17 °C Athens, GR
27/11/2021

Τελευταια Νέα
Λαμπρά εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης στο Σύδνεϋ (Εικόνες) – Adologala.gr Χαίρει άκρας υγείας ο Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος – Adologala.gr Η Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης αποφάσισε για τον Αρχιεπίσκοπο Ειρηναίο – Adologala.gr Φωκίδος Θεόκτιστος : «Όταν τα αυτονόητα καθίστανται δυσνόητα και παρεξηγήσιμα» – Adologala.gr Ο Πατριάρχης Αντιοχείας επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου με την ευκαιρία των Ονομαστηρίων του Η Ενθρόνιση του Μητροπολίτη Περιστερίου κ.κ. Γρηγορίου Εγκαινιάσθηκε στη Μόσχα έκθεση αφιερωμένη στην επιστημονική δράση των αδελφών Λειχούδη Ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος συνάντησε τον πρόεδρο της Γερουσίας του Κοινοβουλίου της Δημοκρατίας του Καζαχστάν Η αδιαπραγμάτευτη παντοδυναμία του καφέ στους αιώνες – Adologala.gr Εγκαινιάστηκαν οι νέες κλειστές ελεγχόμενες δομές σε Λέρο και Κω από τους Μ. Σχοινά και Ν. Μηταράκη Διαδικτυακή συνάντηση Γιάννη Χρυσουλάκη με ομογενείς και φιλέλληνες Αιθίοπες Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στο δείπνο που διοργάνωσε το ΚΕΒΕ και ο Ρωσικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος, στη Λεμεσό Μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου ενόψει της επικείμενης επίσκεψής του στην Κύπρο και την Ελλάδα στις 2-6 Δεκεμβρίου 2021 Το 1ο Δημοτικό Ακράτας επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Ιερώνυμος – Adologala.gr Ο «όμιλος προστασίας απόρου παιδιού Βεροίας» εόρτασε τον προστάτη του, Άγιο Στυλιανό Παφλαγόνος Πατριαρχική Εγκύκλιος του Ιεροσολύμων Θεόφιλου για την εορτή των Χριστουγέννων – Adologala.gr Αρχιμανδρίτης Ρωμανός Αναστασιάδης:« Ανάστατο το Άγιον Όρος από τους εγκληματίες ψεύτες που καπηλεύονται την κοίμηση του Γέροντος Παύλου Λαυρεώτου»

Λόγος Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Νεοφύτου για τον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 22 / 3 / 2021 , 1:42 από news_room

*Αγαπημένοι αδελφοί και αδελφές στον Κύριο,

Την πρώτη Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής γιορτάζουμε τον Εορτασμό της ιερής και σωτηριακής Κυριακής της Ορθοδοξίας. Τραγουδούμε και δοξάζουμε την απερίγραπτη πρόνοια του Θεού και ευχαριστούμε τον Παντοδύναμο για το μεγάλο δώρο της Ορθοδοξίας, το οποίο δεν επέτρεψε να αφαιρεθεί από την ιερή Εκκλησία του Χριστού, ακόμη και στις πιο σοβαρές δοκιμασίες της πίστης και της χριστιανικής συνείδησης. Τιμούμε και λατρεύουμε τη λαμπρή και ευλογημένη μνήμη όλων των υποστηρικτών της ιερής Ορθοδοξίας .

Εκείνη την ημέρα, στην οποία γιορτάζουμε τη νίκη της λατρείας, η Εκκλησία χαίρεται και θριαμβεύει, διότι στην ουσία της η λατρευτική εικόνα είναι η λατρεία του Χριστού. Επειδή στη λατρεία μας των αγίων εικόνων – είτε θα είναι ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός, η ιερή του μητέρα ή ένας από τους αγίους Του, λατρεύουμε τον ίδιο τον Κύριό μας, ο οποίος ζει ανάμεσά μας στην πληρότητα της ανθρώπινης φύσης Του, όπως σε εμάς σε όλα, αλλά αμαρτία. Επειδή ο σεβασμός που πληρώνουμε στις ιερές εικόνες δεν είναι μια μορφή ειδωλολατρίας, καθώς οι μαχητές του Χριστού προσπάθησαν να πείσουν την Εκκλησία για την πονηριά τους, αλλά μια συνεχιζόμενη επιβεβαίωση και επιβεβαίωση των Καλών Ειδήσεων, για τις ανήθικες ειδήσεις ότι «όταν η ώρα εκπληρώθηκε, ο Θεός έστειλε τον μοναδικό γιο του, που γεννήθηκε από γυναίκα, και υπάκουσε στο νόμο, για να εξαργυρώσει εκείνους που ήταν κάτω από το νόμο.

Σε αυτό, αγαπημένη, είναι όλη η ουσία της πίστης μας, στην επιβεβαίωση αυτού του γεγονότος και αυτής της αλήθειας η εξομολόγηση και η ζωή της Εκκλησίας στον κόσμο έχουν χτιστεί για δύο χιλιετίες. Λόγω αυτής της πίστης στη σωτηριακή ενσάρκωση του Θεού, ο Λόγος του Θεού – ο Δημιουργός του κόσμου και ό, τι υπάρχει, εκατοντάδες και χιλιάδες μάρτυρες και εξομολογητές του ιερού Του Ονόματος έχουν θυσιάσει όλα τα πολύτιμα, συμπεριλαμβανομένης της ζωής τους, στολίζοντας το ακανθώδες στέμμα του Χριστού και ενσάρκωση που μας κληροδότησε ο Κύριος, ο οποίος λέει: «Μη μαζέψεις για τον εαυτό σου θησαυρούς πάνω στη γη, όπου σκώρος και σκουριά κάνουν διεφθαρμένους, και όπου οι κλέφτες διαπερνούν και κλέβουν: αλλά παραδώστε τους εαυτούς σας θησαυρούς στον ουρανό, όπου ούτε σκώρος ούτε σκουριά δεν είναι διεφθαρμένοι, και όπου οι κλέφτες δεν διαπερνούν ούτε κλέβουν: γιατί όπου είναι ο θησαυρός σου, θα είναι και η καρδιά σου »(Ματθ. 6: 19-21).

Καθώς διατηρούμε αυτόν τον ιερό θησαυρό, συνεχίζουμε να ζούμε και να σωθούμε σήμερα στην Εκκλησία “του Κυρίου και του Θεού, που έλαβε με το αίμα Του” (Πράξεις 20:28), προσπαθώντας να ενσαρκωθούμε στον εαυτό μας και στη ζωή μας ό, τι μας κληροδότησε ο Κύριος, η αγνή και Αγιά μητέρα Του, οι απόστολοι Του και όλοι οι άγιοι Του κατά τη διάρκεια των αιώνων, για να εκπληρώσουν την ιερή θέληση και την επιθυμία Του «ότι όποιος πιστεύει σ ‘Αυτόν δεν πρέπει να χαθεί, αλλά να έχει αιώνια ζωή »(Ιωάννης 3:15).

Η Ορθοδοξία που αναγνωρίζουμε και ζούμε δεν είναι μία από τις πολλές ανθρώπινες διδασκαλίες και φιλοσοφίες που έχουν εμφανιστεί και συνεχίζουν να εμφανίζονται στον κόσμο μας, αλλά η μόνη σωζόμενη πίστη που ήρθε στον κόσμο προσωπικά, στο πρόσωπο του ίδιου του Κυρίου και του Θεού μας Ιησού Χριστός, μέσω της θεϊκής ενσάρκωσης Του. Γιατί ο Υιός του Θεού έγινε Υιός του ανθρώπου, έτσι ώστε οι γιοι των ανθρώπων να γίνουν γιοι του Θεού (ο Μέγας Άγιος Αθανάσιος), και αυτό είναι το μυστήριο, «κρυμμένο εδώ και αιώνες στον Θεό, ο οποίος δημιούργησε όλα τα πράγματα μέσω του Ιησού Χριστού Η εκκλησία είναι γνωστή στις κυριαρχίες και τις δυνάμεις του ουρανού »(Εφεσ. 3: 9-10). Αυτό είναι «το μυστήριο της θεότητας: ο Θεός εμφανίστηκε στη σάρκα» (1 Τιμ. 3:16). Αυτό το μυστήριο ομολογείται και επιβεβαιώνεται συνεχώς από την Εκκλησία, όταν στον σεβασμό του και στην λατρεία του του Αρχέγονου απεικονίζει στις ιερές και ιερές εικόνες τη θεϊκή-ανθρώπινη εικόνα του Χριστού, μαζί με τις μορφές της Παναγίας και πάντα της Παναγίας και όλων των αγίων. Στη διατήρηση και το κήρυγμα αυτού του μεγάλου μυστικού είναι όλη η ουσία και όλο το μεγαλείο της ιερής Ορθοδοξίας μας.

Ας διατηρήσουμε αυτήν την Ορθοδοξία ως το πιο πολύτιμο δώρο μας από ψηλά, ως τον πιο πολύτιμο θησαυρό μας και το μόνο πραγματικά «απαραίτητο» (Λουκάς 10:42), γιατί στην Ορθοδοξία και στη ζωή, σύμφωνα με τις αιώνιες και σωστικές αλήθειές της, είναι επίσης η υπόσχεση για ό, τι αποκαθίσταται μέσω του Χριστού.

Μέσα από τις προσευχές της Αγίας Μητέρας του Θεού, των αγίων Αποστόλων και όλων των πνευματικών Πατέρων και αγίων της Εκκλησίας, ο Θεός να ευλογεί και να σώσει όλους μας!

Καλή και ευλογημένη η εορτή της Κυριακής της Ορθοδοξίας!

+ Νεόφυτος 

ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ 

*Ανεπίσημη Μετάφραση

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

patriarchate news global antiochia instabul bartholomeos

Τηλεφωνική επικοινωνία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου με τον Πατριάρχη Αντιοχείας Ιωάννη – Ο Παναγιώτατος εξέφρασε την οδύνη του Οικουμενικού Θρόνου για τα τεκταινόμενα στο Λίβανο

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 9 / 8 / 2020 , 13:48 από adologala.gr Την Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020, το απόγευμα, η Α.Θ.Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη Ι’, ο οποίος βρίσκεται στον Λίβανο, και του εξέφρασε την οδύνη και τις προσευχές του καθώς […]

Χειροτονία Επισκόπου Ναζιανζού Αθηναγόρα – Adologala.gr

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Σάββατο 5 / 6 / 2021 , 23:36 από news_room Σήμερα 5 Ιουνίου 2021 στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής πραγματοποιήθηκε η χειροτονία του επισκόπου Ναζιανζού κ. Αθηναγόρα. Την χειροτονία τέλεσε ο σεβ. Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ.κ. Ελπιδοφόρος παρουσία κληρικών και λαϊκών στο πολιτιστικό κέντρο Μαλιώτη στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ. Παρακάτω η […]

Pin It on Pinterest