22 °C Athens, GR
29/09/2021

Τελευταια Νέα
Σ. Αναγνωστόπουλος: Αν χρειαστούν περαιτέρω παρεμβάσεις στην αγορά για τις τιμές, θα παρέμβει εκ νέου η κυβέρνηση Τζ. Πάιατ: Περισσότερο ευθυγραμμισμένα από ποτέ τα ενεργειακά συμφέροντα Ελλάδας-ΗΠΑ Την ανησυχία της για την ένταση στο βόρειο Κόσοβο εξέφρασε η φον Ντερ Λάϊεν Μενέντεζ: «Όχι» στην πώληση νέων αμερικανικών οπλικών συστημάτων στην Τουρκία έως ότου ξεκαθαρίσει το θέμα των S-400 Διπλωματικές πηγές: Nέο περιβάλλον όσον αφορά την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας της χώρας μας Γέροντας Νεκτάριος Μουλατσιώτης :«Να αγοράσω πρόσφορο & νάμα ή να φτιάξω;» – Σειρά βίντεο πνευματικής ωφέλειας Συνάντηση της Υπουργού Δικαιοσύνης και της Επιτρόπου Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ ‘Ολο το κείμενο της συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας για τη συνεργασία στην άμυνα και την ασφάλεια Η Έναρξη του νέου Σχολικού Έτους στην Ιερατική Σχολή του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Ελληνικό στρατιωτικό κοιμητήριο του Πίροτ στην Σερβία

Αίγυπτος: Επιτυχής συνέχιση του προγράμματος «ΝΟΣΤΟΣ»

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 27 / 6 / 2021 , 6:15 από news_room

Η επίσκεψη Αιγυπτιωτών νέων από Ελλάδα και Κύπρο στην Αίγυπτο τον προσεχή Ιούλιο, για να γνωρίσουν από κοντά τη γη των πατεράδων τους και των παππούδων τους, αποτελεί ένα από τα προσεχή προγράμματα της πρωτοβουλίας «ΝΟΣΤΟΣ», για την οποία συζήτησαν η Αιγυπτία υπουργός Διασποράς, Ναμπίλα Μάκραμ, με τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, Χρήστο Καβαλή.

Η συζήτησή τους έγινε επίσης με αφορμή και τη συμπλήρωση τριών ετών από το ξεκίνημα της πρωτοβουλίας «ΝΟΣΤΟΣ – Επιστροφή στις Ρίζες» από τις τρεις χώρες.

Για τη συνάντηση, η Ναμπίλα Μάκραμ αναφέρθηκε στον επίσημο λογαριασμό του υπουργείου Διασποράς στο Facebook.

Η υπουργός Διασποράς και Μεταναστευτικής Πολιτικής της Αιγύπτου, επεσήμανε την ανάγκη να γίνουν γνωστοί οι στόχοι του προγράμματος «ΝΟΣΤΟΣ», ειδικά στις νέες γενιές, αλλά και στις κατά τόπους κοινότητες. Όπως επίσης αναφέρει η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου στην ιστοσελίδα της, η Αιγυπτία υπουργός επεσήμανε ότι με την ολοκλήρωση του ταξιδιού, «θα εκπονηθεί ένα μνημόνιο για να το παρουσιάσει στους Προέδρους των τριών κρατών, που θα συμπεριλαμβάνει τα όσα οι νέοι παρακολούθησαν και άγγιξαν στο ταξίδι και τις ιδέες και τις προτάσεις τους για την πρωτοβουλία «ΝΟΣΤΟΣ», η οποία ξεκίνησε στην Αίγυπτο τον Απρίλιο του 2018 σε μια ιστορική τελετή παρουσία των Προέδρων των τριών κρατών και στην οποία τιμήθηκε η πρώτη γενιά της ελληνικής και της κυπριακής παροικίας», σε μία μεγάλη εκδήλωση που έγινε στην Αλεξάνδρεια.

Το εν λόγω πρόγραμμα «θα περιλαμβάνει περιηγήσεις στην Αλεξάνδρεια, στο Σουέζ και την Ισμαηλία, για να δουν οι νέοι τα πιο σημαντικά αποτυπώματα των ελληνικών και κυπριακών παροικιών εκεί, καθώς και επίσκεψη στο Κανάλι του Σουέζ και το Αιγυπτιακό Κοινοβούλιο».

Η κα Ναμπίλα αποκάλυψε επίσης, ότι στοχεύει να ενημερώσει και το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης γενικότερα, για το πρόγραμμα «ΝΟΣΤΟΣ», τονίζοντας ότι «είναι μια μοναδική εμπειρία και έχει αποδείξει τον κεντρικό ρόλο των ξένων παροικιών στην εξυπηρέτηση των θεμάτων των κοινωνιών στις οποίες ζουν και την προώθηση του τουρισμού, της οικονομίας και του εμπορίου και σε αυτές τις κοινότητες, στοχεύοντας να προετοιμαστεί ένα ενοποιημένο έγγραφο εργασίας για την πρωτοβουλία που θα υποβληθεί στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης για συζήτηση, στην ετήσια συνάντησή τους, ως ένα νέο μοντέλο που ενσωματώνει τον θετικό ρόλο των μεταναστών στις κοινωνίες που ζουν».

Τέλος, ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου, Χρήστος Καβαλής, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνεργασία με το υπουργείο Διασποράς και Μεταναστευτικής Πολιτικής της Αιγύπτου, στην προσεχή αυτή εκδήλωση στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «ΝΟΣΤΟΣ», τονίζοντας από την πλευρά του ότι το αιγυπτιακό υπουργείο Μετανάστευσης είχε παγκόσμιο προβάδισμα με αυτήν την πρωτοβουλία του, καθιστώντας την Αίγυπτο πρώτη στον κόσμο που να τιμάει τις ξένες παροικίες που έζησαν και προόδευσαν σε αυτή την ευλογημένη γη».

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Καβάφης 1863 – Ξυλούρης & Αντετοκούμπο 2019 – Τι σχέση έχουν μεταξύ τους;

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 10 / 1 / 2021 , 3:38 από news_room Το 1863 Γεννιέται ο Κ.Π. Καβάφης στην Αλεξάνδρεια Ο «Αλεξανδρινός» (1863-1933) έδωσε διεθνή διάσταση στη νεοελληνική ποίηση. Μοντέρνος πριν τον μοντερνισμό, λόγιος και αισθητιστής, ρεαλιστής και λεπτουργός του στίχου, προσγείωσε την ποίησή μας στο σύγχρονο αστικό περιβάλλον, αποπνέοντας στοχαστικό […]

«Η Εκκλησία μας γιορτάζει τον Αγώνα της Ελευθερίας» Άρθρο του Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνατίου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 25 / 1 / 2021 , 10:14 από news_room Του Σεβ. Μητροπολίτου Δημητριάδος κ. Ιγνατίου Η Εκκλησία της Ελλάδος, προετοιμάζεται και εργάζεται για να γιορτάσει την επέτειο των διακοσίων ετών από την Επανάσταση του 1821 τα τελευταία δώδεκα χρόνια. Κατά την διάρκεια αυτών των ετών, πραγματοποιήθηκαν δέκα Διεθνή, […]

Pin It on Pinterest