28 °C Athens, GR
01/10/2022

Τελευταια Νέα
Τζο Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ θα υπερασπιστούν «κάθε εκατοστό» εδάφους του ΝΑΤΟ Φθιώτιδος Συμεών: «Η μουσική παράδοση είναι πρώτιστα ασκητική παράδοση» Την Τρίτη ξεκινά εργασίες η Ιερά Σύνοδος – Την Πέμπτη και την Παρασκευή οι Εκλογές νέων Μητροπολιτών O Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο Σεμινάριο του Ι.Π.Ε. για την Κυβερνοασφάλεια στους εκκλησιαστικούς οργανισμούς Πρόσκληση για συμμετοχή σε εξ αποστάσεως επιμορφωτικά προγράμματα του Ι.Π.Ε. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης για τα εγκαίνια του νέου γηπέδου της ΑΕΚ Την πρώτη του επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα πραγματοποιήσει ο Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας Κοινή Δήλωση της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής και του Μουσείου της Βίβλου Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας στην Πέρθη Τον αγιασμό έναρξης των μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος

Ζωή Ράπτη: Ενίσχυση των δομών Ψυχικής Υγείας στο Ηράκλειο Κρήτης

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 27 / 4 / 2021 , 0:42 από news_room

Ζωή Ράπτη: Ενίσχυση των δομών Ψυχικής Υγείας στο Ηράκλειο Κρήτης

H Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη επισκέφθηκε σήμερα το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου συναντήθηκε με την Διοικήτρια της 7ης Υ.Π.Ε. Λένα Μπορμπουδάκη, τον Διοικητή του Νοσοκομείου Γιώργο Χαλκιαδάκη και τη λοιπή Διοίκηση, τη Διευθύντρια της Ψυχιατρικής Κλινικής Μαρία Μπάστα και μέλη του υγειονομικού και διοικητικού προσωπικού.

Η Υφυπουργός Υγείας ενημερώθηκε για τις ανάγκες της Κινητής Μονάδας Ψυχικής Υγείας του Νοσοκομείου και δεσμεύτηκε για την ενίσχυσή της με έναν επιπλέον ψυχίατρο και ψυχολόγο.

Η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας καλύπτει επτά (7) Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου και ενεργοποιείται σε όλη σχεδόν την ενδοχώρα του Νομού Ηρακλείου με πληθυσμό 140.000 κατοίκους, παρακολουθώντας πάνω από 2.700 ασθενείς και έχει πραγματοποιήσει πάνω από 15.500 επισκέψεις (συμπεριλαμβανομένων και τις κατ’ οίκον επισκέψεις). Ως προς τους ποιοτικούς δείκτες, η Κινητή Μονάδα έχει οδηγήσει στη σημαντική ελάττωση των υποτροπών και των ακουσίων νοσηλειών ασθενών με σοβαρές ψυχιατρικές διαταραχές, ενώ έχει προσφέρει σημαντική ανακούφιση κυρίως σε ηλικιωμένους ασθενείς που πάσχουν από κατάθλιψη και σε ένα μεγάλο ποσοστό είναι χωρίς ψυχοκοινωνική υποστήριξη.

Η Υφυπουργός Υγείας συνομίλησε με την Διοικήτρια της Υ.Π.Ε. και το υγειονομικό προσωπικό του Νοσοκομείου για θέματα λειτουργίας της Κλινικής, καθώς και για την πρόσφατη πρωτοβουλία του Νοσοκομείου σχετικά με την ψυχική υποστήριξη ασθενών με Covid-19 που νοσηλεύονται ή παρακολουθούνται κατ΄οίκον.

Η πρωτοβουλία περιλαμβάνει συνοπτική διερεύνηση και εκτίμηση των ψυχικών εκδηλώσεων σε ασθενείς με Covid-19 από εξειδικευμένους επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας με τη χρήση ειδικά σχεδιασμένου κλινικού ερωτηματολογίου και με στόχο τον έγκαιρο εντοπισμό τυχόν συμπτωμάτων ψυχικής διαταραχής και την έγκαιρη αντιμετώπιση με απαραίτητες παρεμβάσεις.

Επιπλέον, εξετάστηκε η ανάπτυξη προγράμματος μετανοσοκομειακής αποκατάστασης και κατ’ οίκον νοσηλείας και η Υφυπουργός ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης της οριστικής μελέτης για την ανάπτυξη του κτιρίου οξέων περιστατικών, έργο κομβικό για την Ψυχική Υγεία στην Κρήτη.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης, η Υφυπουργός Υγείας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι η δεύτερη φορά σε λίγους μήνες που επισκέπτομαι το ΠΑΓΝΗ και συνομιλώ με τη Διοίκηση και το υγειονομικό προσωπικό της Ψυχιατρικής Κλινικής, η οποία επιτελεί σπουδαίο έργο που θα διευρυνθεί αφού έχει ήδη δρομολογηθεί η επέκταση της, η λειτουργία μονάδας Alzheimer και η ενίσχυση της Κινητής της Μονάδας. Όπως έχω επανειλημμένα δηλώσει, σε αυτήν την πανδημία δεν αφήνουμε κανέναν μόνο του, δεν αφήνουμε κανέναν πίσω, για αυτό και ενισχύουμε διαρκώς τις δομές Ψυχικής Υγείας σε όλη τη χώρα.

Εύχομαι σε όλες και όλους Καλή Ανάσταση, Καλό Πάσχα με Υγεία και Αγάπη»

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Η εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στη Νέα Ιωνία

Η εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στη Νέα Ιωνία

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 4 / 2 / 2021 , 0:27 από news_room Η εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στη Νέα Ιωνία Με την τήρηση όλων των απαραίτητων υγειονομικών πρωτοκόλλων και τον προβλεπόμενο αριθμό πιστών εορτάσθηκε την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021 η εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου στον Ιερό Ναό Αγίας Αναστασίας […]

Ελληνική Αστυνομία : Ενισχύεται ο στόλος της με 16 νέες δίκυκλες μοτοσικλέτες

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 7 / 5 / 2021 , 0:10 από news_room Ενισχύεται ο στόλος της Ελληνικής Αστυνομίας με 16 νέες δίκυκλες μοτοσικλέτες Κατανέμονται σε Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας Παρελήφθησαν 16 νέες δίκυκλες υπηρεσιακές μοτοσικλέτες, που εντάσσονται στον στόλο της Ελληνικής Αστυνομίας, μέσω συγχρηματοδότησης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής […]

Pin It on Pinterest