Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 16 / 3 / 2021 , 2:13 από news_room
Σε ερωτήσεις απάντησε ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζό Μπαϊντεν σχετικά με το σχέδιο διάσωσης της Αμερικής που είχε εξαγγείλει. Τόνισε ξεκινώντας : Όταν υπέγραψα το Αμερικανικό Σχέδιο Διάσωσης την περασμένη εβδομάδα, είπα, “Η Βοήθεια βρίσκεται στο δρόμο.” Αυτή την εβδομάδα – και εγώ – μπορώ να αναφέρω – αυτό είναι ακριβώς – είναι εδώ, νωρίτερα από ό, τι πίστευαν ποτέ. Τις επόμενες 10 ημέρες, θα επιτύχουμε δύο γκολ – δύο τεράστιους στόχους.
Το πρώτο είναι, 100 εκατομμύρια πυροβολισμοί στην αγκαλιά των ανθρώπων θα έχουν ολοκληρωθεί εντός των επόμενων 10 ημερών και 100 εκατομμύρια έλεγχοι στις τσέπες των ανθρώπων τις επόμενες 100 [10] ημέρες. Πυροβολισμοί στα χέρια και χρήματα στις τσέπες – αυτό είναι σημαντικό.
Το αμερικανικό σχέδιο διάσωσης κάνει ήδη αυτό που είχε σχεδιαστεί για να κάνει: κάνει τη διαφορά στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Και μόλις αρχίζουμε. Μέχρι τη στιγμή που θα διανεμηθούν όλα τα χρήματα, το 85 τοις εκατό των αμερικανικών νοικοκυριών θα έχουν λάβει 1400 δολάρια επιταγές διάσωσης.
Για να δώσετε περισσότερα – για να δώσετε ένα ακόμη παράδειγμα: Για τη μέση οικογένεια δύο γονέων και δύο παιδιών που έχουν ένα συνδυασμένο εισόδημα 110.000 $ ετησίως, αυτό θα προσθέσει 5.600 $ για αυτούς – 5.600 $ που θα λάβουν.
Και το σχέδιο κάνει πολύ περισσότερα. Επεκτείνει την ασφάλιση ανεργίας για τα 11 εκατομμύρια Αμερικανούς άνεργους και όσους θα είναι άνεργοι στο εγγύς μέλλον.
Θα βοηθήσει εκατοντάδες χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις να διατηρήσουν τις πόρτες τους ανοιχτές, γεγονός που κάνει μια τεράστια διαφορά στις γειτονιές και τις κοινότητες. Εάν διαθέτετε φαρμακείο, εάν έχετε – ένα κατάστημα ομορφιάς, ένα κατάστημα υλικού, είναι το κέντρο των μικρών κοινοτήτων.
Και παίρνει τα σχολεία μας και – πόρους που πρέπει να ανοίξουν με ασφάλεια. Παρέχει τη μεγαλύτερη επένδυση στη φροντίδα παιδιών από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Και παρέχει βοήθεια σε τρόφιμα και διατροφή για τα εκατομμύρια των οικογενειών για να τους αποτρέψουν να πεινούν, διατηρώντας μια στέγη πάνω από το κεφάλι τους. Επεκτείνει την κάλυψη της υγειονομικής περίθαλψης και μειώνει το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης για τόσους πολλούς ανθρώπους.
Και θα μειώσει τη παιδική φτώχεια στο μισό σε αυτήν τη χώρα. Αυτή είναι η εκτίμηση: Η παιδική φτώχεια θα μειωθεί στο μισό ως συνέπεια αυτού που υπάρχει σε αυτήν την πράξη αποκατάστασης.
Και θα δημιουργήσει οικονομική ανάπτυξη για ολόκληρο το έθνος. Γι ‘αυτό οι μεγάλοι οικονομολόγοι – αριστερά, δεξιά και κέντρο – υποστηρίζουν αυτό το σχέδιο. Ακόμη και η Wall Street συμφώνησε. Σύμφωνα με τον Moody’s, μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, αυτός ο νόμος θα ωθήσει την οικονομία μας να δημιουργήσει 7 εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας.
Και κάνει ένα ακόμη πράγμα: Επικεντρώνεται στην ανοικοδόμηση της ραχοκοκαλιάς αυτής της χώρας – των εργαζομένων οικογενειών, της μεσαίας τάξης, των ανθρώπων που έχτισαν αυτήν τη χώρα.
Όμως, όπως είπα την περασμένη εβδομάδα, είναι ένα πράγμα να ψηφίσουμε ένα ιστορικό νομοσχέδιο όπως το Αμερικανικό Σχέδιο Διάσωσης και είναι πολύ διαφορετικό να το εφαρμόσουμε. Και ο διάβολος είναι στις λεπτομέρειες. Απαιτείται επιμελής επίβλεψη για να βεβαιωθείτε ότι η ανακούφιση φτάνει γρήγορα, δίκαια και αποτελεσματικά χωρίς σπατάλη ή απάτη στον τραπεζικό λογαριασμό σας, στο γραμματοκιβώτιό σας, στην τοπική επιχείρηση της κοινότητάς σας και στο σχολείο του παιδιού σας.
Κοίτα, ήμουν εδώ πριν. Όταν ο Πρόεδρος Ομπάμα και εγώ μπήκαμε στο αξίωμα το 2009, με ανέθεσε στην εφαρμογή του νόμου περί ανάκαμψης, ο οποίος μας βοήθησε να ανακάμψουμε και να ανοικοδομήσουμε κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης. Είμαι εξουσιοδοτημένος να συγκροτήσω μια ομάδα, συμπεριλαμβανομένου ενός συμβουλίου λογοδοσίας με γενικούς επιθεωρητές από διάφορες υπηρεσίες που επηρεάστηκαν από την πράξη για να βεβαιωθώ ότι πήραμε περίπου 800 δισεκατομμύρια δολάρια έξω και στην εξοχή, από το βιβλίο και γρήγορα, πάνω από 18 μήνες.
Μίλησα κυριολεκτικά σχεδόν 100 – πάνω από 150 δημάρχους, όλοι οι διοικητές, εκτός από έναν, συνεχώς αναλύοντας τις λεπτομερείς λεπτομέρειες της εφαρμογής αυτής της νομοθεσίας – αυτή τη νομοθεσία. Και η προσπάθεια μας έβαλε σε μια πορεία από την κρίση στην ανάκαμψη στην αναβίωση.
Κατά συνέπεια, στο συμβούλιο εποπτείας ότι αυτοί – των γενικών επιθεωρητών – είπαν ότι το κάναμε με λιγότερα από τα δέκατα του 1% των απορριμμάτων ή της απάτης. Και αυτό δεν έκανε όμως η προηγούμενη διοίκηση.
Όταν το Κογκρέσο, πέρυσι, ψήφισε το νόμο CARES, το νόμο CARES – το Κογκρέσο δημιούργησε μια επιτροπή γενικών επιθεωρητών για να βεβαιωθεί ότι κάθε δεκάρα αυτών των χρημάτων δαπανήθηκε σύμφωνα με τις οδηγίες. Αλλά ένα από τα πρώτα πράγματα που έκανε η προηγούμενη διοίκηση ήταν να απολύσει τον επικεφαλής της επιτροπής του γενικού επιθεωρητή. Έτσι, όταν το Κογκρέσο πέρασε αυτό που προοριζόταν να είναι ένα πρόγραμμα ανακούφισης για μικρές επιχειρήσεις, έγινε αντ ‘αυτού δωρεάν για όλες τις συνδεδεμένες εταιρείες. Και mainstream – mainstream επιχειρήσεις, από καταστήματα υλικού έως σαλόνια ομορφιάς, που χρειάζονταν τη βοήθεια που άφησαν οι περισσότεροι. Τέσσερις εκατοντάδες χιλιάδες έχουν φύγει. Δεν θα το αφήσουμε να συμβεί αυτή τη φορά.
Έμαθα από την εμπειρία μου την εφαρμογή του Recovery Act πόσο σημαντικό είναι να έχουμε κάποιον που μπορεί να διαχειρίζεται όλα τα κινούμενα μέρη με αποτελεσματικότητα, ταχύτητα και ακεραιότητα και υπευθυνότητα. Αυτό είναι το είδος της διαχείρισης που έχουμε δει στην καταπολέμηση του ιού με τον Jeff Zients, τον συντονιστή απόκρισης COVID.
Και σήμερα, είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω και να συστήσω έναν άλλο ταλαντούχο διευθυντή για να συντονίσουμε την εφαρμογή του Αμερικανικού Σχεδίου Διάσωσης: Gene Sperling. Ο Gene θα είναι στο τηλέφωνο με δήμαρχους και κυβερνήτες – κόκκινες πολιτείες, μπλε πολιτείες. Μια πηγή συνεχούς επικοινωνίας, μια πηγή καθοδήγησης και υποστήριξης και, πάνω απ ‘όλα, μια πηγή υπευθυνότητας για όλους μας να βρούμε τη δουλειά.
Ο Gene ήταν εδώ πριν. Το μόνο άτομο στην ιστορία που υπηρέτησε ως διευθυντής οικονομικού – του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου δύο φορές. Ηγήθηκε επιτυχημένων προσπαθειών για παροχή βοήθειας σε μικρές επιχειρήσεις και άνεργους Αμερικανούς στη διοίκηση Ομπάμα-Μπάιντεν και στη διοίκηση Κλίντον.
Μίλησα με τον Gene νωρίτερα σήμερα, μαζί με την οικονομική μου ομάδα. είναι έτοιμος να πάει στη δουλειά. Στην πραγματικότητα, έχει ήδη χτυπήσει στο έδαφος. Και μαζί θα διασφαλίσουμε ότι τα οφέλη του Αμερικανικού Σχεδίου Διάσωσης θα πάνε γρήγορα και απευθείας στον Αμερικανό λαό, όπου ανήκουν.
Επιτρέψτε μου να κλείσω με αυτό: Η βοήθεια είναι εδώ και η ελπίδα είναι εδώ με πραγματικούς και απτούς τρόπους. Είμαστε μόνο μέρες μακριά από 100 εκατομμύρια πυροβολισμούς σε εκατομμύρια – στην αγκαλιά εκατομμυρίων Αμερικανών. Αυτός είναι ο τρόπος. Αυτός είναι ο τρόπος – στο δρόμο για να αποκτήσετε κάθε αμερικανική πρόσβαση στο εμβόλιο. Εκατό εκατομμύρια επιταγές πηγαίνουν στις τσέπες – και / ή άμεσες καταθέσεις – πηγαίνουν στις τσέπες των Αμερικανών, στο δρόμο προς ένα εκατομμύριο περισσότεροι – εκατομμύρια περισσότεροι Αμερικανοί. Αυτή είναι η πραγματική πρόοδος. Αλλά έχουμε πολλά περισσότερα να κάνουμε.
Πρέπει να αποδείξουμε στον αμερικανικό λαό ότι η κυβέρνησή τους μπορεί να τους προσφέρει και να το κάνουμε χωρίς σπατάλη ή απάτη. ότι μπορούμε να εμβολιάσουμε το έθνος · ότι μπορούμε να επιστρέψουμε τα παιδιά μας με ασφάλεια στο σχολείο. και μπορούμε να επαναφέρουμε την οικονομία μας βοηθώντας εκατοντάδες χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις να ανοίξουν και να παραμείνουν ανοιχτές. και ότι μπορούμε να δώσουμε στους ανθρώπους αυτού του έθνους μια ευκαιρία πάλης ξανά με ελέγχους ανακούφισης, χαμηλότερο κόστος φροντίδας παιδιών, χαμηλότερο κόστος υγειονομικής περίθαλψης και πολλά άλλα. Αυτή είναι η δουλειά μας. Αυτή είναι δική μας ευθύνη.
Και στη διαδικασία, θα αναπτύξουμε και την οικονομία. Θα πρέπει να μείνουμε πάνω από κάθε δολάριο που δαπανάται μέσω του American Rescue Plan. Και αυτό θα κάνουμε. Μπορούμε να το κάνουμε. Θα το κάνουμε αυτό.
Ο Θεός να σας ευλογει όλους. Βοηθήστε μας στο δρόμο. Και μπορεί ο Θεός να προστατεύσει τα στρατεύματά μας. Σας ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ.
Πρέπει ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ να βοηθήσει στην προώθηση του εμβολίου μεταξύ σκεπτικιστών, κύριε, ειδικά εκείνων των Ρεπουμπλικανών που λένε ότι δεν είναι πρόθυμοι να το πάρουν;
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ακούω πολλές αναφορές από σοβαρούς δημοσιογράφους όπως εσείς που το λέτε. Το συζήτησα με την ομάδα μου, και λένε ότι αυτό που έχει μεγαλύτερο αντίκτυπο από οτιδήποτε θα έλεγε ο Τραμπ στους λαούς του MAGA είναι αυτό που λέει ο τοπικός γιατρός, τι οι τοπικοί ιεροκήρυκες, τι λένε οι ντόπιοι στην κοινότητα.
Γι ‘αυτό, παροτρύνω – καλώ όλους τους ντόπιους ντόπιους και – και τους υπουργούς και τους ιερείς και όλους – να μιλήσουν για το γιατί – γιατί είναι σημαντικό να το πάρετε – να πάρετε αυτό το εμβόλιο, και ακόμη και μετά από αυτό, έως ότου όλοι έχουν εμβολιαστεί, να φορέσουν αυτό μάσκα.
Ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ.
* Ανεπίσημη Μετάφραση
Ακολουθήστε μας :