27 °C Athens, GR
07/07/2022

Τελευταια Νέα
Θεία Λειτουργία για την Σύναξη των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων στην Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Λαμπρό πολυαρχιερατικό συλλείτουργο για τους Αγίους Πρωτοκορυφαίους Αποστόλους Πέτρο & Παύλο στην Κόρινθο – Adologala.gr ΕΛΣΤΑΤ: Στις 19 Ιουλίου τα προσωρινά αποτελέσματα της απογραφής πληθυσμού – κατοικιών 2021 Καλλιθέα : Εσπερινός & Λιτανεία για τους Αγίους Δώδεκα Αποστόλους στις Τζιτζιφιές (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Άρθρο: Φόβος & βία στην Ελλάδα – Χρειάζονται μέτρα για την ψυχαγωγία και την εκτόνωση των πολιτών από τον εγκλεισμό Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ: «Μνημειώδης η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής» – Adologala.gr Τα εγκαίνια της Ιστορικής Βιβλιοθήκης των Σπετσών στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου τέλεσε ο Μητροπολίτης Ύδρας Εφραίμ – Adologala.gr Αρχιερατικός Εσπερινός για το Γενέθλιο του Τίμιου Πρόδρομου στο Νεκροταφείο του Σχιστού (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Η εορτή της Κοιμήσεως του Στύλου της Ορθοδοξίας, Αγίου Μάρκου του Ευγενικού στην Αθήνα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Η Καλλιθέα τίμησε τους Αγίους Πάντες – Πλήθος κόσμου στην Ιερά Λιτάνευση της Εικόνας των Αγίων (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Πλήθος κόσμου στην εορτή των Αγίων Πάντων στην Καλλιθέα (Φωτορεπορτάζ) – Adologala.gr Άρθρο: Η επιδότηση μετεγκατάστασης πολιτών σε ακριτικές & ορεινές περιοχές της χώρας θα ήταν μεγάλη λύση για δεκάδες Έλληνες πολίτες Έξαρση τη βίας και της εγκληματικότητας; – Απόρροια της απομάκρυνσης μας από την Εκκλησία Θα αφήσουμε την πολιτική ηγεσία της Τουρκίας να μας απειλεί; Πέθανε ο σπουδαίος ζωγράφος Γιώργος Λαζόγκας Γιατί δεν πρέπει να αναρτάτε φωτογραφίες παιδιών στο διαδίκτυο, σύμφωνα με την ESET Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος δέχθηκε τον επίσκοπο Margveti & Ubisa Μελχισεδέκ του Πατριαρχείου Γεωργίας – Adologala.gr Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος : «Ο τόπος, οι πολιτικοί & ο λαός έχουν δυνατότητες, η Εκκλησία δίνει την ελπίδα, τον αγώνα & την υπομονή – Adologala.gr Ιερά Μητρόπολη Κώου : Ανακοίνωση Εγκαινίων Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νέας Αλικαρνασσού Κώ – Adologala.gr Μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ.κ. Μακαρίου για τις πλημμύρες στη Νέα Νότια Ουαλία Ικανοποίηση ΙΣΚΕ για την τακτοποίηση των θέσεων των Κληρικών που εκκρεμούσε από το 1945 – Adologala.gr Αμερικής Ελπιδοφόρος : Η ανοικοδόμησή του Αγίου Νικολάου συνιστά πράξη πίστης: Πίστης στον Θεό, αλλά & πίστης στο αμερικανικό όραμα της θρησκευτικής ελευθερίας Υπεγράφη η ΚΥΑ για τα μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας στο δημόσιο – Λίστα με όλες τις πρωτοβουλίες Η Γαλλία καλωσορίζει νέα μέλη στην κυβέρνηση της

Για καθυστέρηση και αδιαφορία απονομής συντάξεων από τον ΕΦΚΑ διαμαρτύρονται ομογενείς της Αυστραλίας

Για καθυστέρηση και αδιαφορία απονομής συντάξεων από τον ΕΦΚΑ διαμαρτύρονται ομογενείς της Αυστραλίας

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 6 / 4 / 2021 , 15:01 από news_room

Παράπονα Ομογενών για ελληνική αργοπορία στη χορήγηση συντάξεων:

Μελβούρνη.– H διακρατική συμφωνία Ελλάδας-Αυστραλίας, που υπέγραψαν οι κυβερνήσεις Κώστα Καραμανλή και Τζον Χάουαρντ, συνεχίζει και προκαλεί προβλήματα σε ομογενείς που πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν. Πρόκειται για ομογενείς που βρίσκονται σε βαθύ γήρας. Η αδιαφορία και απραξία της αρμόδιας Υπηρεσίας ΕΦΚΑ και συγκεκριμένα του Τμήματος Μητρώου Συνταξιούχων, καθυστερεί αδικαιολόγητα τη χορήγηση συντάξεων σε Έλληνες συνταξιούχους και τους ταλαιπωρεί αφάνταστα με την υποβολή στοιχείων που κάθε φορά χρειάζεται να επικυρώνονται από το Ελληνικό Προξενείο.

Παρόμοιες καταγγελίες είχε φέρει στη δημοσιότητα επανειλημμένα ο η ιστοσελίδα Νέος Κόσμος. Το 2016, ο τότε επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού κ. Κόκκινος, σε επίσκεψη που είχε κάνει στην Αυστραλία είχε δηλώσει:

«Δυστυχώς, λόγω της κρίσης, δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι αποφάσισαν να συνταξιοδοτηθούν. Έτσι παρατηρείται καθυστέρηση -και λόγω μειωμένου προσωπικού- στην αξιολόγηση των αιτήσεών τους. Καθυστερεί, λοιπόν, η καταβολή των συντάξεων στους δικαιούχους τους στην Ελλάδα και κατ’ επέκταση και στην Αυστραλία» είχε δηλώσει ο κ. Κόκκινος. Πάντως -είχε διαβεβαιώσει ότι- το πρόβλημα είναι «προσωρινό» και θα ξεπεραστεί.»

Παρά το γεγονός ότι πέρασαν 5 χρόνια από την επίσκεψη του, το πρόβλημα συνεχίζει να ταλαιπωρεί τους ομογενείς συνταξιούχους που αν μη τι άλλο είναι σκανδαλώδης ασέβεια προς τους ηλικιωμένους συμπατριώτες μας να υποβάλλονται σε μια τέτοια δοκιμασία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περίπτωση των συνταξιούχων Νικόλαου και Ελένης Βαγενά οι οποίοι πήραν, μετά από χρονοβόρα διαδικασία, μια πενιχρή σύνταξη κάνοντας χρήση του δικαιώματος που τους παρείχε η διακρατική συμφωνία του 2007 μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας. Το 2017 όμως, για λόγους ανεξήγητους η σύνταξή τους διακόπηκε.

Με επιστολή που έστειλαν στις αρχές Φεβρουαρίου τρέχοντος έτους στο ΕΦΚΑ, Τμήμα Μητρώου Συνταξιούχων, ζήτησαν εξηγήσεις για να μάθουν τους λόγους που η σύνταξή τους διακόπηκε από το 2017.

Συγκεκριμένα αναφέρουν μεταξύ των άλλων στην επιστολή αυτή ότι έστειλαν όλα τα στοιχεία που τους ζητήθηκαν. Ο κ. Νίκος Βαγενάς μας δήλωσε τα ακόλουθα:

1. Στις 25/9/2017 σας στείλαμε την απαιτούμενη εξουσιοδότηση για την Τράπεζα Πειραιώς.

2. Στις 15/6/2018 στείλαμε βεβαίωση ότι είμαστε εν ζωή σφραγισμένη από το Ελληνικό Προξενείο.

3. Στις 9/8/2019 στείλαμε εκ νέου βεβαίωση ότι είμαστε εν ζωή και πάλι σφραγισμένη από το Προξενείο.

4. Στις 28/01/2020 στείλαμε στην Τράπεζα Πειραιώς τα ακόλουθα στοιχεία σφραγισμένα από το Προξενείο:

· Αίτηση αλλαγών ατομικών στοιχείων

· Εντολή εξουσιοδότηση

· Αυτοπιστοποίηση

· Δείγμα υπογραφής

5. Στις 28/01/2021 στείλαμε εκ νέου στο ΕΦΚΑ σφραγισμένη από το Προξενείο βεβαίωση ότι είμαστε εν ζωή.

«Παρά το γεγονός ότι τηρήσαμε τη διαδικασία και υποβάλαμε όλα τα στοιχεία που μας ζητήθηκαν-δήλωσε ο κ. Νίκος Βαγενάς- η σύνταξη ακόμη δεν λέει να ‘ερθει. Επί πλέον αξίζει να αναφερθεί ότι η όλη υπόθεση με την παροχή των στοιχείων είχε και ένα υπολογίσιμο κόστος το οποίο ξεπέρασε τα 500 δολάρια. Αγαπούμε την Πατρίδα μας, δεν θέλουμε να προβαίνουμε σε δημόσιες καταγγελίες αλλά η υπομονή μας ξεπέρασε κάθε λογικό όριο. Πριν λίγες μέρες», κατέληξε ο κ.Νίκος Βαγενάς, «επισκέφθηκα το Ελληνικό Προξενείο για την ίδια υπόθεση και πάλι μου συνέστησαν να κάνω υπομονή!»

Είναι εντελώς απαράδεκτο Υπηρεσίες του Ελληνικού Κράτους να συμπεριφέρονται με τόση αναλγησία σε Έλληνες και μάλιστα σε ανθρώπους που το βάρος των χρόνων δεν επιτρέπεται να υποβάλλονται σε τέτοια ταλαιπωρία. Ο κ. Νίκος Βαγενάς είναι ένα άτομο με πολύ καλές οργανωτικές ικανότητες και γι αυτό κράτησε όλα τα στοιχεία και τις ακριβείς ημερομηνίες που υπέβαλε στις αρμόδιες Αρχές. Άλλοι όμως που δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα είναι αδύνατον να αντιμετωπίσουν την ανοργανωσιά και ανευθυνότητα της Ελληνικής γραφειοκρατίας.

Πηγή:neoskosmos,Adologala.gr

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Αεροδρόμιο Λάρνακας : Εντοπισμός και κατάσχεση 16 κιλών κάνναβης – Συνελήφθησαν δύο γυναίκες

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 27 / 4 / 2021 , 0:08 από news_room Στη σύλληψη δύο γυναικών ηλικίας 30 και 26 ετών, προχώρησε σήμερα η Αστυνομία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος, παράνομης εισαγωγής, προμήθειας, κατοχής και κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια. Συγκεκριμένα, γύρω στη […]

Είκοσι χρόνια χωρίς τον Ντίνο Ηλιόπουλο

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 29 / 5 / 2021 , 13:12 από news_room Ήταν ένας από τους πιο χαρισματικούς ηθοποιούς της μεταπολεμικής εποχής, μίας θαυμαστής γενιάς που έφτιαξε τον μύθο του παλιού ελληνικού κινηματογράφου, παρότι τα μέσα ήταν ελάχιστα, τα σενάρια λειψά, οι περισσότεροι σκηνοθέτες χωρίς την απαραίτητη επάρκεια, αλλά και μιας […]

Pin It on Pinterest