26 °C Athens, GR
26/09/2022

Έναρξη προγράμματος διαδικτυακών μαθημάτων για μαθητές και μαθήτριες σε μη σχολικό χρόνο

Έναρξη προγράμματος διαδικτυακών μαθημάτων για μαθητές και μαθήτριες σε μη σχολικό χρόνο

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 5 / 4 / 2021 , 7:35 από news_room

Έναρξη προγράμματος διαδικτυακών μαθημάτων για μαθητές και μαθήτριες σε μη σχολικό χρόνο

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου απηύθυνε χθες Σάββατο χαιρετισμό κατά την έναρξη του προγράμματος διαδικτυακών μαθημάτων για μαθητές και μαθήτριες σε μη σχολικό χρόνο.

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι: «Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας παρουσιάζει σήμερα και υλοποιεί ένα πρόγραμμα, μια αναγκαιότητα, η οποία προέκυψε εν μέσω πανδημίας, με τη λειτουργία του προγράμματος διαδικτυακών μαθημάτων, του Ψηφιακού Σχολείου, για μαθητές/μαθήτριες διάφορων βαθμίδων, σε μη σχολικό χρόνο.

Στηρίζοντας τους μαθητές και τις μαθήτριες μας πολυεπίπεδα, αξιοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία και την εξ αποστάσεως σύγχρονη εκπαίδευση, προσφέρουμε θεματικές που είναι οριζόντιες, άπτονται πολλών γνωστικών αντικειμένων και ικανοποιούν διαγνωσμένες ανάγκες για τους μαθητές/μαθήτριες. Σκοπός μας να δώσουμε στα παιδιά όλων των βαθμίδων πρόσθετες, πολύτιμες γνώσεις».

Συνέχισε αναφέροντας ότι: «Στην πρώτη αυτή φάση θα προσφερθούν από τον Απρίλη μέχρι τον Ιούνιο, κάθε Σάββατο, δίωρες παρουσιάσεις σε θέματα Ασφάλειας στο Διαδίκτυο, Οδικής Ασφάλειας, Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Ψυχολογικής Ενδυνάμωσης των Παιδιών, Επιχειρηματικότητας και Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, θέματα Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης – Κλιματικής Αλλαγής, καθώς και σε θέματα που αφορούν στην Υγεία, και τις Εξαρτήσεις».

Σημείωσε πως η συμμετοχή των μαθητών/μαθητριών είναι εθελοντική και προέτρεψε όσο το δυνατόν περισσότερους και περισσότερες να αξιοποιήσουν αυτή την ευκαιρία και τους γονείς/κηδεμόνες τους, επίσης. Οι θεματικές του προγράμματος στην πορεία θα εμπλουτισθούν και διευρυνθούν. Παράλληλα ανέφερε ότι το Υπουργείο φροντίζει για την ψυχολογική στήριξη των παιδιών, ειδικά κατά την περίοδο της πανδημίας.

Σημείωσε πως το πρόγραμμα προσφέρεται από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, την Υπηρεσία Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας και την Υπηρεσία Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας αλλά και τους εξωτερικούς συνεργάτες τους οποίους και ευχαρίστησε ιδιαίτερα για την πολύτιμη συμβολή τους.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε, επίσης, προς την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και τον Αρχηγό Αστυνομίας Κύπρου, τον Πρόεδρο της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων, τον Πρόεδρο και τον Γενικό Διευθυντή του Συνδέσμου Τραπεζών, καθώς και σε όλους όσοι παρουσιάζουν τις θεματικές ενότητες».

«Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και κατά την επόμενη σχολική χρονιά, σε συνθήκες που όλοι ευχόμαστε να είναι ελεύθερες από την πανδημία, βάζοντας γερά θεμέλια για την ψηφιακή εκπαίδευση που χτίζουμε για τον τόπο μας», κατέληξε ο Υπουργός Παιδείας.

Τέλος, εγκαινιάζοντας την πρώτη διαδικτυακή παρουσίαση, ευχαρίστησε την κα Παναγιώτα Χατζηττοφή, Λειτουργό του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, εισηγήτρια του πολύ σημαντικού και επίκαιρου θέματος σχετικά με την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, καθώς και τους μαθητές και μαθήτριες για τη συμμετοχή τους.

Πηγή:Adologala.gr

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Ολοκληρώνεται σήμερα η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Βόρεια Ελλάδα - Adologala.gr

Ολοκληρώνεται σήμερα η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Βόρεια Ελλάδα – Adologala.gr

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 2 / 6 / 2022 , 10:43 από news_room Ολοκληρώνεται σήμερα η επίσκεψη της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου στην Βόρεια Ελλάδα. Ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης σήμερα το μεσημέρι πραγματοποίησε την ρίψη ενός δάφνινου στεφανιού στο Λιμάνι της Ν. Μηχανιώνας αποτίοντας με αυτόν τον τρόπο φόρο τιμής […]

Δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών μετά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Εξωτερικών του Λιβάνου Bou Habib

Δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών μετά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Εξωτερικών του Λιβάνου Bou Habib

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 23 / 4 / 2022 , 11:53 από news_room Δήλωση του Υπουργού Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη μετά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Εξωτερικών του Λιβάνου Εξοχότατε Υπουργέ Bou Habib, αγαπητέ Abdallah, Είναι πραγματικά με μεγάλη χαρά που φιλοξενώ σήμερα στη Λευκωσία τον Υπουργό Εξωτερικών της Δημοκρατίας του […]

Pin It on Pinterest