Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 29 / 4 / 2021 , 0:51 από news_room
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο ομογενής Αστυνομικός Αναστάσιος Τσάκος (Anastasios Tsakos) λίγο πριν τα ξημερώματα της Μεγάλης Τρίτης, 27 Απριλίου 2021 άφησε την τελευταία του πνοή εν ώρα καθήκοντος στην άσφαλτο του Long Island Expressway και συγκεκριμένα πλησίον της 25ης εξόδου στην περιοχή Φρες Μέντοου του Κουίνς.
Το συμβάν, όπως αναφέρει το αστυνομικό ανακοινωθέν συνέβη λίγο πριν τις 2.00 π.μ. την ώρα που προσπαθούσε να συντονίσει την κίνηση των οχημάτων στον τόπο ενός άλλου τραγικού αυτοκινητιστικού δυστυχήματος. Εν ώρα καθήκοντος δέχτηκε μετωπική επίθεση από ένα όχημα που οδηγούσε μια γυναίκα υπό επήρεια ναρκωτικών και με ανακληθείσα άδεια οδηγήσεως.
Η οδηγός συνελήφθη επ’ αυτοφώρω και αναμένεται να της απαγγελθούν κατηγορίες για ανθρωποκτονία με αυτοκίνητο.
Ο ακαριαίος θάνατος του 43χρονου ομογενή Αστυνομικού έχει συγκλονίσει το Αστυνομικό Σώμα. Ο διοικητής της Αστυνομίας Ντέρμουντ Σέι προ ολίγου έγραψε στον επίσημο λογαριασμό της Αστυνομίας στο Tweeter «Σήμερα το πρωί ο Αξιωματικός της Τροχαίας Αναστάσιος Τσάκος πατέρας δύο ανήλικων παιδιών βρήκε τραγικό θάνατο καθώς προσπαθούσε να προστατεύσει τους Νεοϋορκέζους. Σύσσωμη η Αστυνομία της Νέας Υόρκης θρηνεί για τον θάνατο του αδελφό μας. Μεγάλη απώλεια όχι μόνο για την οικογένεια των Αστυνομικών, αλλά και για την ίδια την πόλη της Νέας Υόρκης.»
Ο ομογενής σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι 43 ετών και υπηρετεί την Αστυνομία για 14 συναπτά έτη και είναι πατέρας ενός 6χρονου κοριτσιού και 3χρονου αγοριού.
Περισσότερες πληροφορίες μόλις επικοινωνήσουμε με την οικογένεια του εκλιπόντος.
Οι «Αναμνήσεις» εκφράζουν τα ειλικρινή και εγκάρδια συλλυπητήρια στην οικογένεια του.