15 °C Athens, GR
30/11/2021

Τελευταια Νέα
Η Ενθρόνιση του Μητροπολίτη Θήρας Αμοργού και Νήσων Αμφιλόχιου – Adologala.gr Λαμπρά εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης στο Σύδνεϋ (Εικόνες) – Adologala.gr Χαίρει άκρας υγείας ο Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος – Adologala.gr Η Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης αποφάσισε για τον Αρχιεπίσκοπο Ειρηναίο – Adologala.gr Φωκίδος Θεόκτιστος : «Όταν τα αυτονόητα καθίστανται δυσνόητα και παρεξηγήσιμα» – Adologala.gr Ο Πατριάρχης Αντιοχείας επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου με την ευκαιρία των Ονομαστηρίων του Η Ενθρόνιση του Μητροπολίτη Περιστερίου κ.κ. Γρηγορίου Εγκαινιάσθηκε στη Μόσχα έκθεση αφιερωμένη στην επιστημονική δράση των αδελφών Λειχούδη Ημέρα τιμής και μνήμης για την Εθνική Αντίσταση και τη θυσία των Σπαρτιατών στο Μονοδένδρι Πανηγυρικός Εσπερινός Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτόκλητου στη Λευκωσία – Adologala.gr Τροπολογία για τη διαφημιστική δραστηριότητα του δημοσίου και την ΕΡΤ Η ΠτΔ εγκαινίασε την έκθεση «Αναζητώντας την αθανασία. Η τέχνη του πορτρέτου στις συλλογές του Λούβρου» Σε συναγερμό η βόρεια Γαλλία λόγω της κακοκαιρίας Επίσημη Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ρώμης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Επίσκεψη του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο – Adologala.gr Συνάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος με τον νέο Πρέσβη του Ισραήλ Προβλήματα από την κακοκαιρία σε Ήπειρο και Τρίκαλα – Kαταπτώσεις βράχων στην Καρδίτσα Τουρκία: Τουλάχιστον 4 νεκροί σε καταιγίδα στην Κωνσταντινούπολη

“Κύριε και Δέσποτα της Ζωής μου” : Η Αγγλική έκδοση του βιβλίου του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας Μακαρίου

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 24 / 4 / 2021 , 16:12 από news_room

“Κύριε και Δέσποτα της Ζωής μου”: Παρουσίαση της αγγλικής έκδοσης του βιβλίου του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Μακαρίου

Την Πέμπτη, 22 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στο Ρέντφερν του Σύδνεϋ, η παρουσίαση της αγγλικής έκδοσης του βιβλίου “Κύριε και Δέσποτα της Ζωής μου” (“Lord and Master of my Life”), που έχει συγγράψει ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος. Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε, παρόντος του Σεβασμιωτάτου, από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Σινώπης κ. Σιλουανό, ο οποίος έχει προλογίσει την αγγλική έκδοση.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σεβαστείας κ. Σεραφείμ, ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος Καμπέρας, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Πρόχορος Αναστασιάδης, και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Σύδνεϋ, κ. Χρήστος Καρράς. Συμμετείχαν ακόμη οι Καθηγητές της Θεολογικής Σχολής Δρ Φίλιππος Καρυατλής και Δρ Μάριος Μπάγκος, ο κ. Βασίλειος Ψιλάκος, ο Διάκονος κ. Στεφανος Τινικασβίλι, η Δρ Άννα Δημητρίου και η κ. Αγγελική Γεωργίου, στους οποίους ο Αρχιεπίσκοπος απηύθυνε θερμές ευχαριστίες για τη συμβολή τους στην έκδοση.

Ειδική μνεία έκανε ο Σεβασμιώτατος στον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Σινώπης κ. Σιλουανό, διακρίνοντας με συγκίνηση ότι παρουσίασε το βιβλίο με πολύ πνευματικό, πατερικό και γλυκό τρόπο, ξυπνώντας του αναμνήσεις από την εποχή που το συνέγραφε, τον χειμώνα του 2016, στη μακρινή και παγωμένη Εσθονία. “Το βιβλίο αυτό γράφτηκε σε δύσκολες συνθήκες και μέσα από προσωπικές και πνευματικές αναζητήσεις, τις οποίες, καθώς ο Θεοφιλέστατος μιλούσε, τις έφερε μπροστά μου σαν μία κινηματογραφική ταινία”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ακολούθως, ο Αρχιεπίσκοπος έκανε μια σύντομη αναφορά στο περιεχόμενο του βιβλίου, εστιάζοντας καταρχάς στο “Κύριε και Δέσποτα της Ζωής μου”, που αποτελεί μια προσευχή και ταυτόχρονα μια ομολογία, όπως εξήγησε. “Είναι μια προσευχή, διότι αφενός παρακαλώ τον Θεό και αφετέρου ομολογώ, αποδέχομαι ότι ο Χριστός είναι ο Κύριος και Δεσπότης της ζωής μου”, σημείωσε. “Και αυτό είναι σημαντικό”, επισήμανε, “διότι αν δεν αποδεχθώ ότι ο Χριστός είναι ο Κύριος και Δεσπότης της ζωής μου, τότε αυτή τη θέση θα την πάρει ο εαυτός μου και ο Χριστός θα είναι ένα διακοσμητικό στοιχείο. Και εγώ θα είμαι ο Κύριος και Δεσπότης της ζωής μου, κάτι που θα με οδηγήσει σε πραγματική καταστροφή”.

Επικεντρώνοντας στη συνέχεια σε ένα από τα τελευταία κεφάλαια, υπό τον τίτλο “Δώρησαί μοι του οράν τα εμά πταίσματα και μη κατακρίνειν τον αδελφόν μου”, ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι πρόκειται για μια προσευχή κατά την οποία ζητούμε από τον Θεό να μας δώσει το δώρο τού να βλέπουμε τα δικά μας ελαττώματα και να μην κατακρίνουμε τον αδελφό μας. “Ο άνθρωπος έχει μία τάση να κρίνει τους πάντες και τα πάντα, εκτός από το να κρίνει τον εαυτό του”, παρατήρησε και συνέχισε: “Δε μας αρέσει να κρίνουμε τον εαυτό μας. Μας αρέσει να στεκόμαστε στον καθρέφτη για να δούμε αν είμαστε όμορφοι, αλλά δεν μας αρέσει να σταθούμε στον καθρέφτη και να δούμε την πραγματικότητα και την αλήθεια”. Επιπλέον, ο Αρχιεπίσκοπος εστίασε στο νόημα του δεύτερου σκέλους της προσευχής, δηλαδή στο δεύτερο δώρο που ζητούμε από τον Θεό, που είναι το να μην κατακρίνουμε τον πλησίον και να μην παραβιάσουμε την ειρήνη της ψυχής του. “Έχουμε μεγάλη αμαρτία όταν χαλάμε την ειρήνη της ψυχής του ανθρώπου”, σημείωσε μεταξύ άλλων.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος υπέγραψε και αφιέρωσε βιβλία στους παρισταμένους, οι οποίοι περίμεναν υπομονετικά.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Συγχαρητήριο γράμμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου για την εκλογή του νέου Πατριάρχου Σερβίας κ. Πορφυρίου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 21 / 2 / 2021 , 2:19 από news_room Συγχαρητήριο γράμμα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερωνύμου για την εκλογή του νέου Πατριάρχου Σερβίας κ. Πορφυρίου Ὁ Μακαριώτατος Πρόεδρος τῆς Ἱερᾶς Συνόδου τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος, Ἀρχιεπίσκοπος Ἀθηνῶν καί πάσης Ἑλλάδος κ. Ἱερώνυμος, ἀπέστειλεν ἅμα τῇ ἐκλογῇ τοῦ νέου Πατριάρχου […]

Συμμετοχή της Πρόεδρου της Βουλής στην 5η Παγκόσμια Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 7 / 9 / 2021 , 22:14 από news_room Άρχισαν σήμερα στη Βιέννη οι εργασίες της 5ης Παγκόσμιας Διάσκεψης Προέδρων Κοινοβουλίων, την οποία συνδιοργανώνουν η Διακοινοβουλευτική Ένωση και το Αυστριακό Κοινοβούλιο, σε συνεργασία με τα Ηνωμένα Έθνη. Στη Διάσκεψη συμμετέχουν πέραν των εκατόν Προέδρων εθνικών κοινοβουλίων, μεταξύ των οποίων […]

Pin It on Pinterest