13 °C Athens, GR
12/04/2021

Τελευταια Νέα
To «Άδολο Γάλα» γίνεται εβδομαδιαία ενημερωτική πύλη ειδήσεων – ADOLOGALA.GR Εκοιμήθη ο φωτογράφος του Οικουμενικού Πατριάρχη, Νίκος Μαγγίνας ΗΠΑ: Τρία μικρά παιδιά βρέθηκαν θανάσιμα μαχαιρωμένα σε ένα διαμέρισμα στο Λος Άντζελες Την Δευτέρα η εξόδιος ακολουθία του Ιάκωβου Τσούνη Χειροτονία νέου Διακόνου στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας Εκδημία κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος π. Χαράλαμπου Μιχαήλ Διεθνής κατακραυγή για τον σκοτωμό του Δημοσιογράφου Γιώργου Καραιβάζ – Άρθρο του Χριστόφορου Ρίμπα Ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας για τον θάνατο του Πρίγκηπα Φιλίππου της Αγγλίας Λειτουργίες – Κηρύγματα Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου, 10-16 Απριλίου 2021 Εκδημία Μητροπολίτη Γέροντος Νικαίας κυρού Κωνσταντίνου – Αποφάσεις Οικουμενικού Πατριαρχείου Επίσκεψη του Γενικού Προξένου στο Σύδνεϋ στην Ι.Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας

Σύρου Δωρόθεος ο Β΄: «Χρέος μας να παραμένουμε μέσα στην Εκκλησία, έξω από την Οποία δεν υπάρχει ουδεμία σωτηρία»

Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 21 / 3 / 2021 , 21:58 από news_room

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως Ερμουπόλεως ιερούργησε σήμερα το πρωί ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄, με την παρουσία περιορισμένου αριθμού πιστών, τηρούντων τα μέτρα υγειονομικής προστασίας,μεταξύ των οποίων ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μάρκος Δαδάος, και την νοερή παρουσία πλήθους πιστών από τη Σύρο και τα άλλα νησιά της Μητροπόλεως, που παρακολουθούσαν την Θεία Λειτουργία απ’ ευθείας αναμεταδιδομένη, διά του περιφερειακού Τηλεοπτικού Σταθμού “SYROS TV1”, τους ύμνους της οποίας απέδωσε χορός Ιεροψαλτών, υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Βασ. Χασανδρινού .

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ υπογράμμισε ότι η σημερινή ημέρα μας υπενθυμίζει το χρέος μας να παραμένουμε μέσα στην Εκκλησία, έξω από την Οποία δεν υπάρχει ουδεμία σωτηρία και τόνισε ότι η Ορθοδοξία είναι η Εκκλησία, η Λατρεία, η Προσευχή και το Αγωνιστικό Φρόνημα των πιστών.
Επεκαλέσθη δε τις αναφορές του Αποστόλου Παύλου προς τους αποδέκτες των πρός Κορινθίους και Κολασσαείς επιστολών του για το από αιώνων αποκεκαλυμμένο μυστήριο της Εκκλησίας του Χριστού, παρατεινομένου ανά τους αιώνες, λέγοντας ότι εκφράζει τη μόνη Αλήθεια, που δεν είναι μια απρόσωπη και αφηρημένη έννοια, αλλά ταυτίζεται με το πρόσωπο του Χριστού, ο Οποίος διεκήρυξε ότι “εγώ ειμί η Αλήθεια”.

Advertising:
ADOLOGALA.GR - Ειδήσεις από την Εκκλησία και τον Κόσμο

Αφού, τέλος, συνεχάρη τους παρισταμένους πιστούς, οι οποίοι φέροντες επί των χειρών τους ιερές Εικόνες συλλιτάνευσαν εντός του Ναού μαζί με τους Ιερείς κατά την Τελετή του Συνοδικού της Ορθοδοξίας, τους παρεκάλεσε να διατηρήσουν την Ορθόδοξη πίστη ζωντανή μέσα στην καρδιά τους και να την μεταλαμπαδεύσουν στα παιδιά τους, τονίζοντας ότι η Εκκλησία είναι η Κιβωτός της Σωτηρίας και ότι με τη βιωματική συμμετοχή στη λατρευτική και μυστηριακή ζωή Της μπορούμε πράγματι να αντιμετωπίζουμε στη ζωή μας κάθε κίνδυνο και κάθε δυσκολία και να κατακτήσουμε τη σωτηρία.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Εκδημία κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος π. Χαράλαμπου Μιχαήλ

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 11 / 4 / 2021 , 10:35 από news_room ΕΚΟΙΜΗΘΗ ΕΝ ΚΥΡΙΩ Ο ΙΕΡΕΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΙΧΑΗΛ- ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ Ι. Ν. ΑΓ. ΙΩΑΝ. ΘΕΛΟΓΟΥ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΔΙΡΦΥΩΝ Με τα αισθήματα της κατ’ άνθρωπον λύπης, αγγέλεται η προς Κύριον εκδημία του αοιδίμου ήδη Ιερέως Χαραλάμπους Μιχαήλ, διατελέσαντος επί τριακονταετία […]

Ανακοίνωση για την μετατροπή της Μονής της Χώρας σε Τέμενος εξέδωσε η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης:

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 25 / 8 / 2020 , 18:35 από adologala.gr Ανακοίνωση για την μετατροπή της Μονής της Χώρας σε Τέμενος εξέδωσε η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης: Ακολουθήστε μας :

Pin It on Pinterest