29 °C Athens, GR
05/07/2022

Τελευταια Νέα
Θεία Λειτουργία για την Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων στην Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Λαμπρό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο για τους Αγίους Πρωτοκορυφαίους Αποστόλους Πέτρο & Παύλο στην Κόρινθο – Adologala.gr ΕΛΣΤΑΤ: Στις 19 Ιουλίου τα προσωρινά αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού – κατοικιών 2021 Καλλιθέα : Εσπερινός & Λιτανεία για τους Αγίους Δώδεκα Αποστόλους στις Τζιτζιφιές (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Άρθρο: Φόβος & βία στην Ελλάδα – Χρειάζονται μέτρα για την ψυχαγωγία και την εκτόνωση των πολιτών από τον εγκλεισμό Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: «Μνημειώδης η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής» – Adologala.gr Τα εγκαίνια της Ιστορικής Βιβλιοθήκης των Σπετσών στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου τέλεσε ο Μητροπολίτης Ύδρας Εφραίμ – Adologala.gr Αρχιερατικός Εσπερινός για το Γενέθλιο του Τίμιου Πρόδρομου στο Νεκροταφείο του Σχιστού (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Η εορτή της Κοιμήσεως του Στύλου της Ορθοδοξίας, Αγίου Μάρκου του Ευγενικού στην Αθήνα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Η Καλλιθέα τίμησε τους Αγίους Πάντες – Πλήθος κόσμου στην Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας των Αγίων (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Πλήθος κόσμου στην εορτή των Αγίων Πάντων στην Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Άρθρο: Η επιδότηση μετεγκατάστασης πολιτών σε ακριτικές & ορεινές περιοχές της χώρας θα ήταν μεγάλη λύση για δεκάδες Έλληνες πολίτες Έξαρση τη βίας και της εγκληματικότητας; – Απόρροια της απομάκρυνσης μας από την Εκκλησία Θα αφήσουμε την πολιτική ηγεσία της Τουρκίας να μας απειλεί; Υπεγράφη η ΚΥΑ για τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στο δημόσιο – Λίστα με όλες τις πρωτοβουλίες Η Γαλλία καλωσορίζει νέα μέλη στην κυβέρνηση της Ελπιδοφόρος : «Το να έχουμε μαζί μας τους δύο πρώην Αρχιεπισκόπους Αμερικής είναι τεράστια τιμή» – Adologala.gr Σέριφος : Εγκαίνια του Μουσείου «Περσεύς» στο κτήριο του ιστορικού Ξενία από την Υπουργό Πολιτισμού Λ. Μενδώνη 52 δασικές πυρκαγιές σήμερα σε όλη την Ελλάδα – Επέμβαση της Πυροσβεστικής σε πολλαπλά μέτωπα ΗΠΑ: Έξι νεκροί και 31 σοβαρά τραυματίες από τους πυροβολισμούς στο Χάιλαντ Παρκ – Ασύλληπτος ο δράστης Η ελληνικής καταγωγής Σιλβίνα Μπατάκις νέα υπουργός Οικονομίας στην Αργεντινή Απονομή τίτλων των αποφοίτων της Κοινότητας Ρέμλης – Adologala.gr Ο Επίτροπος Προεδρίας συναντήθηκε με τον Καθηγητή Δικανικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Liverpool Δανία: Τρεις νεκροί, 4 τραυματίες από επίθεση ενόπλου σε εμπορικό κέντρο – Συνελήφθη ύποπτος

Ο Κώστας Καδής συμμετείχε στην Υπουργική Συνάντηση που διοργάνωσαν οι ΗΠΑ για το Κλίμα

Ο Κώστας Καδής συμμετείχε στην Υπουργική Συνάντηση που διοργάνωσαν οι ΗΠΑ για το Κλίμα

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 21 / 4 / 2021 , 19:39 από news_room

Ο Κώστας Καδής συμμετείχε στην Υπουργική Συνάντηση που διοργάνωσαν οι ΗΠΑ για το Κλίμα

«Μόνο συλλογικά και αποφασιστικά μπορούν να αποφευχθούν οι συνέπειες της υπερθέρμανσης του πλανήτη»

Τις απόψεις του για την κλιματική αλλαγή αλλά και την πρωτοβουλία που ανέλαβε η Κύπρος σε περιφερειακό επίπεδο για την αντιμετώπισή της, παρουσίασε σήμερα ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Κώστας Καδής, στον Ειδικό Απεσταλμένο του Αμερικανού Προέδρου για το Κλίμα, κ. John Kerry, ενόψει της Συνάντησης Κορυφής για το Κλίμα που διοργανώνεται με πρωτοβουλία των ΗΠΑ στις 22-23 Απριλίου. Κατά τη διάρκεια της σημερινής υπουργικής συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε υπό τη μορφή διαδικτυακής συζήτησης στρογγυλής τραπέζης, δόθηκε η ευκαιρία σε Υπουργούς αρκετών χωρών να συνομιλήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις με τον κ. John Kerry, αναφορικά με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο για αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

«Μόνο μέσα από μια συλλογική, αποφασιστική, πιο επείγουσα και πιο φιλόδοξη δράση θα μπορέσουμε να αποφύγουμε τις δριμείες επιπτώσεις της ταχείας υπερθέρμανσης του πλανήτη μας», τόνισε στο πλαίσιο της σημερινής συνάντησης ο κ. Κώστας Καδής, σημειώνοντας ότι η Κύπρος προς τον σκοπό αυτό ανέλαβε την πρωτοβουλία να συντονίσει τις δράσεις των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής για αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

«Η πρωτοβουλία της Κύπρου βρίσκεται σε εξέλιξη και στοχεύει στην ανάπτυξη ενός Περιφερειακού Σχεδίου Δράσης, το οποίο θα αποτελείται από σαφείς και επιστημονικά ορθές πολιτικές και μέτρα, που θα στοχεύουν στην αντιμετώπιση των συγκεκριμένων προκλήσεων που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή στην περιοχή μας», σημείωσε ο κ. Καδής, αναδεικνύοντας παράλληλα την θετική ανταπόκριση των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής για το εύρος και τα αναμενόμενα αποτελέσματα της πρωτοβουλίας της Κύπρου. Σύμφωνα με τον κ. Καδή, οι επιστημονικές εκθέσεις και οι τεχνικοοικονομικές μελέτες συγκεκριμένων μέτρων πολιτικής θα παρουσιαστούν τον ερχόμενο Οκτώβριο σε διεθνές επιστημονικό συνέδριο, με στόχο την προετοιμασία ενός Ολοκληρωμένου Περιφερειακού Σχεδίου Δράσης και την έγκρισή του από τη Σύνοδο Κορυφής των Χωρών της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής το 2022.

Σχολιάζοντας την παρέμβαση του Κύπριου Υπουργού, ο κ. John Kerry τον ευχαρίστησε για την ενημέρωση σχετικά με την πρωτοβουλία της Κύπρου, σημειώνοντας ότι θα αναμένει τα αποτελέσματά της.  Εξέφρασε επίσης τις ευχαριστίες του προς τον Υπουργό για τον σημαντικό ρόλο που ανέλαβε να διαδραματίσει η Κύπρος καθώς και για την υπενθύμιση ότι η κλιματική αλλαγή χρήζει επείγουσας αντιμετώπισης. «Ό,τι και να πούμε δεν είναι αρκετό», σχολίασε καταλήγοντας ο Ειδικός Απεσταλμένος για το Κλίμα.

Κύριος στόχος της Συνόδου Κορυφής για το Κλίμα που διοργανώνουν οι ΗΠΑ, είναι η μεγιστοποίηση της φιλοδοξίας για το Κλίμα μεταξύ των κυριότερων παγκόσμιων οικονομιών, ούτως ώστε οι χώρες αυτές να παρουσιαστούν με όσο το δυνατό πιο κοινούς στόχους/φιλοδοξίες στη Σύνοδο για την Κλιματική Αλλαγή στη Γλασκώβη τον Νοέμβριο του 2021 (COP26), για να διατηρηθεί και να επιτευχθεί ο στόχος για περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη κάτω από το όριο των 1,5 βαθμών κελσίου.

Πηγή: adologala.gr

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Φώτογραφια Νίκος Μαγγίνας Οικουμενικό Πατριαρχείο

Η Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως στο Φανάρι

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 21 / 12 / 2020 , 9:08 από news_room Η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε, εκ του Παραθρονίου, κατά την Θεία Λειτουργία που τελέστηκε σήμερα, Κυριακή προ της Χριστού Γεννήσεως, 20 Δεκεμβρίου 2020, στον Π. Πατριαρχικό Ναό, συμπροσευχομένων μόνον των μελών της Πατριαρχικής Αυλής, λόγω […]

Οικουμενικός Πατριάρχης: Η μεγαλυτέρα δύναμις της Εκκλησίας είναι ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 1 / 7 / 2021 , 6:45 από news_room Οικουμενικός Πατριάρχης: Η μεγαλυτέρα δύναμις της Εκκλησίας είναι ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός. Και ούτος εσταυρωμένος Επισήμανε στην ομιλία του στον πανηγυρίζοντα Ι.Ναό Δώδεκα Αποστόλων Φερίκιοϊ “Διά την Εκκλησίαν του Χριστού δεν υπάρχουν εγκόσμιοι δυνάμεις. Ούτε η έκτασις η […]

Pin It on Pinterest