13 °C Athens, GR
22/03/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Σε αργία ο κληρικός της Ι.Μ. Ρεθύμνης, Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Σαρρής Επίσημη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Λιθουανία Να κτυπήσουν πάλι ελεύθερα οι καμπάνες των εκκλησιών μας στα κατεχόμενα Σεισμός 4,6 βαθμών βόρεια-βορειοανατολικά της Αμφιλοχίας Με επιτυχία η εκδήλωση της νεότητας για την εορτή της 25ης Μαρτίου 1821 στη Μητρόπολη Πειραιώς Ο Δ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός στον Άγιο Κωνσταντίνο Λαρίσης Συμμετοχή του Υπουργού Γεωργίας στο Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ Παρακολούθηση της Γ΄ Στάσης των Χαιρετισμών από μαθητές της Νέας Αλικαρνασσού Παραιτήθηκε ο υπουργός Πετρελαίου της Βενεζουέλας, εν μέσω επιχείρησης κατά της διαφθοράς Επιστολές με εκρηκτικούς μηχανισμούς έλαβαν δημοσιογράφοι στον Ισημερινό Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων για την τρομοκρατική επίθεση στον Τάφο της Θεοτόκου

Αλ. Τσίπρας: Έχουμε καθήκον να επαναφέρουμε τη δικαιοσύνη στη χώρα

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 27 / 5 / 2021 , 4:34 από news_room

Σκληρή και εφ όλης της ύλης επίθεση στον πρωθυπουργό, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας υποστηρίζοντας ότι «η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει πολλά γραμμάτια να ξεπληρώσει και πολλά συμβόλαια να εκτελέσει».

Γενικεύοντας, ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι «στην χώρα μας συγκρούονται δύο λογικές, δύο στρατηγικές, δύο κόσμοι: ο κόσμος της εργασίας και δημιουργίας και ο κόσμος της πελατειακής και παρασιτικής ολιγαρχίας». Ακολούθως υποστήριξε: «Εκτελούν τα συμβόλαια της ολιγαρχίας και ανταμείβονται με την αμέριστη στήριξη των συστημικών ΜΜΕ από τη μια, και με το ελεύθερο να διαχειρίζονται σαν να είναι κληρονομιά τους τα λεφτά του κράτους». Ξεκαθάρισε ότι «αυτά τα συμβόλαια εμείς δεν πρόκειται να τα υπογράψουμε, όσο κι αν μας πολεμούν τα ΜΜΕ της ολιγαρχίας, όσο κι αν προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα τείχος απογοήτευσης στην κοινωνία – ότι τίποτε δεν γίνεται. Όσες συκοφαντικές επιθέσεις, δολοφονίες χαρακτήρα, προανακριτικές παρωδίες και ειδικά δικαστήρια, κι αν στήσουν. Όσες απόπειρες και αν κάνουν να ακρωτηριάσουν τις ιδέες μας για να χωρέσουν στο δικό τους Προκρούστη». Εξήγησε ότι «ο κόσμος που υπερασπιζόμαστε εμείς, ο δικός μας κόσμος, είναι ο κόσμος της κοινωνικής πλειοψηφίας. Είναι ο κόσμος της εργασίας, της υγιούς επιχειρηματικότητας. Είναι ο κόσμος της παραγωγής και της προστιθέμενης πολιτιστικής αξίας. Είναι ο κόσμος των νέων που αναζητούν ένα καλύτερο αύριο. Και ο κόσμος αυτός δεν πρόκειται να υπογράψει καμιά ανακωχή με το χτες. Ο δικός μας κόσμος βρίσκεται στον αντίποδα του κόσμου που επιχειρεί να επιβάλει ως καθεστώς ο κος Μητσοτάκης. Και αυτός ο κόσμος διψάει για ένα πράγμα: Για δικαιοσύνη. Στη χώρα επείγει να επιστρέψει η Δικαιοσύνη. Έχουμε καθήκον να επαναφέρουμε τη δικαιοσύνη». Εξήγησε δε, τι σημαίνει δικαιοσύνη: «Να αμείβεσαι επαρκώς για την εργασία που παράγεις. Να έχεις δικαίωμα να σπουδάσεις στη σχολή που επέλεξες. Να μην μένουν ατιμώρητοι αυτοί που χρωστούν εκατομμύρια και κόσμος να πληρώνει 300αρια πρόστιμα για μια μάσκα. Να έχεις ένα κράτος ισχυρό, όχι για να χτυπάει τον αδύναμο στο δρόμο, αλλά για να του δίνει την καλύτερη δυνατή περίθαλψη και φροντίδα στα δύσκολα. Να μην την πληρώνουν οι έντιμοι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, για να πλουτίζουν οι μεγαλοσχήμονες χορηγοί της κυβέρνησης».

«Κυβερνητικό πρόγραμμα αναχρονιστικό και άδικο»

Αποδομώντας το πρόγραμμα της κυβέρνησης, ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι ο κ. Μητσοτάκης «ξηλώνει οποιαδήποτε μορφή δημόσιας παρέμβασης σε κρίσιμους τομείς, δίνει το management των ΕΛΠΕ στον ιδιώτη μέτοχο χωρίς καν διαγωνισμό, τζάμπα, χωρίς τίμημα, εξουθενώνει με το εργασιακό νομοσχέδιο το σύνολο των εργαζόμενων καθώς καταργεί το οκτάωρο και θεσπίζει τις απλήρωτες υπερωρίες, οδηγώντας σε συρρίκνωση των μισθών και σε εκτόξευση της αδήλωτης και απλήρωτης εργασίας.

Νέα γενιά, πολιτισμός, δημοκρατία

Ακολούθως στάθηκε σε τρία σημεία, κομβικής ηθικής βαρύτητας όπως τα χαρακτήρισε:

– Το πρώτο είναι ότι η κυβέρνηση βάζει στο σημάδι τη νέα γενιά αυτού του τόπου…Κλείνουν σχολές, μειώνουν τους φοιτητές και προσλαμβάνουν αστυνομικούς στα πανεπιστήμια. Αποφάσισαν να αλλάξουν το σύστημα εισαγωγής εν μέσω της πιο δύσκολης χρονιάς της πανδημίας. Και κλείνουν τις πόρτες των ΑΕΙ για δεκάδες χιλιάδες παιδιά – τουλάχιστον 25.000 – κυρίως των κοινωνικά πιο αδύναμων στρωμάτων.

Ενισχύουν έτσι συνειδητά την ιδιωτική παιδεία και το εμπόριο πτυχίων στο οποίο πρωταγωνιστούν οι ιδιοκτήτες κολεγίων. Ακυρώνουν την προοπτική αξιοπρεπούς απασχόλησης για τους νέους, πτυχιούχους και μη. Δημιουργώντας ξανά τις συνθήκες για ένα νέο κύμα φυγής νέων Ελλήνων στο εξωτερικό.

-Το δεύτερο σημείο, είναι η στάση του απέναντι στον πολιτισμό και τους ανθρώπους του. Πρώτα γύρισαν την πλάτη στους χιλιάδες ανθρώπους της τέχνης, που βρέθηκαν από τη μία μέρα στην άλλη χωρίς δουλειά, χωρίς καμία ενίσχυση. Στη συνέχεια ο κος Μητσοτάκης κάλυψε πλήρως τους εκλεκτούς και την εκλεκτή του, σε ένα αποκρουστικό σκάνδαλο στην υπόθεση Λιγνάδη. Και έπειτα, έβαλαν στο στόχαστρο ακόμα και την ίδια την πολιτισμική μας κληρονομιά. Από την κακοποίηση της Ακρόπολης μέχρι τα αρχαία της Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη.

-Το τρίτο, είναι η απαξίωση του πολιτεύματος και του Κοινοβουλίου. Οι ειδικές συνθήκες της πανδημίας, έγιναν χρυσή ευκαιρία για να κυβερνηθεί η χώρα με έναν πρωτοφανή αυταρχικό τρόπο. Με τη Βουλή, να υπολειτουργεί, αλλά την κυβέρνηση να νομοθετεί τις πλέον εμβληματικές πτυχές του προγράμματός της, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν. Με μια φάμπρικα απευθείας αναθέσεων. Με σκανδαλώδεις συμβάσεις δισεκατομμυρίων σε εξοπλιστικά προγράμματα που θα μπορούσαν να υλοποιηθούν με το μισό κόστος, όπως το περιβόητο κέντρο εκπαίδευσης της ΠΑ στη

Καλαμάτα. Στα χρόνια του κ. Μητσοτάκη,- όπως λέει και ένα πρόσφατο τραγούδι γνωστού ράπερ, του Μιθριδάτη – το Σύνταγμα, δυστυχώς μετατρέπεται απλά στο όνομα μιας πλατείας».

Ο Αλ. Τσίπρας έκανε ειδική αναφορά στο «ξήλωμα θεσμών δεκαετιών, όπως η διαδικασία επιλογής της ηγεσίας του ΑΣΕΠ», και άσκησε κριτική στο ΚΙΝΑΛ λέγοντας ότι «δυστυχώς το ΚΙΝΑΛ κρατάει το φανάρι στη Δεξιά» και πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση προχώρησε στην πλήρωση των θέσεων χωρίς την – ως είθισται – συναίνεση όλων των κομμάτων. Προφανώς, αποβλέποντας στον πλήρη έλεγχο του ΑΣΕΠ, ενόψει του μεγάλου προαναγγελθέντος γραπτού διαγωνισμού για χιλιάδες προσλήψεις στο Δημόσιο, αλλά και ενόψει της επιλογής των προϊσταμένων της δημόσιας διοίκησης».

“Θα πιούνε το πικρό ποτήρι του Μακεδονικού μέχρι τέλους”

Αναφέρθηκε όμως και στο Μακεδονικό, καταλογίζοντας στον πρωθυπουργό «παντελή έλλειψη στοιχειώδους εντιμότητας, ακόμα και σε κρίσιμα εθνικά θέματα. Η χώρα έχει μια κυβέρνηση που θεωρεί ότι ο κόσμος είναι ανόητος. Η αδαής πλειοψηφία, στην οποία είχε αναφερθεί κάποτε ο κ. Μητσοτάκης…Τι νομίζει, ότι ο κόσμος είναι χαζός; Δεν καταλαβαίνει ότι τον κοροϊδεύει; Δεν καταλαβαίνει ότι παίζει εδώ και μήνες κρυφτούλι με τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, για την έγκριση των μνημονίων συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία, για να μην προκληθεί εσωκομματική κρίση στη ΝΔ;…Οι 158 συγγνώμες πλέον δεν αφορούν μόνο εμάς που σκαιότατα μας καθύβριζαν για τις Πρέσπες. Αλλά και αυτούς που εξαπατήσαν, παριστάνοντας τους Μακεδονομάχους. Σε αυτούς οφείλουν πρώτα και κύρια τις συγνώμες. Και ό,τι και να κάνουνε παίζοντας κρυφτούλι και καθυστερήσεις, αυτό το ποτήρι θα το πιούνε μέχρι τέλους».

Έκκληση για συστράτευση και αγώνα

Κλείνοντας ο κ. Τσίπρας είπε προς τους βουλευτές του: «Χρειάζεται έναν νέο κοινωνικό συμβόλαιο. Που μαζί θα το γράψουμε. Και μαζί θα το υπογράψουμε. Η ευθύνη μας είναι μεγάλη. Δεν μας ενδιαφέρει να δικαιωθούμε από την Ιστορία της χώρας. Μας ενδιαφέρει να την αλλάξουμε. Αυτό απαιτεί συστράτευση, αγώνα και συνέπεια. Βουλευτές και μέλη του κόμματος, δημοκρατικοί πολίτες από όλο το πολιτικό φάσμα αυτού του τόπου, έχουμε υποχρέωση αυτές τις ώρες να βρεθούμε στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Έχουμε χρέος να αντισταθούμε παντού, στη Βουλή, στους τόπους δουλειάς, εκεί που η κοινωνία δοκιμάζεται από την πολιτική της κυβέρνησης».

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Σύμπραξη Υπουργείων Παιδείας, Υγείας & Εσωτερικών με τους Δήμους, για ενίσχυση εμβολιασμών παιδιών 12-17 ετών

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 28 / 9 / 2021 , 19:34 από news_room Σύμπραξη Υπουργείων Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υγείας και Εσωτερικών με τους Δήμους, για ενίσχυση εμβολιασμών παιδιών 12-17 ετών Τηλεδιάσκεψη με θέμα: “Ο ρόλος και η συμβολή των Δήμων στην ενημέρωση γονέων και κηδεμόνων για τα οφέλη του εμβολιασμού παιδιών και εφήβων […]

Υπογράφηκε συμβόλαιο για την αναδόμηση πολυκατοικιών σε Κυβερνητικό οικισμό στον Στρόβολο – Adologala.gr

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 25 / 5 / 2021 , 0:59 από news_room Υπογράφηκε συμβόλαιο για την αναδόμηση πολυκατοικιών σε Κυβερνητικό οικισμό στον Στρόβολο Το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως του Υπουργείου Εσωτερικών ανακοινώνει ότι σήμερα το μεσημέρι υπεγράφη το Συμβόλαιο για το Έργο: «Αναδόμηση δυο πολυκατοικιών στον Κυβερνητικό Οικισμό Στρόβολος ΙΙ, στη Λευκωσία», […]

Pin It on Pinterest