34 °C Athens, GR
24/06/2021

Τελευταια Νέα

Παιδιά μεταξύ των θυμάτων των τζιχαντιστών στη Μοζαμβίκη – 1 εκατομμύριο άνθρωποι χρειάζονται επισιτιστική βοήθεια

Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 18 / 3 / 2021 , 23:50 από news_room

Η ανθρωπιστική κρίση αυξάνεται σε ρυθμούς άνευ προηγουμένων στην βόρεια Μοζαμβίκη όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το Associated Press. Περίπου 670.000 άτομα εκτοπίστηκαν  από την ισλαμική εξτρεμιστική εξέγερση στην επαρχία Κάμπο Ντελγκάντο, σύμφωνα με διεθνείς οργανώσεις βοήθειας. Παιδιά ηλικίας έως 11 ετών αποκεφαλίζονται από τους αντάρτες, σύμφωνα με τους εργαζόμενους του Save the Children, οι οποίοι πήραν συνέντευξη από οικογένειες που έπληξαν τη θλίψη.

Ο αριθμός των εκτοπισμένων αυξήθηκε δραματικά κατά περισσότερο από 500.000 τον περασμένο χρόνο και σχεδόν 1 εκατομμύριο άνθρωποι χρειάζονται επισιτιστική βοήθεια, σύμφωνα με τον ΟΗΕ. Ένας μεγάλος αριθμός εκτοπισμένων εξαρτάται από τη γενναιοδωρία των ήδη φτωχών οικογενειών, με ελλείψεις νερό, τρόφιμα και αποχέτευση. Περισσότεροι από 2.600 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη σύγκρουση από τότε που ξεκίνησε το 2017. Οι εξτρεμιστές κρατούν το λιμάνι Mocimboa da Praia από τον Αύγουστο. Τους τελευταίους μήνες επιτέθηκαν σε πολλά χωριά. Οι εξτρεμιστές είναι σύμμαχοι με την ομάδα του Ισλαμικού Κράτους, αλλά είναι γνωστοί τοπικά ως al-Shabab, παρόλο που δεν έχουν γνωστούς δεσμούς με τους εξτρεμιστικούς αντάρτες στη Σομαλία.

Οι οικογένειες που εγκαταλείπουν την αύξηση της βίας για μέρες και νύχτες σε μονοπάτια μέσα στη ζούγκλα, συναντούν τα ερείπια εκείνων που πέθαναν στο επικίνδυνο ταξίδι ή που σκοτώθηκαν από τους αντάρτες, σύμφωνα με τους εργαζομένους του Save the Children που πήραν συνέντευξη από τους επιζώντες.

Την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση Μπάιντεν χαρακτήρισε τους εξτρεμιστικούς αντάρτες της Μοζαμβίκης ως «ξένη τρομοκρατική οργάνωση», επιβάλλοντας ευρείες κυρώσεις στην ομάδα.

Εκτός από την εκπαίδευση, η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα παρέχει επίσης ιατρικό και επικοινωνιακό εξοπλισμό, δήλωσε η δήλωση.

Μετά τις αναφορές για καταχρήσεις στη σύγκρουση στη Μοζαμβίκη, η σύντομη δήλωση των ΗΠΑ τόνισε ότι οι εκπαιδευτές θα προωθήσουν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες δίνουν προτεραιότητα στον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στην προστασία των αμάχων και στη συνεργασία με την κοινωνία των πολιτών σε κάθε βοήθεια για την ασφάλεια», δήλωσε η δήλωση. «Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δεσμευτεί να στηρίξουν τη Μοζαμβίκη με μια πολύπλευρη και ολιστική προσέγγιση για την αντιμετώπιση και την πρόληψη της εξάπλωσης της τρομοκρατίας και του βίαιου εξτρεμισμού».

Πηγή:AP

AP Φωτογραφία / Tsvangirayi Mukwazhi,
AP Φωτογραφία / Tsvangirayi Mukwazhi,
Photograph: Ricardo Franco/EPA
gho.unocha.org
gho.unocha.org

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Covid19 : Επικοινωνία Μπαϊντεν με τον Πρωθυπουργό της χώρας Ναρέντρα Μόντι – Οι ΗΠΑ θα στηρίξουν την Ινδία

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 26 / 4 / 2021 , 23:34 από news_room Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δεσμεύτηκε σήμερα ότι η Ουάσινγκτον «θα στηρίξει αταλάντευτα» την Ινδία, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με μια έκρηξη κρουσμάτων του νέου κορονοϊού. «Ο πρόεδρος υποσχέθηκε ότι η Αμερική θα στηρίξει αταλάντευτα τον ινδικό λαό», […]

Ιερος Ναος Αναληψεως του Κυρίου Νέου Κόσμου - Adologala.gr Adologala analipsi neos kosmos zontanes metadoseis nea ekklisiastika

Ζωντανές απευθείας μεταδόσεις Ακολουθιών από τον Ι.Ν. Αναλήψεως του Κυρίου Νέου Κόσμου – Adologala.gr

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 16 / 12 / 2020 , 15:06 από news_room Ζωντανές απευθείας μεταδόσεις πραγματοποιεί ο Ιερός Ναός Αναλήψεως του Κυρίου Νέου Κόσμου στην Αθήνα καθ΄όλη την διάρκεια των περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης της νόσου Covid-19. Το Adologala σας μεταφέρει τις πρώτες μεταδόσεις από τον Ιερό Ναό που […]

Pin It on Pinterest