27 °C Athens, GR
13/06/2021

Τελευταια Νέα
To «Άδολο Γάλα» εβδομαδιαία ενημερωτική πύλη ειδήσεων – ADOLOGALA.GR Συνάντηση του Υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ. με την Πρέσβη της Δημοκρατίας της Αλβανίας Εξιτήριο έλαβε ο Μητροπολίτης Περιστερίου – Επέστρεψε κανονικά στις υποχρεώσεις του Αμερικανός αξιωματούχος: Η G7 επιτυγχάνει συναίνεση για το ντάμπινγκ στην Κίνα – Adologala.gr Ζάκυνθος: Προφυλακίστηκε ένας 39χρονος για τη δολοφονία της 37χρονης Χριστίνας Κλουτσινιώτη Η ΓΣΕΕ για την παγκόσμια ημέρα κατά της παιδικής εργασίας – Adologala.gr Ξεκίνησε η προβολή της «ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» στις όψεις κτιρίων 18 πόλεων σε όλη την Ελλάδα Ολοκλήρωση Άσκησης ΤΑΜΣ-ΤΑΑΣ «ΝΙΚΗΤΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΑ 2021» – Adologala.gr Μνήμη του Αγίου Ονουφρίου του Αιγυπτίου & Πέτρου του εν Άθων στον Μητροπολιτικό Ναό της Χαλκίδας Πατριάρχης Αντιοχείας: Να βρεθεί γρήγορα λύση στη δύσκολη κατάσταση του Λιβάνου – Adologala.gr Επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στους Δελφούς – Adologala.gr

Για καθυστέρηση και αδιαφορία απονομής συντάξεων από τον ΕΦΚΑ διαμαρτύρονται ομογενείς της Αυστραλίας

Για καθυστέρηση και αδιαφορία απονομής συντάξεων από τον ΕΦΚΑ διαμαρτύρονται ομογενείς της Αυστραλίας

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 6 / 4 / 2021 , 15:01 από news_room

Παράπονα Ομογενών για ελληνική αργοπορία στη χορήγηση συντάξεων:

Μελβούρνη.– H διακρατική συμφωνία Ελλάδας-Αυστραλίας, που υπέγραψαν οι κυβερνήσεις Κώστα Καραμανλή και Τζον Χάουαρντ, συνεχίζει και προκαλεί προβλήματα σε ομογενείς που πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν. Πρόκειται για ομογενείς που βρίσκονται σε βαθύ γήρας. Η αδιαφορία και απραξία της αρμόδιας Υπηρεσίας ΕΦΚΑ και συγκεκριμένα του Τμήματος Μητρώου Συνταξιούχων, καθυστερεί αδικαιολόγητα τη χορήγηση συντάξεων σε Έλληνες συνταξιούχους και τους ταλαιπωρεί αφάνταστα με την υποβολή στοιχείων που κάθε φορά χρειάζεται να επικυρώνονται από το Ελληνικό Προξενείο.

Παρόμοιες καταγγελίες είχε φέρει στη δημοσιότητα επανειλημμένα ο η ιστοσελίδα Νέος Κόσμος. Το 2016, ο τότε επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Αποδήμου Ελληνισμού κ. Κόκκινος, σε επίσκεψη που είχε κάνει στην Αυστραλία είχε δηλώσει:

«Δυστυχώς, λόγω της κρίσης, δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι αποφάσισαν να συνταξιοδοτηθούν. Έτσι παρατηρείται καθυστέρηση -και λόγω μειωμένου προσωπικού- στην αξιολόγηση των αιτήσεών τους. Καθυστερεί, λοιπόν, η καταβολή των συντάξεων στους δικαιούχους τους στην Ελλάδα και κατ’ επέκταση και στην Αυστραλία» είχε δηλώσει ο κ. Κόκκινος. Πάντως -είχε διαβεβαιώσει ότι- το πρόβλημα είναι «προσωρινό» και θα ξεπεραστεί.»

Παρά το γεγονός ότι πέρασαν 5 χρόνια από την επίσκεψη του, το πρόβλημα συνεχίζει να ταλαιπωρεί τους ομογενείς συνταξιούχους που αν μη τι άλλο είναι σκανδαλώδης ασέβεια προς τους ηλικιωμένους συμπατριώτες μας να υποβάλλονται σε μια τέτοια δοκιμασία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περίπτωση των συνταξιούχων Νικόλαου και Ελένης Βαγενά οι οποίοι πήραν, μετά από χρονοβόρα διαδικασία, μια πενιχρή σύνταξη κάνοντας χρήση του δικαιώματος που τους παρείχε η διακρατική συμφωνία του 2007 μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας. Το 2017 όμως, για λόγους ανεξήγητους η σύνταξή τους διακόπηκε.

Με επιστολή που έστειλαν στις αρχές Φεβρουαρίου τρέχοντος έτους στο ΕΦΚΑ, Τμήμα Μητρώου Συνταξιούχων, ζήτησαν εξηγήσεις για να μάθουν τους λόγους που η σύνταξή τους διακόπηκε από το 2017.

Συγκεκριμένα αναφέρουν μεταξύ των άλλων στην επιστολή αυτή ότι έστειλαν όλα τα στοιχεία που τους ζητήθηκαν. Ο κ. Νίκος Βαγενάς μας δήλωσε τα ακόλουθα:

1. Στις 25/9/2017 σας στείλαμε την απαιτούμενη εξουσιοδότηση για την Τράπεζα Πειραιώς.

2. Στις 15/6/2018 στείλαμε βεβαίωση ότι είμαστε εν ζωή σφραγισμένη από το Ελληνικό Προξενείο.

3. Στις 9/8/2019 στείλαμε εκ νέου βεβαίωση ότι είμαστε εν ζωή και πάλι σφραγισμένη από το Προξενείο.

4. Στις 28/01/2020 στείλαμε στην Τράπεζα Πειραιώς τα ακόλουθα στοιχεία σφραγισμένα από το Προξενείο:

· Αίτηση αλλαγών ατομικών στοιχείων

· Εντολή εξουσιοδότηση

· Αυτοπιστοποίηση

· Δείγμα υπογραφής

5. Στις 28/01/2021 στείλαμε εκ νέου στο ΕΦΚΑ σφραγισμένη από το Προξενείο βεβαίωση ότι είμαστε εν ζωή.

«Παρά το γεγονός ότι τηρήσαμε τη διαδικασία και υποβάλαμε όλα τα στοιχεία που μας ζητήθηκαν-δήλωσε ο κ. Νίκος Βαγενάς- η σύνταξη ακόμη δεν λέει να ‘ερθει. Επί πλέον αξίζει να αναφερθεί ότι η όλη υπόθεση με την παροχή των στοιχείων είχε και ένα υπολογίσιμο κόστος το οποίο ξεπέρασε τα 500 δολάρια. Αγαπούμε την Πατρίδα μας, δεν θέλουμε να προβαίνουμε σε δημόσιες καταγγελίες αλλά η υπομονή μας ξεπέρασε κάθε λογικό όριο. Πριν λίγες μέρες», κατέληξε ο κ.Νίκος Βαγενάς, «επισκέφθηκα το Ελληνικό Προξενείο για την ίδια υπόθεση και πάλι μου συνέστησαν να κάνω υπομονή!»

Είναι εντελώς απαράδεκτο Υπηρεσίες του Ελληνικού Κράτους να συμπεριφέρονται με τόση αναλγησία σε Έλληνες και μάλιστα σε ανθρώπους που το βάρος των χρόνων δεν επιτρέπεται να υποβάλλονται σε τέτοια ταλαιπωρία. Ο κ. Νίκος Βαγενάς είναι ένα άτομο με πολύ καλές οργανωτικές ικανότητες και γι αυτό κράτησε όλα τα στοιχεία και τις ακριβείς ημερομηνίες που υπέβαλε στις αρμόδιες Αρχές. Άλλοι όμως που δεν έχουν αυτή τη δυνατότητα είναι αδύνατον να αντιμετωπίσουν την ανοργανωσιά και ανευθυνότητα της Ελληνικής γραφειοκρατίας.

Πηγή:neoskosmos,Adologala.gr

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Κορονοϊός: Στη ΜΕΘ ο μητροπολίτης Καστοριάς Σεραφείμ

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 22 / 12 / 2020 , 11:11 από news_room Στη ΜΕΘ του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκε ο μητροπολίτης Καστοριάς Σεραφείμ, αφού, η υγεία του επιδεινώθηκε αιφνιδίως τα ξημερώματα της Κυριακής. Ο μητροπολίτης προσβλήθηκε από κορονοϊό και στις 9 Δεκεμβρίου, για προληπτικούς λόγους, μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Η […]

Επίσκοπος Ιλίου εξελέγη ο Αρχιμανδρίτης π. Ραφαήλ Παβούρης

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 17 / 2 / 2021 , 2:26 από news_room Επίσκοπο ὑπό τόν τίτλον τῆς πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Ἐπισκοπῆς Ἰλίου εξέλεξε η Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως τον Πανοσιολ. Ἀρχιμανδρίτη κ. Ραφαήλ Παβούρη (ἐκ Λέσβου) . Διαβάστε την απόφαση πατώντας εδώ  Ακολουθήστε μας :

Pin It on Pinterest