31 °C Athens, GR
28/07/2021

Τελευταια Νέα
Ιερά Μητρόπολη Σικάγου : Συγχαρητήρια στην αθλήτρια Τζούντο Νεφέλη Παπαδάκη – Adologala.gr Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας συμμετείχε στην Θ. Λειτουργία στο Μετόχι της Εκκλησίας της Αντιοχείας στην Μόσχα Μόσχα και Ουάσινγκτον συνεχίζουν τον διάλογο με στόχο τη σταθεροποίηση της σχέσης τους Κοινή Δήλωση από τη 3η Τριμερή Σύνοδο Κορυφής μεταξύ Ελλάδας – Ιορδανίας – Κύπρου ΙΣΑ: Οδηγίες προστασίας των πολιτών από τις υψηλές θερμοκρασίες Μ. Χρυσοχοΐδης: Καινοτόμος δράση συνέργειας Αστυνομίας και Δήμου Καλαμάτας το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Αυτοψία κλιμάκιου του Κινήματος Αλλαγής στις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές του δήμου Διονύσου Διαδικτυακή συνομιλία της Προέδρου της Βουλής κας Αννιτας Δημητρίου με τον Πρόεδρο της Ιταλικής Βουλής των Αντιπροσώπων Ολυμπιακοί Αγώνες – Τόκιο : Ο ελληνικός απολογισμός της ημέρας (28/7) Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμμετείχε στις εργασίες της Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Κύπρου – Ελλάδας – Ιορδανίας, στην Αθήνα

Δήλωση Υπουργού Οικονομικών Κωνσταντίνου Πετρίδη για το Νομοσχέδιο Κρατικών Εγγυήσεων

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 13 / 4 / 2021 , 20:32 από news_room

Δήλωση Υπουργού Οικονομικών κ. Κωνσταντίνου Πετρίδη για το Νομοσχέδιο Κρατικών Εγγυήσεων

Tο νομοσχέδιο των Κυβερνητικών Εγγυήσεων για παραχώρηση δανείων σε επιχειρήσεις και αυτοτελώς εργαζομένους οι οποίοι πλήττονται από την πανδημία, παραπέμπεται για άλλη μια φορά στις ελληνικές καλένδες.

Σημειώνω ότι, παρά το γεγονός ότι για τρεις σχεδόν μήνες, το 2020, το νομοσχέδιο έτυχε πολλαπλής διαβούλευσης σε επίπεδο Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, και παρά το γεγονός ότι η Κυβέρνηση υιοθέτησε σωρεία εισηγήσεων από τα κόμματα, το νομοσχέδιο δεν κατέστη δυνατό να εξασφαλίσει πλειοψηφία.

Επιδεικνύοντας εκ νέου καλή θέληση και βούληση για ψήφιση του νομοσχεδίου, η Κυβέρνηση απέστειλε τον περασμένο μήνα στα κόμματα, αναθεωρημένο νομοσχέδιο ενσωματώνοντας, άλλες 13 εισηγήσεις των κομμάτων και ζητώντας εκ νέου απόψεις. Όλα τα κόμματα ανταποκρίθηκαν καταθέτοντας τις θέσεις τους, με εξαίρεση το Δημοκρατικό Κόμμα το οποίο αγνόησε και αυτή τη νέα πρωτοβουλία της Κυβέρνησης.

Το Νομοσχέδιο κατατέθηκε στη Βουλή, μετά από ενσωμάτωση και άλλων εισηγήσεων των κομμάτων και από αυτό τον γύρο διαβούλευσης στη Βουλή για ψήφιση.

Αν υπήρχε η πολιτική βούληση, υπήρχε όλος ο χρόνος το νομοσχέδιο να συζητηθεί τη Δευτέρα στην Επιτροπή Οικονομικών και να ψηφιστεί την Πέμπτη. Έχοντας μάλιστα προηγηθεί μήνες αλλεπάλληλων διαβουλεύσεων με όλες τις πτυχές του νομοσχεδίου γνωστές και πολυσυζητημένες με όλα τα κόμματα. Αντί αυτού, η Βουλή αποφάσισε να στερήσει αυτή την κρίσιμη ώρα εγγυήσεις 1 δις Ευρώ και ρευστότητα ύψους 1.43 δις Ευρώ στις κυπριακές επιχειρήσεις.

Η επίκληση της θέσης ότι η μετάθεση της συζήτησης του νομοσχεδίου για μετά τις εκλογές έγινε γιατί «το νομοσχέδιο κατατέθηκε με την κανονική διαδικασία», δεν αποτελεί τίποτε άλλο παρά πρόσχημα και μια αστεία δικαιολογία η οποία το μόνο που καταδεικνύει είναι έλλειψη βούλησης για ψήφιση του νομοσχεδίου.

Ας σταματήσουν λοιπόν να λαϊκίζουν και να προσποιούνται ότι νοιάζονται για τους εργαζομένους και τους μικρομεσαίους, αυτοί που συνεχώς θέτουν προσκόμματα στην  μεγάλη προσπάθεια της Κυβέρνησης να σταθεί με κάθε τρόπο αρωγός στις επιχειρήσεις και στους εργαζομένους που προσπαθούν να επιβιώσουν σε αυτή την μεγάλη και αναπάντεχη οικονομική κρίση. Είτε με το να καταψηφίζουν τον πιο σημαντικό προϋπολογισμό στην ιστορία της χώρας, είτε αρνούμενοι να ψηφίσουν σημαντικά νομοθετήματα όπως τις κρατικές εγγυήσεις.

Πηγή: adologala.gr

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος εξέρχεται του Νοσοκομείου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 23 / 11 / 2020 , 16:10 από adologala.gr  Ο  Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος, ύστερα από δωδεκαήμερη νοσηλεία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», θα συνεχίσει την αναγκαία θεραπευτική αγωγή κατ΄οίκον στην Αθήνα.             Δοξάζοντας τον Θεό για την εξέλιξη της σοβαρής αυτής δοκιμασίας εκφράζει […]

Εωρτάσθη ὑπό τοῦ Πατριαρχείου Ιεροσολύμων ἡ ἑορτή τῆς Συνάξεως τῆς Ὑπεραγίας Δεσποίνης ἡμῶν  Θεοτόκου καί ἀειπαρθένου Μαρίας

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 8 / 1 / 2021 , 21:42 από news_room Τήν Παρασκευήν, 26ην Δεκεμβρίου 2020/ 8ην Ἰανουαρίου 2021, ἑωρτάσθη ὑπό τοῦ Πατριαρχείου ἡ ἑορτή τῆς Συνάξεως τῆς Ὑπεραγίας Δεσποίνης ἡμῶν  Θεοτόκου καί ἀειπαρθένου Μαρίας. Ὡς Σύναξιν ἐννοοῦμεν τήν συγκέντρωσιν τῶν πιστῶν, διά νά τιμήσουν ἰδιαιτέρως τό πρόσωπον τῆς Θεοτόκου, λόγῳ τοῦ […]

Pin It on Pinterest