23 °C Athens, GR
17/04/2024

Τελευταια Νέα
Το adologala.gr συμμετέχει στην 24ωρη Πανελλαδική Απεργία της ΓΣΕΕ και δεν θα δημοσιεύει ειδήσεις Σε ιστορικά υψηλά η άμεση συμβολή του τουρισμού στην ελληνική οικονομία Αποφάσεις Ιεράς Συνόδου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων Λέρος: Το νησί που δεν πρέπει να παραλείψει κανείς για τις καλοκαιρινές του διακοπές Χειροτονία Διακόνου στην Ι.Μ. Νέας Ιωνίας Χειροτονία Πρεσβυτέρου από τον Επίσκοπο Μελιτηνής στο Μπέρμιγχαμ Πώς η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μπορεί να γίνει απάντηση στο στεγαστικό ζήτημα Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας σε εκδήλωση «ύμνο» στην Ελληνοαυστραλιανή φιλία Ενοχή για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αποφάσισε το δικαστήριο για την Ρούλα Πισπιρίγκου Ένοχος ο Μίχος για τον βιασμό της 12χρονης στον Κολωνό – Αθώα η Μητέρα της ανήλικης Την υπουργό Εσωτερικών της Ελλάδας υποδέχτηκε o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής H United Airlines επεκτείνει τις εποχικές πτήσεις της από την Αθήνα προς Νέα Υόρκη / Ουάσινγκτον Κουρά Μεγαλοσχήμου Μοναχής στην Ιερά Μονή Παναγίας Ξενιάς Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Γεώργιος: «Δεν μπορεί να γίνεται εμπορία είτε ιερών λειψάνων, είτε θαυμάτων» Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εξέλεξε επίσκοπο Συνάδων τον Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Αβραμόπουλο Η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξέλεξε επίσκοπο Διοκλείας τον Πρωτοσύγκελο της Ι.Α. Αμερικής, Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο Νέα Μητρόπολη Ιρλανδίας ανακοίνωσε το Οικουμενικό Πατριαρχείο Τελέσθηκε η χειροτονία του Μητροπολίτη Μεξικού κ. Ιακώβου Ψευδή χαρακτηρίζουν τα Ελληνικά Hoaxes τη δήλωση του Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας Γαβριήλ σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Παρέλαση για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας στη Νέα Υόρκη Η εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως στην Ι.Μ. Τιμίου Σταυρού στη Δυτική Νέα Ιερουσαλήμ Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της Διοργανώνεται η 6η Διεθνής Μουσική Ολυμπιάδα, στην Κύπρο, 18-20 Απριλίου 2024 Τριήμερη επίσκεψη του Μητροπολίτη Ξάνθης Παντελεήμονος στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης Ι.Μ. Πειραιώς: «Περί του Πασχάλιου Κανόνος. Δύναται να αλλαγή;» Επετειακή Εκδήλωση Εκκλησιαστικού Λυκείου – Γυμνασίου Ξάνθης στην Ι.Μ. Ρεθύμνης Χειροτονία Πρεσβυτέρου στη Νέα Ιωνία Αττικής

Ζωή Ράπτη: Ενίσχυση των δομών Ψυχικής Υγείας στο Ηράκλειο Κρήτης

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 27 / 4 / 2021 , 0:42 από news_room

Ζωή Ράπτη: Ενίσχυση των δομών Ψυχικής Υγείας στο Ηράκλειο Κρήτης

H Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη επισκέφθηκε σήμερα το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου συναντήθηκε με την Διοικήτρια της 7ης Υ.Π.Ε. Λένα Μπορμπουδάκη, τον Διοικητή του Νοσοκομείου Γιώργο Χαλκιαδάκη και τη λοιπή Διοίκηση, τη Διευθύντρια της Ψυχιατρικής Κλινικής Μαρία Μπάστα και μέλη του υγειονομικού και διοικητικού προσωπικού.

Η Υφυπουργός Υγείας ενημερώθηκε για τις ανάγκες της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας του Νοσοκομείου και δεσμεύτηκε για την ενίσχυσή της με έναν επιπλέον ψυχίατρο και ψυχολόγο.

Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας καλύπτει επτά (7) Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου και ενεργοποιείται σε όλη σχεδόν την ενδοχώρα του Νομού Ηρακλείου με πληθυσμό 140.000 κατοίκους, παρακολουθώντας πάνω από 2.700 ασθενείς και έχει πραγματοποιήσει πάνω από 15.500 επισκέψεις (συμπεριλαμβανομένων και τις κατ’ οίκον επισκέψεις). Ως προς τους ποιοτικούς δείκτες, η Κινητή Μονάδα έχει οδηγήσει στη σημαντική ελάττωση των υποτροπών και των ακουσίων νοσηλειών ασθενών με σοβαρές ψυχιατρικές διαταραχές, ενώ έχει προσφέρει σημαντική ανακούφιση κυρίως σε ηλικιωμένους ασθενείς που πάσχουν από κατάθλιψη και σε ένα μεγάλο ποσοστό είναι χωρίς ψυχοκοινωνική υποστήριξη.

Η Υφυπουργός Υγείας συνομίλησε με την Διοικήτρια της Υ.Π.Ε. και το υγειονομικό προσωπικό του Νοσοκομείου για θέματα λειτουργίας της Κλινικής, καθώς και για την πρόσφατη πρωτοβουλία του Νοσοκομείου σχετικά με την ψυχική υποστήριξη ασθενών με Covid-19 που νοσηλεύονται ή παρακολουθούνται κατ΄οίκον.

Η πρωτοβουλία περιλαμβάνει συνοπτική διερεύνηση και εκτίμηση των ψυχικών εκδηλώσεων σε ασθενείς με Covid-19 από εξειδικευμένους επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας με τη χρήση ειδικά σχεδιασμένου κλινικού ερωτηματολογίου και με στόχο τον έγκαιρο εντοπισμό τυχόν συμπτωμάτων ψυχικής διαταραχής και την έγκαιρη αντιμετώπιση με απαραίτητες παρεμβάσεις.

Επιπλέον, εξετάστηκε η ανάπτυξη προγράμματος μετανοσοκομειακής αποκατάστασης και κατ’ οίκον νοσηλείας και η Υφυπουργός ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης της οριστικής μελέτης για την ανάπτυξη του κτιρίου οξέων περιστατικών, έργο κομβικό για την Ψυχική Υγεία στην Κρήτη.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, η Υφυπουργός Υγείας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι η δεύτερη φορά σε λίγους μήνες που επισκέπτομαι το ΠΑΓΝΗ και συνομιλώ με τη Διοίκηση και το υγειονομικό προσωπικό της Ψυχιατρικής Κλινικής, η οποία επιτελεί σπουδαίο έργο που θα διευρυνθεί αφού έχει ήδη δρομολογηθεί η επέκταση της, η λειτουργία μονάδας Alzheimer και η ενίσχυση της Κινητής της Μονάδας. Όπως έχω επανειλημμένα δηλώσει, σε αυτήν την πανδημία δεν αφήνουμε κανέναν μόνο του, δεν αφήνουμε κανέναν πίσω, για αυτό και ενισχύουμε διαρκώς τις δομές Ψυχικής Υγείας σε όλη τη χώρα.

Εύχομαι σε όλες και όλους Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα με Υγεία και Αγάπη»

Σχετικά Άρθρα

Πίστη την Εποχή του Κορονοϊού - Νέο Βιβλίο του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου

Πίστη την Εποχή του Κορονοϊού – Νέο Βιβλίο του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 19 / 1 / 2021 , 5:38 από news_room Νέο βιβλίο του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ.Ελπιδοφόρου είναι διαθέσιμο για αγορά. Το βιβλίο του με τίτλο «Πίστη την Εποχή του Κορονοϊού» εκδόθηκε και κυκλοφορεί. Τα έσοδα που θα συγκεντρωθούν από την αγορά του θα διατεθούν για την ενίσχυση της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Στην Εισαγωγή του […]

Φθιώτιδος: «Η διαφωνία μας μπορεί να είναι η πιο δυνατή έκφραση της αγάπης μας»

Φθιώτιδος: «Η διαφωνία μας μπορεί να είναι η πιο δυνατή έκφραση της αγάπης μας»

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 26 / 1 / 2024 , 5:39 από news_room Στον μοναδικό Ιερό Ναό του Αγίου Γρηγορίου του Θεολόγου σε όλη την Φθιώτιδα, στην καρδιά της Ανατολικής Φθιώτιδος, στην όμορφη και γραφική παραλία Ραχών ιερούργησε την κυριώνυμο ημέρα της εορτής του Αγίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, παρουσία πολλών μαθητών και μαθητριών των […]