32 °C Athens, GR
30/07/2021

Τελευταια Νέα
Σταθερά αυξανόμενη η εμπιστοσύνη των αναγνωστών στο ADOLOGALA.GR AHEPA-99ο Συνέδριο : Τιμητική εκδήλωση στο Μουσείο της Ακρόπολης Ποιμαντορική Εγκύκλιος Μητροπολίτη San Francisco Γεράσιμου για την περίοδο του 15Αυγούστου – Adologala.gr Την Αναπληρώτρια Πρωθυπουργό του Λιβάνου Zeina Akar δέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος – Adologala.gr Ανοιχτά οι Οργανωμένες Παραλίες αυτό το Σαββατοκύριακο, και τη Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021 Μέτρα για την προστασία των υπαλλήλων του Δημόσιου Τομέα από τις υψηλές θερμοκρασίες λόγω καύσωνα – Τι προβλέπει η Εγκύκλιος του ΥπΕσ. Η ψήφος των απόδημων Ελλήνων στο επίκεντρο της ομιλίας του ΥΠΕΣ στη 13η  Γενική Συνέλευσης της Πα.Δ.Ε.Ε. Παρουσία του Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη η τελετή Αποφοίτησης του Πανεπιστημίου του Μπαλαμάντ – Adologala.gr Μήνυμα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου για την Επέτειο των 1033 χρόνων από το Βάπτισμα των Ρως Άγιοι Τόποι : Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στα Ερείπια Βυζαντινού Ιερού Ναού 5ου Αιώνος στη πόλη Ashdod – Adologala.gr Συνολικά 802 αιτήσεις, αξίας €200 εκατ. εγκρίθηκαν υπό το Σχέδιο Εστία

Αυστραλίας Μακάριος για το Νίκο Μαγγίνα: Προπέμπουμε σήμερα ένα κοσμοκαλόγερο.

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 13 / 4 / 2021 , 17:07 από news_room

Αυστραλίας Μακάριος για το Νίκο Μαγγίνα: Προπέμπουμε σήμερα ένα κοσμοκαλόγερο.

            Με μεγάλη θλίψη και πόνο ψυχής έφτασε στην Αυστραλία το δυσάρεστο άγγελμα της κοιμήσεως του αειμνήστου Νικολάου Μαγγίνα, δημοσιογράφου και φωτογράφου του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου και φίλου του Αρχιεπισκόπου μας.

Ο Αρχιεπίσκοπος, σήμερα 13 Απριλίου, κατά την ώρα που ετελείτο η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Νικολάου στο Κοιμητήριο του Σισλί στην Κωνσταντινούπολη, την ίδια ώρα (ώρα Αυστραλίας 19.00 μ.μ.) στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Σύδνεϋ, τέλεσε Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του. Στο τέλος του Τρισαγίου ο Σεβασμιώτατος, καθαρά συγκινημένος, είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

Προπέμπεται σήμερα στην τελευταία του κατοικία ένας καλός συνεργάτης του Οικουμενικού μας Πατριάρχου αλλά και της Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως, ο οποίος για πολλά χρόνια εργάστηκε αφιλοκερδώς, διεκδικώντας, ως μόνη ανταμοιβή του, την αγάπη και την ευαρέσκεια του Πατριάρχου μας, την αγάπη και την ευχαριστία της Ιεραρχίας. Είμαστε νοερώς παρόντες στο Σισλί, τούτη την ώρα ,για να δώσουμε κι εμείς τον τελευταίο ασπασμό στον μακαριστό Νικόλαο, ιστάμενοι δίπλα στον Πατριάρχη μας, στην σεπτή Ιεραρχία, στους κληρικούς της Πατριαρχικής Αυλής, στον κλήρο και τον ευλογημένο λαό της Αρχιεπισκοπής Κωνσταντινουπόλεως.

Τα πρόσωπα της Πατριαρχικής Αυλής άλλαζαν κατά καιρούς αλλά η χαμογελαστή φυσιογνωμία του μακαριστού Νικολάου ήταν σταθερά δίπλα στον Πατριάρχη του Γένους, για να καταγράφει με το φωτογραφικό φακό, στις σελίδες της ιστορίας, τα ευχάριστα και τα δυσάρεστα γεγονότα της Μητρός Εκκλησίας και την σταυροαναστάσιμη πορεία του Πατριάρχου μας. Δεν υπάρχει κάποιος που γνωρίζει τον Πατριάρχη και παράλληλα δεν γνώρισε και το Νίκο Μαγγίνα. Πάντα παρών, με διάθεση όχι μόνο να αποθανατίζει τις στιγμές αλλά να τις παρουσιάσει με τέτοιο τρόπο, ώστε να εξάγεται, κάθε φορά, το καλύτερο αποτέλεσμα για το Οικουμενικό Πατριαρχείο, σε επικοινωνιακό και ιστορικό επίπεδο. Είχε πάθος με το Πατριαρχείο και τα προνόμιά του. Δεν δεχόταν εκπτώσεις και κάποιες φορές, όταν, κατά την κρίση του, κάτι γινόταν στραβά, μάς ήλεγχε: “Καλά τι κάνετε εκεί; Πάτε να κάνετε ζημιά στον Πατριάρχη και στο Πατριαρχείο;”.

Ήταν αφοσιωμένος, πιστός, εργατικός, παραδοσιακός, ευλαβής, συνετός, διακριτικός, εχέμυθος, φίλος, ταπεινός, ανιδιοτελής και γεμάτος αγάπη. Ταυτισμένος και ζυμωμένος με την Πατριαρχική Αυλή. Δεν ήταν κληρικός αλλά ζούσε ως κληρικός. Ήταν ένας σύγχρονος κοσμοκαλόγερος. Ναι! Σήμερα προπέμπουμε στην αιωνιότητα ένα κοσμοκαλόγερο, ο οποίος ποτέ δεν είχε προσωπική ζωή αλλά η ζωή του ήταν ταυτισμένη με τη ζωή και την πορεία του Πατριάρχου και της Εκκλησίας. Ήταν ο άνθρωπος του Θεού.

Ο Θεός να τον αναπαύσει.

Αιωνία σου η μνήμη αοίδιμε Νικόλαε.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Το Ανακοινωθέν της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου – Adologala

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 1 / 12 / 2020 , 22:33 από adologala.gr Ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου μετά την λήξη της έκτακτης συνεδρίασης της 1ης Δεκεμβρίου 2020: Ἡ Ἱερὰ Σύνοδος τῆς Ἐκκλησίας τῆς Κύπρου συνῆλθε σήμερα Τρίτη, 01 Δεκεμβρίου 2020, εἰς ἔκτακτο συνεδρία, ὑπὸ τὴν προεδρία τῆς Α.Μ. […]

23 έως 25 Ιουνίου 2021 θα συνεδριάσει η Αγία & Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 17 / 6 / 2021 , 21:10 από news_room Συνέρχεται από την Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021 έως και την Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2021 στην Ιερά  Μονή Αγίας Τριάδος Χάλκης, όπου και η ιστορική Θεολογική Σχολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου, η Αγία και Ιερά Σύνοδος, υπό την προεδρία της Α.Θ.Π […]

Pin It on Pinterest