27 °C Athens, GR
17/08/2022

Τελευταια Νέα
Θεία Λειτουργία για τους αποδήμους θα τελέσει ο Μητροπολίτης Κώου Ναθαναήλ – Adologala.gr Μουσουλμάνους και Χριστιανούς Αιγυπτίους δέχθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας – Adologala.g Ενεργειακή κρίση και αυξήσεις τροφίμων αυξάνουν την ακραία φτώχεια – Τι οικονομικό ανάχωμα θα δούμε από τον Σεπτέμβρη του 2022 Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια – Adologala.gr Συλλυπητήρια Πατριάρχη Αλεξανδρείας Θεόδωρου στον Κόπτη Προκαθήμενο για την πυρκαγιά που ξέσπασε σε Κοπτική Εκκλησία – Adologala.gr Βέρμιο-Παναγιά Σουμελά: Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στην Μάνα του Ποντιακού Ελληνισμού – Adologala.gr Δημητριάδος Ιγνάτιος: «Οι προσφυγοπούλες Παναγιές κουβαλούν τον πόνο των πατέρων μας» – Adologala.gr Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Νέα Φιλαδέλφεια – Adologala.gr Πατριαρχείο Βουλγαρίας: Η Κοίμηση της Θεοτόκου στην Φιλιππούπολη – Adologala.gr Το MaGic CiRcuS Show στο Βεάκειο Θέατρο του Πειραιά

Με θεοτοκόφιλη ευλάβεια ψάληκε ο Ακάθιστος Ύμνος στη Λευκωσία

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 17 / 4 / 2021 , 17:45 από news_room

Στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Παναγίας Φανερωμένης στην παλαιά Λευκωσία χοροστάτησε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος κατά την κατανυκτική ακολουθία των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου, την Παρασκευή 16 Απριλίου.

Ο Μακαριώτατος, ιδιαίτερα συγκινημένος απήγγειλε την α΄ Στάση των Χαιρετισμών στην Παναγία ενώ την β΄, γ΄ και δ΄ στάση απήγγειλαν οι εφημέριοι τού ναού· ο Αρχιμ. κ. Βενέδικτος Ιωάννου, Διευθυντής τής Ιερατικής Σχολής τής Εκκλησίας Κύπρου, ο πρωτοπ. Ξάνθος Ονησιφόρου και ο πρωτοπ. Θωμάς Κωστή.

Είναι ιδιαίτερη η αγάπη και ξεχωριστός ο σεβασμός, με τον οποίο το σύνολο των πιστών περιβάλλει την Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου. Αγάπη και σεβασμός που πηγάζουν και εμπνέονται από το πρόσωπο προς το οποίο απευθύνεται η Ακολουθία, αγάπη και σεβασμός που εκδηλώνονται με την ευλαβή παρουσία και ενεργό συμμετοχή στην Ακολουθία των «πιστώς προσκυνούντων και δοξαζόντων» χριστιανών, τα απογεύματα της Παρασκευής καθ’ όλη την διάρκεια της Μ. Τεσσαρακοστής.

«Αυτές τις άγιες ημέρες τής Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, είπε ο Μακαριώτατος,  «ας ατενίσουμε κι εμείς το γλυκύτατο πρόσωπο τής Θεοτόκου με πίστη, ελπίδα και αισιοδοξία και να ζητήσουμε την σκέπη και την προστασία Της. Είναι δίπλα μας στον αγώνα μας, μάς παρακολουθεί με αγωνία, δέεται για την σωτηρία μας. Πρεσβεύει και μας ανακουφίζει, μας ευλογεί και μας χαροποιεί. Τέτοια αποστολή έχει η Παναγία μας, που βρίσκεται μεταξύ ουρανού και γης, να μας θεραπεύει τη λύπη, να μας ανακουφίζει από τον πόνο και να είναι όχι μόνο των «Αγγέλων χαρμονή», αλλά και δική μας.

Η Εκκλησία μας αναφέρει όλα αυτά τα «Χαίρε» διότι η Παναγία ήταν όντως η επουράνιος κλίμακα με την οποία κατέβηκε ο Θεός στη γη και η γέφυρα που οδήγησε εμάς στον ουρανό. Ήταν για μας η αιτία για να βρούμε τον δρόμο τής επιστροφής, να γίνουμε και πάλι πολίτες τής ουράνιας Βασιλείας Του. Μόνο να το θελήσουμε· είναι έξω και περιμένει να Του ανοίξουμε, για να μας φωτίσει, να μας ενισχύσει και να μας κατευθύνει στον δρόμο τής σωτήριας. Αυτόν τον δρόμο που άνοιξε η Παναγία μας, εύχομαι με την Χάρη τού Αγίου Πνεύματος να τον βαδίσουμε όλοι μας και να φθάσουμε στο τέλος του που είναι η Βασιλεία τού Θεού, η οποία πλάσθηκε για τον άνθρωπο».

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Μπάιντεν

Μπάιντεν: Ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους ανατινάχθηκε σε μια ύστατη κίνηση δειλίας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 6 / 2 / 2022 , 2:43 από news_room Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έλαβε κάθε δυνατό προληπτικό μέτρο για να ελαχιστοποιήσει τις απώλειες μεταξύ των αμάχων στην αντιτρομοκρατική έφοδο των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων σήμερα, στη βορειοδυτική Συρία, στην οποία σκοτώθηκε ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους. Μιλώντας από τον […]

Σχολείο Πλάτων στο Μπρούκλιν – Άρθρο του Δημήτρη Τσάκα

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 21 / 4 / 2021 , 21:11 από news_room Υπερσύγχρονο, φιλικό προς τα άτομα με ειδικές ανάγκες και το περιβάλλον το Σχολείο Πλάτων στο Μπρούκλιν ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Υπερσύγχρονο και φιλικό προς τα άτομα με ειδικές ανάγκες και το ίδιο το περιβάλλον είναι το νέο σχολικό συγκρότημα το οποίο […]

Pin It on Pinterest