17 °C Athens, GR
27/11/2021

Τελευταια Νέα
Λαμπρά εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίας Αικατερίνης στο Σύδνεϋ (Εικόνες) – Adologala.gr Χαίρει άκρας υγείας ο Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος – Adologala.gr Η Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης αποφάσισε για τον Αρχιεπίσκοπο Ειρηναίο – Adologala.gr Φωκίδος Θεόκτιστος : «Όταν τα αυτονόητα καθίστανται δυσνόητα και παρεξηγήσιμα» – Adologala.gr Ο Πατριάρχης Αντιοχείας επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου με την ευκαιρία των Ονομαστηρίων του Η Ενθρόνιση του Μητροπολίτη Περιστερίου κ.κ. Γρηγορίου Εγκαινιάσθηκε στη Μόσχα έκθεση αφιερωμένη στην επιστημονική δράση των αδελφών Λειχούδη Ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος συνάντησε τον πρόεδρο της Γερουσίας του Κοινοβουλίου της Δημοκρατίας του Καζαχστάν Η αδιαπραγμάτευτη παντοδυναμία του καφέ στους αιώνες – Adologala.gr Εγκαινιάστηκαν οι νέες κλειστές ελεγχόμενες δομές σε Λέρο και Κω από τους Μ. Σχοινά και Ν. Μηταράκη Διαδικτυακή συνάντηση Γιάννη Χρυσουλάκη με ομογενείς και φιλέλληνες Αιθίοπες Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στο δείπνο που διοργάνωσε το ΚΕΒΕ και ο Ρωσικός Επιχειρηματικός Σύνδεσμος, στη Λεμεσό Μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου ενόψει της επικείμενης επίσκεψής του στην Κύπρο και την Ελλάδα στις 2-6 Δεκεμβρίου 2021 Το 1ο Δημοτικό Ακράτας επισκέφθηκε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Ιερώνυμος – Adologala.gr Ο «όμιλος προστασίας απόρου παιδιού Βεροίας» εόρτασε τον προστάτη του, Άγιο Στυλιανό Παφλαγόνος Πατριαρχική Εγκύκλιος του Ιεροσολύμων Θεόφιλου για την εορτή των Χριστουγέννων – Adologala.gr Αρχιμανδρίτης Ρωμανός Αναστασιάδης:« Ανάστατο το Άγιον Όρος από τους εγκληματίες ψεύτες που καπηλεύονται την κοίμηση του Γέροντος Παύλου Λαυρεώτου»

ΗΠΑ – ΕΕ : Ικανοποίηση της Ελλάδας από τη Κοινή Δήλωση των 27 ηγετών

Ικανοποίηση της κυβέρνησης από την Κοινή Δήλωση των 27 ηγετών

Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 26 / 3 / 2021 , 1:39 από news_room

Ικανοποίηση εκφράζουν κυβερνητικά στελέχη για την κοινή δήλωση των 27 ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με την Τουρκία, η οποία, όπως λένε, βασίζεται στην έκθεση Μπορέλ και επιβεβαιώνει τα αποτελέσματα προηγουμένων Ευρωπαικών Συμβουλίων σε ό,τι αφορά στην γειτονική χώρα.

Όπως έλεγαν τα ίδια πρόσωπα, πρόκειται για μία διττή προσέγγιση, που περιλαμβάνει θετικά μέτρα αλλά και κυρώσεις, εφ, όσον η Τουρκία επαναλάβει μονομερείς ενέργειες και παραβατική συμπεριφορά.

Επίσης, αναφορές υπάρχουν και στο μεταναστευτικό-προσφυγικό, καθώς η Τουρκία καλείται να συνεργαστεί για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης και τις επιστροφές μεταναστών προς την Τουρκία με βάση την Κοινή Δήλωση Ε.Ε-Τουρκίας, η οποία, όπως αναφέρεται, θα πρέπει να εφαρμοστεί χωρίς διακρίσεις.

«Όλες οι αποφάσεις είναι σταδιακές, υπό όρους και αναστρέψιμες. Δεν δίνεται λευκή επιταγή στην Τουρκία, η συμπεριφορά της οποίας θα αξιολογηθεί με τις σχετικές αποφάσεις να παραπέμπονται για τον Ιούνιο» σημείωναν κυβερνητικά στελέχη.

Σύμφωνα με τα ίδια πρόσωπα «έγιναν σημαντικότατες αλλαγές εν συγκρίσει με το αρχικό προσχέδιο έπειτα από απανωτές διαπραγματεύσεις» και όπως τόνιζαν «το τελικό κείμενο είναι ισορροπημένο και απηχεί την έκθεση Μπορέλ».

«Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και θα αναζητήσουμε μια συντονισμένη προσέγγιση με τους εταίρους» αναφέρει η Κοινή Ανακοίνωση των ηγετών της ΕΕ για την Ανατολική Μεσόγειο

H EE καλεί την Τουρκία να απέχει από μονομερείς ενέργειες όπως αναφέρει η κοινή ανακοίνωση των 27 ηγετών των κρατών μελών, η οποία χαιρετίζει την έκθεση που εκπόνησε ο Ύπατος Εκπρόσωπος και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Επιπροσθέτως, υπογραμμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την Τουρκία με έναν σταδιακό, αναλογικό και αναστρέψιμο τρόπο για την ενίσχυση της συνεργασίας σε διάφορους τομείς κοινού ενδιαφέροντος και τη λήψη περαιτέρω αποφάσεων κατά τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Ιουνίου.

Ειδικότερα, η Κοινή Ανακοίνωση αναφέρει:

«Πραγματοποιήσαμε μια συζήτηση για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και για τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία και χαιρετίσαμε την Κοινή Ανακοίνωση σχετικά με την “Κατάσταση των πολιτικών, οικονομικών και εμπορικών σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας” που εκπόνησε ο Ύπατος Εκπρόσωπος και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όπως ζητήθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο τον Δεκέμβριο του 2020

– Υπενθυμίζουμε το στρατηγικό συμφέρον της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ένα σταθερό και ασφαλές περιβάλλον στην Ανατολική Μεσόγειο και για την ανάπτυξη μιας συνεργατικής και αμοιβαία επωφελούς σχέσης με την Τουρκία. Χαιρετίζουμε την πρόσφατη αποκλιμάκωση στην Ανατολική Μεσόγειο μέσω της διακοπής των παράνομων δραστηριοτήτων γεώτρησης, της επανάληψης των διμερών συνομιλιών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και των επικείμενων συνομιλιών για το Κυπριακό υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

– Με την προϋπόθεση ότι διατηρείται η τρέχουσα αποκλιμάκωση και ότι η Τουρκία εμπλέκεται εποικοδομητικά και υπόκειται στις προϋποθέσεις που αποφασίστηκαν στα συμπεράσματα του προηγούμενου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η πρόσφατα θετική δυναμική, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την Τουρκία με έναν σταδιακό, αναλογικό και αναστρέψιμο τρόπο για την ενίσχυση της συνεργασίας σε διάφορους τομείς κοινού ενδιαφέροντος και τη λήψη περαιτέρω αποφάσεων κατά τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Ιουνίου.

– Σχετικά με την οικονομική συνεργασία, καλούμε την Επιτροπή να εντείνει τις συνομιλίες με την Τουρκία για να αντιμετωπιστούν οι τρέχουσες δυσκολίες στην εφαρμογή της Τελωνειακής Ένωσης, διασφαλίζοντας την αποτελεσματική εφαρμογή της σε όλα τα κράτη μέλη, και καλούμε παράλληλα το Συμβούλιο να εργαστεί για την εντολή εκσυγχρονισμού της τελωνειακής ένωσης. Μια τέτοια εντολή μπορεί να εκδοθεί από το Συμβούλιο υπό την επιφύλαξη πρόσθετων οδηγιών από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Είμαστε διατεθειμένοι να ξεκινήσουμε διάλογο υψηλού επιπέδου με την Τουρκία για να συζητήσουμε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως η δημόσια υγεία, το κλίμα και η αντιτρομοκρατία, καθώς και περιφερειακά θέματα.

– Καλούμε την Επιτροπή να διερευνήσει πώς να ενισχύσει τη συνεργασία με την Τουρκία σχετικά με τις επαφές μεταξύ της κοινωνίας των πολιτών και την κινητικότητα.

– Καλούμε την Τουρκία να απέχει από νέες προκλήσεις ή μονομερείς ενέργειες κατά παράβαση του διεθνούς δικαίου. Λαμβάνοντας υπόψη την κοινή ανακοίνωση, επιβεβαιώνουμε την αποφασιστικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε περίπτωση τέτοιων ενεργειών, να χρησιμοποιήσει τα μέσα και τις επιλογές που έχει στη διάθεσή της για να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της και τα συμφέροντα των κρατών μελών της, καθώς και για τη διατήρηση της περιφερειακής σταθερότητας.

– Εκτιμούμε τη φιλοξενία από την Τουρκία περίπου 4 εκατομμυρίων Σύρων προσφύγων και συμφωνούμε ότι η βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τους πρόσφυγες και τις κοινότητες υποδοχής θα συνεχιστεί. Καλούμε την Επιτροπή να υποβάλει πρόταση στο Συμβούλιο για τη συνέχιση της χρηματοδότησης των Σύρων προσφύγων στην Τουρκία, καθώς και στην Ιορδανία, στον Λίβανο και σε άλλες χώρες της περιοχής.

– Όσον αφορά τη διαχείριση του μεταναστευτικού, στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής της ΕΕ που περιλαμβάνει όλες τις μεταναστευτικές οδούς, θα πρέπει να ενισχυθεί η συνεργασία με την Τουρκία, ιδίως σε τομείς όπως η προστασία των συνόρων, η καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης, καθώς και η επιστροφή των παράτυπων μεταναστών και των απορριφθέντων αιτούντων άσυλο στην Τουρκία, σύμφωνα με τη Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας, που εφαρμόζεται χωρίς διακρίσεις.

– Υπενθυμίζουμε τα προηγούμενα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και παραμένουμε πλήρως δεσμευμένοι για μια συνολική διευθέτηση του Κυπριακού σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις του ΣΑ του ΟΗΕ (ιδίως τις αποφάσεις 550, 789, 1251). Προσβλέπουμε στην επανάληψη των διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, στις οποίες η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συμμετάσχει ως παρατηρητής και θα διαδραματίσει ενεργό ρόλο στη στήριξη των διαπραγματεύσεων, μεταξύ άλλων διορίζοντας έναν εκπρόσωπο στην αποστολή Καλών Υπηρεσιών των Ηνωμένων Εθνών

– Το κράτος δικαίου και τα θεμελιώδη δικαιώματα παραμένουν βασικό μέλημα. Η στόχευση πολιτικών κομμάτων και μέσων μαζικής ενημέρωσης και άλλες πρόσφατες αποφάσεις αντιπροσωπεύουν μεγάλη οπισθοδρόμηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα και έρχονται σε αντίθεση με τις υποχρεώσεις της Τουρκίας για σεβασμό της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και των δικαιωμάτων των γυναικών. Ο διάλογος για τέτοια θέματα παραμένει αναπόσπαστο μέρος της σχέσης ΕΕ-Τουρκίας.

– Σύμφωνα με το κοινό συμφέρον της ΕΕ και της Τουρκίας για την ειρήνη και τη σταθερότητα στην περιοχή τους, αναμένουμε από την Τουρκία και όλους τους πρωταγωνιστές  να συμβάλουν θετικά στην επίλυση περιφερειακών κρίσεων όπως στη Λιβύη, στην Συρία, στο Νότιο Καύκασο και θα παραμείνουμε σε εγρήγορση σε αυτό το θέμα.

– Καλούμε τον Ύπατο Εκπρόσωπο να προχωρήσει στις εργασίες της Πολυμερούς Διάσκεψης για την Ανατολική Μεσόγειο.

– Θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και θα αναζητήσουμε μια συντονισμένη προσέγγιση με τους εταίρους. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα επανέλθει στο θέμα αυτό κατά τη σύνοδό του τον Ιούνιο».

 Οι 27 συμφώνησαν για την ενίσχυση της παραγωγής εμβολίων στην Ευρώπη και την επιτάχυνση της προμήθειάς τους στις χώρες μέλη

Οι ευρωπαίοι  ηγέτες συμφώνησαν κατά την σημερινή σύνοδο κορυφής να ενισχύσουν της παραγωγή εμβολίων κατά της Covid-19 στην Ευρώπη και να βελτιώσουν τους ρυθμούς των εμβολιασμών σε όλες τις χώρες μέλη, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.
«Είναι ζωτικής σημασίας να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για την βελτίωση της παραγωγής εμβολίων στην Ευρώπη και για την βελτίωση της ικανότητάς μας να προμηθεύουμε (εμβόλια) στις χώρες μέλη…Αυτή είναι η απόλυτη προτεραιότητά μας και είμαστε πλήρως αφοσιωμένοι στον στόχο αυτόν μαζί με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ακολουθεί η τοποθέτηση του Προέδρου Charles Michel στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών της ΕΕ με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Μπάιντεν.

Καλησπέρα, Πρόεδρε Μπάιντεν. Σας ευχαριστούμε που αποδεχτήκατε την πρόσκλησή μας. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας καλωσορίσουμε σήμερα. Δεν είναι κοινή πρακτική για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να φιλοξενεί ξένους καλεσμένους στις τακτικές συναντήσεις μας. Η τελευταία φορά ήταν πριν από 11 χρόνια. Ήταν ο καλός φίλος σας, Μπαράκ Ομπάμα.

Στην Ουάσιγκτον, μπορεί να μην είναι σαφές τι κάνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Όπως γνωρίζετε, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο συγκεντρώνει τους 27 αρχηγούς κρατών και αρχηγών κυβερνήσεων της ΕΕ, καθένας από τους οποίους είναι υπεύθυνος για τους δικούς του λαούς και τα κοινοβούλια. Αυτή η ομάδα είναι ο στρατηγικός κόμβος της Ένωσής μας. Και αποφασίζουμε για τον προσανατολισμό του ευρωπαϊκού μας έργου.

Κύριε Πρόεδρε, γνωρίζετε πολύ καλά τις προκλήσεις της διμερούς συμμετοχής. Απλά φανταστείτε, κομματισμός φορές 27! Επειδή 27 κράτη μέλη.

Ωστόσο, το πιο σημαντικό, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, μέρα με τη μέρα, διαμορφώνουμε την ενότητα μας. Με συναίνεση. Αποφασίσαμε εδώ να γίνουμε η πρώτη ουδέτερη κλιματική ήπειρος έως το 2050. Αποφασίσαμε εδώ για το ιστορικό μας σχέδιο ανάκτησης 1,8 τρισ. Covid. Πάνω από τα εθνικά μας σχέδια τόνωσης.

Εδώ, για παράδειγμα, καθορίζουμε την πολιτική της ΕΕ έναντι της Κίνας, της Ρωσίας και της Τουρκίας. Και μετά τις εκλογές των ΗΠΑ, συζητήσαμε τι θα σήμαινε η Προεδρία σας για τη διατλαντική μας σχέση. Είμαστε ενωμένοι στην εκτίμησή μας. Αυτή είναι μια ιστορική ευκαιρία να αναζωογονήσουμε τη συνεργασία μας. Και εμβαθύνετε τον ιστορικό μας δεσμό.

Από την εκλογή σας, έχουμε μιλήσει πολλά για εσάς. Τώρα είμαστε στην ευχάριστη θέση να μιλήσουμε απευθείας μαζί σας. Η Αμερική επέστρεψε. Και είμαστε χαρούμενοι που επέστρεψες.

Σήμερα, το Covid-19 είναι η κορυφαία προτεραιότητα. Κανείς δεν είναι ασφαλής έως ότου όλοι είναι ασφαλείς. Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να νικήσουμε τον ιό.

Αυτό περιλαμβάνει στενή συνεργασία για τα εμβόλια. Να ενισχύσει την παραγωγή και την παράδοση και να εξασφαλίσει ανοικτές αλυσίδες εφοδιασμού. Θα είμαστε οι μεγαλύτεροι παραγωγοί εμβολίων – για την προστασία των ανθρώπων μας και των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Επομένως, πρέπει επίσης να καθοδηγήσουμε τις προσπάθειες – μέσω της Διευκόλυνσης COVAX – για να διασφαλίσουμε ότι τα εμβόλια φτάνουν σε όλες τις χώρες.

Έχουμε όλα τα εργαλεία – επιστήμη, ικανότητα, πόρους και τη συλλογική βούληση. Στεκόμαστε μαζί, πλάι-πλάι, μπορούμε να δείξουμε ότι οι δημοκρατίες ταιριάζουν καλύτερα στους πολίτες, στην προώθηση της αξιοπρέπειας και στη δημιουργία ευημερίας.

Το σοκ που προκαλείται από την πανδημία πρέπει να είναι μια κλήση αφύπνισης. Και πρέπει να οικοδομήσουμε καλύτερα και εξυπνότερα. Γι ‘αυτό η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει πραγματοποιήσει έναν θεμελιώδη διπλό μετασχηματισμό, με την Πράσινη Συμφωνία και την Ψηφιακή μας Ατζέντα. Ήμασταν το πρώτο μπλοκ που δεσμευτήκαμε για την ουδετερότητα του κλίματος έως το 2050. Και άλλοι ακολούθησαν. Η απόφασή σας να επαναφέρετε την Αμερική στη Συμφωνία του Παρισιού είναι υπέροχη είδηση. Είναι μουσική στα αυτιά μας. Και υποστηρίζουμε τη σύνοδο κορυφής της Ημέρας της Γης που θα συγκληθείτε τον επόμενο μήνα.

Στα ψηφιακά, θέλουμε επίσης να ηγηθούμε με το παράδειγμα. Και αποφύγετε την κατάχρηση των πόρων δεδομένων μας, όπως έχουμε κάνει κατάχρηση των φυσικών μας πόρων. Πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι δεν θα αποδεχθούν την υπερεκμετάλλευση των προσωπικών τους δεδομένων. Είτε από εταιρείες που αναζητούν κέρδος. Ή από κράτη για τον έλεγχο των πολιτών τους. Αυτό δεν είναι ούτε βιώσιμο για τις επιχειρήσεις, ούτε για τη δημοκρατία.

Χρειαζόμαστε ένα σοφό πλαίσιο, όπου οι ψηφιακοί πόροι μας θα χρησιμοποιηθούν για καινοτομία και οικονομική ανάπτυξη. Και πρέπει επίσης να προστατεύσουμε το «περιβάλλον» των δημοκρατιών μας και των ατομικών μας ελευθεριών. Αυτή είναι μια περίπλοκη και συναρπαστική πρόκληση. Ας πλαισιώσουμε μαζί αυτό το ψηφιακό δημοκρατικό πρότυπο.

Μετά τις θηριωδίες του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, συνεργαστήκαμε για να χτίσουμε τη διεθνή τάξη βάσει κανόνων. Δημιουργήσαμε τα Ηνωμένα Έθνη και άλλους διεθνείς οργανισμούς.

Και για αρκετές δεκαετίες, αυτή η τάξη βάσει κανόνων αμφισβητήθηκε από τη Σοβιετική Ένωση. Επιβάλλουν τους δικούς τους κανόνες και απείλησαν με βάναυση δύναμη εκείνους που αντιστάθηκαν. Όταν η σοβιετική αυτοκρατορία έπεσε, πιστεύαμε στο λεγόμενο «Τέλος της Ιστορίας» … την τελική νίκη της δημοκρατίας. Πράγματι, η δημοκρατία επεκτάθηκε. Οι ελεύθερες αγορές προχώρησαν. Περισσότερες χώρες εντάχθηκαν στο πολυμερές σύστημα.

Αλλά τριάντα χρόνια αργότερα, γνωρίζουμε ότι κάναμε λάθος για τη γενική νίκη της φιλελεύθερης δημοκρατίας. Οι αυταρχικές τάσεις μεταμορφώθηκαν σε νέα μοντέλα. Κατάχρησαν ή έσκυψαν τους κανόνες, χρησιμοποιώντας νέα εργαλεία (παραπληροφόρηση, κυβερνοχώρες και υβριδικές απειλές) για να επιτεθούν στις δημοκρατίες, τόσο από έξω όσο και από μέσα. Αυτά τα νέα καθεστώτα απειλούν τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την τάξη που βασίζεται στους κανόνες. Τουλάχιστον όσο τα καθεστώτα του Ψυχρού Πολέμου.

Γι ‘αυτό το ΝΑΤΟ παραμένει ο ακρογωνιαίος λίθος της συλλογικής μας ειρήνης και ασφάλειας. Και εμείς οι Ευρωπαίοι είμαστε αποφασισμένοι να αναλάβουμε το δίκαιο μερίδιό μας στο βάρος. Περισσότερο από ποτέ, εναπόκειται στην Αμερική και την Ευρώπη, με τους ομοϊδεάτες εταίρους μας, να προωθήσουν το δημοκρατικό μοντέλο και την οικονομία της ελεύθερης αγοράς.

Αυτό που κάνουμε μαζί σήμερα θα καθορίσει τον κόσμο που θα ζουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας, αύριο. Γι ‘αυτό χθες είχαμε την ευχαρίστηση να φιλοξενήσουμε τον υπουργό Blinken και να συζητήσουμε γεωπολιτικά θέματα όπως η Κίνα, η Ρωσία, το Ιράν ή το Κέρας της Αφρικής, τα Δυτικά Βαλκάνια, η Ανατολική Εταιρική Σχέση.

Ας ενωθούμε – για να χτίσουμε έναν πιο δίκαιο, πιο πράσινο και πιο δημοκρατικό κόσμο. Αγκυροβολημένο στην κοινή μας ιστορία. Η ΕΕ είναι ένα σχέδιο ειρήνης. Αν ζούμε σήμερα με ειρήνη, ελευθερία και ευημερία, οφείλεται στο γεγονός ότι πριν από 76 χρόνια, αμέτρητοι Αμερικανοί προσγειώθηκαν στις ακτές μας. Αγωνίστηκαν για την ελευθερία, τη δικαιοσύνη και τη δημοκρατία μας. Και πολλοί πέθαναν – στο όνομα της ελευθερίας. Η μάχη του Bulge, στη χώρα μου, ζει ακόμα στις καρδιές και στο μυαλό των οικογενειών. Αυτό μας δεσμεύει για πάντα.

Ας οικοδομήσουμε πάνω σε αυτήν τη φιλία – για να δημιουργήσουμε μια νέα διατλαντική νοοτροπία. Μια ισχυρή βάση για την ανανεωμένη συνεργασία μας. Σας ευχαριστούμε και πάλι για τη συμμετοχή σας σήμερα το απόγευμα. Και για να μοιραστείτε τις σκέψεις σας για τη μελλοντική μας συνεργασία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΕ,

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Στον Ιστορικό Ιερό Ναό των Γιαννιτσών Εορτάστηκαν τα 109 Ελευθέρια

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 20 / 10 / 2021 , 21:46 από news_room Την Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2021 στον ιστορικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γιαννιτσών (Μητρόπολη), όπου το 1912 τελέσθηκε η πρώτη Δοξολογία για την απελευθέρωση της πόλης από τον τουρκικό ζυγό πέντε αιώνων, εορτάσθηκαν τα 109α Ελευθέρια της πόλεως προεξάρχοντος […]

Σε φάση ανάπτυξης η αγορά της στεγαστικής πίστης – Οι εκτιμήσεις των τραπεζών

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 11 / 10 / 2021 , 17:44 από news_room Σε φάση ανάπτυξης η αγορά της στεγαστικής πίστης – Οι εκτιμήσεις των τραπεζών Στην φάση της ανάπτυξης και μάλιστα με ισχυρούς ρυθμούς έχει εισέλθει η στεγαστική πίστη μετά από μια δεκαετία που είχε σχεδόν παγώσει κάθε ζήτηση για νέες […]

Pin It on Pinterest