16 °C Athens, GR
11/04/2021

Τελευταια Νέα
To «Άδολο Γάλα» γίνεται εβδομαδιαία ενημερωτική πύλη ειδήσεων – ADOLOGALA.GR Εκοιμήθη ο φωτογράφος του Οικουμενικού Πατριάρχη, Νίκος Μαγγίνας ΗΠΑ: Τρία μικρά παιδιά βρέθηκαν θανάσιμα μαχαιρωμένα σε ένα διαμέρισμα στο Λος Άντζελες Την Δευτέρα η εξόδιος ακολουθία του Ιάκωβου Τσούνη Χειροτονία νέου Διακόνου στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας Εκδημία κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος π. Χαράλαμπου Μιχαήλ Διεθνής κατακραυγή για τον σκοτωμό του Δημοσιογράφου Γιώργου Καραιβάζ – Άρθρο του Χριστόφορου Ρίμπα Ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας για τον θάνατο του Πρίγκηπα Φιλίππου της Αγγλίας Λειτουργίες – Κηρύγματα Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου, 10-16 Απριλίου 2021 Εκδημία Μητροπολίτη Γέροντος Νικαίας κυρού Κωνσταντίνου – Αποφάσεις Οικουμενικού Πατριαρχείου Επίσκεψη του Γενικού Προξένου στο Σύδνεϋ στην Ι.Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας

Έναρξη προγράμματος διαδικτυακών μαθημάτων για μαθητές και μαθήτριες σε μη σχολικό χρόνο

Έναρξη προγράμματος διαδικτυακών μαθημάτων για μαθητές και μαθήτριες σε μη σχολικό χρόνο

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 5 / 4 / 2021 , 7:35 από news_room

Έναρξη προγράμματος διαδικτυακών μαθημάτων για μαθητές και μαθήτριες σε μη σχολικό χρόνο

Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομος Προδρόμου απηύθυνε χθες Σάββατο χαιρετισμό κατά την έναρξη του προγράμματος διαδικτυακών μαθημάτων για μαθητές και μαθήτριες σε μη σχολικό χρόνο.

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι: «Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας παρουσιάζει σήμερα και υλοποιεί ένα πρόγραμμα, μια αναγκαιότητα, η οποία προέκυψε εν μέσω πανδημίας, με τη λειτουργία του προγράμματος διαδικτυακών μαθημάτων, του Ψηφιακού Σχολείου, για μαθητές/μαθήτριες διάφορων βαθμίδων, σε μη σχολικό χρόνο.

Advertising:
ADOLOGALA.GR - Ειδήσεις από την Εκκλησία και τον Κόσμο

Στηρίζοντας τους μαθητές και τις μαθήτριες μας πολυεπίπεδα, αξιοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία και την εξ αποστάσεως σύγχρονη εκπαίδευση, προσφέρουμε θεματικές που είναι οριζόντιες, άπτονται πολλών γνωστικών αντικειμένων και ικανοποιούν διαγνωσμένες ανάγκες για τους μαθητές/μαθήτριες. Σκοπός μας να δώσουμε στα παιδιά όλων των βαθμίδων πρόσθετες, πολύτιμες γνώσεις».

Συνέχισε αναφέροντας ότι: «Στην πρώτη αυτή φάση θα προσφερθούν από τον Απρίλη μέχρι τον Ιούνιο, κάθε Σάββατο, δίωρες παρουσιάσεις σε θέματα Ασφάλειας στο Διαδίκτυο, Οδικής Ασφάλειας, Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Ψυχολογικής Ενδυνάμωσης των Παιδιών, Επιχειρηματικότητας και Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού, θέματα Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης – Κλιματικής Αλλαγής, καθώς και σε θέματα που αφορούν στην Υγεία, και τις Εξαρτήσεις».

Σημείωσε πως η συμμετοχή των μαθητών/μαθητριών είναι εθελοντική και προέτρεψε όσο το δυνατόν περισσότερους και περισσότερες να αξιοποιήσουν αυτή την ευκαιρία και τους γονείς/κηδεμόνες τους, επίσης. Οι θεματικές του προγράμματος στην πορεία θα εμπλουτισθούν και διευρυνθούν. Παράλληλα ανέφερε ότι το Υπουργείο φροντίζει για την ψυχολογική στήριξη των παιδιών, ειδικά κατά την περίοδο της πανδημίας.

Σημείωσε πως το πρόγραμμα προσφέρεται από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, την Υπηρεσία Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας και την Υπηρεσία Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας αλλά και τους εξωτερικούς συνεργάτες τους οποίους και ευχαρίστησε ιδιαίτερα για την πολύτιμη συμβολή τους.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες εξέφρασε, επίσης, προς την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και τον Αρχηγό Αστυνομίας Κύπρου, τον Πρόεδρο της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων, τον Πρόεδρο και τον Γενικό Διευθυντή του Συνδέσμου Τραπεζών, καθώς και σε όλους όσοι παρουσιάζουν τις θεματικές ενότητες».

«Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και κατά την επόμενη σχολική χρονιά, σε συνθήκες που όλοι ευχόμαστε να είναι ελεύθερες από την πανδημία, βάζοντας γερά θεμέλια για την ψηφιακή εκπαίδευση που χτίζουμε για τον τόπο μας», κατέληξε ο Υπουργός Παιδείας.

Τέλος, εγκαινιάζοντας την πρώτη διαδικτυακή παρουσίαση, ευχαρίστησε την κα Παναγιώτα Χατζηττοφή, Λειτουργό του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, εισηγήτρια του πολύ σημαντικού και επίκαιρου θέματος σχετικά με την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο, καθώς και τους μαθητές και μαθήτριες για τη συμμετοχή τους.

Πηγή:Adologala.gr

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Απόδοσις της Κοιμήσεως της Θεοτόκου – 23 Αυγούστου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 23 / 8 / 2020 , 17:45 από adologala.gr Κάθε χρόνο στις 23 Αυγούστου γιορτάζεται η Απόδοσις της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και η Εκκλησία κλείνει με την ίδια πανηγυρική διάθεση την Κοίμηση και τη Μετάσταση της Παναγίας (15 Αυγούστου). «Απόδοσις» στην εκκλησιαστική γλώσσα σημαίνει την ολοκλήρωση μιας μεγάλης […]

Το Κρυπτονόμισμα Bitcoin κάνει νέο υψηλό επίπεδο – ρεκόρ

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Η τιμή του bitcoin σκαρφάλωσε σε νέο υψηλό επίπεδο – ρεκόρ, μόλις μία ημέρα αφού είχε υπερβεί για πρώτη φορά το ορόσημο των 20.000 δολαρίων, εν μέσω αυξημένου ενδιαφέροντος από μεγάλους επενδυτές. Το πιο προβεβλημένο κρυπτονόμισμα του κόσμου εκτινάχθηκε κατά 10,5% στα 23.655 δολάρια, με τα κέρδη του να φθάνουν […]

Pin It on Pinterest