20 °C Athens, GR
13/05/2021

Τελευταια Νέα
To «Άδολο Γάλα» γίνεται εβδομαδιαία ενημερωτική πύλη ειδήσεων – ADOLOGALA.GR Ο Πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Ζντράβκο Κριβοκάπιτς επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο – Τι συζήτησαν «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»: Από σήμερα η υποβολή δηλώσεων για τον Μάιο Υπ. Παιδείας: Το πρόγραμμα των Πανελληνίων ΗΠΑ-Έκθεση για τις θρησκευτικές ελευθερίες: Θετική στάση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στην εβραϊκή κοινότητα Συναγερμός για ρουκέτες στο βόρειο Ισραήλ Τέλος στα SMS – Μέτρα χαλαρώνουν και άλλα αίρονται – Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις στα νησιά & την επαρχία Είκοσι & Επτά έτη από την προς κύριον εκδημία του μητροπολίτη Διδυμοτείχου κυρού Κωνσταντίνου Πούλου Μητροπολίτης Μόρφου: «Ούτε έχω εμβολιαστεί μέχρι σήμερα, ούτε σκοπεύω να το κάνω στο μέλλον» Μία Γέφυρα Μουσικής πάνω από την Συγγρού Vol. 6 – Live YouTube premiere την Πέμπτη 20 Μαΐου 2021 στις 21:00 Ιεροσόλυμα : Ο Πατριάρχης Θεόφιλος στην εκδήλωση προς τιμήν της Ημέρας της Νίκης στην έδρα του Ρώσου Πρέσβη

Ανάγκη πρόσβασης σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές & διαδίκτυο από όλους – Άρθρο του Χριστόφορου Ρίμπα

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 13 / 4 / 2021 , 20:14 από news_room

Εποχή της διαδικτυακής ευκολίας ή δυσκολίας ;

Άρθρο του Χριστόφορου Ρίμπα στο adologala.gr για την ενίσχυση των πολιτών με την υπηρεσία του διαδικτύου και τη χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή.

Του Χριστόφορου Ρίμπα:

Έχει γίνει πολύ γνωστό πλέον το μέσο για την επίλυση χιλιάδων αιτημάτων πολιτών. Ο ηλεκτρονικός υπολογιστής είναι αυτό το μέσο που καλούνται εκατομμύρια Έλληνες να γνωρίζουν για να μπορούν να συμμετάσχουν στις διαδικτυακές συναλλαγές μέσω τραπεζών, η με σελίδες της κυβέρνησης για φορολογικά θέματα όπως το taxisnet ή το ermis.gov το οποίο είναι η πλατφόρμα ηλεκτρονικής αναζήτησης πιστοποιητικών από το δημόσιο. Σε αυτό έρχονται να προστεθούν και οι ηλεκτρονικές αιτήσεις στην διαδικτυακή πύλη της Ελληνικής Αστυνομίας για άδειες τις οποίες εκδίδει ή από την στρατολογία για πιστοποιητικά ολοκλήρωσης της θητείας του πολίτη και χιλιάδες ακόμα αφού σήμερα ανακοινώθηκε ότι δημιουργήθηκαν ακόμα ογδόντα εφαρμογές ψηφιακής ευκολίας.

Στο άρθρο αυτό όμως που συζητούμε περί της ψηφιακής ευκολίας πρέπει να αναφερθούμε και στο γεγονός ότι αφού χιλιάδες επιχειρήσεις έκλεισαν και χιλιάδες ή εκατομμύρια δεν εργάζονται και τα εισοδήματα των πολιτών έχουν τεράστιες απώλειες πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν ότι χρειάζεται και ο ηλεκτρονικός υπολογιστής για να κάνει κανείς μία αίτηση σε οποιαδήποτε υπηρεσία αναζήτησης εγγράφου ή δήλωσης σε εφαρμογή ιδιότητας όπως π.χ των επιστημόνων για το βοήθημα που λαμβάνουν κλπ. Υπολογιστής λοιπόν το κινητήριο μέσο και το βασικότερο που πρέπει να αντιληφθεί κανείς με τις επιπτώσεις της πανδημίας που δεν είναι άλλες από την φτώχεια και την ανεργία η οποία φέρνει την αδυναμία πολλών πολιτών να έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και το σημαντικότερο να μην έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Την εποχή της πρωθυπουργίας του Αντώνη Σαμαρά είχε εξαγγελθεί και επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είχε ξεκινήσει και υλοποιούνταν πρόγραμμα σε δήμους δωρεάν ίντερνετ για τους νέους και όλους τους πολίτες που το χρειάζονται. Οι δήμοι και οι κοινότητες φαίνεται ότι συμμετείχαν και το ξεκίνησαν αλλά την στιγμή της πανδημίας χιλιάδες δεν έχουν ίντερνετ. Είδαμε σε τηλεοπτικούς σταθμούς μητέρες με το παιδί τους να κατεβαίνουν στην πυλωτή της πολυκατοικίας τους και με δανεικό κωδικό πρόσβασης από παρακείμενα καταστήματα η σπίτια να συνδέονται στο διαδίκτυο για να παρακολουθήσουν από tablet τα μαθήματα τους τα παιδιά τους.

Την ώρα λοιπόν που προστίθενται στον προϋπολογισμό της κυβέρνησης τα 3 δίς ευρώ για την ενίσχυση και την αποκατάσταση από την πανδημία των πληττόμενων νοικοκυριών πρέπει να ληφθούν και μέτρα για την δωρεάν διάθεση διαδικτύου στους πολίτες. Ο πρωθυπουργός κ.Κυριάκος Μητσοτάκης όταν είχε ξεκινήσει το πρώτο lockdown τον Μάρτιο 2020 είχε δημόσια ζητήσει δωρεάν τηλεοπτικά προγράμματα από τις εταιρίες τηλεοπτικού περιεχομένου αλλά τώρα φαίνεται πώς είναι εξίσου σημαντικό να αποκαταστήσει τους πολίτες με το αναγκαίο για την ψηφιακή εποχή που διανύουμε αγαθό της πρόσβασης στο διαδίκτυο και βέβαια να μην χορηγούνται voucher 200 ευρώ μόνο σε μαθητές αλλά σε όλους τους φοιτητές όλων των πανεπιστημίων της χώρας όλων των ηλικιών.

Πρέπει για να γίνει γνωστό ότι για να κλείσει κάποιος ραντεβού πρέπει να έχει υπολογιστή και διαδίκτυο γιατί αν δεν έχει θα πρέπει τα ΚΕΠ να κατακλυστούν από πολίτες οι οποίοι θα αναμένουν την σειρά τους. Επειδή δεν συμβαίνει ο συνωστισμός στα ΚΕΠ αλλά η αδιαθεσία μερικών πολιτών να εμβολιαστούν πρέπει να γίνει κατανοητό ότι μέσα σε αυτούς υπάρχουν και πολλοί που δεν έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και πόσο μάλλον στο διαδίκτυο.

Το 2021 η ψηφιακή εποχή έχει τόσο εξελιχθεί που γίνεται ολοένα και καλύτερη, βλέπε εποχή 5G. Η ανάγκη όμως για καλύτερη και γρηγορότερη πρόσβαση στο διαδίκτυο προϋποθέτει και την ανάγκη πρόσβασης στην αγορά εργασίας πράγμα που αυτή την στιγμή δεν είναι δυνατόν. Είναι αναγκαίο να διασφαλιστεί και η πρόσβαση στο διαδίκτυο και η πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή από το σύνολο των πολιτών της χώρας.

Πηγή: adologala.gr

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς & Φαλήρου Σεραφείμ για την πολιτική του Τούρκου Προέδρου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 26 / 3 / 2021 , 22:20 από news_room Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΑ  ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥ           Εἶναι προκλητική ἡ δῆθεν διεθνής ἀπορία, γιά τήν πολιτική τοῦ Προέδρου Ἐρντογάν, τῆς γείτονος χώρας, στά […]

Νέο Πόνημα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ με τίτλο «Το Απόλυτο Υπαρξιακόν Ερώτημα:Υπάρχει Θεός;Ποιός Είναι;»

Νέο Πόνημα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ με τίτλο « Το Απόλυτο Υπαρξιακόν Ερώτημα: Υπάρχει Θεός; Ποιός Είναι; »

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 15 / 12 / 2020 , 13:27 από news_room ΝΕΟ ΠΟΝΗΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΩΣ κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ: «ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΥΠΑΡΞΙΑΚΟΝ ΕΡΩΤΗΜΑ: ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ; ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ;» Δόθηκε στήν κυκλοφορία δωρεάν, μέσῳ διαδικτύου τοῦ ἱστοτόπου τῆς καθ’ ἡμᾶς Ἱερᾶς Μητροπόλεως imp.gr, τό νέο πόνημα τοῦ Σεβ. Μητροπολίτου Πειραιῶς κ. Σεραφείμ […]

Pin It on Pinterest