15 °C Athens, GR
31/03/2023

Τελευταια Νέα
Απόψεις: Το δίλημμα των Εθνικών εκλογών είναι διττό. Συνέχιση της επιτυχίας η αλλαγή πολιτικής νοοτροπίας Απόψεις: Ρωσίδα κατάσκοπος δήλωνε στο Ληξιαρχείο ότι ήθελε την ίδια ώρα που μητέρες και παιδιά πληρώνουν έως και 8500€ Σε αργία ο κληρικός της Ι.Μ. Ρεθύμνης, Πρωτοπρεσβύτερος Εμμανουήλ Σαρρής Η ομογένεια του Σικάγο των Η.Π.Α. τίμησε το Πυροσβεστικό Σώμα στις εκδηλώσεις της επετείου της 25ης Μαρτίου ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Υποδοχή της Τιμίας Κάρας του Προστάτη των Καρκινοπαθών, Αγίου Παρθενίου στο Ίλιον Εγκαινιάστηκε στη Νέα Μάκρη το Κέντρο Εκπαίδευσης της Πυροσβεστικής Π. Τσαπανίδου: Στις 21 Μαΐου έρχεται η ώρα της πολιτικής αλλαγής Αμαλιάδα: Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα – 5 συλλήψεις Στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ο Ναός του Αγίου Νικολάου Πτωχοκομείου Αθηνών Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στη Λαμία για το 1ο πολυθεματικό Συνέδριο «Star Forum» Επετειακή εκδήλωση της Μητρόπολης Νέας Ιωνίας αφιερωμένη στην 25η Μαρτίου 1821 Τριμερής Υπουργική Συνάντηση Κύπρου – Ελλάδας – Ισραήλ Επιστρέφει στη χώρα ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου

Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Μιχαήλ Καραμαλάκη για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 8 / 3 / 2021 , 19:48 από news_room

Το 2021 συναντά την 8η Μαρτίου υπό ιδιάζουσες κοινωνικές συνθήκες, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί και συνεχίζουν, κατά την πανδημία του κορωνοϊού σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο. Σήμερα κατά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι εμφανής η ισχυροποίηση του ρόλου των γυναικών και, παράλληλα, αποδεικνύεται διαχρονικά η εμβληματική κοινωνική τους παρουσία.

Για την Ελλάδα αυτή τη χρονιά, αρχικά, η γυναίκα εντάσσεται και θεάται στην ιστορική πραγματικότητα του 1821, παρουσιάζοντας μια άλλη πρωταγωνιστική διάσταση αυτής, όπου 200 χρόνια μετά η γενναιότητα, η αυτοθυσία, η ανδρεία, η λαχτάρα για λευτεριά και ανεξαρτησία, γίνονται αρετές προτύπων και ιδανικών ηρωισμού. Μπουμπουλίνα, Μαντώ Μαυρογένους, Παπαρήγαινα, Δέσποινα Καΐρη, Σουλτάνα Κασομούλη, Ψωροκώσταινα και πολλές άλλες αγωνίστριες με ποικίλους τρόπους απέδειξαν την αξία τους, αλλά και το σημαίνοντα ρόλο τους για την απελευθέρωση των Ελλήνων από το ζυγό των Τούρκων.

Αυτές οι Ελληνίδες γυναίκες πρότυπα θάρρους και ελευθερίας, διαφύλαξαν αξίες δημοκρατικές και συνέβαλαν στη δημιουργία ενός διαύλου επικοινωνίας με το σήμερα και με την ύπαρξη του δημοκρατικού πολιτεύματος, εκπρόσωπος του οποίου το 2021 είναι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μία γυναίκα για πρώτη φορά στο ύπατο πολιτειακό αξίωμα. Το ίδιο και στα υπόλοιπα πολιτειακά αξιώματα οι ηγετικές θέσεις των γυναικών αυξάνονται, αποδεικνύοντας την αποτελεσματικότητα, τις ηγετικές τους ικανότητες και την επιτυχή τους συνδρομή διαχρονικά στη δημόσια ζωή.

Κατά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ο Ο.Η.Ε. θέτει ως θεματολογία έτους 2021 «Οι γυναίκες στην ηγεσία: Υλοποιώντας ένα μέλλον ισότητας κατά την πανδημία του COVID-19». Η ισότητα μεταξύ των δύο φύλων αναδεικνύεται ως προτεραιότητα, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού επιβάλλει την ύπαρξη ισορροπίας στην κοινωνική, επαγγελματική, οικογενειακή και προσωπική ζωή.

Ενώπιον της σημερινής διαμορφωθείσας πραγματικότητας η Ελληνική Αστυνομία, συνειδητοποιώντας το ρόλο της και με ευαισθησία στέκεται δίπλα στην γυναίκα, αφουγκράζεται τις ανάγκες της και ως προτεραιότητα θέτει τη στήριξή της και την ενδυνάμωσή της ενώπιον φαινομένων βίας και καταπάτησης των δικαιωμάτων της.

Η ίδια η γυναίκα αστυνομικός με πολυδιάστατο ρόλο και υποδειγματική υπευθυνότητα καλείται να συνδυάσει επιτυχημένα την επαγγελματική με την οικογενειακή πραγματικότητα. Καλείται υπεύθυνα να ανταποκριθεί σε όποιο ρόλο κληθεί και επιτυχημένα προχωρά με παράλληλη κατάκτηση ηγετικών θέσεων ευθύνης εντός της ιεραρχίας του Σώματος. Επιτελεί αποτελεσματικά και αποδοτικά το έργο της είτε στο δρόμο, δίπλα στον πολίτη, είτε σε επιτελικές θέσεις, με χαρακτηριστικά επικινδυνότητας, αλλά και ηγετικής ευθύνης. Σέβεται την προσωπικότητά της, την αναδεικνύει και παράλληλα με επαγγελματισμό άοκνα, ακόμη και σήμερα στα πλαίσια της πανδημίας του κορωνοϊού, είναι δίπλα σε κάθε γυναίκα θύμα, υπενθυμίζοντάς της την αυθύπαρκτη, ιδιαίτερη και μοναδική της προσωπικότητα, την οποία έχει χρέος να περιφρουρεί ενώπιον οποιασδήποτε μορφής ανισότητας.

Η 8η Μαρτίου για τις 7.770 γυναίκες του Σώματος είναι Ημέρα ορόσημο επισκόπησης του ιδιαίτερου ρόλου της και της αξιόλογης προσφοράς της. Όλοι είμαστε δίπλα σε κάθε γυναίκα με σεβασμό προς την προσωπικότητά της και τα δικαιώματά της, αλλά και το θεσμικό πλαίσιο που τα διέπει.

Η εξισορρόπηση ρόλων από τη γυναίκα του 2021 συνιστά αναγκαιότητα υπό τις παγκόσμιες διαμορφωθείσες συνθήκες από την πανδημία του κορωνοϊού, και η συμβολή όλων προς αυτή την κατεύθυνση υποχρέωση. Ο διττός ρόλος της γυναίκας επαγγελματία αστυνομικού και της γυναίκας αστυνομικού στήριγμα προς κάθε γυναίκα θύμα διατρανώνει την υποχρέωσή μας να τιμάμε τις γυναίκες και την προσφορά τους.

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

«Ήλιος & Όλεθρος» Παρουσίαση και Μνημόσυνο στην Ι.Μ. Ρεθύμνης

«Ήλιος & Όλεθρος» Παρουσίαση και Μνημόσυνο στην Ι.Μ. Ρεθύμνης

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 31 / 10 / 2022 , 23:47 από news_room Το Σάββατο, 29η Οκτωβρίου 2022, τελέσθηκε στον Ιερό Ναό των Αγίων Τεσσάρων Μαρτύρων της πόλεως Ρεθύμνης Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακαρίου και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Προδρόμου. Προ του πέρατος της […]

Social Ballroom Festival Tango - Swing - Disco 16, 17 και 18 Σεπτεμβρίου στην Αγορά του ΚΠΙΣΝ

Social Ballroom Festival Tango – Swing – Disco 16, 17 και 18 Σεπτεμβρίου στην Αγορά του ΚΠΙΣΝ

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 1 / 9 / 2022 , 0:18 από news_room Social Ballroom Festival Tango – Swing – Disco 16, 17 και 18 Σεπτεμβρίου στην Αγορά του ΚΠΙΣΝ To Social Ballroom Festival, το πιο αγαπημένο αθηναϊκό χορευτικό φεστιβάλ, επιστρέφει στην Αγορά του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) στις 16, […]

Pin It on Pinterest