26 °C Athens, GR
26/09/2022

Πώς θα γίνει η Υποδοχή του Αγίου Φωτός φέτος – Όλες οι λεπτομέρειες

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 26 / 4 / 2021 , 17:58 από news_room

Λίγες οι ενέργειες για φέτος που αφορούν την τελετή αφίξεως του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα από τα Ιεροσόλυμα.

Η πανδημία, τα μέτρα, οι περιορισμοί, και η απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για την τελετή της Αναστάσεως η οποία περιλαμβάνει την μετάθεση της ώρας από τα μεσάνυχτα να τελεστή την 9η βραδινή του Μεγάλου Σαββάτου θα πρέπει να διαμορφώσει το πρόγραμμα των αεροπορικών εταιριών και κυρίως να επισπεύσει την μεταφορά του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα.

Τώρα, η ανακοίνωση του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων αναφέρει ότι η τελετή της αφής του Αγίου Φωτός θα πραγματοποιηθεί περί τη 1(μία) το μεσημέρι. Επειδή δεν γνωρίζουμε πόσο θα καθίσει στον Πανάγιο Τάφο ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος θα πρέπει να υπολογίσουμε ότι για να γίνει η αφή να μεταφερθεί από τον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα στο Αεροδρόμιο του Τελ- Αβίβ χρειάζεται κατ΄ ελάχιστο μία ώρα και από το Τελ- Αβίβ έως την Αθήνα η πτήση κυμαίνεται στα 50 λεπτά με μία ώρα. Έτσι αν θέλουμε να πούμε για την επικείμενη άφιξη του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος μπορούμε να αναφέρουμε ενδεικτικά την ώρα 4 αν και πάλι δεν υπάρξουν ενδιάμεσες αλλαγές και το πρόγραμμα της αφής και μεταφοράς πραγματοποιηθεί με γοργούς ρυθμούς.

Την ευθύνη πέρσι για την άφιξη του Αγίου Φωτός είχε η Περιφέρεια Αττικής και ο Περιφερειάρχης όπου δεδομένου των πρωτόγνωρων γεγονότων που μεσολάβησαν για την αποφυγή της διάδοσης του κορονοϊου όπου το 2020 την ίδια εποχή μιλούσαμε για γενική απαγόρευση και αυστηρότερα μέτρα και επισημαίνεται ότι και οι αποφάσεις  ήταν η τελετή υποδοχής να είναι λιτή και να πραγματοποιηθεί στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ελευσίνας και από εκεί να μεταφερθεί στον Πανάγιο Τάφο πράγμα το οποίο δεν έγινε και η τελετή την τελευταία στιγμή πραγματοποιήθηκε με λίγα άτομα στο αεροδρόμιο της Αθήνας Ελ. Βενιζέλος.

Φέτος, το 2021 αναμένεται, όπως σημειώνει σε ρεπορτάζ του ο ιστότοπος tovima.gr η μεταφορά του Αγίου Φωτός να γίνει με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, πράγμα που είχε αποκλειστεί δύο ημέρες νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 22 Απριλίου 2021 σε αντίστοιχο ρεπορτάζ του tovima.gr. Για την μεταφορά τώρα του Αγίου Φωτός την Ελληνική Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Βλάσης μαζί με τον Έξαρχο του Παναγίου Τάφου Αρχιμανδρίτη Δαμιανό.

Η υποδοχή είναι καθιερωμένο να πραγματοποιηθεί με τιμές Αρχηγού Κράτους και μετά από μία σύντομη τελετή στον αεροδιάδρομο του αεροδρομίου το Άγιον Φώς παραλαμβάνεται από αεροσκάφη και μεταφέρεται σε όλες τις επαρχίες, νησιά και πόλεις της Ελλάδος.

Έτσι θα πρέπει να υπολογιστεί ότι το Άγιον Φώς στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα μετά τις μεταφορές και την τελετή στο Αεροδρόμιο δεν μπορεί να είναι νωρίτερα από τις 5 με 6 το απόγευμα.

Άρθρο του Χριστόφορου Ρίμπα στο adologala.gr

 

 

 

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με τον Πρόεδρο της Σερβικής Εθνοσυνέλευσης - Adologala.gr

Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με τον Πρόεδρο της Σερβικής Εθνοσυνέλευσης – Adologala.gr

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 21 / 10 / 2021 , 15:13 από news_room Συνάντηση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με τον Πρόεδρο της Σερβικής Εθνοσυνέλευσης – Adologala.gr Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Σερβικής Εθνοσυνέλευσης κ. Ίβιτσα Ντάτσιτς είχε σήμερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. Ο Αρχιεπίσκοπος […]

Νέοι Βανδαλισμοί και απειλές στο Παρεκκλήσιο της Αγίας Σιών - Adologala.gr

Πατριαρχείο Ιεροσολύμων: Νέοι Βανδαλισμοί και απειλές στο Παρεκκλήσιο της Αγίας Σιών – Adologala.gr

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 8 / 6 / 2022 , 21:03 από news_room Πατριαρχείο Ιεροσολύμων: Νέοι Βανδαλισμοί και απειλές στο Παρεκκλήσιο της Αγίας Σιών – Adologala.gr Εἰς λίαν πρωϊνήν ὥραν τῆς Δευτέρας, 24ης Μαΐου / 6ης Ιουνίου 2022, ὁμάς πεντήκοντα περίπου Ἰσραηλινῶν ἐξτρεμιστῶν ἀγνώστου προελεύσεως, διέρρηξε τήν πύλην καί τό κιγκλίδωμα καί εἰσῆλθε βιαίως […]

Pin It on Pinterest