21 °C Athens, GR
01/10/2022

Τελευταια Νέα
Τζο Μπάιντεν: Οι ΗΠΑ θα υπερασπιστούν «κάθε εκατοστό» εδάφους του ΝΑΤΟ Φθιώτιδος Συμεών: «Η μουσική παράδοση είναι πρώτιστα ασκητική παράδοση» Την Τρίτη ξεκινά εργασίες η Ιερά Σύνοδος – Την Πέμπτη και την Παρασκευή οι Εκλογές νέων Μητροπολιτών O Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο Σεμινάριο του Ι.Π.Ε. για την Κυβερνοασφάλεια στους εκκλησιαστικούς οργανισμούς Πρόσκληση για συμμετοχή σε εξ αποστάσεως επιμορφωτικά προγράμματα του Ι.Π.Ε. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης για τα εγκαίνια του νέου γηπέδου της ΑΕΚ Την πρώτη του επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα πραγματοποιήσει ο Προκαθήμενος της Αλεξανδρινής Εκκλησίας Κοινή Δήλωση της Ελληνορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής και του Μουσείου της Βίβλου Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας στην Πέρθη Τον αγιασμό έναρξης των μαθημάτων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ευγένιος

Επίσκεψη του Υπουργού Μεταφορών & του Υφυπουργού Τουρισμού στην μαρίνα Αγίας Νάπας

Υπουργός Μεταφορών, Υφυπ. Τουρισμο

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 23 / 3 / 2021 , 23:55 από news_room

Επίσκεψη του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και του Υφυπουργού Τουρισμού στην μαρίνα Αγίας Νάπας

Αισιοδοξία για  έξοδο από την κρίση και ανάκαμψη της οικονομίας

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος και ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Σάββας Περδίος  πραγματοποίησαν σήμερα επίσκεψη στην μαρίνα Αγίας Νάπας όπου ενημερώθηκαν για την πρόοδο των εργασιών. Οι κύριοι Καρούσος και Περδίος είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν, μαζί με τους Δημάρχους και Κοινοτάρχες της ευρύτερης περιοχής Αμμοχώστου, στις εγκαταστάσεις του μεγαλεπήβολου αυτού Έργου και εξέφρασαν την ευχαρίστησή τους για την πορεία υλοποίησής του.

Σε δηλώσεις του μετά την ξενάγηση, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων είπε ότι «η συγκυρία της επίσκεψης δεν είναι τυχαία καθότι βλέπουμε με αισιοδοξία την επόμενη μέρα καθώς, η χώρα μας αντιμετωπίζει με επιτυχία την πανδημία. Αυτό καθιστά την οικονομία μας έτοιμη να μπει σε μία πορεία δυναμικής ανάκαμψης και βγαίνουμε ξανά νικητές μετά από μία πολύ δύσκολη περίοδο».

Επιπρόσθετα, ο κ. Υπουργός υπογράμμισε ότι η μαρίνα της Αγίας Νάπας είναι το δεύτερο μεγαλύτερο αναπτυξιακό Έργο που πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στην Κύπρο με προϋπολογισμό πέραν των 300 εκ. ευρώ και βάσει σχετικής μελέτης θα συνεισφέρει στην οικονομία του τόπου, κατά τη διάρκεια λειτουργίας της, πέραν του 1 δις. ευρώ.  «Το συγκεκριμένο Έργο δεν αφορά απλά μία μαρίνα, αλλά μία μαρίνα η οποία θα αποτελέσει στολίδι της Μεσογείου, η οποία θα αναβαθμίσει σημαντικά την επαρχία Αμμοχώστου, θα αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν και παράλληλα θα έχει οφέλη ολόκληρη η Κύπρος» δήλωσε εμφαντικά ο κ. Υπουργός.

Τέλος, ο κ. Καρούσος ανέφερε ότι πέραν από την μαρίνα Αγίας Νάπας,  στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, εκτελέστηκαν, εκτελούνται ή έχει δρομολογηθεί η υλοποίηση 81 έργων, συνολικού προϋπολογισμού 202 εκ. ευρώ. Η αναβάθμιση αφορά σε ολόκληρη την επαρχία Αμμοχώστου και καλύπτει έργα σε όλους τους δήμους και κοινότητες της επαρχίας.  Με την αναβάθμιση ολόκληρης της επαρχίας Αμμοχώστου συνεισφέρουμε τα μέγιστα στην ανάκαμψη της οικονομίας η οποία έχει ήδη ξεκινήσει.

Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Σάββας Περδίος ανέφερε ότι «η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, έχει ιδιαίτερο ρόλο να διαδραματίσει στην πορεία ανάκαμψης της οικονομίας μας.  Το έργο συνδεόμενο με την ευρύτερη περιοχή θα συμβάλει στην εν γένει αναβάθμιση της όπως και στην προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού, με αποτέλεσμα την εισροή άμεσων και έμμεσων εσόδων προς το κράτος».

Τέλος, αναφερόμενος στις νέες θέσεις εργασίας, ο κ. Περδίος είπε ότι «μόνο για τα κατασκευαστικά έργα εκτιμάται πως δημιουργήθηκαν πέραν των 800 νέων θέσεων εργασίας και επιπρόσθετα θα εργοδοτηθούν περίπου 500 άτομα για τη λειτουργία και διαχείριση του Έργου».

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Επίσημη επίσκεψη του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς στην Αρμενία 1

Επίσημη επίσκεψη του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς στην Αρμενία

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Πέμπτη 20 / 1 / 2022 , 23:49 από news_room Ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, συνοδευόμενος από αντιπροσωπεία αξιωματικών του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, πραγματοποίησε στις 18 και 19 Ιανουαρίου 2022 επίσημη επίσκεψη στην Αρμενία, μετά από πρόσκληση του Αρχηγού Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, Υποστράτηγου Artak […]

9 Αυγούστου 1956: Απαγχονίζονται οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ Ανδρέας Ζάκος, Χαρίλαος Μιχαήλ και Ιάκωβος Πατάτσος

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Δευτέρα 9 / 8 / 2021 , 22:09 από news_room Απαγχονίζονται στις Κεντρικές Φυλακές Λευκωσίας από τις αγγλικές αρχές κατοχής οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ Ανδρέας Ζάκος (25 χρονών), Χαρίλαος Μιχαήλ (21 χρονών), και Ιάκωβος Πατάτσος, (22 χρονών). Ανδρέας Ζάκος Γεννήθηκε στο χωριό Λινού, της επαρχίας Λευκωσίας, στις 12 Νοεμβρίου […]

Pin It on Pinterest