27 °C Athens, GR
16/05/2022

Τελευταια Νέα
Παρουσία Αρχών των Δήμου Γαλατσίου & Πλήθους κόσμου η Ιερά Λιτάνευση της Αγίας Γλυκερίας (Φωτορεπορτάζ) Εγκατάλειψη του ιστορικού Ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου Αλίμου μετά από την απομάκρυνση του Ιερέα Αρχαιολόγου Η ομιλία του Πρέσβη Τζορτζ Τσούνη στη Δεξίωση για την Επίδοση των Διαπιστευτηρίων του Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου με τον Βασιλιά της Ιορδανίας στη Νέα Υόρκη – Adologala.gr Λαμπρά εορτάστηκε η Ιερά Μνήμη της Αγίας Ειρήνης στο Γαλάτσι Έφτασε στν Ουάσιγκτον ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης – Αναμένεται συνάντηση με τον Πρόεδρο Μπάϊντεν και Γερουσία Επίθεση στο Μπάφαλο: «Το μίσος παραμένει κηλίδα στην ψυχή της Αμερικής», δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν Το Πρόγραμμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την επίσημη επίσκεψή του στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής Στην Κύπρο ο μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας – Επισκέφθηκε τον έξαρχο του Παναγίου Τάφου – Είχε συνάντηση & με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο Η Εύβοια πανηγύρισε με λαμπρότητα την Σύναξη πάντων των Ευβοέων Αγίων Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος: Το ρατσιστικό μίσος στην Αμερική είναι μακροχρόνιο μόρφωμα Η ενθρόνιση της Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Παναγίας Άξιον Εστίν από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Επίσκεψη του Υπαρχηγού του ΓΕΕΘΑ της Ελλάδος Ιωάννη Δρυμούση στην Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας

Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκη για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 8 / 3 / 2021 , 19:48 από news_room

Το 2021 συναντά την 8η Μαρτίου υπό ιδιάζουσες κοινωνικές συνθήκες, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί και συνεχίζουν, κατά την πανδημία του κορωνοϊού σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο. Σήμερα κατά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι εμφανής η ισχυροποίηση του ρόλου των γυναικών και, παράλληλα, αποδεικνύεται διαχρονικά η εμβληματική κοινωνική τους παρουσία.

Για την Ελλάδα αυτή τη χρονιά, αρχικά, η γυναίκα εντάσσεται και θεάται στην ιστορική πραγματικότητα του 1821, παρουσιάζοντας μια άλλη πρωταγωνιστική διάσταση αυτής, όπου 200 χρόνια μετά η γενναιότητα, η αυτοθυσία, η ανδρεία, η λαχτάρα για λευτεριά και ανεξαρτησία, γίνονται αρετές προτύπων και ιδανικών ηρωισμού. Μπουμπουλίνα, Μαντώ Μαυρογένους, Παπαρήγαινα, Δέσποινα Καΐρη, Σουλτάνα Κασομούλη, Ψωροκώσταινα και πολλές άλλες αγωνίστριες με ποικίλους τρόπους απέδειξαν την αξία τους, αλλά και το σημαίνοντα ρόλο τους για την απελευθέρωση των Ελλήνων από το ζυγό των Τούρκων.

Αυτές οι Ελληνίδες γυναίκες πρότυπα θάρρους και ελευθερίας, διαφύλαξαν αξίες δημοκρατικές και συνέβαλαν στη δημιουργία ενός διαύλου επικοινωνίας με το σήμερα και με την ύπαρξη του δημοκρατικού πολιτεύματος, εκπρόσωπος του οποίου το 2021 είναι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μία γυναίκα για πρώτη φορά στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα. Το ίδιο και στα υπόλοιπα πολιτειακά αξιώματα οι ηγετικές θέσεις των γυναικών αυξάνονται, αποδεικνύοντας την αποτελεσματικότητα, τις ηγετικές τους ικανότητες και την επιτυχή τους συνδρομή διαχρονικά στη δημόσια ζωή.

Κατά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ο Ο.Η.Ε. θέτει ως θεματολογία έτους 2021 «Οι γυναίκες στην ηγεσία: Υλοποιώντας ένα μέλλον ισότητας κατά την πανδημία του COVID-19». Η ισότητα μεταξύ των δύο φύλων αναδεικνύεται ως προτεραιότητα, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού επιβάλλει την ύπαρξη ισορροπίας στην κοινωνική, επαγγελματική, οικογενειακή και προσωπική ζωή.

Ενώπιον της σημερινής διαμορφωθείσας πραγματικότητας η Ελληνική Αστυνομία, συνειδητοποιώντας το ρόλο της και με ευαισθησία στέκεται δίπλα στην γυναίκα, αφουγκράζεται τις ανάγκες της και ως προτεραιότητα θέτει τη στήριξή της και την ενδυνάμωσή της ενώπιον φαινομένων βίας και καταπάτησης των δικαιωμάτων της.

Η ίδια η γυναίκα αστυνομικός με πολυδιάστατο ρόλο και υποδειγματική υπευθυνότητα καλείται να συνδυάσει επιτυχημένα την επαγγελματική με την οικογενειακή πραγματικότητα. Καλείται υπεύθυνα να ανταποκριθεί σε όποιο ρόλο κληθεί και επιτυχημένα προχωρά με παράλληλη κατάκτηση ηγετικών θέσεων ευθύνης εντός της ιεραρχίας του Σώματος. Επιτελεί αποτελεσματικά και αποδοτικά το έργο της είτε στο δρόμο, δίπλα στον πολίτη, είτε σε επιτελικές θέσεις, με χαρακτηριστικά επικινδυνότητας, αλλά και ηγετικής ευθύνης. Σέβεται την προσωπικότητά της, την αναδεικνύει και παράλληλα με επαγγελματισμό άοκνα, ακόμη και σήμερα στα πλαίσια της πανδημίας του κορωνοϊού, είναι δίπλα σε κάθε γυναίκα θύμα, υπενθυμίζοντάς της την αυθύπαρκτη, ιδιαίτερη και μοναδική της προσωπικότητα, την οποία έχει χρέος να περιφρουρεί ενώπιον οποιασδήποτε μορφής ανισότητας.

Η 8η Μαρτίου για τις 7.770 γυναίκες του Σώματος είναι Ημέρα ορόσημο επισκόπησης του ιδιαίτερου ρόλου της και της αξιόλογης προσφοράς της. Όλοι είμαστε δίπλα σε κάθε γυναίκα με σεβασμό προς την προσωπικότητά της και τα δικαιώματά της, αλλά και το θεσμικό πλαίσιο που τα διέπει.

Η εξισορρόπηση ρόλων από τη γυναίκα του 2021 συνιστά αναγκαιότητα υπό τις παγκόσμιες διαμορφωθείσες συνθήκες από την πανδημία του κορωνοϊού, και η συμβολή όλων προς αυτή την κατεύθυνση υποχρέωση. Ο διττός ρόλος της γυναίκας επαγγελματία αστυνομικού και της γυναίκας αστυνομικού στήριγμα προς κάθε γυναίκα θύμα διατρανώνει την υποχρέωσή μας να τιμάμε τις γυναίκες και την προσφορά τους.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

ΑΔΕΔΥ: Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο της καταστολής και της αστυνομοκρατίας στα Πανεπιστήμια

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 17 / 1 / 2021 , 3:16 από news_room ΑΔΕΔΥ: Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο της καταστολής και της αστυνομοκρατίας στα Πανεπιστήμια Δελτίο Τύπου εξέδωσε η ΑΔΕΔΥ για τον θέμα της εποπτείας των πανεπιστημίων με Αστυνομικούς. Συγκεκριμένα κάνει λόγο για Αστυνομοκρατία στα Πανεπιστημία. Διαβάστε παρακάτω την Ανακοίνωση: Να αποσυρθεί […]

Ενημερωτικό σημείωμα για τη συζήτηση του Πρωθυπουργού με γυναίκες που έδωσαν μάχη με τον καρκίνο του μαστού

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 26 / 10 / 2020 , 16:38 από Η τεράστια σημασία της πρόληψης, ήταν το κεντρικό μήνυμα της συζήτησης που είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο γραφείο του, με 6 γυναίκες που νίκησαν τον καρκίνο του μαστού, μια γυναίκα που βρίσκεται στο στάδιο της θεραπείας και την ογκολόγο […]

Pin It on Pinterest