16 °C Athens, GR
11/04/2021

Τελευταια Νέα
To «Άδολο Γάλα» γίνεται εβδομαδιαία ενημερωτική πύλη ειδήσεων – ADOLOGALA.GR Εκοιμήθη ο φωτογράφος του Οικουμενικού Πατριάρχη, Νίκος Μαγγίνας ΗΠΑ: Τρία μικρά παιδιά βρέθηκαν θανάσιμα μαχαιρωμένα σε ένα διαμέρισμα στο Λος Άντζελες Την Δευτέρα η εξόδιος ακολουθία του Ιάκωβου Τσούνη Χειροτονία νέου Διακόνου στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας Εκδημία κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος π. Χαράλαμπου Μιχαήλ Διεθνής κατακραυγή για τον σκοτωμό του Δημοσιογράφου Γιώργου Καραιβάζ – Άρθρο του Χριστόφορου Ρίμπα Ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας για τον θάνατο του Πρίγκηπα Φιλίππου της Αγγλίας Λειτουργίες – Κηρύγματα Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου, 10-16 Απριλίου 2021 Εκδημία Μητροπολίτη Γέροντος Νικαίας κυρού Κωνσταντίνου – Αποφάσεις Οικουμενικού Πατριαρχείου Επίσκεψη του Γενικού Προξένου στο Σύδνεϋ στην Ι.Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας

Στη Νότια Αυστραλία γιόρτασαν τα 200 χρόνια της Απελευθέρωσης

Στην Νότια Αυστραλία γιόρτασαν τα 200 χρόνια της Απελευθέρωσης

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 27 / 3 / 2021 , 3:38 από news_room

Οι μαθητές των ελληνικών κολεγίων έδωσαν το παρόν στην καθιερωμένη μαθητική παρέλαση. Φωτογραφίες: Jamieson Noutsatos

Ενωμένοι γιόρτασαν την επέτειο της 25ης Μαρτίου το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Νότια Αυστραλία μαζί με την Ιερά Αρχιεπισκοπή ΝΑ, ενώ έλαμψαν δια της απουσίας τους για μια ακόμα φορά τα μέλη και το ΔΣ της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Νότιας Αυστραλίας.

Advertising:
ADOLOGALA.GR - Ειδήσεις από την Εκκλησία και τον Κόσμο

Μετά την θεία λειτουργία και την δοξολογία που φέτος έλαβε χώρα την Κυριακή 21 Μαρτίου στον Ιερό Ναό των Αγίων Ραφαήλ και Ειρήνης στο Athelstone, η ομογένεια, η πολιτική ηγεσία και οι μαθητές των ελληνικών σχολείων της Αδελαΐδας, συγκεντρώθηκαν στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη War Memorial στο κέντρο της πόλης όπου ο βοηθός επίσκοπος Σινώπης Σιλουανός τέλεσε τρισάγιο και επιμνημόσυνη δέηση προς τιμήν των ηρώων της επανάστασης του 1821.

Αμέσως μετά, τον λόγο πήρε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Αδελαΐδα, κ. Γεώργιος Ψιάχας ο οποίος στην ομιλία του έκανε μνεία στους ήρωες του 1821 για την ανδρεία και το θάρρος που επέδειξαν κατά την διάρκεια του Αγώνα για την απελευθέρωση της Ελλάδας.

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Αδελαΐδα ξεκίνησε με κατάθεση στεφάνων από την πολιτική ηγεσία και τους πολιτειακούς συλλόγους

Αξίζει να σημειωθεί πως φέτος είναι η πρώτη φορά από το 1977 όπου ένας Έλληνας πρόξενος στην πολιτεία της ΝΑ συμφώνησε και αποδέχθηκε να παραβρεθεί σε εκδήλωση για την εθνική εορτή την οποία δεν είχε διοργανώσει το προξενείο και μάλιστα παρά το γεγονός πως σύμφωνα με έγκυρες πηγές, η πρόσκληση δεν έφτασε στον ίδιο παρά μόνο τρείς ημέρες από την εκδήλωση.

«Από την ίδρυση του το 1977 το προξενείο πάντα παίζει ενωτικό ρόλο και στο πλαίσιο αυτό πάντα προσπαθεί να βρει έναν τρόπο είτε για εκδηλώσεις που οργάνωνε είτε όταν προσκαλείτο με γνώμονα πάντα το στοιχείο της ενότητας του ελληνισμού. Δυστυχώς εδώ στην Αδελαΐδα για λόγους που είναι ήδη πολύ γνωστοί στην παροικία υπήρχαν δυσκολίες στο να οργανωθούν εκδηλώσεις με την συμμετοχή όλου του ελληνισμού δηλαδή κυρίως με την συμμετοχή ταυτόχρονα μελών της Αρχιεπισκοπής και της Κοινότητας» δήλωσε αποκλειστικά στον Νέο Κόσμο ο κ. Ψιάχας.

Ο Γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Αδελαΐδα κ. Γεώργιος Ψιάχας ήταν ο πρώτος που κατέθεσε στεφάνι υπέρ των πεσόντων

«Φέτος το προξενείο αναδεικνύεται ως ο μοναδικός φορέας του ελληνισμού στην Νότια Αυστραλία με ενωτικό ρόλο υπό την εξής έννοια: πρώτον είναι ο μοναδικός φορέας του ελληνισμού στην Νότια Αυστραλία ο οποίος έχει προσκαλέσει ομογενείς από όλους τους φορείς της παροικίας και στο οποίο ανταποκρίνονται όλοι και ο μοναδικός αντίστοιχα φορέας τον οποίο έχουν προσκαλέσει όλοι οι παροικιακοί φορείς και στους οποίους ανταποκριθήκαμε θετικά ως προξενείο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ψιάχας ο οποίος με την ευγενική στήριξη του πολιτειακού πρωθυπουργού Στήβεν Μάρσαλ, θα παραθέσει δεξίωση στο κοινοβούλιο της ΝΑ την Πέμπτη 25 Μαρτίου στις 17.00μμ.

«Δυστυχώς λόγω των περιορισμών του κορωνοϊού αναγκαζόμαστε να τηρήσουμε το όριο των 50 ατόμων κατά συνέπεια η εκδήλωση αυτή είναι περιορισμένη σε προσκεκλημένους και δεν μπορεί να είναι ανοικτή προς το κοινό γι’ αυτό εστάλησαν προσκλήσεις ονομαστικές σε θεσμικούς φορείς της ομογένειας» εξήγησε ο κ. Ψιάχας ο οποίος αποκάλυψε πως σκοπεύει να παραστεί και σε δεξίωση που θα παραθέσει η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Νότιας Αυστραλίας για να γιορτάσει την Ανεξαρτησία της Ελλάδας από τον τουρκικό ζυγό.

Στον επίσημο εορτασμό, στεφάνι υπέρ των πεσόντων, κατέθεσαν μεταξύ άλλων και ο υπουργός κ. David Pisoni, ο οποίος εκπροσώπησε τον πολιτειακό Πρωθυπουργό Στήβεν Μάρσαλ καθώς και ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Peter Malinauskas, ο ομοσπονδιακός βουλευτής, κ. Στάθης Γεωργανάς, ο πρώην πολιτειακός Θησαυροφύλακας Τομ Κουτσαντώνης και πολλά μέλη της κοινοβουλίου καθώς και πλειοψηφία εκπροσώπων των ελληνικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην Νότια Αυστραλία.

Μετά το πέρας της ομιλίας του κ. Ψιάχα, οι μαθητές των σχολείων της Αρχιεπισκοπής παρουσίασαν τη δική τους παρέλαση.

Ο βουλευτής του Εργατικού κόμματος και πρώην θησαυροφύλακας Τομ Κουτσαντώνης με τις θυγατέρες του κατέθεσαν στεφάνι

Εντύπωση και έκπληξη προκάλεσε η απουσία δύο κυριών της γερουσίας, ο λόγος για την βουλευτή του εργατικού κόμματος Ειρήνη Πνευματικού και την επίσης βουλευτή του SA BEST, Κωνσταντίνα Μπονάρου, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες δεν προσεκλήθησαν καν στην επίσημη εκδήλωση στην οποία φέτος δεν παραβρέθηκε ούτε ο πολιτειακός πρωθυπουργός Στήβεν Μάρσαλ αλλά ούτε και ο Κυβερνήτης της Νότιας Αυστραλίας και γνωστός φιλέλληνας Hieu Van Le καθώς και η Δήμαρχος Αδελαΐδας.

Τέλος, στον εορτασμό, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν παραβρέθηκε κανένας εκπρόσωπος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας ΝΑ. αφού σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΣ εκείνοι επέλεξαν να γιορτάσουν και πάλι χωριστά την ιστορική επέτειο το επόμενο Σάββατο 27 Μαρτίου στην αίθουσα του Ολύμπικ Χωλ.

Ο ομοσπονδιακός βουλευτής του Εργατικού κόμματος Στάθης Γεωργανάς

Τέλος με την στήριξη του γενικού προξενείου επικεφαλής των ομογενειακών συλλόγων έχουν προσκληθεί να παραβρεθούν σε εκδήλωση του Δημαρχείου του West Torrens, που θα γίνει το πρωί της Πέμπτης ανήμερα της 25ης Μαρτίου έπαρση της ελληνικής σημαίας έμπροσθεν του κτιρίου.

Η ελληνική σημαία θα κοσμεί το κτίριο του Δημαρχείου του West Torrens έως το τέλος του ημερολογιακού έτους.

πηγή:neoskosmos.com/panhellenicpost.com

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Τι γνωρίζετε για το παραδοσιακό ξύρισμα; – Ομογενής από την Αστόρια της Νέας Υόρκης μας μαθαίνει τα μυστικά στα Βίντεο του

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 30 / 12 / 2020 , 15:51 από news_room Ερώτημα που απασχολεί είναι το ξύρισμα άντρες και γυναίκες εδώ θα μιλήσουμε όμως για την καθαρά αντρική μορφή του ξυρίσματος και αυτό είναι το παραδοσιακό ξύρισμα.Ένας τρόπος για να απολαύσεις την περιποίηση του ξυρίσματος δεν είναι μόνο η επίσκεψη […]

Ιερά Μονή Παναγίας Κύκκου – Κύπρος

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 20 / 1 / 2021 , 4:44 από news_room Η Ιερά Μονή της Παναγίας του Κύκκου ή αλλιώς Ιερά Μονή Κύκκου ή ακόμα και Μονή Κύκκου, είναι μια από τις τρεις μεγαλύτερες και ιστορικότερες Ιερές Μονές της Κύπρου, ανδρώα, που ανήκει στην Εκκλησία της Κύπρου. Είναι επίσης μία από τις 5 Σταυροπηγιακές Μονές της Εκκλησίας της Κύπρου […]

Pin It on Pinterest