33 °C Athens, GR
30/07/2021

Τελευταια Νέα
Σταθερά αυξανόμενη η εμπιστοσύνη των αναγνωστών στο ADOLOGALA.GR AHEPA-99ο Συνέδριο : Τιμητική εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης Ποιμαντορική Εγκύκλιος Μητροπολίτη San Francisco Γεράσιμου για την περίοδο του 15Αυγούστου – Adologala.gr Την Αναπληρώτρια Πρωθυπουργό του Λιβάνου Zeina Akar δέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος – Adologala.gr Ανοιχτά οι Οργανωμένες Παραλίες αυτό το Σαββατοκύριακο, και τη Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021 Μέτρα για την προστασία των υπαλλήλων του Δημόσιου Τομέα από τις υψηλές θερμοκρασίες λόγω καύσωνα – Τι προβλέπει η Εγκύκλιος του ΥπΕσ. Η ψήφος των απόδημων Ελλήνων στο επίκεντρο της ομιλίας του ΥΠΕΣ στη 13η  Γενική Συνέλευσης της Πα.Δ.Ε.Ε. Παρουσία του Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη η τελετή Αποφοίτησης του Πανεπιστημίου του Μπαλαμάντ – Adologala.gr Μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου για την Επέτειο των 1033 χρόνων από το Βάπτισμα των Ρως Άγιοι Τόποι : Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στα Ερείπια Βυζαντινού Ιερού Ναού 5ου Αιώνος στη πόλη Ashdod – Adologala.gr Συνολικά 802 αιτήσεις, αξίας €200 εκατ. εγκρίθηκαν υπό το Σχέδιο Εστία

Τελετή Αποφοίτησης της 73ης Εκπαιδευτικής Σειράς Κανονικής Φοίτησης της Σχολής Εθνικής Άμυνας

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 27 / 4 / 2021 , 0:34 από news_room

Την Παρασκευή 23 Απριλίου 2021 πραγματοποιήθηκε, στον αύλιο χώρο της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ), η τελετή αποφοίτησης και η απονομή διακριτικών και πτυχίων στους σπουδαστές της 73ης Εκπαιδευτικής Σειράς Κανονικής Φοίτησης της ΣΕΘΑ, παρουσία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, ο οποίος και επέδωσε τα πτυχία στους νέους Επιτελείς Εθνικής Άμυνας.

Συνολικά αποφοίτησαν 64 Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων (40 από το Στρατό Ξηράς, 7 από το Πολεμικό Ναυτικό, 9 από την Πολεμική Αεροπορία), 2 Αξιωματικοί από τα Σώματα Ασφαλείας (1 από Ελληνική Αστυνομία, 1 από το Πυροσβεστικό Σώμα), 3 Αξιωματικοί από τη Κυπριακή Δημοκρατία, 1 Αξιωματικός από την Βοσνία – Ερζεγοβίνη και 2 Μόνιμοι Πολιτικοί Υπάλληλοι.

Η εκδήλωση έλαβε χώρα με την παρουσία αντιπροσωπείας 11 σπουδαστών, τηρώντας τα ενδεδειγμένα μέτρα αποφυγής και περιορισμού διάδοσης της πανδημίας COVID-19.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ κατά τον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη σημασία της πολυεπίπεδης και διαρκούς επαγγελματικής κατάρτισης των στελεχών, ως θεμέλιο λίθο διατήρησης και περαιτέρω αναβάθμισης των Ενόπλων Δυνάμεων. Υπογράμμισε επιπλέον την ανησυχία που πρέπει να έχει ο σημερινός αξιωματικός προς απόκτηση περαιτέρω επαγγελματικών γνώσεων, με απώτερο σκοπό την αξιοποίηση αυτών επί του πεδίου των δραστηριοτήτων του στην πράξη, που είναι και το ζητούμενο.

Μεταξύ άλλων, χαιρέτισε την παρουσία στην τελετή αποφοίτησης 3 σπουδαστών από την Κύπρο και 1 από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τονίζοντας την ενίσχυση των στρατηγικών δεσμών με τη χώρα μας, μέσω των κοινών αξιών και της ανάπτυξης κοινής αντίληψης κατά την διάρκεια των συνεκπαιδεύσεων. Ιδιαίτερη μνεία δε, έκανε για τον αναβαθμισμένο ρόλο των Ενόπλων Δυνάμεων μέσω των κοινών στρατιωτικών δράσεων και συνεργειών που έχουν αναληφθεί τόσο σε διακρατικό, όσο και σε διασυμμαχικό επίπεδο.

Επιπρόσθετα αναφέρθηκε στην επιτυχή ολοκλήρωση του κύκλου σπουδών από στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, από υπαλλήλους του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Υπουργείου Πολιτισμού, υπογραμμίζοντας τη σημασία της αλληλεπίδρασης ανάμεσα στους δημόσιους φορείς της πολιτείας, με σκοπό τη σφαιρικότερη και πιο ολιστική προσέγγιση των εννοιών της ασφάλειας και της αμυντικής πολιτικής.

Τέλος εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Διοικητή και το προσωπικό της Σχολής Εθνικής Άμυνας, καθώς και στο καταξιωμένο καθηγητικό προσωπικό, για την άοκνη προσπάθεια που διαχρονικά καταβάλλουν έτσι ώστε, όχι μόνο το παραγόμενο εκπαιδευτικό όφελος να είναι αντάξιο της μακραίωνης και επιτυχούς συνεισφοράς της Σχολής στην εκπαίδευση των στελεχών, αλλά ταυτόχρονα να αποτελεί διαφήμιση εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου και σημείο αναφοράς όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Μυτιλήνη: Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 27 / 7 / 2021 , 17:16 από news_room Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα υποδέχτηκε το απόγευμα στο κτίριο της Περιφέρειας, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης. Ο περιφερειάχης ενημέρωσε τον κ. Τσίπρα για τα σημαντικά θέματα που απασχολούν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Αμέσως μετά, […]

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος «Χαῖρε, μυστηρίου τοῦ φρικτοῦ καί ἀκαταγνώστου, Παρθένε, θεία φανέρωσις»

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 20 / 8 / 2020 , 15:48 από adologala.gr «Χαῖρε, μυστηρίου τοῦ φρικτοῦ καί ἀκαταγνώστου, Παρθένε, θεία φανέρωσις» Μακαριωτάτου Ἀρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου Β΄ Περιοδικό “Παρέμβαση Εκκλησιαστική”, Μάιος – Αύγουστος 2016   Τά ἔργα τοῦ Θεοῦ λέγει ὁ Ἅγιος Κύριλλος Ἀλεξανδρείας γίνονται «ἀψοφητί καί θορύβου δίχα παντός». Ὁ […]

Pin It on Pinterest