13 °C Athens, GR
27/10/2021

Δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 11 / 5 / 2021 , 13:03 από news_room

Το να μηδενίζεις μια διάκριση της χώρας σου, είτε σε σχέση με την Ευρώπη είτε σε σχέση με το παγκόσμιο, όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας, είναι ντροπή για όσους το πράττουν είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, προσθέτοντας ότι εντός των επομένων ημερών θα αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά κάποιες δυσκολίες που οφείλονται είτε σε τεχνικά ζητήματα είτε στην προσπάθεια διαφύλαξης της υγείας του λαού.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, μετά την κηδεία του Παντελή Κούρου στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κληθείς να απαντήσει σε επικρίσεις σε σχέση με την πύλη εμβολιασμού και περί ταλαιπωρίας του κοινού στους χώρους δειγματοληψίας, είπε ότι «ένα θέλω να πω. Δεν αδικώ όσους εύλογα παραπονούνται για τις ταλαιπωρίες που υφίστανται τις τελευταίες δύο ή τρεις μέρες.

Όμως, το να μηδενίζεις μια διάκριση της χώρας σου, είτε σε σχέση με την Ευρώπη είτε σε σχέση με το παγκόσμιο, όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας, είναι ντροπή για όσους το πράττουν.

Επαναλαμβάνω, συμμερίζομαι τα παράπονα του κόσμου, και εντός των επομένων ημερών θα δούμε ότι θα αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά κάποιες δυσκολίες που οφείλονται είτε σε τεχνικά (ζητήματα) είτε στην προσπάθεια διαφύλαξης της υγείας του λαού.

Ας συγκρίνουν κάποιοι το τι συμβαίνει σε χώρες της Ευρώπης ή και αλλού, με το τι συμβαίνει στην Κύπρο: Χαμηλότερη θνησιμότητα, υψηλότερος δείκτης εμβολιασμών, υψηλότερος δείκτης ανίχνευσης, πλήρης συμπαράσταση και διαφύλαξη των θέσεων εργασίας, πλήρης συμπαράσταση σε όσους έχουν πληγεί, στον βαθμό πάντα, βεβαίως, που μας επιτρέπουν τα οικονομικά, αρκεί να υπάρχει και μια συνολική συνεκτίμηση και όχι να εκμεταλλεύονται εύλογα, παράπονα των πολιτών κάποιες των πολιτικών δυνάμεων για να μηδενίζουν ένα έργο που δεν μηδενίζεται, διότι είτε το θέλουμε είτε όχι ο κόσμος ζει πια κάτω από σχεδόν συνθήκες πλήρους αντιμετώπισης της πανδημίας».

Κληθείς να σχολιάσει ότι η αντιμετώπιση των χθεσινών συμβάντων με  φιλάθλους αποτελεί προσέγγιση δύο μέτρων και δύο σταθμών από τις Αρχές, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «ουδείς θέλει, είμαι βέβαιος, ούτε και η διοίκηση του συγκεκριμένου Σωματείου θα ήθελε, να εκτραπούν. Όμως την ίδια ώρα, να αναλογιστούμε και τα αισθήματα ενός φίλαθλου κόσμου που ύστερα από 11 χρόνια η ομάδα του κερδίζει. Κακώς παραβίασαν. Αλλά είναι δύο μέτρα και δύο σταθμά, ή θα έπρεπε να παρέμβει η Αστυνομία για να δημιουργηθούν επεισόδια και να έχουμε ακόμα μία εκτροπή η οποία δεν θα ήταν επιθυμητή από κανένα;».

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

ΥΠΠΟΑ: Παρουσιάστηκε το Αρχαιολογικό Κτηματολόγιο

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Tο Έργο και η Διαδικτυακή Πύλη του Αρχαιολογικού Κτηματολογίου, παρουσιάστηκαν νωρίτερα σήμερα στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης. Mετά από προσπάθειες και καθυστερήσεις δεκαετίας το μεγάλο ψηφιακό, πολύτιμο για τους φορείς και τους πολίτες, εργαλείο του ΥΠΠΟΑ για τη συστηματική καταγραφή, τεκμηρίωση, ψηφιοποίηση και διαχείριση αρχαιολογικών, διοικητικών και γεωχωρικών δεδομένων […]

Τιμήθηκε στο Πήλιο η μνήμη του Νεομάρτυρος Αποστόλου του Νέου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 17 / 8 / 2021 , 2:03 από news_room Την μνήμη του Αγίου Νεομάρτυρος Αποστόλου του Νέου τίμησε και φέτος η Τοπική μας Εκκλησία, με επίκεντρο την γενέτειρά του τον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου. Ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός τελέστηκε, όπως κάθε χρόνο υπαιθρίως, στο αμφιθεατρικό προαύλιο του Προσκυνηματικού, επ’ ονόματί του, […]

Pin It on Pinterest