22 °C Athens, GR
01/10/2022

Τελευταια Νέα
Τζο Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ θα υπερασπιστούν «κάθε εκατοστό» εδάφους του ΝΑΤΟ Φθιώτιδος Συμεών: «Η μουσική παράδοση είναι πρώτιστα ασκητική παράδοση» Την Τρίτη ξεκινά εργασίες η Ιερά Σύνοδος – Την Πέμπτη και την Παρασκευή οι Εκλογές νέων Μητροπολιτών O Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο Σεμινάριο του Ι.Π.Ε. για την Κυβερνοασφάλεια στους εκκλησιαστικούς οργανισμούς Πρόσκληση για συμμετοχή σε εξ αποστάσεως επιμορφωτικά προγράμματα του Ι.Π.Ε. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης για τα εγκαίνια του νέου γηπέδου της ΑΕΚ Την πρώτη του επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα πραγματοποιήσει ο Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας Κοινή Δήλωση της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής και του Μουσείου της Βίβλου Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας στην Πέρθη Τον αγιασμό έναρξης των μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος

Δήλωση Υπουργού Οικονομικών Κωνσταντίνου Πετρίδη για το Νομοσχέδιο Κρατικών Εγγυήσεων

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 13 / 4 / 2021 , 20:32 από news_room

Δήλωση Υπουργού Οικονομικών κ. Κωνσταντίνου Πετρίδη για το Νομοσχέδιο Κρατικών Εγγυήσεων

Tο νομοσχέδιο των Κυβερνητικών Εγγυήσεων για παραχώρηση δανείων σε επιχειρήσεις και αυτοτελώς εργαζομένους οι οποίοι πλήττονται από την πανδημία, παραπέμπεται για άλλη μια φορά στις ελληνικές καλένδες.

Σημειώνω ότι, παρά το γεγονός ότι για τρεις σχεδόν μήνες, το 2020, το νομοσχέδιο έτυχε πολλαπλής διαβούλευσης σε επίπεδο Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, και παρά το γεγονός ότι η Κυβέρνηση υιοθέτησε σωρεία εισηγήσεων από τα κόμματα, το νομοσχέδιο δεν κατέστη δυνατό να εξασφαλίσει πλειοψηφία.

Επιδεικνύοντας εκ νέου καλή θέληση και βούληση για ψήφιση του νομοσχεδίου, η Κυβέρνηση απέστειλε τον περασμένο μήνα στα κόμματα, αναθεωρημένο νομοσχέδιο ενσωματώνοντας, άλλες 13 εισηγήσεις των κομμάτων και ζητώντας εκ νέου απόψεις. Όλα τα κόμματα ανταποκρίθηκαν καταθέτοντας τις θέσεις τους, με εξαίρεση το Δημοκρατικό Κόμμα το οποίο αγνόησε και αυτή τη νέα πρωτοβουλία της Κυβέρνησης.

Το Νομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή, μετά από ενσωμάτωση και άλλων εισηγήσεων των κομμάτων και από αυτό τον γύρο διαβούλευσης στη Βουλή για ψήφιση.

Αν υπήρχε η πολιτική βούληση, υπήρχε όλος ο χρόνος το νομοσχέδιο να συζητηθεί τη Δευτέρα στην Επιτροπή Οικονομικών και να ψηφιστεί την Πέμπτη. Έχοντας μάλιστα προηγηθεί μήνες αλλεπάλληλων διαβουλεύσεων με όλες τις πτυχές του νομοσχεδίου γνωστές και πολυσυζητημένες με όλα τα κόμματα. Αντί αυτού, η Βουλή αποφάσισε να στερήσει αυτή την κρίσιμη ώρα εγγυήσεις 1 δις Ευρώ και ρευστότητα ύψους 1.43 δις Ευρώ στις κυπριακές επιχειρήσεις.

Η επίκληση της θέσης ότι η μετάθεση της συζήτησης του νομοσχεδίου για μετά τις εκλογές έγινε γιατί «το νομοσχέδιο κατατέθηκε με την κανονική διαδικασία», δεν αποτελεί τίποτε άλλο παρά πρόσχημα και μια αστεία δικαιολογία η οποία το μόνο που καταδεικνύει είναι έλλειψη βούλησης για ψήφιση του νομοσχεδίου.

Ας σταματήσουν λοιπόν να λαϊκίζουν και να προσποιούνται ότι νοιάζονται για τους εργαζομένους και τους μικρομεσαίους, αυτοί που συνεχώς θέτουν προσκόμματα στην  μεγάλη προσπάθεια της Κυβέρνησης να σταθεί με κάθε τρόπο αρωγός στις επιχειρήσεις και στους εργαζομένους που προσπαθούν να επιβιώσουν σε αυτή την μεγάλη και αναπάντεχη οικονομική κρίση. Είτε με το να καταψηφίζουν τον πιο σημαντικό προϋπολογισμό στην ιστορία της χώρας, είτε αρνούμενοι να ψηφίσουν σημαντικά νομοθετήματα όπως τις κρατικές εγγυήσεις.

Πηγή: adologala.gr

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Τελέστηκε η κηδεία του Κωνσταντίνου Μίχαλου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 10 / 8 / 2021 , 2:30 από news_room Το «ύστατο χαίρε» στον Κωνσταντίνο Μίχαλο πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του ΕΒΕΑ, ο οποίος έφυγε αναπάντεχα από τη ζωή την Παρασκευή 6 Αυγούστου σε ηλικία 61 ετών, απηύθυναν σήμερα στην Αθήνα σύσσωμος ο επιμελητηριακός και επιχειρηματικός […]

175 Σειρήνες σε όλη την Κύπρο θα ηχήσουν στις 20 Ιουλίου 5:30

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 18 / 7 / 2020 , 14:58 από Τη Δευτέρα 20 Ιουλίου 2020, στις 5.30 π.μ., ώρα έναρξης της τουρκικής εισβολής του 1974, θα ηχήσουν συμβολικά οι σειρήνες. Ανακοίνωση της Πολιτικής Άμυνας αναφέρει ότι «το σύστημα των σειρήνων είναι είκοσι ετών και συντηρείται κανονικά, ωστόσο μικρός αριθμός σειρήνων δεν […]

Pin It on Pinterest