36 °C Athens, GR
30/07/2021

Τελευταια Νέα
Σταθερά αυξανόμενη η εμπιστοσύνη των αναγνωστών στο ADOLOGALA.GR «Βοήθεια και Αγάπη» από το Σύδνεϋ Αυστραλίας για τους Σεισμόπληκτους της Ελασσόνας Τροπολογία του ΥΠΕΣ επιλύει μια σειρά κρίσιμων θεμάτων για την ομαλή λειτουργία των Ο.Τ.Α. Κυβέρνηση : Ενίσχυση 20 εκατ ευρώ στα ΜΜΕ που επλήγησαν από την πανδημία Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται η κορύφωση του καύσωνα – Τουλάχιστον μέχρι τις 6 Αυγούστου οι υψηλές θερμοκρασίες Συνάντηση με τους πληγέντες από την πυρκαγιά γεωργούς είχε ο Υπουργός Γεωργίας Επιστολή συμπαθείας του Οικουμενικού Πατριάρχου προς τον Πρόεδρο της Ιταλίας για τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Σαρδηνία Ομάδα φοιτητών εξ Ελλάδος στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου – Adologala.gr Συνάντηση της Υπουργού Δικαιοσύνης με τον Πρόεδρο και τα Μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού Πόσα δήλωσαν οι Πολιτικοί Αρχηγοί για το 2019 – Στην δημοσιότητα δόθηκαν τα «Πόθεν Έσχες» των Πολιτικών Αρχηγών

Επίσκεψη του Υπουργού Μεταφορών & του Υφυπουργού Τουρισμού στην μαρίνα Αγίας Νάπας

Υπουργός Μεταφορών, Υφυπ. Τουρισμο

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 23 / 3 / 2021 , 23:55 από news_room

Επίσκεψη του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και του Υφυπουργού Τουρισμού στην μαρίνα Αγίας Νάπας

Αισιοδοξία για  έξοδο από την κρίση και ανάκαμψη της οικονομίας

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος και ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Σάββας Περδίος  πραγματοποίησαν σήμερα επίσκεψη στην μαρίνα Αγίας Νάπας όπου ενημερώθηκαν για την πρόοδο των εργασιών. Οι κύριοι Καρούσος και Περδίος είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν, μαζί με τους Δημάρχους και Κοινοτάρχες της ευρύτερης περιοχής Αμμοχώστου, στις εγκαταστάσεις του μεγαλεπήβολου αυτού Έργου και εξέφρασαν την ευχαρίστησή τους για την πορεία υλοποίησής του.

Σε δηλώσεις του μετά την ξενάγηση, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων είπε ότι «η συγκυρία της επίσκεψης δεν είναι τυχαία καθότι βλέπουμε με αισιοδοξία την επόμενη μέρα καθώς, η χώρα μας αντιμετωπίζει με επιτυχία την πανδημία. Αυτό καθιστά την οικονομία μας έτοιμη να μπει σε μία πορεία δυναμικής ανάκαμψης και βγαίνουμε ξανά νικητές μετά από μία πολύ δύσκολη περίοδο».

Επιπρόσθετα, ο κ. Υπουργός υπογράμμισε ότι η μαρίνα της Αγίας Νάπας είναι το δεύτερο μεγαλύτερο αναπτυξιακό Έργο που πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στην Κύπρο με προϋπολογισμό πέραν των 300 εκ. ευρώ και βάσει σχετικής μελέτης θα συνεισφέρει στην οικονομία του τόπου, κατά τη διάρκεια λειτουργίας της, πέραν του 1 δις. ευρώ.  «Το συγκεκριμένο Έργο δεν αφορά απλά μία μαρίνα, αλλά μία μαρίνα η οποία θα αποτελέσει στολίδι της Μεσογείου, η οποία θα αναβαθμίσει σημαντικά την επαρχία Αμμοχώστου, θα αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν και παράλληλα θα έχει οφέλη ολόκληρη η Κύπρος» δήλωσε εμφαντικά ο κ. Υπουργός.

Τέλος, ο κ. Καρούσος ανέφερε ότι πέραν από την μαρίνα Αγίας Νάπας,  στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, εκτελέστηκαν, εκτελούνται ή έχει δρομολογηθεί η υλοποίηση 81 έργων, συνολικού προϋπολογισμού 202 εκ. ευρώ. Η αναβάθμιση αφορά σε ολόκληρη την επαρχία Αμμοχώστου και καλύπτει έργα σε όλους τους δήμους και κοινότητες της επαρχίας.  Με την αναβάθμιση ολόκληρης της επαρχίας Αμμοχώστου συνεισφέρουμε τα μέγιστα στην ανάκαμψη της οικονομίας η οποία έχει ήδη ξεκινήσει.

Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Σάββας Περδίος ανέφερε ότι «η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, έχει ιδιαίτερο ρόλο να διαδραματίσει στην πορεία ανάκαμψης της οικονομίας μας.  Το έργο συνδεόμενο με την ευρύτερη περιοχή θα συμβάλει στην εν γένει αναβάθμιση της όπως και στην προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού, με αποτέλεσμα την εισροή άμεσων και έμμεσων εσόδων προς το κράτος».

Τέλος, αναφερόμενος στις νέες θέσεις εργασίας, ο κ. Περδίος είπε ότι «μόνο για τα κατασκευαστικά έργα εκτιμάται πως δημιουργήθηκαν πέραν των 800 νέων θέσεων εργασίας και επιπρόσθετα θα εργοδοτηθούν περίπου 500 άτομα για τη λειτουργία και διαχείριση του Έργου».

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Με safepass η διακίνηση από σήμερα, τα νέα μέτρα και τι αλλάζει στην καθημερινότητά μας

Τέλος στα SMS – Μέτρα χαλαρώνουν και άλλα αίρονται – Πώς θα γίνονται οι μετακινήσεις στα νησιά & την επαρχία

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 13 / 5 / 2021 , 8:34 από news_room Χωρίς τον “βραχνά” των SMS θα γίνονται από την Παρασκευή οι μετακινήσεις, ενώ καταργούνται και τα ραντεβού για την μετάβαση στα καταστήματα. Παρατείνεται επίσης η παραμονή εκτός σπιτιού καθώς διευρύνεται το ωράριο κυκλοφορίας, ενώ θα επιτρέπονται πλέον και οι […]

29 Νοεμβρίου – Μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Φιλουμένου του Κυπρίου

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Κυριακή 29 / 11 / 2020 , 1:31 από adologala.gr 01:20:25,11/29/2020 Σήμερα τιμούμε τη μνήμη του Αγίου Νικολάου Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης, του Αγίου Μάρτυρος Φιλουμένου, που έζησε τον 3ο αιώνα στη Λυκαονία και του Ιερομάρτυρα Φιλουμένου του Κυπρίου, που μαρτύρησε στο προσκύνημα του Φρέατος του Ιακώβ το 1979 και πρόσφατα έχει […]

Pin It on Pinterest