30 °C Athens, GR
23/07/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στο Φανάρι Απόστολος Παύλος και Ευρώπη Οι Άμβωνες των Ναών: Σάλπιγγες πρωτοβουλιών, για την κλιματική κρίση Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής Μάξιμο στην Νότια Αγγλία Ενθρονίστηκε στο Ντένβερ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ο Μητροπολίτης Κωνσταντίνος Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Εκδηλώσεις στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου με αφορμή την επέτειο 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας Το FBI λέει πως ένας Άνδρας και μία γυναίκα πρέπει να συνδέονται με έξι πυρκαγιές που προκλήθηκαν στο νότιο Νέο Μεξικό Αστυνομικός σωματοφύλακας κατηγορείται για απάτη, ψευδείς δηλώσεις και σχέση με τη δήμαρχο της Νέας Ορλεάνης Οι εκτοπισμένοι του Έξω Μετοχίου τίμησαν τους ήρωες της 20ης Ιουλίου 1974 Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας: Συνεδρίαση του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου & Ακολουθία του Μ. Μηνύματος των νέων Χωρεπισκόπων Καϊρο: Πατριαρχική Θεία Λειτουργία και επιμνημόσυνη δέηση ηρωϊκώς αγωνισαμένων και πεσόντων Κυπρίων Συγχαρητήριες ευχές του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας κ. Αναστασίου προς τον Νεοεκλεγέντα Πατριάρχη Βουλγαρίας κ. Δανιήλ Ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος στο Άγιον Όρος Oι Θαυματουργές Εικόνες της Παναγίας Πορταϊτίσσης και του Οσίου Ανθίμου επιστρέφουν στην Αστυπάλαια Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο συμπλήρωσης πενήντα ετών Αρχιερατικής διακονίας Μητροπολίτη πρώην Θεσσαλονίκης Ανθίμου

Ο Κώστας Καδής συμμετείχε στην Υπουργική Συνάντηση που διοργάνωσαν οι ΗΠΑ για το Κλίμα

Ο Κώστας Καδής συμμετείχε στην Υπουργική Συνάντηση που διοργάνωσαν οι ΗΠΑ για το Κλίμα

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 21 / 4 / 2021 , 19:39 από news_room

Ο Κώστας Καδής συμμετείχε στην Υπουργική Συνάντηση που διοργάνωσαν οι ΗΠΑ για το Κλίμα

«Μόνο συλλογικά και αποφασιστικά μπορούν να αποφευχθούν οι συνέπειες της υπερθέρμανσης του πλανήτη»

Τις απόψεις του για την κλιματική αλλαγή αλλά και την πρωτοβουλία που ανέλαβε η Κύπρος σε περιφερειακό επίπεδο για την αντιμετώπισή της, παρουσίασε σήμερα ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, κ. Κώστας Καδής, στον Ειδικό Απεσταλμένο του Αμερικανού Προέδρου για το Κλίμα, κ. John Kerry, ενόψει της Συνάντησης Κορυφής για το Κλίμα που διοργανώνεται με πρωτοβουλία των ΗΠΑ στις 22-23 Απριλίου. Κατά τη διάρκεια της σημερινής υπουργικής συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε υπό τη μορφή διαδικτυακής συζήτησης στρογγυλής τραπέζης, δόθηκε η ευκαιρία σε Υπουργούς αρκετών χωρών να συνομιλήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις με τον κ. John Kerry, αναφορικά με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνονται σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο για αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

«Μόνο μέσα από μια συλλογική, αποφασιστική, πιο επείγουσα και πιο φιλόδοξη δράση θα μπορέσουμε να αποφύγουμε τις δριμείες επιπτώσεις της ταχείας υπερθέρμανσης του πλανήτη μας», τόνισε στο πλαίσιο της σημερινής συνάντησης ο κ. Κώστας Καδής, σημειώνοντας ότι η Κύπρος προς τον σκοπό αυτό ανέλαβε την πρωτοβουλία να συντονίσει τις δράσεις των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής για αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

«Η πρωτοβουλία της Κύπρου βρίσκεται σε εξέλιξη και στοχεύει στην ανάπτυξη ενός Περιφερειακού Σχεδίου Δράσης, το οποίο θα αποτελείται από σαφείς και επιστημονικά ορθές πολιτικές και μέτρα, που θα στοχεύουν στην αντιμετώπιση των συγκεκριμένων προκλήσεων που σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή στην περιοχή μας», σημείωσε ο κ. Καδής, αναδεικνύοντας παράλληλα την θετική ανταπόκριση των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής για το εύρος και τα αναμενόμενα αποτελέσματα της πρωτοβουλίας της Κύπρου. Σύμφωνα με τον κ. Καδή, οι επιστημονικές εκθέσεις και οι τεχνικοοικονομικές μελέτες συγκεκριμένων μέτρων πολιτικής θα παρουσιαστούν τον ερχόμενο Οκτώβριο σε διεθνές επιστημονικό συνέδριο, με στόχο την προετοιμασία ενός Ολοκληρωμένου Περιφερειακού Σχεδίου Δράσης και την έγκρισή του από τη Σύνοδο Κορυφής των Χωρών της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής το 2022.

Σχολιάζοντας την παρέμβαση του Κύπριου Υπουργού, ο κ. John Kerry τον ευχαρίστησε για την ενημέρωση σχετικά με την πρωτοβουλία της Κύπρου, σημειώνοντας ότι θα αναμένει τα αποτελέσματά της.  Εξέφρασε επίσης τις ευχαριστίες του προς τον Υπουργό για τον σημαντικό ρόλο που ανέλαβε να διαδραματίσει η Κύπρος καθώς και για την υπενθύμιση ότι η κλιματική αλλαγή χρήζει επείγουσας αντιμετώπισης. «Ό,τι και να πούμε δεν είναι αρκετό», σχολίασε καταλήγοντας ο Ειδικός Απεσταλμένος για το Κλίμα.

Κύριος στόχος της Συνόδου Κορυφής για το Κλίμα που διοργανώνουν οι ΗΠΑ, είναι η μεγιστοποίηση της φιλοδοξίας για το Κλίμα μεταξύ των κυριότερων παγκόσμιων οικονομιών, ούτως ώστε οι χώρες αυτές να παρουσιαστούν με όσο το δυνατό πιο κοινούς στόχους/φιλοδοξίες στη Σύνοδο για την Κλιματική Αλλαγή στη Γλασκώβη τον Νοέμβριο του 2021 (COP26), για να διατηρηθεί και να επιτευχθεί ο στόχος για περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη κάτω από το όριο των 1,5 βαθμών κελσίου.

Πηγή: adologala.gr

Σχετικά Άρθρα

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος στην πανήγυρη του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στα Λατσιά

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 6 / 9 / 2021 , 20:59 από news_room Σε μία ξεχωριστή πανήγυρη που τελείται κάθε χρόνο στον Ιερό Ναό τού Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην Αυστοστέγαση Λατσιών, παρέστη και χοροστάτησε κατά τον εσπερινό ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος, το απόγευμα τής Κυριακής 5ης Σεπτεμβρίου 2021, με την ευκαιρία τής εορτής τής ανάμνησης τού […]

mousiki_olympiada_eidiseis_nea_kypros_cyprus_nea_politismos_kyprou_music_

Διοργανώνεται η 6η Διεθνής Μουσική Ολυμπιάδα, στην Κύπρο, 18-20 Απριλίου 2024

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 17 / 4 / 2024 , 5:44 από news_room Διοργανώνεται η 6η Διεθνής Μουσική Ολυμπιάδα, στην Κύπρο, 18-20 Απριλίου 2024 Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας Κύπρου (Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης, Γραφείο Μουσικής), σε συνεργασία με τον Δήμο Αγίας Νάπας, διοργανώνει την 6η Διεθνή Μουσική Ολυμπιάδα, στην Αγία Νάπα, στις 18-20 Απριλίου 2024. Η […]