15 °C Athens, GR
28/10/2021

Στην Αθήνα ο νέος Πρόεδρος της Πα.Δ.Ε.Ε Λεωνίδας Ραπτάκης για επαφές

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 30 / 4 / 2021 , 2:21 από news_room

Αθήνα.– Στην Αθήνα βρέθηκε αυτές τις ημέρες ο νέος Πρόεδρος της της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (ΠαΔΕΕ), και Γερουσιαστής του Ροντ Άιλαντ, Λεωνίδας Ραπτάκης, για μια σειρά ενημερωτικών συναντήσεων με Έλληνες αξιωματούχους, αλλά και με ανώτερα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο κ. Ραπτάκης,  θα είναι υποψήφιος για την προεδρία της Οργάνωσης στις επερχόμενες εκλογές του Ιουλίου, διαδέχθηκε στην Προεδρία τον Παναγιώτη Κατσαμπάνη ο οποίος ηττήθηκε στις τοπικές εκλογές της Δυτικής Αυστραλίας και, σύμφωνα με το Καταστατικό απώλεσε την Προεδρία της Οργώνωσης καθιστάμενος πλέον επίτιμο μέλος της.

Ο κ. Ραπτάκης συναντήθηκε ήδη με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνος Φλώρο  στο γραφείο του, όπου και συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με έμφαση στις τρέχουσες περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις καθώς και στις επιπτώσεις τους στην ασφάλεια και στη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Μεταξύ άλλων, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ εξήρε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η ελληνική ομογένεια στις ΗΠΑ για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων και την προώθηση των εθνικών θεμάτων .

Εξάλλου ο κ. Ραπτάκης συναντήθηκε και με τον γενικό γραμματέα  Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, Μ. Χαρακόπουλο ο οποίος τόνισε, μεταξύ άλλων, και ότι  ότι  «ο ρόλος της Ομογένειας ήταν και παραμένει εξαιρετικά σημαντικός για την υπεράσπιση και την προώθηση των εθνικών μας δικαίων. Αισθανόμαστε, δικαιολογημένα, ιδιαίτερη υπερηφάνεια όταν συμπατριώτες μας, όπως ο κ. Ραπτάκης, κατορθώνουν να διαπρέπουν στο εξωτερικό και να καταλαμβάνουν υψηλές θέσεις στην πολιτική ιεραρχία των χωρών που βρίσκονται, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζουν να τιμούν τις ρίζες τους».

Από την πλευρά του ο Λεωνίδας Ραπτάκης επισήμανε, μεταξύ άλλων, ότι η ΠαΔΕΕ ως βασική αποστολή έχει να προωθεί τα ελληνικά δίκαια και αυτό θα κάνει και το επόμενο διάστημα. Επιπλέον, σημείωσε ότι ο Τζο Μπάιντεν γνωρίζει πολύ καλά τα θέματα της Ελλάδας και της Κύπρου, ενώ πληροφόρησε τον συνομιλητή του για το κλίμα που υπάρχει στις ΗΠΑ υπέρ της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων, ένα αίτημα πολλών δεκαετιών, που όπως όλα δείχνουν θα γίνει πραγματικότητα.

Ο κ. Ραπτάκης πρόεκιται να συναντηθεί και με τον Πρόεδρο της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής Βουλευτή Σάββα Αναστασιάδη με τον οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες μας,  θα συζητήσουν, εκτός των άλλων, και το θέμα της ανασύστασης του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ).

Αναφορικά με τις δραστηριότητες της ΠαΔΕΕ ο νέος Πρόεδρος Λεωνίδας Ραπτάκης δήλωσε στην Panhellenic Post: «προχωράμε τα θέματα της Ελλάδος. Έχουμε στην Αμερική τον Τζο Μπάιντεν στην Προεδρία των ΗΠΑ,  ο οποίος γνωρίζει καλά τα θέματα. Εμείς ως ΠαΔΕΕ προωθούμε τα ελληνικά Δίκαια. Όλοι ενωμένοι, από όλα τα εθνικά Κοινοβούλια από όλα τα κόμματα του εξωτερικού. Μία μάχη έχουμε να κάνουμε και μία επιτυχία επιδιώκουμε:  Να βοηθάμε την Ελλάδα και την Κύπρο».

Πηγή: Panhellenic Post

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ινδονησία: Συντριβή στη θάλασσα αεροσκάφους της Sriwijaya Air με 62 επιβαίνοντες

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 10 / 1 / 2021 , 4:02 από news_room Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ: Ένα αεροσκάφος της εταιρείας χαμηλού κόστους Sriwijaya Air έχασε την επαφή με τον πύργο ελέγχου λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από την Τζακάρτα και τα σωστικά συνεργεία έχουν εντοπίσει συντρίμμια που ενδεχομένως να προέρχονται από αυτό, […]

Δεν θα δεχθεί ευχές στα φετινά του ονομαστήρια ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος – Κλειστά θα παραμείνουν και τα γραφεία της Ι.Α.Κ

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 11 / 11 / 2020 , 12:47 από adologala.gr Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου  ανακοινώνει ότι ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, φέτος δε θα δεχθεί επισκέψεις με την ευκαιρία των ονομαστηρίων του κατά την ερχόμενη Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2020, ημέρα της εορτής τού Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, λόγω […]

Pin It on Pinterest