20 °C Athens, GR
13/06/2021

Τελευταια Νέα
To «Άδολο Γάλα» εβδομαδιαία ενημερωτική πύλη ειδήσεων – ADOLOGALA.GR Ολοκλήρωση Άσκησης ΤΑΜΣ-ΤΑΑΣ «ΝΙΚΗΤΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΑ 2021» – Adologala.gr Μνήμη του Αγίου Ονουφρίου του Αιγυπτίου & Πέτρου του εν Άθων στον Μητροπολιτικό Ναό της Χαλκίδας Πατριάρχης Αντιοχείας: Να βρεθεί γρήγορα λύση στη δύσκολη κατάσταση του Λιβάνου – Adologala.gr Επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στους Δελφούς – Adologala.gr Παρέμβαση της Κύπρου στην Ολομέλεια της Γ. Συνέλευσης του ΟΗΕ για την Ετήσια Έκθεση του Σ.A. Συμμετοχή της Υπουργού Ενέργειας Νατάσας Πηλείδου στο Συμβούλιο Ενέργειας της ΕΕ – Adologala.gr Δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Χριστοδουλίδη στην MED7 – Adologala.gr Ο Δήμαρχος της Μόσχας κήρυξε δημόσια αργία άλλες 5 ημέρες της ερχόμενης βδομάδας Εξεδήμησεν προς Κύριον ο Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Εγκλειστριώτης – Ανακοίνωση της Ι.Μ. Αγ. Νεοφύτου ΗΠΑ: Αυξήθηκαν οι απόπειρες αυτοκτονίας εφήβων στη διάρκεια της πανδημίας – Adologala.gr

“Κύριε και Δέσποτα της Ζωής μου” : Η Αγγλική έκδοση του βιβλίου του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακαρίου

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 24 / 4 / 2021 , 16:12 από news_room

“Κύριε και Δέσποτα της Ζωής μου”: Παρουσίαση της αγγλικής έκδοσης του βιβλίου του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου

Την Πέμπτη, 22 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Ρέντφερν του Σύδνεϋ, η παρουσίαση της αγγλικής έκδοσης του βιβλίου “Κύριε και Δέσποτα της Ζωής μου” (“Lord and Master of my Life”), που έχει συγγράψει ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος. Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε, παρόντος του Σεβασμιωτάτου, από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Σινώπης κ. Σιλουανό, ο οποίος έχει προλογίσει την αγγλική έκδοση.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σεβαστείας κ. Σεραφείμ, ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Καμπέρας, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Πρόχορος Αναστασιάδης, και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Σύδνεϋ, κ. Χρήστος Καρράς. Συμμετείχαν ακόμη οι Καθηγητές της Θεολογικής Σχολής Δρ Φίλιππος Καρυατλής και Δρ Μάριος Μπάγκος, ο κ. Βασίλειος Ψιλάκος, ο Διάκονος κ. Στεφανος Τινικασβίλι, η Δρ Άννα Δημητρίου και η κ. Αγγελική Γεωργίου, στους οποίους ο Αρχιεπίσκοπος απηύθυνε θερμές ευχαριστίες για τη συμβολή τους στην έκδοση.

Ειδική μνεία έκανε ο Σεβασμιώτατος στον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Σινώπης κ. Σιλουανό, διακρίνοντας με συγκίνηση ότι παρουσίασε το βιβλίο με πολύ πνευματικό, πατερικό και γλυκό τρόπο, ξυπνώντας του αναμνήσεις από την εποχή που το συνέγραφε, τον χειμώνα του 2016, στη μακρινή και παγωμένη Εσθονία. “Το βιβλίο αυτό γράφτηκε σε δύσκολες συνθήκες και μέσα από προσωπικές και πνευματικές αναζητήσεις, τις οποίες, καθώς ο Θεοφιλέστατος μιλούσε, τις έφερε μπροστά μου σαν μία κινηματογραφική ταινία”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ακολούθως, ο Αρχιεπίσκοπος έκανε μια σύντομη αναφορά στο περιεχόμενο του βιβλίου, εστιάζοντας καταρχάς στο “Κύριε και Δέσποτα της Ζωής μου”, που αποτελεί μια προσευχή και ταυτόχρονα μια ομολογία, όπως εξήγησε. “Είναι μια προσευχή, διότι αφενός παρακαλώ τον Θεό και αφετέρου ομολογώ, αποδέχομαι ότι ο Χριστός είναι ο Κύριος και Δεσπότης της ζωής μου”, σημείωσε. “Και αυτό είναι σημαντικό”, επισήμανε, “διότι αν δεν αποδεχθώ ότι ο Χριστός είναι ο Κύριος και Δεσπότης της ζωής μου, τότε αυτή τη θέση θα την πάρει ο εαυτός μου και ο Χριστός θα είναι ένα διακοσμητικό στοιχείο. Και εγώ θα είμαι ο Κύριος και Δεσπότης της ζωής μου, κάτι που θα με οδηγήσει σε πραγματική καταστροφή”.

Επικεντρώνοντας στη συνέχεια σε ένα από τα τελευταία κεφάλαια, υπό τον τίτλο “Δώρησαί μοι του οράν τα εμά πταίσματα και μη κατακρίνειν τον αδελφόν μου”, ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι πρόκειται για μια προσευχή κατά την οποία ζητούμε από τον Θεό να μας δώσει το δώρο τού να βλέπουμε τα δικά μας ελαττώματα και να μην κατακρίνουμε τον αδελφό μας. “Ο άνθρωπος έχει μία τάση να κρίνει τους πάντες και τα πάντα, εκτός από το να κρίνει τον εαυτό του”, παρατήρησε και συνέχισε: “Δε μας αρέσει να κρίνουμε τον εαυτό μας. Μας αρέσει να στεκόμαστε στον καθρέφτη για να δούμε αν είμαστε όμορφοι, αλλά δεν μας αρέσει να σταθούμε στον καθρέφτη και να δούμε την πραγματικότητα και την αλήθεια”. Επιπλέον, ο Αρχιεπίσκοπος εστίασε στο νόημα του δεύτερου σκέλους της προσευχής, δηλαδή στο δεύτερο δώρο που ζητούμε από τον Θεό, που είναι το να μην κατακρίνουμε τον πλησίον και να μην παραβιάσουμε την ειρήνη της ψυχής του. “Έχουμε μεγάλη αμαρτία όταν χαλάμε την ειρήνη της ψυχής του ανθρώπου”, σημείωσε μεταξύ άλλων.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος υπέγραψε και αφιέρωσε βιβλία στους παρισταμένους, οι οποίοι περίμεναν υπομονετικά.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Επικήδειος λόγος του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη στην κηδεία του Παντελή Κούρου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 11 / 5 / 2021 , 15:05 από news_room Επικήδειος λόγος του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην κηδεία του Παντελή Κούρου Aγαπημένε μου φίλε, Η είδηση του θανάτου σου, κατ’ αντίθεση με την εν ζωή μακράν δημοσιότητας δράση σου, αποτέλεσε τη μόνη παρέκκλιση από τις αρχές […]

Καιρός : Νέα επιδείνωση του καιρού έρχονται Χιόνια και στην Αττική

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 18 / 1 / 2021 , 1:29 από news_room Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες επικρατούν σε όλη την Ελλάδα με το Θερμόμετρο να έχει φτάσει τους 18 υπό το μηδέν σε περιοχές της χώρας. Ένα βαρομετρικό χαμηλό θα προσεγγίσει τη χώρα μας από τα δυτικά τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με τα […]

Pin It on Pinterest