14 °C Athens, GR
31/03/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Το δίλημμα των Εθνικών εκλογών είναι διττό. Συνέχιση της επιτυχίας η αλλαγή πολιτικής νοοτροπίας Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Σε αργία ο κληρικός της Ι.Μ. Ρεθύμνης, Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Σαρρής Η ομογένεια του Σικάγο των Η.Π.Α. τίμησε το Πυροσβεστικό Σώμα στις εκδηλώσεις της επετείου της 25ης Μαρτίου ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Προστάτη των Καρκινοπαθών, Αγίου Παρθενίου στο Ίλιον Εγκαινιάστηκε στη Νέα Μάκρη το Κέντρο Εκπαίδευσης της Πυροσβεστικής Π. Τσαπανίδου: Στις 21 Μαΐου έρχεται η ώρα της πολιτικής αλλαγής Αμαλιάδα: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα – 5 συλλήψεις Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Ναός του Αγίου Νικολάου Πτωχοκομείου Αθηνών Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στη Λαμία για το 1ο πολυθεματικό Συνέδριο «Star Forum» Επετειακή εκδήλωση της Μητρόπολης Νέας Ιωνίας αφιερωμένη στην 25η Μαρτίου 1821 Τριμερής Υπουργική Συνάντηση Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ Επιστρέφει στη χώρα ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε τον Πρέσβη της Ιταλίας στην Κύπρο Andrea Cavallari

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 10 / 3 / 2021 , 14:41 από news_room

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δρ. Αδάμος Αδάμου δέχθηκε σήμερα τον Πρέσβη της Ιταλίας στην Κύπρο κ. Andrea Cavallari.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, σημειώνοντας τα θετικά αποτελέσματα της χθεσινής επίσκεψης του Ιταλού Υπουργού Εξωτερικών κ. Di Maio στην Κύπρο, εξέφρασε βαθιά εκτίμηση για τη στάση αρχών που τηρεί η Ιταλία όσον αφορά στο κυπριακό πρόβλημα και στις προσπάθειες επίλυσής του.

Ενόψει της επικείμενης άτυπης Διάσκεψης για το Κυπριακό, ο Δρ. Αδάμου εξέφρασε απογοήτευση για τις διχοτομικές θέσεις που προβάλλει η τουρκική πλευρά, οι οποίες, τόνισε, είναι απαράδεκτες και δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές. Υπογράμμισε δε ότι σταθερό σημείο αναφοράς και βάση της διαδικασίας των συνομιλιών αποτελούν τα σχετικά Ψηφίσματα του ΟΗΕ και το συμφωνημένο πλαίσιο για επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

Ο Ιταλός Πρέσβης επαναβεβαίωσε τη θέση αρχών και τη σταθερή στήριξη της χώρας του στις προσπάθειες επίλυσης του κυπριακού προβλήματος, στη βάση των σχετικών Ψηφισμάτων του ΟΗΕ και ευχήθηκε η επικείμενη άτυπη Διάσκεψη να έχει ουσιαστικά αποτελέσματα. Ο κ. Cavallari υπογράμμισε, επίσης, ότι η θέση της Ιταλίας είναι επίσης ξεκάθαρη σε ό,τι αφορά στις προκλήσεις σε βάρος κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στοn σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Υπογραμμίστηκε εκατέρωθεν το άριστο επίπεδο των σχέσεων και της συνεργασίας Κύπρου-Ιταλίας, ως νοτίων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε πολλούς τομείς και επίπεδα, περιλαμβανομένου του κοινοβουλευτικού. Εκφράστηκε δε η βούληση για περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων και προώθηση των ανταλλαγών μεταξύ των Κοινοβουλίων Ιταλίας και Κύπρου, όταν το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες.

Κατά τη συνάντηση, αντηλλάγησαν, εξάλλου, απόψεις για τη διαχείριση της κατάστασης σε σχέση με την πανδημία Covid-19 και τα εμβολιαστικά προγράμματα των δύο χωρών.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Γαλλία: Σύντομη διακοπή της δίκης για την 13η Νοεμβρίου 2015

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 12 / 9 / 2021 , 1:26 από news_room Ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, βασικός κατηγορούμενος στη δίκη που ξεκίνησε σήμερα στο Παρίσι για τις τζιχαντιστικές πολύνεκρες επιθέσεις του Νοεμβρίου 2015 στο Παρίσι και το Σεν-Ντενί, κατηγόρησε τη γαλλική δικαιοσύνη ότι μεταχειρίζεται τους κατηγορούμενους «σαν σκυλιά». Εκείνος που προηγουμένως ισχυρίστηκε […]

Ρώτα τον Γέροντα : «Εμπειρίες Θεού»

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 13 / 11 / 2021 , 22:40 από news_room Ρώτα τον Γέροντα : «Εμπειρίες Θεού» Απαντήσεις από τον Γέροντα Νεκτάριο Μουλατσιώτη σε επίκαιρα ζητήματα εκκλησιαστικών ερωτημάτων. Ο Γέροντας Νεκτάριος στην σειρά των βίντεο απαντά . Σε αυτό το βίντεο : Εμπειρίες Θεού. Τι είναι η εμπειρία του Θεού; […]

Pin It on Pinterest