16 °C Athens, GR
11/04/2021

Τελευταια Νέα
To «Άδολο Γάλα» γίνεται εβδομαδιαία ενημερωτική πύλη ειδήσεων – ADOLOGALA.GR Εκοιμήθη ο φωτογράφος του Οικουμενικού Πατριάρχη, Νίκος Μαγγίνας ΗΠΑ: Τρία μικρά παιδιά βρέθηκαν θανάσιμα μαχαιρωμένα σε ένα διαμέρισμα στο Λος Άντζελες Την Δευτέρα η εξόδιος ακολουθία του Ιάκωβου Τσούνη Χειροτονία νέου Διακόνου στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας Εκδημία κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος π. Χαράλαμπου Μιχαήλ Διεθνής κατακραυγή για τον σκοτωμό του Δημοσιογράφου Γιώργου Καραιβάζ – Άρθρο του Χριστόφορου Ρίμπα Ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας για τον θάνατο του Πρίγκηπα Φιλίππου της Αγγλίας Λειτουργίες – Κηρύγματα Ιεράς Μητροπόλεως Πάφου, 10-16 Απριλίου 2021 Εκδημία Μητροπολίτη Γέροντος Νικαίας κυρού Κωνσταντίνου – Αποφάσεις Οικουμενικού Πατριαρχείου Επίσκεψη του Γενικού Προξένου στο Σύδνεϋ στην Ι.Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας

Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκη για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 8 / 3 / 2021 , 19:48 από news_room

Το 2021 συναντά την 8η Μαρτίου υπό ιδιάζουσες κοινωνικές συνθήκες, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί και συνεχίζουν, κατά την πανδημία του κορωνοϊού σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο. Σήμερα κατά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι εμφανής η ισχυροποίηση του ρόλου των γυναικών και, παράλληλα, αποδεικνύεται διαχρονικά η εμβληματική κοινωνική τους παρουσία.

Για την Ελλάδα αυτή τη χρονιά, αρχικά, η γυναίκα εντάσσεται και θεάται στην ιστορική πραγματικότητα του 1821, παρουσιάζοντας μια άλλη πρωταγωνιστική διάσταση αυτής, όπου 200 χρόνια μετά η γενναιότητα, η αυτοθυσία, η ανδρεία, η λαχτάρα για λευτεριά και ανεξαρτησία, γίνονται αρετές προτύπων και ιδανικών ηρωισμού. Μπουμπουλίνα, Μαντώ Μαυρογένους, Παπαρήγαινα, Δέσποινα Καΐρη, Σουλτάνα Κασομούλη, Ψωροκώσταινα και πολλές άλλες αγωνίστριες με ποικίλους τρόπους απέδειξαν την αξία τους, αλλά και το σημαίνοντα ρόλο τους για την απελευθέρωση των Ελλήνων από το ζυγό των Τούρκων.

Advertising:
ADOLOGALA.GR - Ειδήσεις από την Εκκλησία και τον Κόσμο

Αυτές οι Ελληνίδες γυναίκες πρότυπα θάρρους και ελευθερίας, διαφύλαξαν αξίες δημοκρατικές και συνέβαλαν στη δημιουργία ενός διαύλου επικοινωνίας με το σήμερα και με την ύπαρξη του δημοκρατικού πολιτεύματος, εκπρόσωπος του οποίου το 2021 είναι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μία γυναίκα για πρώτη φορά στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα. Το ίδιο και στα υπόλοιπα πολιτειακά αξιώματα οι ηγετικές θέσεις των γυναικών αυξάνονται, αποδεικνύοντας την αποτελεσματικότητα, τις ηγετικές τους ικανότητες και την επιτυχή τους συνδρομή διαχρονικά στη δημόσια ζωή.

Κατά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ο Ο.Η.Ε. θέτει ως θεματολογία έτους 2021 «Οι γυναίκες στην ηγεσία: Υλοποιώντας ένα μέλλον ισότητας κατά την πανδημία του COVID-19». Η ισότητα μεταξύ των δύο φύλων αναδεικνύεται ως προτεραιότητα, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού επιβάλλει την ύπαρξη ισορροπίας στην κοινωνική, επαγγελματική, οικογενειακή και προσωπική ζωή.

Ενώπιον της σημερινής διαμορφωθείσας πραγματικότητας η Ελληνική Αστυνομία, συνειδητοποιώντας το ρόλο της και με ευαισθησία στέκεται δίπλα στην γυναίκα, αφουγκράζεται τις ανάγκες της και ως προτεραιότητα θέτει τη στήριξή της και την ενδυνάμωσή της ενώπιον φαινομένων βίας και καταπάτησης των δικαιωμάτων της.

Η ίδια η γυναίκα αστυνομικός με πολυδιάστατο ρόλο και υποδειγματική υπευθυνότητα καλείται να συνδυάσει επιτυχημένα την επαγγελματική με την οικογενειακή πραγματικότητα. Καλείται υπεύθυνα να ανταποκριθεί σε όποιο ρόλο κληθεί και επιτυχημένα προχωρά με παράλληλη κατάκτηση ηγετικών θέσεων ευθύνης εντός της ιεραρχίας του Σώματος. Επιτελεί αποτελεσματικά και αποδοτικά το έργο της είτε στο δρόμο, δίπλα στον πολίτη, είτε σε επιτελικές θέσεις, με χαρακτηριστικά επικινδυνότητας, αλλά και ηγετικής ευθύνης. Σέβεται την προσωπικότητά της, την αναδεικνύει και παράλληλα με επαγγελματισμό άοκνα, ακόμη και σήμερα στα πλαίσια της πανδημίας του κορωνοϊού, είναι δίπλα σε κάθε γυναίκα θύμα, υπενθυμίζοντάς της την αυθύπαρκτη, ιδιαίτερη και μοναδική της προσωπικότητα, την οποία έχει χρέος να περιφρουρεί ενώπιον οποιασδήποτε μορφής ανισότητας.

Η 8η Μαρτίου για τις 7.770 γυναίκες του Σώματος είναι Ημέρα ορόσημο επισκόπησης του ιδιαίτερου ρόλου της και της αξιόλογης προσφοράς της. Όλοι είμαστε δίπλα σε κάθε γυναίκα με σεβασμό προς την προσωπικότητά της και τα δικαιώματά της, αλλά και το θεσμικό πλαίσιο που τα διέπει.

Η εξισορρόπηση ρόλων από τη γυναίκα του 2021 συνιστά αναγκαιότητα υπό τις παγκόσμιες διαμορφωθείσες συνθήκες από την πανδημία του κορωνοϊού, και η συμβολή όλων προς αυτή την κατεύθυνση υποχρέωση. Ο διττός ρόλος της γυναίκας επαγγελματία αστυνομικού και της γυναίκας αστυνομικού στήριγμα προς κάθε γυναίκα θύμα διατρανώνει την υποχρέωσή μας να τιμάμε τις γυναίκες και την προσφορά τους.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Υπογραφή Ιδρυτικής Πράξης «Πρωτοβουλίας για την πρόληψη της Ενδοοικογενειακής βίας»στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 2 / 11 / 2020 , 17:55 από adologala.gr Ρεπορτάζ για το Ραδιόφωνο της Εκκλησίας: Μάκης Αδαμόπουλος – Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης Ιδρυτική Πράξη της «Πρωτοβουλίας για την πρόληψη της Ενδοοικογενειακής βίας» υπεγράφη σήμερα το πρωί στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, […]

Προσθετα Περιοριστικα Μετρα στη Λέρο δωδεκάνησα

Λέρος: Εφαρμογή πρόσθετων περιοριστικών μέτρων στο νησί

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 18 / 3 / 2021 , 0:13 από news_room Εφαρμογή πρόσθετων περιοριστικών μέτρων στη Λέρο Μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στη νήσο Λέρο της Π.Ε. Καλύμνου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και […]

Pin It on Pinterest