15 °C Athens, GR
15/04/2021

Τελευταια Νέα
To «Άδολο Γάλα» γίνεται εβδομαδιαία ενημερωτική πύλη ειδήσεων – ADOLOGALA.GR Τριμερής ΥΠΕΞ Ελλάδας-Κύπρου-Λιβάνου αύριο στην Αθήνα ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου : Η Λιβύη θα βρει στην Ελλάδα έναν ειλικρινή φίλο και συμπαραστάτη Συνάντηση Νίκου Δένδια με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο Οι χώρες της ΕΕ συμφώνησαν στην έκδοση ταξιδιωτικών πιστοποιητικών Covid για να ανοίξει ξανά ο τουρισμός Οι Δήμαρχοι Μεσολογγίου και Δάφνης-Υμηττού στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με τον υφυπουργό Παιδείας Συναντήσεις Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου με Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και Δημήτρη Καιρίδη Ο Μητροπολίτης Εδέσσης κ. Ιωήλ θα μιλήσει για τις προσωπικές του εμπειρίες στο «Έδεσσα Δικτυωμένος Δήμος» Εκδήλωση «Φως» του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητήριου της Νέας Υόρκης Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης, Mohamed al-Menfi

Επίσκεψη του Υπουργού Μεταφορών & του Υφυπουργού Τουρισμού στην μαρίνα Αγίας Νάπας

Υπουργός Μεταφορών, Υφυπ. Τουρισμο

Δημοσιεύθηκε: Τρίτη 23 / 3 / 2021 , 23:55 από news_room

Επίσκεψη του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και του Υφυπουργού Τουρισμού στην μαρίνα Αγίας Νάπας

Αισιοδοξία για  έξοδο από την κρίση και ανάκαμψη της οικονομίας

Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννης Καρούσος και ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Σάββας Περδίος  πραγματοποίησαν σήμερα επίσκεψη στην μαρίνα Αγίας Νάπας όπου ενημερώθηκαν για την πρόοδο των εργασιών. Οι κύριοι Καρούσος και Περδίος είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν, μαζί με τους Δημάρχους και Κοινοτάρχες της ευρύτερης περιοχής Αμμοχώστου, στις εγκαταστάσεις του μεγαλεπήβολου αυτού Έργου και εξέφρασαν την ευχαρίστησή τους για την πορεία υλοποίησής του.

Σε δηλώσεις του μετά την ξενάγηση, ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων είπε ότι «η συγκυρία της επίσκεψης δεν είναι τυχαία καθότι βλέπουμε με αισιοδοξία την επόμενη μέρα καθώς, η χώρα μας αντιμετωπίζει με επιτυχία την πανδημία. Αυτό καθιστά την οικονομία μας έτοιμη να μπει σε μία πορεία δυναμικής ανάκαμψης και βγαίνουμε ξανά νικητές μετά από μία πολύ δύσκολη περίοδο».

Επιπρόσθετα, ο κ. Υπουργός υπογράμμισε ότι η μαρίνα της Αγίας Νάπας είναι το δεύτερο μεγαλύτερο αναπτυξιακό Έργο που πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στην Κύπρο με προϋπολογισμό πέραν των 300 εκ. ευρώ και βάσει σχετικής μελέτης θα συνεισφέρει στην οικονομία του τόπου, κατά τη διάρκεια λειτουργίας της, πέραν του 1 δις. ευρώ.  «Το συγκεκριμένο Έργο δεν αφορά απλά μία μαρίνα, αλλά μία μαρίνα η οποία θα αποτελέσει στολίδι της Μεσογείου, η οποία θα αναβαθμίσει σημαντικά την επαρχία Αμμοχώστου, θα αναβαθμίσει το τουριστικό προϊόν και παράλληλα θα έχει οφέλη ολόκληρη η Κύπρος» δήλωσε εμφαντικά ο κ. Υπουργός.

Τέλος, ο κ. Καρούσος ανέφερε ότι πέραν από την μαρίνα Αγίας Νάπας,  στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, εκτελέστηκαν, εκτελούνται ή έχει δρομολογηθεί η υλοποίηση 81 έργων, συνολικού προϋπολογισμού 202 εκ. ευρώ. Η αναβάθμιση αφορά σε ολόκληρη την επαρχία Αμμοχώστου και καλύπτει έργα σε όλους τους δήμους και κοινότητες της επαρχίας.  Με την αναβάθμιση ολόκληρης της επαρχίας Αμμοχώστου συνεισφέρουμε τα μέγιστα στην ανάκαμψη της οικονομίας η οποία έχει ήδη ξεκινήσει.

Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός Τουρισμού κ. Σάββας Περδίος ανέφερε ότι «η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, έχει ιδιαίτερο ρόλο να διαδραματίσει στην πορεία ανάκαμψης της οικονομίας μας.  Το έργο συνδεόμενο με την ευρύτερη περιοχή θα συμβάλει στην εν γένει αναβάθμιση της όπως και στην προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού, με αποτέλεσμα την εισροή άμεσων και έμμεσων εσόδων προς το κράτος».

Τέλος, αναφερόμενος στις νέες θέσεις εργασίας, ο κ. Περδίος είπε ότι «μόνο για τα κατασκευαστικά έργα εκτιμάται πως δημιουργήθηκαν πέραν των 800 νέων θέσεων εργασίας και επιπρόσθετα θα εργοδοτηθούν περίπου 500 άτομα για τη λειτουργία και διαχείριση του Έργου».

Ακολουθήστε μας :

Σχετικά Άρθρα

Σύλληψη 27χρονου καταζητούμενου για υπόθεση ληστείας και επίθεσης

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Παρασκευή 5 / 2 / 2021 , 23:31 από news_room Σύλληψη 27χρονου καταζητούμενου για υπόθεση ληστείας και επίθεσης Συνελήφθη απόψε από μέλη της Αστυνομίας, 27χρονος ο οποίος καταζητείτο σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση ληστείας και επίθεσης με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης, αδικήματα που διαπράχθηκαν στην Λάρνακα, το περασμένο Σάββατο, 30 […]

Ο Γιάννης Χρυσουλάκης, άκουσε τα Κάλαντα από Ομογενείς της Μασαχουσέτης.

Facebook Twitter LinkedIn Pinterest Shares Δημοσιεύθηκε: Τετάρτη 6 / 1 / 2021 , 14:43 από news_room Κάλαντα στη Βοστώνη για τις καρδιές των παιδιών με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού, κ. Γιάννη Χρυσουλάκη Πρωτοχρονιάτικο ποδαρικό στη Βοστώνη έκανε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών, κ. Γιάννης Χρυσουλάκης, […]

Pin It on Pinterest