28 °C Athens, GR
21/05/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Οικουμενικός Πατριάρχης: «Χωρίς αγάπη και πνεύμα θυσίας και προσφοράς, τίποτε το αγαθόν δεν μπορεί να γίνει στον κόσμο» Κυριακή των Μυροφόρων στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων Επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ι.Μ. Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως Σε Ρώμη και Φλωρεντία η ΠτΔ Κ. Σακελλαροπούλου, στις 22 και 23 Μαΐου Λαμπρός εσπερινός Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον πανηγυρίζοντα Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Γλυφάδας Νεκρός ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί Συνάντηση Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Θεόδωρου Βάγια με Επίτιμους Αρχηγούς Π.Σ. Ο Πρέσβης της Κύπρου στην Αλβανία επέδωσε τα διαπιστευτήριά του Πρόσκληση παρέδωσε αντιπροσωπεία του Πατριαρχείου Βουλγαρίας στον Οικουμενικό Πατριάρχη 20 Μαϊου Παγκόσμια ημέρα κλινικών μελετών

Σύσταση Αστυνομίας για τα ζώα

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 19 / 3 / 2021 , 16:08 από news_room

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κα Έμιλυ Γιολίτη χαιρετίζει την ψήφιση, από την ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων, της σύστασης της Αστυνομίας για τα Ζώα.  Τα μέλη του ειδικού κλιμακίου στην Αστυνομία θα λάβουν ειδική εκπαίδευση ώστε να μπορούν να επιλαμβάνονται σοβαρά θέματα που αφορούν την ευημερία των ζώων.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, σε συνεργασία με την Αστυνομία, προχώρησε στη δημιουργία της Αστυνομίας για τα Ζώα, αναγνωρίζοντας την ανάγκη δημιουργίας ενός αποτελεσματικού θεσμού, που να μπορεί να ανταποκριθεί στην απαίτηση της κοινωνίας για την προστασία των ζώων και την τιμωρία εκείνων που κακοποιούν και κακομεταχειρίζονται τα ζώα.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, αρμοδιότητα της Αστυνομίας για τα Ζώα, θα είναι η διερεύνηση υποθέσεων κακοποίησης και κακομεταχείρισης ζώων, παγκύπρια. Τα μέλη της, θα λαμβάνουν κατά τον χρόνο του ορισμού τους από τον Αρχηγό Αστυνομίας και στη συνέχεια σε τακτά χρονικά διαστήματα, κατάλληλη και ειδική εκπαίδευση σε θέματα διερεύνησης υποθέσεων κακομεταχείρισης και κακοποίησης ζώων και θα συνεργάζονται με τις Επαρχιακές Επιτροπές Ευημερίας Ζώων και την Κοινοτική Αστυνόμευση.

Επίσης, το ΥΔΔΤ βρίσκεται στο στάδιο μελέτης, μαζί με την Αστυνομία και τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες, του εκσυγχρονισμού/ αύξησης των ποινών για την κακομεταχείριση, κακοποίηση και βασανισμό ζώων.

Μια άλλη θετική εξέλιξη είναι πως βρίσκεται στο τελικό στάδιο η υπογραφή και επικύρωση πρωτοκόλλου διερεύνησης καταγγελιών και παραπόνων για θέματα ευημερίας ζώων.  Η εφαρμογή του πρωτοκόλλου αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά τις διαδικασίες χειρισμού υποθέσεων παραμέλησης/ κακοποίησης ζώων και θα αποτελεί σημαντικό εργαλείο προς την ενδυνάμωση της προστασίας των ζώων στη χώρα μας.  Το πρωτόκολλο υπογράφουν όλες οι αρμόδιες Υπηρεσίες, δηλαδή το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες και η Αστυνομία. Αναμένεται να υπογραφεί και εφαρμοστεί εντός των επόμενων μηνών.

Σχετικά Άρθρα

Απόστρατος από τη Θεσσαλονίκη ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και προσφέρει φιλανθρωπικό έργο

Απόστρατος από τη Θεσσαλονίκη ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και προσφέρει φιλανθρωπικό έργο

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 1 / 8 / 2023 , 14:47 από news_room Ένα ταξίδι δώρο από τον πατέρα του, για την επιτυχία του στις πανελλήνιες εξετάσεις και την εισαγωγή του στη σχολή που επιθυμούσε, του άλλαξε τη ζωή ριζικά. Ο Δημήτρης Κατσαντώνης, απόστρατος του ελληνικού στρατού, έχει επισκεφθεί ήδη 65 χώρες σε κάθε γωνιά του κόσμου, […]

Επίσκεψη με ιστορικό χαρακτήρα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας στην «πόλη του χρυσού», Ballarat

Επίσκεψη με ιστορικό χαρακτήρα του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας στην «πόλη του χρυσού», Ballarat

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 16 / 8 / 2023 , 9:29 από news_room Την πόλη Ballarat, στη Βικτώρια, ένα ζωντανό «κύτταρο» του Ελληνισμού στην Αυστραλία το οποίο μετράει πάνω από ενάμιση αιώνα ζωής, επισκέφθηκε το Σάββατο, 12 Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ.κ. Μακάριος. Τα μέλη της ελληνορθόδοξης κοινότητος του Ballarat προϋπάντησαν τον Ποιμενάρχη τους έμπλεα συγκινήσεως […]