34 °C Athens, GR
19/06/2024

Τελευταια Νέα
Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου στην Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου Έκθεση ζωγραφικής για τα 85 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Μεξικού Απόψεις: Με σύστημα κερδοφορίας μεταναστευτικής βίζας στην ΕΕ θα έρθει ελπίδα σε ξένους που πιθανόν να πνιγούν στα νερά της Μεσογείου Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Αλλαγή της Ιεράς Επιστασίας στο Άγιον Όρος O Μητροπολίτης Λέρου στο 2ο Σχολείο Χώρας Καλύμνου Το Οικουμενικό Πατριαρχείο υποστηρίζει το “Κοινό Ανακοινωθέν για ένα Πλαίσιο Ειρήνης” για την Ουκρανία Προβολή συναυλίας στον Κήπο του Μεγάρου: Anne-Sophie Mutter & Mutter’s Virtuosi – Δωρεάν Είσοδος Penny Marathon: Ένας συμβολικός αγώνας δρόμου για τα αδέσποτα ζώα Ο Πρόεδρος Μπάιντεν προσφέρει σε ορισμένους μετανάστες έναν νέο δρόμο για την ιθαγένεια στις ΗΠΑ Έκκληση του πατριάρχη Ιεροσολύμων και του αρχιεπισκόπου Αθηνών να σταματήσει ο πόλεμος Η πανήγυρις των 318 Πατέρων στο Σρούσμπερυ της Αγγλίας Eπετειακή εκδήλωση για τη συμπλήρωση 200 ετών από τη μαρτυρική τελείωση των εν Ρεθύμνη Αγίων Τεσσάρων Νεομαρτύρων Υποδοχή Ιεράς θαυματουργού Εικόνος Παναγίας Δαμάστας στο Ηράκλειο Αττικής

Ο Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε τον Πρέσβη της Ιταλίας στην Κύπρο Andrea Cavallari

Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 10 / 3 / 2021 , 14:41 από news_room

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δρ. Αδάμος Αδάμου δέχθηκε σήμερα τον Πρέσβη της Ιταλίας στην Κύπρο κ. Andrea Cavallari.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, σημειώνοντας τα θετικά αποτελέσματα της χθεσινής επίσκεψης του Ιταλού Υπουργού Εξωτερικών κ. Di Maio στην Κύπρο, εξέφρασε βαθιά εκτίμηση για τη στάση αρχών που τηρεί η Ιταλία όσον αφορά στο κυπριακό πρόβλημα και στις προσπάθειες επίλυσής του.

Ενόψει της επικείμενης άτυπης Διάσκεψης για το Κυπριακό, ο Δρ. Αδάμου εξέφρασε απογοήτευση για τις διχοτομικές θέσεις που προβάλλει η τουρκική πλευρά, οι οποίες, τόνισε, είναι απαράδεκτες και δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές. Υπογράμμισε δε ότι σταθερό σημείο αναφοράς και βάση της διαδικασίας των συνομιλιών αποτελούν τα σχετικά Ψηφίσματα του ΟΗΕ και το συμφωνημένο πλαίσιο για επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

Ο Ιταλός Πρέσβης επαναβεβαίωσε τη θέση αρχών και τη σταθερή στήριξη της χώρας του στις προσπάθειες επίλυσης του κυπριακού προβλήματος, στη βάση των σχετικών Ψηφισμάτων του ΟΗΕ και ευχήθηκε η επικείμενη άτυπη Διάσκεψη να έχει ουσιαστικά αποτελέσματα. Ο κ. Cavallari υπογράμμισε, επίσης, ότι η θέση της Ιταλίας είναι επίσης ξεκάθαρη σε ό,τι αφορά στις προκλήσεις σε βάρος κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στοn σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Υπογραμμίστηκε εκατέρωθεν το άριστο επίπεδο των σχέσεων και της συνεργασίας Κύπρου-Ιταλίας, ως νοτίων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε πολλούς τομείς και επίπεδα, περιλαμβανομένου του κοινοβουλευτικού. Εκφράστηκε δε η βούληση για περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων και προώθηση των ανταλλαγών μεταξύ των Κοινοβουλίων Ιταλίας και Κύπρου, όταν το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες.

Κατά τη συνάντηση, αντηλλάγησαν, εξάλλου, απόψεις για τη διαχείριση της κατάστασης σε σχέση με την πανδημία Covid-19 και τα εμβολιαστικά προγράμματα των δύο χωρών.

Σχετικά Άρθρα

Η Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε την Πρέσβη της Πολωνίας στην Κύπρο – Adologala.gr

Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 3 / 7 / 2021 , 6:40 από news_room Η Πρόεδρος της Βουλής δέχθηκε την Πρέσβη της Πολωνίας στην Κύπρο – Adologala.gr Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου δέχθηκε σήμερα την Πρέσβη της Πολωνίας στην Κύπρο κα Irena Lichnerowicz – Augustyn. Η Πολωνή Πρέσβης συνεχάρη την κα Δημητρίου για την […]

Σκηνές 1821 και ελληνικές σημαίες “πλημμύρισαν” τη Μελβούρνη

Σκηνές 1821 και ελληνικές σημαίες “πλημμύρισαν” τη Μελβούρνη

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 2 / 4 / 2021 , 5:15 από news_room Οι εορτασμοί της περασμένης Κυριακής στο East Melbourne θύμισαν… προ-κορωνοϊού μεγαλεία ελληνικών φεστιβάλ. Η Lansdowne Street μεταμορφώθηκε για μερικές ώρες σε άντρο ελληνισμού προς τιμήν της επετείου 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821. Το πόσοι ακριβώς έδωσαν το παρών είναι δύσκολο να εξακριβωθεί, […]