14 °C Athens, GR
25/10/2021

Τελευταια Νέα
Δήλωση Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου για τον Θάνατο της Προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ., Φώφης Γεννηματά Ζωντανά η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ, Άντονι Μπλίνγκεν Εξιτήριο έλαβε ο Οικουμενικός Πατριάρχης – Σήμερα η συνάντηση με τον ΥΠΕΞ Α.Μπλίνκεν και τον Πρόεδρο Μπάϊντεν Ο Αιγυπτιώτης Ελληνισμός έκλινε ευλαβικά το γόνυ στους νεκρούς της ηρωικής μάχης του Ελ Αλαμέιν Με τιμές εν ενεργεία Υπουργού και δημοσία δαπάνη η κηδεία της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φωτεινής Γεννηματά Συναρπαστική νίκη για τον Max Verstappen και την Honda και διπλό πόντιουμ στο Αμερικανικό GP Στον Ευαγγελισμό νοσηλεύεται ο Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος – Προσβλήθηκε από Κορονοϊό Η Καρδιά της Τανζανίας υποδέχθηκε τον Πατριάρχη Θεόδωρο Ευχέλαιο στην Ενορία Αγίου Δημητρίου Πέτα, Άρτης Προσωπικό ενδιαφέρον από τον Πρόεδρο Μπάϊντεν για την αδιαθεσία του Οικουμενικού Πατριάρχη

Τελετή Αποφοίτησης της 73ης Εκπαιδευτικής Σειράς Κανονικής Φοίτησης της Σχολής Εθνικής Άμυνας

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 27 / 4 / 2021 , 0:34 από news_room

Την Παρασκευή 23 Απριλίου 2021 πραγματοποιήθηκε, στον αύλιο χώρο της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ), η τελετή αποφοίτησης και η απονομή διακριτικών και πτυχίων στους σπουδαστές της 73ης Εκπαιδευτικής Σειράς Κανονικής Φοίτησης της ΣΕΘΑ, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, ο οποίος και επέδωσε τα πτυχία στους νέους Επιτελείς Εθνικής Άμυνας.

Συνολικά αποφοίτησαν 64 Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων (40 από το Στρατό Ξηράς, 7 από το Πολεμικό Ναυτικό, 9 από την Πολεμική Αεροπορία), 2 Αξιωματικοί από τα Σώματα Ασφαλείας (1 από Ελληνική Αστυνομία, 1 από το Πυροσβεστικό Σώμα), 3 Αξιωματικοί από τη Κυπριακή Δημοκρατία, 1 Αξιωματικός από την Βοσνία – Ερζεγοβίνη και 2 Μόνιμοι Πολιτικοί Υπάλληλοι.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα με την παρουσία αντιπροσωπείας 11 σπουδαστών, τηρώντας τα ενδεδειγμένα μέτρα αποφυγής και περιορισμού διάδοσης της πανδημίας COVID-19.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κατά τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη σημασία της πολυεπίπεδης και διαρκούς επαγγελματικής κατάρτισης των στελεχών, ως θεμέλιο λίθο διατήρησης και περαιτέρω αναβάθμισης των Ενόπλων Δυνάμεων. Υπογράμμισε επιπλέον την ανησυχία που πρέπει να έχει ο σημερινός αξιωματικός προς απόκτηση περαιτέρω επαγγελματικών γνώσεων, με απώτερο σκοπό την αξιοποίηση αυτών επί του πεδίου των δραστηριοτήτων του στην πράξη, που είναι και το ζητούμενο.

Μεταξύ άλλων, χαιρέτισε την παρουσία στην τελετή αποφοίτησης 3 σπουδαστών από την Κύπρο και 1 από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τονίζοντας την ενίσχυση των στρατηγικών δεσμών με τη χώρα μας, μέσω των κοινών αξιών και της ανάπτυξης κοινής αντίληψης κατά την διάρκεια των συνεκπαιδεύσεων. Ιδιαίτερη μνεία δε, έκανε για τον αναβαθμισμένο ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων μέσω των κοινών στρατιωτικών δράσεων και συνεργειών που έχουν αναληφθεί τόσο σε διακρατικό, όσο και σε διασυμμαχικό επίπεδο.

Επιπρόσθετα αναφέρθηκε στην επιτυχή ολοκλήρωση του κύκλου σπουδών από στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, από υπαλλήλους του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Υπουργείου Πολιτισμού, υπογραμμίζοντας τη σημασία της αλληλεπίδρασης ανάμεσα στους δημόσιους φορείς της πολιτείας, με σκοπό τη σφαιρικότερη και πιο ολιστική προσέγγιση των εννοιών της ασφάλειας και της αμυντικής πολιτικής.

Τέλος εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Διοικητή και το προσωπικό της Σχολής Εθνικής Άμυνας, καθώς και στο καταξιωμένο καθηγητικό προσωπικό, για την άοκνη προσπάθεια που διαχρονικά καταβάλλουν έτσι ώστε, όχι μόνο το παραγόμενο εκπαιδευτικό όφελος να είναι αντάξιο της μακραίωνης και επιτυχούς συνεισφοράς της Σχολής στην εκπαίδευση των στελεχών, αλλά ταυτόχρονα να αποτελεί διαφήμιση εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου και σημείο αναφοράς όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Άσκηση στον εργασιακό χώρο για το προσωπικό του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 27 / 9 / 2021 , 17:25 από news_room 7η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού #Be Active, 23-30 Σεπτεμβρίου 2021 Σε ρυθμούς #Be Active κινήθηκε το προσωπικό του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ). Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Αθλητισμού #Be Active 2021, η Επιθεώρηση Φυσικής Αγωγής διοργάνωσε […]

Καταργήθηκε η Αργία της Κυριακής, και δεν το κατάλαβε κανείς!

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 27 / 12 / 2020 , 3:20 από news_room Καταργήθηκε η Αργία της Κυριακής η οποία είχε θεσπιστεί μετά από δίκαια αιτήματα κάποιων εργαζομένων αλλά αυτή τη στιγμή εν μέσω πανδημίας δόθηκε τέλος επίσημο στο Κυριακάτικο κλείσιμο των καταστημάτων και των Φαρμακαποθηκών. Συγκεκριμένα σύμφωνα με Τα Νέα το […]

Pin It on Pinterest