17 °C Athens, GR
16/05/2021

Τελευταια Νέα
To «Άδολο Γάλα» γίνεται εβδομαδιαία ενημερωτική πύλη ειδήσεων – ADOLOGALA.GR Με καρτερία και υπομονή το προσκύνημα στον Άγιο Θεράποντα Ζωγράφου Το ανακοινωθέν από την σύναξη των Επισκόπων & Αρχιεπισκοπικών Επιτρόπων της Ι.Α. Αυστραλίας Νομοσχέδιο της βουλευτή Μαλλιωτάκη ζητά από Μπάιντεν να κάνει το Κυπριακό υψηλή προτεραιότητα Ο Ελύτης για την Ελλάδα και τον ελληνισμό Ιδιαίτερα αυξημένη η έξοδος οχημάτων από τα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών το τελευταίο 24ωρο Δεκάδες χιλιάδες λιγότερες ώρες μετακίνησης με τα e-ραντεβού για τους πολίτες Οι νεκροί αυξάνονται καθώς η βία συνεχίζει να μαίνεται σε Λωρίδα της Γάζας, Ισραήλ και Δυτική Όχθη ΥφΕξ: Πρόθεση της Κυβέρνησης να θεσπίσει την Ημέρα Ελληνικής Διασποράς – Πρόσκληση σε ομογενειακούς φορείς Μνήμη του Οσίου Πανηγυρίου του Κυπρίου – 15 Μαΐου ΥΠΕΣ Μ. Βορίδης στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Στόχος μας η αποτελεσματική λειτουργία των ΟΤΑ

Η Κυριακή των Βαΐων εορτάσθηκε στην Δαμασκό

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 27 / 4 / 2021 , 4:33 από news_room

Στις 25 Απριλίου 2021, εορτή της Εισόδου του Κυρίου στην Ιερουσαλήμ, στον πατριαρχικό καθεδρικό ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου τελέσθηκαν στη Δαμασκό πανηγυρικές λατρευτικές εκδηλώσεις.

Των εορτίων Όρθρου και Θείας Λειτουργίας προέστη ο Μακαριώτατος Πατριάρχης της Μεγάλης Θεουπόλεως Αντιοχείας και πάσης Ανατολής Ιωάννης Ι´. Μεταξύ των συλλειτουργησάντων ήσαν ο επίσκοπος Σεργιουπόλεως Ιωάννης και πλειάδα κληρικών της συριακής πρωτεύουσας. Επίσης παρέστη συλλειτουργών ο εκπρόσωπος του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών παρά τω Πατριάρχη Αντιοχείας και πάσης Ανατολής ηγούμενος Αρσένιος Σοκολόφ, ο οποίος με την ευλογία του Πατριάρχη Ιωάννη ετέθη επικεφαλής του πρεσβυτερίου.

Μετά το πέρας της Θείας Συνάξεως πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη πομπή κληρικών και πιστών με βάγια από φοίνικες, συνοδεία της πατριαρχικής ορχήστρας πνευστών και κρουστών. Της πορείας προέστη ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιωάννης.

Το περασμένο έτος με οικονομικά μέσα, που προσέφερε η Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, αγοράσθηκαν νέα μουσικά όργανα για την ορχήστρα, σε αντικατάσταση μέρους, που είχε καταστραφεί την άνοιξη του 2018, κατά τη διάρκεια των εντατικών πυρών, που δέχθηκε η Δαμασκός από ενόπλους, που δρούσαν στα προάστια της πρωτεύουσας.

Την ίδια ημέρα συναντήθηκαν και συνομίλησαν ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Ιωάννης με τον ηγούμενο Αρσένιο. Ο εκπρόσωπος του Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσσιών παρά τω Πατριάρχη Αντιοχείας διαβίβασε στον Μακαριώτατο ευχές εξ αφορμής του Πάσχα εκ μέρους του Αγιωτάτου Πατριάρχη Κυρίλλου και του προέδρου του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ταφή ή Καύση των Νεκρών; – Άρθρο του Θεολόγου Ρένου Κωνσταντίνου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 5 / 5 / 2021 , 20:09 από news_room Ταφή ή Καύση των Νεκρών; Το θέμα της καύσης των νεκρών, αντί της ταφής, εμφανίστηκε και πάλι στο προσκήνιο. Είναι ένα πολυσυζητημένο θέμα, το οποίο φαίνεται πως προβληματίζει πολλούς πιστούς. Η Εκκλησία φυσικά έχει λόγο στο όλο θέμα και […]

Φώφη Γεννηματά: Κανείς δεν έχει δικαίωμα να μας επιβάλλει ποια εκδοχή του μαύρου θα επιλέξουμε

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 13 / 3 / 2021 , 18:09 από news_room «Κανείς δεν έχει δικαίωμα να μας επιβάλλει ποια εκδοχή του μαύρου θα επιλέξουμε. Αν είναι καλύτερος ο κόσμος του κλομπ ή ο κόσμος της κουκούλας. Αρνούμαστε κατηγορηματικά. Υπάρχει άλλος δρόμος που τον έχουμε ζήσει με τη Δημοκρατική Παράταξη, τότε […]

Pin It on Pinterest