14 °C Athens, GR
30/11/2021

Τελευταια Νέα
Η Ενθρόνιση του Μητροπολίτη Θήρας Αμοργού και Νήσων Αμφιλόχιου – Adologala.gr Λαμπρά εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης στο Σύδνεϋ (Εικόνες) – Adologala.gr Χαίρει άκρας υγείας ο Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος – Adologala.gr Η Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης αποφάσισε για τον Αρχιεπίσκοπο Ειρηναίο – Adologala.gr Φωκίδος Θεόκτιστος : «Όταν τα αυτονόητα καθίστανται δυσνόητα και παρεξηγήσιμα» – Adologala.gr Ο Πατριάρχης Αντιοχείας επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου με την ευκαιρία των Ονομαστηρίων του Η Ενθρόνιση του Μητροπολίτη Περιστερίου κ.κ. Γρηγορίου Εγκαινιάσθηκε στη Μόσχα έκθεση αφιερωμένη στην επιστημονική δράση των αδελφών Λειχούδη Ημέρα τιμής και μνήμης για την Εθνική Αντίσταση και τη θυσία των Σπαρτιατών στο Μονοδένδρι Πανηγυρικός Εσπερινός Αποστόλου Ανδρέα του Πρωτόκλητου στη Λευκωσία – Adologala.gr Τροπολογία για τη διαφημιστική δραστηριότητα του δημοσίου και την ΕΡΤ Η ΠτΔ εγκαινίασε την έκθεση «Αναζητώντας την αθανασία. Η τέχνη του πορτρέτου στις συλλογές του Λούβρου» Σε συναγερμό η βόρεια Γαλλία λόγω της κακοκαιρίας Επίσημη Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Ρώμης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο Επίσκεψη του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεοφίλου στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο – Adologala.gr Συνάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος με τον νέο Πρέσβη του Ισραήλ Προβλήματα από την κακοκαιρία σε Ήπειρο και Τρίκαλα – Kαταπτώσεις βράχων στην Καρδίτσα Τουρκία: Τουλάχιστον 4 νεκροί σε καταιγίδα στην Κωνσταντινούπολη

Στη Νότια Αυστραλία γιόρτασαν τα 200 χρόνια της Απελευθέρωσης

Στην Νότια Αυστραλία γιόρτασαν τα 200 χρόνια της Απελευθέρωσης

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 27 / 3 / 2021 , 3:38 από news_room

Οι μαθητές των ελληνικών κολεγίων έδωσαν το παρόν στην καθιερωμένη μαθητική παρέλαση. Φωτογραφίες: Jamieson Noutsatos

Ενωμένοι γιόρτασαν την επέτειο της 25ης Μαρτίου το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στην Νότια Αυστραλία μαζί με την Ιερά Αρχιεπισκοπή ΝΑ, ενώ έλαμψαν δια της απουσίας τους για μια ακόμα φορά τα μέλη και το ΔΣ της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας Νότιας Αυστραλίας.

Μετά την θεία λειτουργία και την δοξολογία που φέτος έλαβε χώρα την Κυριακή 21 Μαρτίου στον Ιερό Ναό των Αγίων Ραφαήλ και Ειρήνης στο Athelstone, η ομογένεια, η πολιτική ηγεσία και οι μαθητές των ελληνικών σχολείων της Αδελαΐδας, συγκεντρώθηκαν στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη War Memorial στο κέντρο της πόλης όπου ο βοηθός επίσκοπος Σινώπης Σιλουανός τέλεσε τρισάγιο και επιμνημόσυνη δέηση προς τιμήν των ηρώων της επανάστασης του 1821.

Αμέσως μετά, τον λόγο πήρε ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στην Αδελαΐδα, κ. Γεώργιος Ψιάχας ο οποίος στην ομιλία του έκανε μνεία στους ήρωες του 1821 για την ανδρεία και το θάρρος που επέδειξαν κατά την διάρκεια του Αγώνα για την απελευθέρωση της Ελλάδας.

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Αδελαΐδα ξεκίνησε με κατάθεση στεφάνων από την πολιτική ηγεσία και τους πολιτειακούς συλλόγους

Αξίζει να σημειωθεί πως φέτος είναι η πρώτη φορά από το 1977 όπου ένας Έλληνας πρόξενος στην πολιτεία της ΝΑ συμφώνησε και αποδέχθηκε να παραβρεθεί σε εκδήλωση για την εθνική εορτή την οποία δεν είχε διοργανώσει το προξενείο και μάλιστα παρά το γεγονός πως σύμφωνα με έγκυρες πηγές, η πρόσκληση δεν έφτασε στον ίδιο παρά μόνο τρείς ημέρες από την εκδήλωση.

«Από την ίδρυση του το 1977 το προξενείο πάντα παίζει ενωτικό ρόλο και στο πλαίσιο αυτό πάντα προσπαθεί να βρει έναν τρόπο είτε για εκδηλώσεις που οργάνωνε είτε όταν προσκαλείτο με γνώμονα πάντα το στοιχείο της ενότητας του ελληνισμού. Δυστυχώς εδώ στην Αδελαΐδα για λόγους που είναι ήδη πολύ γνωστοί στην παροικία υπήρχαν δυσκολίες στο να οργανωθούν εκδηλώσεις με την συμμετοχή όλου του ελληνισμού δηλαδή κυρίως με την συμμετοχή ταυτόχρονα μελών της Αρχιεπισκοπής και της Κοινότητας» δήλωσε αποκλειστικά στον Νέο Κόσμο ο κ. Ψιάχας.

Ο Γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Αδελαΐδα κ. Γεώργιος Ψιάχας ήταν ο πρώτος που κατέθεσε στεφάνι υπέρ των πεσόντων

«Φέτος το προξενείο αναδεικνύεται ως ο μοναδικός φορέας του ελληνισμού στην Νότια Αυστραλία με ενωτικό ρόλο υπό την εξής έννοια: πρώτον είναι ο μοναδικός φορέας του ελληνισμού στην Νότια Αυστραλία ο οποίος έχει προσκαλέσει ομογενείς από όλους τους φορείς της παροικίας και στο οποίο ανταποκρίνονται όλοι και ο μοναδικός αντίστοιχα φορέας τον οποίο έχουν προσκαλέσει όλοι οι παροικιακοί φορείς και στους οποίους ανταποκριθήκαμε θετικά ως προξενείο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ψιάχας ο οποίος με την ευγενική στήριξη του πολιτειακού πρωθυπουργού Στήβεν Μάρσαλ, θα παραθέσει δεξίωση στο κοινοβούλιο της ΝΑ την Πέμπτη 25 Μαρτίου στις 17.00μμ.

«Δυστυχώς λόγω των περιορισμών του κορωνοϊού αναγκαζόμαστε να τηρήσουμε το όριο των 50 ατόμων κατά συνέπεια η εκδήλωση αυτή είναι περιορισμένη σε προσκεκλημένους και δεν μπορεί να είναι ανοικτή προς το κοινό γι’ αυτό εστάλησαν προσκλήσεις ονομαστικές σε θεσμικούς φορείς της ομογένειας» εξήγησε ο κ. Ψιάχας ο οποίος αποκάλυψε πως σκοπεύει να παραστεί και σε δεξίωση που θα παραθέσει η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα Νότιας Αυστραλίας για να γιορτάσει την Ανεξαρτησία της Ελλάδας από τον τουρκικό ζυγό.

Στον επίσημο εορτασμό, στεφάνι υπέρ των πεσόντων, κατέθεσαν μεταξύ άλλων και ο υπουργός κ. David Pisoni, ο οποίος εκπροσώπησε τον πολιτειακό Πρωθυπουργό Στήβεν Μάρσαλ καθώς και ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Peter Malinauskas, ο ομοσπονδιακός βουλευτής, κ. Στάθης Γεωργανάς, ο πρώην πολιτειακός Θησαυροφύλακας Τομ Κουτσαντώνης και πολλά μέλη της κοινοβουλίου καθώς και πλειοψηφία εκπροσώπων των ελληνικών συλλόγων που δραστηριοποιούνται στην Νότια Αυστραλία.

Μετά το πέρας της ομιλίας του κ. Ψιάχα, οι μαθητές των σχολείων της Αρχιεπισκοπής παρουσίασαν τη δική τους παρέλαση.

Ο βουλευτής του Εργατικού κόμματος και πρώην θησαυροφύλακας Τομ Κουτσαντώνης με τις θυγατέρες του κατέθεσαν στεφάνι

Εντύπωση και έκπληξη προκάλεσε η απουσία δύο κυριών της γερουσίας, ο λόγος για την βουλευτή του εργατικού κόμματος Ειρήνη Πνευματικού και την επίσης βουλευτή του SA BEST, Κωνσταντίνα Μπονάρου, οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες δεν προσεκλήθησαν καν στην επίσημη εκδήλωση στην οποία φέτος δεν παραβρέθηκε ούτε ο πολιτειακός πρωθυπουργός Στήβεν Μάρσαλ αλλά ούτε και ο Κυβερνήτης της Νότιας Αυστραλίας και γνωστός φιλέλληνας Hieu Van Le καθώς και η Δήμαρχος Αδελαΐδας.

Τέλος, στον εορτασμό, όπως ήταν αναμενόμενο, δεν παραβρέθηκε κανένας εκπρόσωπος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας ΝΑ. αφού σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΣ εκείνοι επέλεξαν να γιορτάσουν και πάλι χωριστά την ιστορική επέτειο το επόμενο Σάββατο 27 Μαρτίου στην αίθουσα του Ολύμπικ Χωλ.

Ο ομοσπονδιακός βουλευτής του Εργατικού κόμματος Στάθης Γεωργανάς

Τέλος με την στήριξη του γενικού προξενείου επικεφαλής των ομογενειακών συλλόγων έχουν προσκληθεί να παραβρεθούν σε εκδήλωση του Δημαρχείου του West Torrens, που θα γίνει το πρωί της Πέμπτης ανήμερα της 25ης Μαρτίου έπαρση της ελληνικής σημαίας έμπροσθεν του κτιρίου.

Η ελληνική σημαία θα κοσμεί το κτίριο του Δημαρχείου του West Torrens έως το τέλος του ημερολογιακού έτους.

πηγή:neoskosmos.com/panhellenicpost.com

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Reflection from His Eminence Metropolitan Gerasimos for the Feast of Pentecost

Μήνυμα του Μητροπολίτη Αγίου Φραγκίσκου Γερασίμου για την Εορτή της Πεντηκοστής

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 19 / 6 / 2021 , 1:25 από news_room Μήνυμα του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αγίου Φραγκίσκου ( Σαν Φρανσίσκο) Γερασίμου για την Εορτή της Πεντηκοστής. Ο κ. Γεράσιμος στο μήνυμα του πρός του πιστούς της ιεράς μητροπόλεως Αγίου Φραγκίσκου σημειώνει: Αγαπημένοι αδελφοί και αδελφές στον Κύριο, Στη γιορτή της […]

Η Εορτή της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου στη νήσο Λέρο – Adologala.gr

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 31 / 7 / 2021 , 17:14 από news_room Η Εορτή της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου στη νήσο Λέρο – Adologala.gr Με λαμπρότητα και βυζαντινή μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε και φέτος η μνήμη της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, στην ομώνυμη Ενορία της νήσου Λέρου. Την παραμονή το εσπέρας, Τρίτη 27 Ιουλίου […]

Pin It on Pinterest