28 °C Athens, GR
01/10/2022

Τελευταια Νέα
Τζο Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ θα υπερασπιστούν «κάθε εκατοστό» εδάφους του ΝΑΤΟ Φθιώτιδος Συμεών: «Η μουσική παράδοση είναι πρώτιστα ασκητική παράδοση» Την Τρίτη ξεκινά εργασίες η Ιερά Σύνοδος – Την Πέμπτη και την Παρασκευή οι Εκλογές νέων Μητροπολιτών O Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο Σεμινάριο του Ι.Π.Ε. για την Κυβερνοασφάλεια στους εκκλησιαστικούς οργανισμούς Πρόσκληση για συμμετοχή σε εξ αποστάσεως επιμορφωτικά προγράμματα του Ι.Π.Ε. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης για τα εγκαίνια του νέου γηπέδου της ΑΕΚ Την πρώτη του επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα πραγματοποιήσει ο Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας Κοινή Δήλωση της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής και του Μουσείου της Βίβλου Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας στην Πέρθη Τον αγιασμό έναρξης των μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος

Εκδήλωση στο Σύδνεϋ με μελοποίηση του Κοντακίου “Εις τον Πλούσιον και τον Λάζαρον”

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 24 / 4 / 2021 , 16:48 από news_room

Εκδήλωση στο Σύδνεϋ με μελοποίηση του Κοντακίου “Εις τον Πλούσιον και τον Λάζαρον”

Με συγκίνηση και κατάνυξη, τόσο ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος, όσο και οι παριστάμενοι κληρικοί και λαϊκοί, παρακολούθησαν το βράδυ του Σαββάτου, 24 Απριλίου, μία πνευματική εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην ενορία της Αναστάσεως του Σωτήρος, στο Kogarah του Σύδνεϋ. Πρόκειται για την παρουσίαση του Κοντακίου του Αγίου Ρωμανού του Μελωδού “Εις τον Πλούσιον και τον Λάζαρον”, το οποίο μελοποίησε και παρουσίασε η Βυζαντινή Χορωδία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας. Να σημειωθεί ότι το κοντάκιο αυτό για πρώτη φορά παρουσιάζεται μελοποιημένο.

Ο Σεβασμιώτατος στο τέλος της εκδήλωσης μίλησε σχετικά, αναλύοντας τέσσερα σημεία του Κοντακίου:

  1. Το προοίμιο, το οποίο αποτελεί μία προσευχή και επίκληση του ελέους του Θεού. “Ει και των εμών βλέπω πταισμάτων υπέρ αριθμόν ψάμμου το πλήθος, αλλά το άφατον των οικτιρμών σου γινώσκων, κραυγάζω οίκτειρόν με καί ελέησόν με”.
  2. Την αναφορά στην υπερηφάνεια και τις επιπτώσεις της στην πνευματική ζωή. “Η υπερήφανος γνώμη ειργάσατο τον πλούσιον, ανελεήμονα φύσει, απάνθρωπον καί άφρονα, επελπίσας γαρ τω πλούτω”.
  3. Την εξομολόγηση και το αίτημα του πλουσίου. “Πλούτος καί βίος παρήλθε, ως άχνη υπό λαίλαπος και καπνός υπό ανέμου εκδιωχθείς ου φαίνεται, ούτως μου τω πνεύμα, άφνω εκπορευθέν, εμού διεχέθη ως χαύνος νυνί ανήρ”.
  4. Το ακροτελεύτιον του Κοντακίου που και πάλι περιλαμβάνει επίκληση του ελέους του Θεού. “Υιέ Θεού, σώσον ημάς ως μόνος ατελεύτητος. Ανθρώπου γαρ αι ημέραι ως άνθος χόρτου έσονται ως χλόη πρωί ανθήσει”.

Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος συνεχάρη τον Ιερατικώς Προϊστάμενο του Ιερού Ναού, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Κυριακό, και τον πρωτοψάλτη της χορωδίας, κ. Δημήτριο Κουμπαρούλη, καθώς και όλους τους παρισταμένους λαϊκούς και κληρικούς.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Επίσκεψη της Νέας Δημοκρατίας στον Νομό Δράμας

Επίσκεψη της Νέας Δημοκρατίας στον Νομό Δράμας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 9 / 9 / 2022 , 12:08 από news_room Τον Νομό Δράμας επισκέφτηκαν ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, ο Γραμματέας Οργανωτικού Στέλιος Κονταδάκης, η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χριστιάνα Καλογήρου συνοδευόμενοι από τον Βουλευτή του […]

Παρουσία του Μητροπολίτη Λαρίσης Ιερωνύμου η παράδοση Οικίσκων από την ΠΟΕΣΥ

Παρουσία του Μητροπολίτη Λαρίσης Ιερωνύμου η παράδοση Οικίσκων από την ΠΟΕΣΥ

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 16 / 4 / 2021 , 19:05 από news_room Παράδοση Τριών Οικίσκων Δωρεά Της ΠΟΕΣΥ Στην παράδοση τριών οικίσκων τους οποίους δωρίζει η ΠΟΕΣΥ συνδικαλιστικό όργανο που εκπροσωπεί το σύνολο των αστυνομικών της χώρας, παρευρέθη ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Ιερώνυμος, προκειμένου να τιμήσει τους έλληνες αστυνομικούς και […]

Pin It on Pinterest