul Pavlakos, Esq. Πρόεδρος, Ελλάδα 200

Δρ Μαρίνος Πετράτος, Πρόεδρος, Διοικητικό Συμβούλιο
AHEPA Delphi Κεφάλαιο # 25, Μανχάταν, NYC

Ναύαρχος Βασίλης Πολίτης, Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου του Yacht Club Of Hellas

Δρ. Σωτήριος Γ. Στεργιόπουλος, Αντιπρόεδρος
AHEPA Delphi Κεφάλαιο # 25, Μανχάταν, NYC

Μιχαήλ Τιλιακός, Πρόεδρος
Ένωση Ελληνικών Δικηγόρων της Νέας Υόρκης

Γιώργος Ζαπαντής, Αντιπρόεδρος
Ένωση Ελληνικών Δικηγόρων της Νέας Υόρκης

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτήν την εκδήλωση και την οργανωτική ομάδα, παρακολουθήστε συγχαρητήρια μηνύματα από αξιωματούχους και διασημότητες της ελληνικής κυβέρνησης, ανακαλύψτε τρόπους συμμετοχής και διαβάστε για την επίσκεψη των Δεκαετίας της Ελληνικής Ανεξαρτησίας:

www.Greece2021.nyc

 

ΠΗΓΗ: ADOLOGALA.GR

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίας Μαρίνας Ηλιουπόλεως

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 2 / 1 / 2022 , 10:16 από news_room Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2022 στον περικαλή ιερό ναό της αγίας Μαρίνας στην Ηλιούπολη των Αθηνών. Της Θείας Λειτουργίας ιερουργός ήταν ο θεοφιλέστατος επίσκοπος Ανδρούσης κ.κ. Κωνστάντιος συνιερουργούντων του εορτάζοντα προισταμένου του ιερού ναού, αρχιμανδρίτη […]

Η Σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Αραβόφωνη ενορία το Ντάχερ

Η Σύναξη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Αραβόφωνη ενορία του Ντάχερ

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 9 / 11 / 2021 , 4:49 από news_room Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και με την συμμετοχή πλήθους πιστών εορτάστηκε την Παρασκευή, 5 Νοεμβρίου ε.έ, η Σύναξις των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ, στην ομώνυμη αραβόφωνη ενορία του Ντάχερ, στο Κάιρο, η οποία φέτος συμπληρώνει 90 έτη λειτουργίας. Την […]

Pin It on Pinterest