19 °C Athens, GR
13/05/2021

Τελευταια Νέα
To «Άδολο Γάλα» γίνεται εβδομαδιαία ενημερωτική πύλη ειδήσεων – ADOLOGALA.GR Είκοσι & Επτά έτη από την προς κύριον εκδημία του μητροπολίτη Διδυμοτείχου κυρού Κωνσταντίνου Πούλου Μητροπολίτης Μόρφου: «Ούτε έχω εμβολιαστεί μέχρι σήμερα, ούτε σκοπεύω να το κάνω στο μέλλον» Μία Γέφυρα Μουσικής πάνω από την Συγγρού Vol. 6 – Live YouTube premiere την Πέμπτη 20 Μαΐου 2021 στις 21:00 Ιεροσόλυμα : Ο Πατριάρχης Θεόφιλος στην εκδήλωση προς τιμήν της Ημέρας της Νίκης στην έδρα του Ρώσου Πρέσβη Νέος νόμος ενδυναμώνει την προστασία Καταναλωτή: «Μάθε τα δικαιώματά σου και διεκδίκησέ τα» Σε 7 πόλεις οι πρώτες εξετάσεις για την απόκτηση του Πιστοποιητικού Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση Παράταση στα voucher του «Τουρισμός για Όλους» του Υπουργείου Τουρισμού που εκδόθηκαν το 2020 – Τι ισχύει Εξόδιος ακολουθία & Ταφή του Μητροπολίτη Μοζαμβίκης κυρού Χρυσοστόμου Νέος Πρωτοσύγκελος στην Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας & Λαυρεωτικής ο Αρχιμανδρίτης π. Μιχαήλ Λιούμας Ολοκληρώθηκε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος – Οι αποφάσεις

Ο Υπουργός Εσωτερικών ενημέρωσε για τα στεγαστικά σχέδια και επιδόματα του Υπουργείου στην Αξύλου

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 18 / 4 / 2021 , 15:57 από news_room

Ο Υπουργός Εσωτερικών ενημέρωσε για τα στεγαστικά σχέδια και επιδόματα του Υπουργείου στην Αξύλου

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής επισκέφθηκε την Κοινότητα Αξύλου στην Πάφο, όπου, συναντήθηκε με κοινοτάρχες της περιοχής για να ενημερώσει σχετικά με τα νέα στεγαστικά σχέδια και τα επιδόματα του Υπουργείου Εσωτερικών, αλλά και για συζήτηση άλλων ζητημάτων που απασχολούν τις Κοινότητες.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο Υπουργός είπε ότι «η πραγματοποίηση της επίσκεψής του  εντάσσεται στα πλαίσια της ενημέρωσης για τα σχέδια στεγαστικής πολιτικής». Εξήγησε ότι η ημιορεινή περιοχή της Πάφου είναι μια από τις περιοχές, οι οποίες κρίθηκε ότι πρέπει να επισκεφθεί προκειμένου να αξιολογηθούν και οι ιδιαιτερότητες που υπάρχουν.

Εφαρμόζουμε, είπε, «ένα σχέδιο για το οποίο υπάρχει αυτή τη στιγμή μεγάλο ενδιαφέρον και την ίδια ώρα υπάρχουν και σωρεία αιτημάτων». Είναι απόλυτα φυσιολογικό, σημείωσε εξηγώντας ότι είναι ένα καινούριο σχέδιο και εξαιρετικά γενναιόδωρο. Σημείωσε ότι η ανταπόκριση ήταν αναμενόμενη, όμως, είπε, την ίδια ώρα υπάρχουν και πολλές ιδιαιτερότητες, τις οποίες «θέλουμε να τις δούμε από ‘πρώτο χέρι’ για να μπορούμε να τις αξιολογήσουμε».

«Με τη λήξη της φετινής περιόδου θα γίνει επαναξιολόγηση του σχεδίου ώστε να το επαναπροκηρύξουμε την επόμενη χρονιά, ενδεχόμενα με ευρύτερα κριτήρια, καλύπτοντας ακόμη περισσότερες περιοχές», συμπλήρωσε.

Ο κ. Νουρής είπε ότι «ο στόχος της Κυβέρνησης είναι ξεκάθαρος: θέλουμε να στηρίξουμε με γενναιόδωρο και σωστό τρόπο, στη βάση κριτηρίων όλη την ύπαιθρο», τονίζοντας ότι ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στις περιοχές, οι οποίες εμφανίζονται ως απομακρυσμένες και με ιδιαίτερα προβλήματα. Ενημέρωσε ότι οι επισκέψεις σε κοινότητες θα συνεχιστούν.

Κληθείς να αναφερθεί στις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζονται, ο κ. Νουρής εξήγησε ότι όταν τίθενται κριτήρια στα σχέδια, δίδοντας παράδειγμα τα πληθυσμιακά κριτήρια, τα κριτήρια υψομέτρου και τις χιλιομετρικές αποστάσεις, πιθανόν να εγείρονται θέματα για διαφοροποίηση τους υπέρ συγκεκριμένων κοινοτήτων.

Αναφερθείς στο προηγούμενο στεγαστικό σχέδιο, υπενθύμισε ότι κάλυπτε λιγότερες κοινότητες σε σύγκριση με τα τρέχοντα σχέδια, ενώ υπήρχαν και διαφορετικά κριτήρια, τα οποία έχουν βελτιωθεί. Στο νέο στεγαστικό σχέδιο Ορεινών, Ακριτικών και Μειονεκτικών περιοχών ενημέρωσε ο Υπουργός ότι εντάσσονται 258 κοινότητες, ενώ στο δεύτερο άλλες 128. Πάραυτα, είπε ο κ. Νουρής, υπάρχουν πρόσθετα αιτήματα. Στόχος των επισκέψεων ανάφερε ο κ. Υπουργός  «είναι να καταγράψουμε τις θέσεις των τοπικών παραγόντων και να τις αξιολογήσουμε περί τα τέλη του χρόνου».

Κληθείς να σχολιάσει σχετικά με τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την αρνητική ψήφο της Βουλής για τη διεξαγωγή ενός παγκύπριου δημοψηφίσματος ταυτόχρονα με τις Βουλευτικές Εκλογές, ο Υπουργός είπε: «Κατά τη δική μου εκτίμηση ο μεγάλος χαμένος από την εξέλιξη είναι ο Κύπριος πολίτης».

Σημείωσε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των κοινοβουλευτικών κομμάτων προέκρινε τη διενέργεια δημοψηφισμάτων για να ληφθεί και η άποψη του κυρίαρχου λαού. «Από τη στιγμή που ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας είχε τοποθετηθεί ξεκάθαρα, μέσω της γνωμάτευσής του, ότι τα τοπικά δημοψηφίσματα, όπως προτάθηκαν από τη Βουλή, δεν μπορούν να προωθηθούν- γιατί ενέκρινε αντισυνταγματικότητα- η Κυβέρνηση σεβόμενη τη θέση των κομμάτων προχώρησε στη συγκεκριμένη τοποθέτηση», η οποία ήταν, όπως είπε, ήταν πάρα πολύ ξεκάθαρη.

Ανάφερε ότι στόχος ήταν να τεθεί το ερώτημα ενώπιον του κυρίαρχου λαού μέσω του οποίου θα λύνονταν και κάποια προβλήματα, όπως είναι ο αριθμός των νέων οντοτήτων. Είπε ότι το σενάριο που προτάθηκε από την Κυβέρνηση στη βάση συγκεκριμένης μελέτης ήταν για 17 Δήμους.

Η πλειοψηφία των κομμάτων στέρησε τη δυνατότητα από τους πολίτες να αποφασίσουν σε δημοψήφισμα σημείωσε ο κ. Νουρής.

Το θέμα, εκτίμησε, θα απασχολήσει τη νέα Βουλή.

Σημείωσε, πρόσθετα, και το ζήτημα με την εκταμίευση κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης, λέγοντας ότι πρώτη μέριμνα του Υπουργείου αμέσως μετά την καταψήφιση της πρότασης ήταν να κινηθεί τάχιστα προς την κατεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «για να πείσουμε και να άρουμε τις εντάσεις τους», όπως είπε.

Θέλω να ελπίζω, πρόσθεσε, «ότι θα έχουμε μια θετική απάντηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πριν το τέλος αυτού του μήνα, ούτως ώστε να μην υπάρξουν παγοποιήσεις όσον αφορά τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης σε ό,τι αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Πηγή: Adologala.gr

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Διαμαρτυρία έξω από τα Υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών πραγματοποίησαν μέλη του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Θαλάσσιων Αθλημάτων

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 13 / 8 / 2020 , 0:36 από adologala.gr Διαμαρτυρία έξω από τα Υπουργεία Οικονομικών και Εσωτερικών πραγματοποίησαν σήμερα μέλη του Παγκυπρίου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Μέσων Θαλάσσιων Αθλημάτων – Ψυχαγωγίας, με σημαντικότερα αιτήματα τη μείωση του ΦΠΑ, την επιστροφή του Φόρου Κατανάλωσης Καυσίμων, αλλά και το θέμα της διαχείρισης […]

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Να ακολουθήσουμε τον Χριστό στο εκούσιο Πάθος, για να γευθούμε τη χαρά της Αναστάσεως»

Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Να ακολουθήσουμε τον Χριστό στο Πάθος του , για να γευθούμε την Ανάσταση»

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 26 / 4 / 2021 , 17:21 από news_room Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Να ακολουθήσουμε τον Χριστό στο εκούσιο Πάθος, για να γευθούμε τη χαρά της Αναστάσεως» Συνέντευξη στην «Θεσσαλία», 25-4-2021           Συνέντευξη στην εφημερίδα «Θεσσαλία» και στην κ. Μαίρη Τσακνάκη – Γαβαλά παραχώρησε την Κυριακή των Βαΐων (25/4) ο Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. […]

Pin It on Pinterest