24 °C Athens, GR
22/05/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Χειροθεσία Πρωτοπρεσβυτέρου π. Ιωάννη Πετρίδη στον Άγιο Μάρκο τον Ευγενικό Κάτω Πατησίων Οικουμενικός: «Όπου η Εκκλησία εναγκαλίζεται με την κοσμική εξουσία, χάνει τον δρόμο της, όπως δυστυχώς, συμβαίνει με την Εκκλησία της Ρωσίας» Eπετειακή εκδήλωση του Γυμνάσιου Γαζίου Δήμου Μαλεβιζίου, Ηρακλείου Κρήτης για τους Άγιους Τέσσερεις Νεομάρτυρες στο Ρέθυμνο Στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ύψωσαν τη μεγαλύτερη ελληνική σημαία στο Άγιο Όρος O Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος Β΄ στις Μητροπολιτικές Κατασκηνώσεις της Φθιώτιδας Τελετή έναρξης 5ου Συνέδριου Γεωγραφικών Πληροφοριακών Συστημάτων & Χωρικής Ανάλυσης στη Γεωργία και στο Περιβάλλον Οικουμενικός Πατριάρχης: «Χωρίς αγάπη και πνεύμα θυσίας και προσφοράς, τίποτε το αγαθόν δεν μπορεί να γίνει στον κόσμο» Κυριακή των Μυροφόρων στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων Επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας στην Ι.Μ. Νεαπόλεως & Σταυρουπόλεως Σε Ρώμη και Φλωρεντία η ΠτΔ Κ. Σακελλαροπούλου, στις 22 και 23 Μαΐου

Στην Αθήνα άυριο ο ΥπΕσ. Νίκος Νουρής – Θα συμμετάσχει στη διάσκεψη των MED5 για το Μεταναστευτικό

Ο Υπουργός Εσωτερικών μεταβαίνει στην Αθήνα για να συμμμετέχει στη Διάσκεψη των MED5 για το μεταναστευτικό

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 18 / 3 / 2021 , 18:30 από news_room

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής μεταβαίνει αύριο στην Αθήνα για να συμμετάσχει στη Διάσκεψη των MED 5 για το μεταναστευτικό.

Η Διάσκεψη, η οποία διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Ελληνικής Κυβέρνησης, θα λάβει χώρα από την Παρασκευή 19 Μαρτίου μέχρι το Σάββατο 20 Μαρτίου, στην Αθήνα, στην παρουσία των Υπουργών αρμόδιων για θέματα μετανάστευσης και ασύλου των πέντε μεσογειακών κρατών-μελών πρώτης γραμμής: Ισπανίας, Ιταλίας, Κύπρου, Μάλτας και Ελλάδας.

Στόχος είναι ο συντονισμός των πέντε κρατών μελών πρώτης γραμμής και ο καθορισμός κοινής γραμμής, ενόψει της συζήτησης που βρίσκεται σε εξέλιξη για το νέο ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μέρος της συζήτησης θα αποτελέσει η προστασία των εξωτερικών συνόρων, η ανάγκη δημιουργίας κοινού ευρωπαϊκού οργανισμού επιστροφών, αλλά και η ουσιαστικότερη αλληλεγγύη προς τα κράτη που δέχονται υπέρμετρο βάρος από τις μεταναστευτικές ροές. Περαιτέρω θα συζητηθεί και η αποτελεσματική και αποδοτική συνεργασία Ευρωπαϊκής Ένωσης- Τουρκίας στον τομέα της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών, στη διαδρομή της ανατολικής Μεσογείου.

Το Σάββατο, οι Υπουργοί θα παρακαθήσουν σε γεύμα εργασίας με τον Έλληνα Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Μαργαρίτη Σχοινά, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας θα διεξαχθεί κοινή διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου των πέντε Υπουργών Εσωτερικών και Μετανάστευσης.

Τον Υπουργό Εσωτερικών θα συνοδεύει ο Διευθυντής του Γραφείου του και Λειτουργοί των Υπουργείων Εσωτερικών και Εξωτερικών. Η κυπριακή αντιπροσωπεία επιστρέφει στην Κύπρο την Κυριακή.

 

Σχετικά Άρθρα

Επίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχη – ΗΠΑ : Σε γεύμα με Θρησκευτικούς Ηγέτες στη Ν. Υόρκη είχε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 3 / 11 / 2021 , 0:11 από news_room Επίσκεψη Οικουμενικού Πατριάρχη – ΗΠΑ : Σε γεύμα με Θρησκευτικούς Ηγέτες ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος Η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος παρευρέθηκε σε Γεύμα με Θρησκευτικούς Ηγέτες της Νέας Υόρκης που παρατέθηκε στην έδρα της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής στη Νέα Υόρκη τη Δευτέρα 1 […]

Βιβλίο: Πως μιλάμε στα παιδιά για το «Πιστεύω»; Ένα graphic novel με πνευματικό περιεχόμενο

Βιβλίο: Πως μιλάμε στα παιδιά για το «Πιστεύω»; Ένα graphic novel με πνευματικό περιεχόμενο

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 6 / 9 / 2023 , 9:57 από news_room Πως μιλάμε στα παιδιά για το «Πιστεύω»; Ένα graphic novel με πνευματικό περιεχόμενο. Το σύμβολο της Πίστης μας, το «Πιστεύω», συντάχθηκε από τις δύο πρώτες Οικουμενικές Συνόδους και καθιερώθηκε από την Εκκλησία για να προστατεύσει τους πιστούς από τις αιρέσεις που ταλαιπωρούσαν τους Χριστιανούς […]